КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и още нещо
Мечтае да кара: турбо-колело

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнение от philio » 19 Фев 2012, 13:36

е да ама акцизите са по 1,70 на литър , които уж Брюксел ни налагал да ги вдигаме, ама не ни налага да си изравняваме заплатите с тяхните, пък и нашите 'политици' не си правят устата, а само се държат за палците на краката :smoke:
Такаче ако знаеме как да стачкуваме можем да променим нещата, протестите за горивата миналата година бяха добре но на всеки следващ ходеха по малко хора и действия никакви.
Или пък като питат някой стачкуващ той казва че иска само да свалят цените , ане примерно че трябва ценините да са надолу заплатите нагоре и ако правителството не може да си подава оставката по един или друг начин и да идва някое кадето може . А не видиш ние трябва все да им влизаме в положението .
На мене държавата не ми влиза в положение като трябва да уцелявам по някъкав начин (да си плащаш парното което не искаш и нямаш но плащаш защото комшията си е свалил топломерите и т.н.) И аз не искам да влизам в положението на 'политиците'
Мисля че всички ме на едно мнение но не знам защо си седим вкъщи :dunno:
Изображение

0878 818 983

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и още нещо
Мечтае да кара: турбо-колело

Мнение от philio » 19 Фев 2012, 13:48

И още нещо в отговор на пълните ресторанти
Ако не знаете Берлускони като е бил външен министър е водил евро комисията в ресторантите за да покаже колко богати са италианците , и така са ги приели в ерозоната, и чак след това започнаха да строят патища да им се вдигат заплатите и т.н. -т.е смучат си доволно от еврозоната както и гърците , а ние понеже сме страшни мъшкари -вече казах какво става по горе :bowdown:
Колега заведенията не побират цяла София (или в които и да е град) дори една трета, дори сигорно и една пета , така че не изглупявай като управляващите да мислиш че щом в заведенията има хора значи всичко е добре. :kuku:
Има и нещо друго 280 човека парламент х6 човека роднини на вечеря в петък и ето ти пълни задения - например :D
Изображение

0878 818 983

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Фев 2012, 14:02

северозападният регион наистина е много тежко положението. иначе по големите градове работа колкото искаш, друга тема е че всеки иска да направи няква далавера и да кара чисто ново бмв, тва и в германия не става лесно, ако не си мн добър в работата си.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 19 Фев 2012, 14:24

С тия горива положението стана направо безумно! Вече ми е по-евтино да се напия от колкото да си карам колата............ Трябва като гърците и ние да наскачаме и да позапалим центъра та да се попромени нещо, колкото и да се ядосваме и да лаламе по форуми нищо няма да направим!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Фев 2012, 14:33

dbanchev написа:Трябва като гърците и ние да наскачаме и да позапалим центъра та да се попромени нещо, колкото и да се ядосваме и да лаламе по форуми нищо няма да направим!

Точно така трябва да направим. Това като един приятел снощи - пита ме "Ако изнасилят жена ти няма ли да отидеш и да очистиш изнасилвача". Ми няма, щото и да го направя, пак ще имам изнасилена жена, ама и ще съм убил човек, за което ще трябва да лежа в затвора. Да, ЗА протестите съм, но по мирен път. Ние щото имаме много, та дай да почнем и да трошим наляво-надясно... Докато в България властва корупция, некомпетенция и небрежност във всичко, никой протест и никоя стачка няма да ни издигне. На дъното сме си и ще си седим там още мноооооого, заради гореизброените явления в държавата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Фев 2012, 14:35

съвсем нормално е през най-студените месеци от годината горивото да поскъпне

според мен през лятото нафтата ще се задържи на 2.50, а покрай нея ще крета и бензина

алтернативните горива (газ, метан) ще останат на тези цени, защото потреблението им се покачва
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 19 Фев 2012, 15:23

philio написа: Колега заведенията не побират цяла София (или в които и да е град) дори една трета, дори сигорно и една пета , така че не изглупявай като управляващите да мислиш че щом в заведенията има хора значи всичко е добре. :kuku:
Има и нещо друго 280 човека парламент х6 човека роднини на вечеря в петък и ето ти пълни задения - например :D

ти сериозно ли ги мислиш тия неща.. :lol:
виж, че по паркингите на моловете и на големите магазини няма къде да се спре.. На 14ти февруари, дето не бил празник, в 10 (десет) от по - известните заведения в Бургас, нямаше места - не искаха да резервират.. по курортите е пълно със скиори
от преди няколко дни имаше и статистика как депозитите постоянно растат ..
ма е лесно да се гледа в паничката на другия и да се хейтва, без нищо да се прави..
да да и гърците са цъфнали и вързали, та ги давате за пример...
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Фев 2012, 15:34

philio написа:е да ама акцизите са по 1,70 на литър , които уж Брюксел ни налагал да ги вдигаме, ама не ни налага да си изравняваме заплатите с тяхните, пък и нашите 'политици' не си правят устата, а само се държат за палците на краката :smoke:

според мен точно този въпрос трябва политиците да отнесат до Брюксел. И ако не може да се стигне до някакво решение, компромис - да се махаме от скапания ЕС.

Достатъчно показателно е как целия ЕС се вайка и спасява Гърция, дето е на светлинни години от нас. Явно ние сме в графа 'да умираме в кофите'.

И тия гъзолизци в парламента трябва да разберат, че не е достатъчно само да угаждат на ЕС, а да се погрижат за собствения си народ. Да преследват нашите интереси, не чуждите.

