Относно Мюнхен и музея на БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Относно Мюнхен и музея на БМВ

Мнение от intention » 18 Фев 2012, 12:35

Здравейте колеги!

Предстои ми пътуване в чужбина и минаване през Мюнхен.
Може би ще имаме възможност да посетим музея на любимата марка.

Ще се радвам на всякаква информация относно музея вход какво си струва и какво може да се пропусне и т.н.
Ще разполагам с около 3 часа за посещение и съм наясно че нямам как да са достатъчно...

Също така някои от колегите, които са в Мюнхен, ако имат възможност ще се радвам да дойдат и да се запознаем там!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Re: Относно Мюнхен и музея на БМВ

Мнение от alpina-ma6inata » 18 Фев 2012, 12:47

Гледай да си увеличиш предстоя, защото определено няма да са ти достатъчни. Входа забравих колко беше, но мисля, че нещо около 10 евро. Това преди 2 години. В новата сграда (BMW Welt) са новите модели, изложени са някои нови технологии, в сградата има тест-драйв пистичка, има и магазин за аксесоари и такива неща. Поне за мен по-интересната част беше в самия музей, където всичко е уникално... Гледай, ако можеш да поостанеш още 2 часа и ще можеш да разгледаш горе-долу спокойно без много да бързаш. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 18 Фев 2012, 12:56

За 3 часа трудно ще го разгледаш качествено. Но все пак си струва.
Миналата година струваше около 6-7 €, сега на саита им в момента пише 9. Бмв музея се намира в близост до кулата на Мюнхен...Струва си да се качиш и там. Гледката към града и в частност към бмв музея, и бмв света е много добра.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 18 Фев 2012, 13:11

На кулата от другата страна на пътя да се качиш задължително ! ..за 15 мин.
Билета в музея е 12 евро (от сега инфо,не от преди години) но ако се качиш на кулата (5 евро-струва си) -става 8.За големи групи има варианти за повече отстъпка,но ти май ще си сам както разбирам.
Когато бях само в голямата сграда прекарах около 5 часа може би.Гледай да не пропуснеш отстрани до моста,който отива към музея,в дясно долу,са отделили новата 6.Тя не е при другите в сградата,поне не беше.
Над голямото кафе на партера (защото има и ресторант на 2рия етаж) по стръмните стълби нагоре и пак отстрани се намира Motorad-а (мотоциклети),тях също не успях да ги забележа от раз.
Книжарниците,на 2рия етаж в главната (и тази в музея също) си струва да се разгледат набързо,даже си мислех дали да не си купя някоя книга и картичка.

В музея...влиза се отгоре и се тръгва кръгово надолу :) Няма как да се объркаш никъде,но си отваряй очите на 10 ! за някоя 'скрита' стая/помещение,към която има някое прикрито завойче от главният път надолу.Така пропуснах старите Motorsport двигатели,добре че реших да направя бърза 2ра обиколка,че нещо ми липсваше.
За толкова малко време..вземи си апарат с достатъчно памет и заредени до горе ! батерии.Бързо ходене,бързо захласване,бърза снимка и хайде на следващото.
На мен специално голямата сграда ми беше по-интересна и прекарах повече време там.
За 3 часа-кулата 30 мин,после 1ч 30 мин. за голямата и 1 час за музея,но от теб си зависи индивидуално.have fun

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Фев 2012, 14:10

Направи си резервация за BMW Tour по телефона предварително и ти гарантирам най-незабравимите 2 часа зад вратите на завода! Приключение в което ще видиш как се сглобява новата 3-та серия на живо ;)
Повече информация за този тур може да намериш в google, но исисква предварителна резервация. Пише в кои часове се прави има водач с вас, който обяснява много ентусиазирано за всичко и отговаря на всякакви въпроси.
Обиколката започва и завършва в BMW Welt. Цената на музея е 12 евро, но и за него ще ти трябват минимум 2-3 часа, а ако снимаш и повече. Качването на кулата в олимпийския парк е друго незабравимо преживяване защото може да видиш цялото BMW AG отгоре, но и там има 1 час мотане и не на последно място самият BMW Welt, аз там загубих цял ден в мотане тестване на всякакви "играчки", немски бири, пазавуване на аксесоари и т.н. Наистина е вълшебно място, от там излязох като надрусан после :))
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 18 Фев 2012, 16:24

Вчера се върнах от там,ще се повтора с колегите,но на краткто..
БМВ велт е така да се каже шоурум и там са всички нови коли,двигатели, технологии и т.н.На 2я етаж има коли за тест драйв,настъпваха новата М5 сейфти кар. :bowdown: .В сградата има също Феншоп и може срещу 7 евро да си купиш билет(не от феншопа :lol: ),за обиколка във фабриката,продължителността е 2часа и се изминават около 3км :mhihi: .В този сектор се сглобяват Е91 и новата Ф30 седан и комби,а обиколката е на Немски или английски език.Мисля,че започва на секи кръгъл час,но с билетите е по-тегаво,защото има доста хора.Бмв музеят и фабриката са от другата страна на пътя,но всичко се свързано с мост и няма проблеми,а цената на музея е 9 евро.Аз ти предлагам да си вземеш билет за фабриката и докато чакаш да стане време,отиваш в музея,но 3 часа няма да ти стигнат. :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 18 Фев 2012, 23:38

Отдава ти се възможност за невероятно преживяване,така че направи всичко възможно да не го пропуснеш.Не знам само как ще ти стигнат три часа,аз за две седмици не успях да се нагледам :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 19 Фев 2012, 10:28

Защо не споделите някоя друга снимка от обиколките, които сте правили? На всички ще е интересно ..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 20 Фев 2012, 4:43

На вас даваха ли ви да снимате във фабриката ? Нито в немските заводи са ми разрешавали, нито в Спартанбург...Единия ден успях да си направя снимки с телефон и то там където заваряваха купетата, навсякъде има камери, даже тоалетните се отваряха с карти. Не можеше току така да се ходи дотам. Много исках да снимам как черните сглобяваха Х5 ците :)
Във стола на завода кафените чашки бяха с емблемата на БМВ...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 20 Фев 2012, 12:15

Не, абсолютно забранено е, въпреки че ако ти е мерак има видео в интернет за мегазаводите на БМВ и там показват повечето от това което може да се види по време на BMW Tour ;)
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Фев 2012, 12:29

А забраната за снимане само там ли е, може ли да се снима в Шоурумите ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 20 Фев 2012, 12:49

В шоурума и в музея е позволено.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 20 Фев 2012, 12:57

за 3 часа трябва да препуснеш доста бързо през БМВ велт
и да отделиш повече време за Музея, който от другата страна
определено бих отделил повече време на музея
за обиколка на завода и тест-драйв няма да имаш време 100%
иначе можеш да си вземеш кола и да джитнеш из мюнхен
аз разтърках м.г. едно 125 кабрио :mhihi:

хубаво си провери кое, как работи на сайта им
щото по спомен имаше един ден дето не работи музея
виж и за мероприятия да няма защото понякога го затварят

цени не помня, но си заслужава всяко евро :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 22 Фев 2012, 13:18

Hint :idea: : С Европейската клубна карта на БМВ клуба, или с българската ползвате 50% намаление на билета за вход :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 22 Фев 2012, 14:41

Мен ме интересува процедурата за наемане на автомобил от БМВ, в сайта нищо не намерих като инфо и цени :D

Следваща

Назад към Извън Темата