КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 20:07

6inlinepower написа:Ти мислиш ли, че не си е направил сметката.
А ако утре недай си боже Ти останеш без работа примерно, щото от началото на годинат има нови 50,000 безработни.

Ами ако утре остана без работа ще ми е все тая дали бензина ще е с 10 стотинки нагоре или 10 надолу, точно поради тази причина си продадох 8 годишния автомобил и си купих 20 годишен.
THINK POSITIV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и още нещо
Мечтае да кара: турбо-колело

Мнение от philio » 20 Фев 2012, 20:08

Аз имах един периот в който се занимавах с производство на шампоачета за хотели , и трябва да ви кажа че като падаха поръчки бачках яко , плащах и инзвънредни на работниците си. Но при тези условия пред които ни изправя държата (да те притиска отвсякъде финансово и бюрократично ) просто няма как. :banghead:

И колега не е въпроса в марката на автомобила или дали харчи 12 или 7 (което същинския минимум за кола в града)
Ти например ако живееш в блок колко вода плащаш като общи нужди не твойте а изравнителните .
Или да те питам октомври и началото на декември тази година много студено ли беше ? Защото според топлофикация било страшен студ и затова сметките били високи - а аз лично имам снимки дето съм по къс ръкав 8)Та щом успяваш да си плащаш сметките без да се ограничаваш-евала. Но съм сигурен че нямаш сигорност като в белите държави - ако примерно те съкратът.

Само хора които не са видели истинския живот могат да кажат че добре се справят БГ.

А що се отнася до инвеститори -сегашното правителство направи така че дори да мечтаят да инвестират тук пак не става :D

:OT: спирам да пиша в тая тема че започва да се превръща в ПРЕД-ПАРЛАМЕНТАРНО КАФЕ ( КЛУБ НА ПЕНСИОНЕРА) :mhihi:
Изображение

0878 818 983

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 20 Фев 2012, 20:10

Колега мисълта ми е, че ти прокламираш за увеличаване на доходи, че хората мрънкали, докато в момента е трудно въобще да имаш работа.

philio :yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 20 Фев 2012, 20:25

alx написа:
sub_eleven написа:Това е, което искам аз. Не искам неща от сорта 20ст. надолу, а нещо по-глобално.

ти искаш комунизъм. а той както знаеме не работи.

А капитализма според теб работи ли?! Защото според мен нещо бая се изроди.И това го доказваш с всеки твой следващ пост.Еди си какво било добро ама нереализируемо заради манталитета,второ нещо също било хубаво ама законодателната власт няма воля да го направи...И какво излиза капитализма работи 1:1 както и комунизма-само на теория.
Няма какво повече да говорим...поне аз де :)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Фев 2012, 20:28

Колега @forski,
И каква точно моля сметка направи,то както е тръгнало и от кашон на улицата ше започнеш да пишеш ама ще си си "редуцирал разходите"
Смятам че няма какво повече да обяснявам,ясни са нещата...
п/п
Като писах "Мама и Тати" имах в предвид точно това,попитай родителите ти как си редуцират сметките...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 20 Фев 2012, 20:43

alx написа:с оплакване нищо не стаа. работа, акъл и малко късмет му е майката.

Що не остана и ти в България да видиш как се постига нещо с работа,акъл и малко късмет...
Щеше и да видиш как се плете кошницата тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 20:51

В такива условия на криза за каква сигурност приказваме? Още повече пък ако недай си боже някой загуби работата си... Такова е времето, че трябва да покажем упоритост, борбеност, и да се трудим усилено за да си създадем стабилност. А и пак ще го кажа - който е способен и оправен, няма да остане гладен. Дали тук, дали навън - ще намери начин да успее. Нищо не е лесно. Но така доста добре се открояват амбициозните и кадърни хора :), и тези, които чакат новия месия. А страни като Германия не ги давайте за пример, щото нямаме допирни точки с тях. Там на първо място хората са хора. И съжалявам, че ще го кажа, ама тук всеки втори неуспял гледа едва ли не с ненавист на успелия му "другар". А дали този успял човек е това, което е благодарение на самия себе си ;) Това като че ли никой не го вълнува, нали е важното да злословим и да сочим с пръст тези над нас, вместо да гледаме на тях като на пример за подражание. България си е кенеф, щото народа я е направил такава, и имаме право да се ядосваме единствено на себе си.

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 20:59

Е.Димитров написа:Колега @forski,
И каква точно моля сметка направи,то както е тръгнало и от кашон на улицата ше започнеш да пишеш ама ще си си "редуцирал разходите"
Смятам че няма какво повече да обяснявам,ясни са нещата...
п/п
Като писах "Мама и Тати" имах в предвид точно това,попитай родителите ти как си редуцират сметките...

Ами ако я карам на принципа " то веднъж се живее, давай да харчим пък утре квот стане" може и от кашон на улицата да пиша, просто гледам да си правя сметката.Ако имам 200 харча 200 ако имам 1000 харча 1000, заеми не вземам и харча колкото изкарам, за момента тая схема работи.
Това че изкарвам малко си е мой проблем и никой не ми е виновен,явно са ми такива възможностите :)

Отделен е въпроса че в България на който му падне от някъде некой лев първото нещо което прави е да иде и да се набуха с някоя лъскава щайга, и като свършат парите и му увисва джуката :kuku: или и това не е вярно ?
THINK POSITIV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 20 Фев 2012, 21:17

Чета си и се чудя на тия колеги, борбени, упорити, честни, отдадени там на блъскане някаква кълъфска работа 12 часа па всичките бедни мишоци, е как с тия качества не са ви оценили ве, ще си пишем пак след 2-3г. тука ако сме живи и пак ще сте упорити, борбени и успеха пак ще е химера! Как не разбрахте, че по-света не е нужно да си сторъкия шива за да си добре, и че с тия приказки за упоритост, постоянство и т.н само се успокоявате!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 20 Фев 2012, 21:27

:mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 20 Фев 2012, 21:31

Mollov написа:Те могат да кажат и, че е 1400 евро... а парите от къде? Ше ни наливат и нас със 130 милиарда евро като Гърция ли? Че и на нас да са ни хубави заплатите... 700 евро минимална заплата... ти майтапиш ли се... всички ще искат да са на минималната, че останалите хора с нормалните заплати ще взимат пак 700лв :D

Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.

Колега грешна ти е логиката защото когато някой вземе 1400 лв той ще харчи тези пари и проблемните 1400 лв ще правят три пъти повече оборот на фирмите спрямо сегашните му 500 и за това няма как да фалират фирмите .... Защото ако вземам 1400 лв всеки ден ще харча да речем 30-40 лв а не както сега 10 със сегашните ми 500 да речем .... логично е да се вдигне икономиката и сверата на услугите ще има голямо подобрение защото когато вземеш въпросните 1400 лв. ще си занесеш колата в сервиз за елементарен ремонт а не да викаш аверите и да се чудите в кой гараж да я натикате и да я умувате кво е що е... за това тази бавноразвиваща нещастна мизерна държавица докато не проумее една проста истина за живота ЧЕ КОГАТО МАСАТА НАРОД ДЕМЕК ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ДЕМЕК ТИ АЗ И ПОВЕЧЕТО КОЛЕГИ ОТ ФОРУМА НЯМАМЕ ПАРИ ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ЗЛЕ.. просто когато аз ти иван драган имаме пари за харчене това означава петър стоян и хасан ще имат клиенти значи реализират печалба и могат да повишат заплатите на своите служители всичко е зависимо едното не може без другото
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 21:54

Nukem написа:Чета си и се чудя на тия колеги, борбени, упорити, честни, отдадени там на блъскане някаква кълъфска работа 12 часа па всичките бедни мишоци, е как с тия качества не са ви оценили ве, ще си пишем пак след 2-3г. тука ако сме живи и пак ще сте упорити, борбени и успеха пак ще е химера! Как не разбрахте, че по-света не е нужно да си сторъкия шива за да си добре, и че с тия приказки за упоритост, постоянство и т.н само се успокоявате!

Това, че не вземам хиляди левове заплата не значи, че съм мишок! Ти явно така ги преценяваш хората - по парите, които изкарват. Та не знам какво се чудиш и се маеш толко - я предложи друг по-добър начин за преживяване, който да не включва упоритост, борбеност и яко бачкане :idea: Такива за финансовите стандартни в страната, за толкова работим. На запад за същата работа ще вземам повече, просто защото там стандарта е по-висок. Това не значи да се хвана за ху* , да гледам отстрани икономическата картинка в страната и да коментирам колко е зле, да се чудя как все още има мотивирани хора и т.н. Сега един мой братовчед чувам, че почнал работа като пазач за 200лв. И ще бачка - като знае, че няма един лев зад гърба си, и че след някоя друга година ще удари 30, а още се надява на някой лев от вуйчо ми. Щото всеки случай е по-добре да вземе тия 200лв., отколкото да седи и да чопли семки. Като ви се вижда невъзможно в БГ да се работи нормално - бегайте по чужбина, никой не ви държи вързани тук. Ако сте толкова кадърни ще успеете :mrgreen: И аз искам някой ден да се установя на някое хубавно местенце на запад от тук, но за сега нямам тая възможност и ще се бъхтя в милата родина. Никой не знае - току виж мишока си проправил път към цивилизацията :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Фев 2012, 22:04

Who написа:
Mollov написа:Те могат да кажат и, че е 1400 евро... а парите от къде? Ше ни наливат и нас със 130 милиарда евро като Гърция ли? Че и на нас да са ни хубави заплатите... 700 евро минимална заплата... ти майтапиш ли се... всички ще искат да са на минималната, че останалите хора с нормалните заплати ще взимат пак 700лв :D

Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.

Колега грешна ти е логиката защото когато някой вземе 1400 лв той ще харчи тези пари и проблемните 1400 лв ще правят три пъти повече оборот на фирмите спрямо сегашните му 500 и за това няма как да фалират фирмите .... Защото ако вземам 1400 лв всеки ден ще харча да речем 30-40 лв а не както сега 10 със сегашните ми 500 да речем .... логично е да се вдигне икономиката и сверата на услугите ще има голямо подобрение защото когато вземеш въпросните 1400 лв. ще си занесеш колата в сервиз за елементарен ремонт а не да викаш аверите и да се чудите в кой гараж да я натикате и да я умувате кво е що е... за това тази бавноразвиваща нещастна мизерна държавица докато не проумее една проста истина за живота ЧЕ КОГАТО МАСАТА НАРОД ДЕМЕК ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ДЕМЕК ТИ АЗ И ПОВЕЧЕТО КОЛЕГИ ОТ ФОРУМА НЯМАМЕ ПАРИ ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ЗЛЕ.. просто когато аз ти иван драган имаме пари за харчене това означава петър стоян и хасан ще имат клиенти значи реализират печалба и могат да повишат заплатите на своите служители всичко е зависимо едното не може без другото

Един, няма да го наричам никак, ама милен велчев, тамън беше станал министър...та без да иска се изпусна, че в БГ се въртят 50 млрд. лева и при 2-3 милиона (грубо) работна ръка е нормално мин. заплата да е 2 К.....то и тва му беше идеята, дай му на българина пари да видиш как харчи...и е логично, обаче някак си идеята му мина в трета глуха и те така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 20 Фев 2012, 22:09

Не съм прочел всичките постове, но до над 1/2 от темата никой не засегна крайната некомпетентност на масата от хората. Мярнах някъде из темата за един колега (просто за пример, нищо против теб) който каза нещо от сорта на "от 365 дни в годината 30 за лекции....." и някакви други несъществени неща... Е от къде да дойдат парите ?! Образование, квалификация, труд, чак тогава ЗАПЛАТА.... Като нищо специално и особено не може човек, ще живее бедно, това е... Гаечният ключ и смяната на масло не е компетенция...

Като сте учили, като знаете и можете разни работи, които не ги може всеки, тогава има заплата, има турбо БМВ-та, е60-тки евридейки и тн... Масово прочетох как заплатите са ниски, видях хората да си търсят 2ра работа, да си удължават работното време и тн, но никъде не видях да седнат да научат нещо, за да може утре като искат по-висока заплата да кажат, "Е те -> тоя език, оня език, еди каква си специалност съм завършил, еди каква ми е дипломната работа, това мога в допълнение..." и така нататък... Работа има, но за квалифицирани кадри...

И на мен ми се иска да си карам БМВ-то 24/7, да си лафя с приятели, да си бездействам, ама съм стигнал до заключението че това не ме устройва, като не ме устройва си уча и утре няма да рева че няма пари ;)

П.С. И аз вече карам рядко, кофти са цените, но това е положението, РАБОТА над СЕБЕ СИ му е майката...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Фев 2012, 22:17

sub_eleven написа:
Dirty M5 driveR написа:Ми ревете си, ма там къде трябва, а не тука във форума. Щото целта е да има резултат от тоя рев. Или го правите за собствено удовлетворение :dunno:

Аз ти се чудя, защо се напрягаш да пишеш в темата, след като не си съпричастен?

Никой не реве, но дори да ревяхме, какъв е проблема - ако изпитваме удовлетворение от това, още по-добре. Значи форума е полезен 8)

Да, ревете вие, ама трябвало да има резултат от тоя рев - демек, вие го направете, пък ако цената на бензина спадне, ще е добре и за мен. Както каза колегата Mollov, проблема е в "протестиращите", докато се делим и мисленето ние такова, просто ще ставаме свидетели на по-високите цени на горива, съответно и всичко останало, докато коментираме, как един ще спре колата, а пък друг нямало, защото не му пука, че горивото е 3лв!
Не казвам, че ще постигнем нещо конкретно, но все пак сме граждани на тази държава и имаме право на гражданска позиция. Като казвам гражданска позиция, имам предвид ЕДИННА гражданска позиция. Защото на протестите, които съм бил съм ставал свидетел на много комични ситуации, в които повече от половината от хората на тези протести бяха отишли на сеир. В последствие, продължаваме да живеем в този сеир, който сами сме си направили.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата