КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Караме с най-скъпия в Европа бензин,защото:
1-Все още послъгват с количеството,което наливаме по повечето бензиностанции!
2-Защото колата ми тук харчи почти с литър повече,отколкото с немски/австройски бензин?!И върви по-малко?!
Само от това излиза,че е по-скъп!
3-В цената на бензина не са включени никакви данъци,за разлика от Германия!Тук карал/некарал плащаш винетка/данък!
4-Амортизацията на двигателя е повече с нашите горива!
5-Някой смее ли да сменя масло на 25000км,както трябва според сервизния интервал!И ако смее поглеждал ли е как изглежда маслото на тези километри в BG и DE?Само като калкулираме цената на хубаво масло,което сменяме на 10-12к. км,а не на 25к и пак горивото излиза най-скъпото!
Простата сметка показва,че и по абсолютна стойност караме с най-скъпия бензин в Европа!
p.s. за 20 евроцента повече от тук,немеца сипва 95-колата върви повече(от 100 октанов в BG),харчи по-малко,сменя масло на 25000км,плаща си пътния данък!
1-Все още послъгват с количеството,което наливаме по повечето бензиностанции!
2-Защото колата ми тук харчи почти с литър повече,отколкото с немски/австройски бензин?!И върви по-малко?!
Само от това излиза,че е по-скъп!
3-В цената на бензина не са включени никакви данъци,за разлика от Германия!Тук карал/некарал плащаш винетка/данък!
4-Амортизацията на двигателя е повече с нашите горива!
5-Някой смее ли да сменя масло на 25000км,както трябва според сервизния интервал!И ако смее поглеждал ли е как изглежда маслото на тези километри в BG и DE?Само като калкулираме цената на хубаво масло,което сменяме на 10-12к. км,а не на 25к и пак горивото излиза най-скъпото!
Простата сметка показва,че и по абсолютна стойност караме с най-скъпия бензин в Европа!
p.s. за 20 евроцента повече от тук,немеца сипва 95-колата върви повече(от 100 октанов в BG),харчи по-малко,сменя масло на 25000км,плаща си пътния данък!
alx написа:BadAngel написа:съвсем нормално е през най-студените месеци от годината горивото да поскъпне
според мен през лятото нафтата ще се задържи на 2.50, а покрай нея ще крета и бензина
алтернативните горива (газ, метан) ще останат на тези цени, защото потреблението им се покачва
Нормално е за нафтата да е нагоре през зимата а бензина надолу. През лятото бензина си прави рекордите за годината а нафтата е надолу.
по принцип нафтата се покачи повече от бензина, но и бензина също скочи
просто когато е студено хората повече се возят и харчат повече, съответно общото потребление се качва
като се качи потреблението, вдигат малко цените.. хората стискат зъби докато е студено и когато се затопли намаляват потреблението
тогава и цените падат малко
защо смяташ, че бензина се харчи лятно време повече от нафтата? има някаква логика, защото повечето частни автомобили са все още бензинови, но пък и много голяма част от тях са газифицирани, та нещата според мен биха вървяли паралелно.. в бг
No bling at the Ring
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dr.peshev написа:p.s. за немеца пътния данък...
..е 1300 евро! А не 130 евро като на българина.

Немеца взема средно 1700 евро на месец на 7 часов раб.ден с 5 дневна раб.седмица
- българина роботи по 12 часа на ден вкл. събота за 260-270 евро на месец.
И така всичко е навързано.
Към днешна дата в EU държавите с малко население литър бензин А95 с ДДС е
Малта - 1.40 евро
Австрия - 1.37 евро
България - 1.32 евро
Кипър - 1.27 евро
Словения - 1.41 евро
Естония - 1.36 евро
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
ОК,затова на немеца BMW-то гори почти литър по-малко,върви повече,сменя масло на 25к и не го лъжат на бензиностанциите!Значи ние караме с по-скъп бензин!Само веднъж да сипе човек от немска нафта/бензин и ще разбере,че в BG горивото е най-скъпо!
p.s.тук и 2000лв да даваме за пътища пак ще караме в дупки
p.s.тук и 2000лв да даваме за пътища пак ще караме в дупки
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Немеца може да плаща х данъци повече от нас, да сипва по- скъпо гориво, обаче знае че като дава пари ги дава за НЕЩО, а тука се наливат пари в кацата на некой дето само лапа, а ние го лапаме- е те това е разликата. Тука сипваш помия, бачкаш като шашав за малки пари, които съответно после потъват някъде като почнеш да плащаш това и онова и си с пръст у г..
.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
dbanchev написа:Немеца може да плаща х данъци повече от нас, да сипва по- скъпо гориво, обаче знае че като дава пари ги дава за НЕЩО, а тука се наливат пари в кацата на некой дето само лапа, а ние го лапаме- е те това е разликата. Тука сипваш помия, бачкаш като шашав за малки пари, които съответно после потъват някъде като почнеш да плащаш това и онова и си с пръст у г...
Мда. Така си е. Аз честно казано не мога да си представя нещата някога да се променят. Вижда ми се невъзможно.
Dirty M5 driveR написа:dbanchev написа:Немеца може да плаща х данъци повече от нас, да сипва по- скъпо гориво, обаче знае че като дава пари ги дава за НЕЩО, а тука се наливат пари в кацата на некой дето само лапа, а ние го лапаме- е те това е разликата. Тука сипваш помия, бачкаш като шашав за малки пари, които съответно после потъват някъде като почнеш да плащаш това и онова и си с пръст у г...
Мда. Така си е. Аз честно казано не мога да си представя нещата някога да се променят. Вижда ми се невъзможно.
Що бе, кое му е невъзможното ?
Утре по новините да излязат и да кажат ония от горе - минималната заплата 700 евра и т'ва е... 1 просто изречение...

- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Братле, няма как, шефа ти (и всички други такива с*альовци) ще излезе и ще се започнат едни обвинения в репресии, че ще фалира и т.н., а и най-важното тия 200-300, които ще ти ги даде на тебе, що да не си ги сипе бенц в Q7-та или да купи на малката си к*рва(любовница) новите ботушки от молУ.
А, я чакай, тия същите пари ти си ги изработил вчера, ама нищо ти утре пак си на работа и вдугиден и повдругиден и 2часа допълнително и на следващия, пак Ти ще ги изработиш.
Я пак изчакай, върни се в реалноста, ти ще си ги изработиш ама заплата 700евро, ше има да си я мечтаеш още дълго време.
А, я чакай, тия същите пари ти си ги изработил вчера, ама нищо ти утре пак си на работа и вдугиден и повдругиден и 2часа допълнително и на следващия, пак Ти ще ги изработиш.
Я пак изчакай, върни се в реалноста, ти ще си ги изработиш ама заплата 700евро, ше има да си я мечтаеш още дълго време.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Те могат да кажат и, че е 1400 евро... а парите от къде? Ше ни наливат и нас със 130 милиарда евро като Гърция ли? Че и на нас да са ни хубави заплатите... 700 евро минимална заплата... ти майтапиш ли се... всички ще искат да са на минималната, че останалите хора с нормалните заплати ще взимат пак 700лв 
Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.

Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Само за ваша информация, в случай че не знаете, мисля че тук е мястото да отбележа, че Лукойл вкарва горивото на около 1,40-1,50 лв/литър (грубо) и около лев, лев и 10 плащаме НИЕ на държавата като АКЦИЗ и ДДС върху АКЦИЗА
Еми сори, не мисля, че е нормално да плащам данък от близо 50% от стойността на нещо 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
И ти ли не си наясно, че тия акцизи и л@йна са регулирани от ЕУ и ние сме почти на минималният праг?
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Тая ''държава'' вече съвсем не е на добре, хората обедняват = не купуват = фирмите обедняват = хората обедняват.
П.П.Стига с тия цени бе колеги, по целия свят цените се вдигат(освен Венецуела и Саудитска Арабия
), ония ден четох в Usa today, че бензина им се вдигнал на 3.68usd и изтръпнали милите.
П.П.Стига с тия цени бе колеги, по целия свят цените се вдигат(освен Венецуела и Саудитска Арабия

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
6inlinepower написа:Братле, няма как, шефа ти (и всички други такива с*альовци) ще излезе и ще се започнат едни обвинения в репресии, че ще фалира и т.н., а и най-важното тия 200-300, които ще ти ги даде на тебе, що да не си ги сипе бенц в Q7-та или да купи на малката си к*рва(любовница) новите ботушки от молУ.
Ти за мен не се тревожи. Малко повече от 200-300лв. вземам

Аз мислех, че комунизмът си е отишъл, но явно не е така. Ами ставайте шефове: рискувайте, залагайте, печелете - карате нови коли, млади любовници и няма да ви пука колко са горивата.
Селото се оказа точно във града
Dirty M5 driveR написа:6inlinepower написа:Братле, няма как, шефа ти (и всички други такива с*альовци) ще излезе и ще се започнат едни обвинения в репресии, че ще фалира и т.н., а и най-важното тия 200-300, които ще ти ги даде на тебе, що да не си ги сипе бенц в Q7-та или да купи на малката си к*рва(любовница) новите ботушки от молУ.
Ти за мен не се тревожи. Малко повече от 200-300лв. вземамА за тия 700 евро заплата... какво да мечтая
Въздържам се да мечтая за нереални неща. Мисълта ми беше съвсем друга, ма както и да е. Въпроса е, че от 365 дни в годината (в 30 от тях съм на лекции) минимум 300 ставам в 6:30, за да отида на работа, като 99% от тия пъти го правя с желание (в останалия 1% не се чувствам физически добре). На края на работния ден си тръгвам с паричките в джоба. Говоря с телефон на 7-8 години, защото ми трябва за разговори, а не като играчка. Пия евтино пиене, не си купувам и скъпа храна. Не пръскам пари за маркови дрешки, гледам това което нося да ми е удобно и максимално здраво. Като седна на заведение с приятели рядко си позволявам да консумирам нещо различно от бира/безалкохолно и пържени картофки. Карам М50, дето под 15/100 ЛЯТОТО не мога да го сваля, но го правя щото съм решил, че мога да си го позволя. Ако бензина ми беше скъп, нямаше да карам... примерно. Нека всеки се разполага според чергата си. Това, което мисля аз го каза по-горе колегата Convertible. Такава е реалността в страната, и освен с яко бачкане не виждам как може да се подобри.

Селото се оказа точно във града