Това влизане в ЕС беше един голям х**, целящ да убие всичко останало в икономиката ни и да ни превърне в консуматори - роби. Нали се сещате - сертификат за това, норма за онова - е затова нямаме никакво производство вече.
Последна промяна sub_eleven на 19 Фев 2012, 15:41, променена общо 1 път

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Фев 2012, 15:40

Пичове, какво ви помага на всеки 2-3 седмици да пускате подобни теми и да си говорите глупости едни на други... и после нищо? Каква е ползата? Да изпуснете парата чрез темата у форума, пък в живота да си продължите по старому... е тва ако има смисъл... хвала...

Иначе... гърците се счупиха от стачки и... какво? НИЩО... заплатите надолу, пенсиите надолу, дестабилизират еврото и т.н. и т.н. Ние може и да имаме няква причина да стачкуваме с нашите заплати, ама те нямат никва причина... 30 години свикнали "на готово" и сега като им развалиха рахата - искаме си го пак... цял свят се гърчи от рецесии, проблеми и кво ли още не, обаче гърците требе да са си добре... стачки та стачки, ама накрая само негативи. То е много лесно само да искаш... и да си седиш на гъза или да стачкуваш... ама като трябва да се работи... те не са "такива" хора... но пък със сигурност са супер нагли и безочливи.

А и не може да караш кола, която харчи 12-13 литра градско и да си недоволен, че бензина е скъп... а уж всеки трябва да се простира според чергата си... ама не можело така... трябва бензина да е евтин, че да си карам колата, а не да се съобразявам със ситуацията и да карам по-икономичкна кола.

Като искате да стачкувате, стачкувайте срещу ниските заплати... а не срещу скъпият бензин... щото тук имаме едни от най-ниските цени за цяла европа. Цените са високи навсякъде, не само в БГ... на нас заплатите са ни ниски.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Фев 2012, 15:48

Mollov написа:Като искате да стачкувате, стачкувайте срещу ниските заплати... а не срещу скъпият бензин... щото тук имаме едни от най-ниските цени за цяла европа. Цените са високи навсякъде, не само в БГ... на нас заплатите са ни ниски.

стачка, че заплатите са ниски не може да има - може да има единствено стягане в кръста и яко бачкане и възстановяване на икономиката. Но това не може да стане докато сме в ЕС. Те са си внедрили правила, ще ти кажат, това не можеш да произвеждаш, не отговаряш на тези норми, за онова нямаш еди какъв си сертификат, не си създал еди какви си условия. И ако случайно успееш да уредиш нещата, накрая ще те смажат с внос на цена, на която няма да можеш да стъпиш, поради направената инвестиция. Всичко са го измислили, затова ни приеха, да може да ни продават, а ние да купуваме.

Затова според мен имаме право да протестираме и да искаме нещо да се промени. Нали уж е съюз? Ако не ни влизат в положението, чао!

Иначе за разхода си донякъде прав, но в този шибан, вечнозадръстен град, каквато и кола да караш, ще ти пердаши 9-10л/100.
Последна промяна sub_eleven на 19 Фев 2012, 15:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Фев 2012, 15:49

Цялата работа е не да чакаме "политиците" и Съюза да ни спасяват, а да се вземем в ръце, да работим здраво и упорито и да не гледаме много-много в канчето на чуждия. Възхищавам се на шефа ми, който сутрин в 6:00 е в сервиза (вярно, че къщата му е над сервиза, но все пак), а работново време започва от 8. Вечер аз си тръгвам в 6, а той остава, нищо че 4 годишния му син току що се е прибрал от детската градина и прабаба му се занимава с него, докато се прибере и майка му от работа. Последните 2 месеца на работа седя сам, а той обикаля напред назад, за да върши коренно различни неща (които не че му носят много пари, но се бъхти сега, за да може след време да има възвръщаемост). Затова после този човек ще има, и след години ще се обърне и ще види плодовете на труда си. НИЩО на тоя свят не идва даром. Винаги ще има за какво да се оплакваме. Не мислете, че по Германия и Франция и къде ли не, всичко е тип-топ. Проблемите са навсякъде, но там има дисциплина, там хората са взели живота и бъдещето си в ръце и работят усилено, а не чакат еквивалента им на Бойко да ги оправи.

Има безкрайно много теми от рода на тази, и за мен нещата са изприказвани достатъчно много пъти. Всичко останало си е хленчене и оплакване. Никой от нас няма да си намери правата във форума, нито ще изкара хляба си от тук. Иначе не е лошо да имаме тема за разговор :mhihi: ама то вече писва.

ПП: Mollov ме изпревари :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 19 Фев 2012, 17:05

ес ни пречили да произвеждаме :banghead: ми да се върнем при руснаците и да ядем пържолите с лайната тогава?
цитирам бг политик "винаги съм бил оптимистичен за хората на които им се работи и имат амбиции, на другите и в америка няма да им е лесно"
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Фев 2012, 17:22

BadAngel написа:съвсем нормално е през най-студените месеци от годината горивото да поскъпне

според мен през лятото нафтата ще се задържи на 2.50, а покрай нея ще крета и бензина

алтернативните горива (газ, метан) ще останат на тези цени, защото потреблението им се покачва

Нормално е за нафтата да е нагоре през зимата а бензина надолу. През лятото бензина си прави рекордите за годината а нафтата е надолу.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 19 Фев 2012, 17:41

Tака понеже малко хора ще си го признаят да го напиша на кратко:

- горивото ни НЕ Е СКЪПО, а са ни ниски заплатите!
- заплатите зависят от нас/способности, образование, излъчване и т.нат./
- колата е лукс, който никъде не пише, че всеки трябва да може да си го позволи.
- транспорта ни е ужасен, но алтернатива нямаш
- който работи с кола и е в движение, трябва да е включил този разход в сметките, когато е подписвал договора с работодателя!

Ресторантите са пълни, хора им, но оборота е смеееело надолу - защото преди ако са пили две бири със салата, пържола и десерт сега пият една бира с картофки!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата