КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнение от Bavarcho » 21 Фев 2012, 16:06

Alexi написа: в бг диплома не ти трябва .. трябват ти други качества ..

дипломата е задължителна!... но не значи почти нищо.
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 21 Фев 2012, 16:12

Alexi написа:
Веселин|Василев написа:Не съм съгласен с теб!! За да умееш да правиш нещо трябва да си учил за него и да го прилагаш на практика! В измислените университети...

сам си противоречиш ,прочети внимателно какво съм написал .. в бг диплома не ти трябва .. трябват ти други качества ..

Напротив не си противореча, а просто не съм написал с кое точно не съм съгласен, защото си мислех, че ще ме разбереш :mhihi:

Alexi написа:после няколко години работите за имидж - ниска заплата ,но работите упорито и всеотдайно да си изградите име .. чак след това може да почнете да търсите добре платена работа с 4 цифрена заплата ,но тя сама ще ви намери.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 21 Фев 2012, 16:21

Dirty M5 driveR написа:
u`F`o написа:Не се преуморяват, бълийв ми...

Не е нужно да се преуморяват. Просто работния им процес е ефективен ;)

Ц не си прав... цял ден цъкат разни работи в нета! Скатават когато могат и т'ва е...
Нито скатавенто сме го измислили ние, нито возенето без билет в автобуса, т.н.р. "гратисчийство". Нито карането до прекъвач, нито пързалянето, нито неподдържането. Тея неща не сме ги измислили ние - добър ден- как спа ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Фев 2012, 16:23

Е точно така си е. Няма как да излезеш от университета на 100% подготвен за работата. Затова първите няколко години са за утвърждаване на наученото и подобряване на уменията, после вече се гледа високо и се търсят повечко пари. Въпроса е, че доста често излизаме от университетите без всякакви умения (като голяма част е заради нехайството на студентите, но и известна част съвестни момчета и момичета, които са влезли с желанието да се учат, а на практика образователната система не им е дала нищо), затова после е толкова трудно да намерим от къде да започнем. Отделно, че като в условия на криза фирмите търсят хора с опит, което не е никак благоприятна среда за тепърва започващите трудовия си път хора. Щото едно е да искаш опит от 30 годишен човек, съвсем друго от такъв, дето току що е завършил и се чуди и мае накъде да тръгне.

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 21 Фев 2012, 16:33

Dirty M5 driveR написа:Е точно така си е. Няма как да излезеш от университета на 100% подготвен за работата. Затова първите няколко години са за утвърждаване на наученото и подобряване на уменията, после вече се гледа високо и се търсят повечко пари. Въпроса е, че доста често излизаме от университетите без всякакви умения (като голяма част е заради нехайството на студентите, но и известна част съвестни момчета и момичета, които са влезли с желанието да се учат, а на практика образователната система не им е дала нищо), затова после е толкова трудно да намерим от къде да започнем. Отделно, че като в условия на криза фирмите търсят хора с опит, което не е никак благоприятна среда за тепърва започващите трудовия си път хора. Щото едно е да искаш опит от 30 годишен човек, съвсем друго от такъв, дето току що е завършил и се чуди и мае накъде да тръгне.

Е кажи колко хора имат възможност да учат без да работят?

То принципно е така както го описвате ама не и в БГ, защото като почнеш работа по специалността, бачкаш и още куп друга работа като за още 5 човека! А пък в същото време маминия сладък се намърда като мениджър и къде отива твоята борба за реализация и 4 цифрената заплата?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 21 Фев 2012, 16:40

Веселин|Василев написа:
То принципно е така както го описвате ама не и в БГ, защото като почнеш работа по специалността, бачкаш и още куп друга работа като за още 5 човека! А пък в същото време маминия сладък се намърда като мениджър и къде отива твоята борба за реализация и 4 цифрената заплата?

Е именно, аз това го писах по-рано в темата, като един колега каза, че май май уча в скапан университет. Тука в Русе това се предлага - това уча. Нямам възможност да уча другаде, нямам възможност да уча и редовно, щото няма кой да ми плаща всичко. А в колкото и хубав университет да учиш и колкото и умения да придобиеш, тук в БГ не винаги се оценява именно заради корупцията и реализирането на лични интереси в определената сфера/и.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Фев 2012, 17:15

Сайта на Лукойл не се отваря - пак ще става нещо с цените на бензин и дизел :(
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 21 Фев 2012, 17:20

бахти и депресарската тема майна, няма да е отварям и чета повече :smoke:
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 21 Фев 2012, 17:46

Dirty M5 driveR написа:тук в БГ не винаги се оценява именно заради корупцията и реализирането на лични интереси в определената сфера/и.

Не само. Откакто стана модерно всичко да се оправдава с финансовата криза нито един работодател не оценява персонала и кандидатите, както трябва, ако ще и гуру да си. В една друга тема бях дал примери. Вече не се гледа колко знаеш, а за колко малко си съгласен да работиш хамалска работа и да ти се такова мамата за отрицателно време. От началото на 2012-та си търся нова работа. Е, вярно в сравнение с 2008-ма когато завърших, сега почти навсякъде където съм кандидатствал ми се обаждат. С тази разлика, че и парите, които се предлагат обаче са почти същите от 2008 :mrgreen: Някои са наясно, че с такова CV няма как да се съглася да работя за жълти стотинки, както се казва и първото им изречение е "за тази позиция предлагаме еди колко си, устройва ли Ви?". Евала им правя на такива HR-и. Няма увъртане, няма лигавене. Директно, кратко, ясно. Но не са малко и HR-ите келеши, къде ти разтягат ли разтягат локуми, че видиш ли фирмата има тоооооолкова добри условия, клиенти, работна среда и т.н. и т.н. и чааааак накрая с половинчата уста се пита какво заплащане очаквам. И като ги натисна те да си кажат какво предлагат се получават едни смешни цифри, къде и квартална сервитьорка няма да хареса сигурно :mrgreen: Всеки иска квалифицирани и опитни кадри, но на никой не му се плаща :mrgreen: За съжаление има и много квалифицирани кадри, които пък незнайно по каква мазохистична причина са съгласни и едва ли не даже си се кефят да работят по 12 часа на ден за някви мизерни пари и не им стиска един вид да зарежат тази и да търсят друга работа. Тва е другата главна причина да не можеш да си намериш подходяща, заплатена според квалификациите и опита ти работа. Щото, като им кажеш искам 5 бона примерно и като ти кажат, ма ние имаме два пъти по-квалифициран човек, с два пъти повече опит, работещ на двойно по-ниска заплата и увисваш.
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 21 Фев 2012, 17:55

Ти пък на мен даже ми се случи да ми кажат, че съм Overskilled - така се изразиха (преквалифициран) и направо ме отрязаха, защото съм щял много пари да искам! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 21 Фев 2012, 18:57

Dirty M5 driveR написа:Един приятел учи в Свищов и ми сподели тия дни, че давали но телевизията предаване за университета им - главно за измамите на ректора :mhihi: Принуждават ги да купуват учебниците им :banghead: Момчето го бяха скъсали веднъж, само щото не си взел някакъв сборник, а беше научил материала много добре.

Аз ще ти го кажа от първа ръка т'ва...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 21 Фев 2012, 20:58

drago_pavlov написа:
Who написа:Колега ти май нещо не схвана за кво говоря не става въпрос само за вътрешния пазар и за услугите защото има предостатъчно фирми които работят за износ.....

Без да се обиждаш ама ръсиш бисер след бисер... :clap:

Къде ги тия фирми???
30 - 40 милиарда лева ако са достатъчен износ здраве му кажи...
И пак да цитирам Германия с над 1 000 милиарда евро износ :mhihi: или Франция с над 500 милиарда евро...

За сме добре трябва да имаме търговски излишък от няколко десетки милиарда евро, тогава ще дойдат и големите заплати, ама не за всички :mhihi:

Колега и ти без да се обиждаш .... но и ти си с мисленето на бавноразвиващ въпросната германия е 85 000 000 население а ние нямаме и 7 000 000 реално ... та кво се получава те са 12 пъти повече от нас и имат 25 пъти по голям оборот и съответно вземат 20 пъти по големи заплати от нашите (средни говоря) аре сега смятай ... Другото което е 80% от шивачите работят за износ почти цялото зърно производство е за износ има стотици чуждестранни фирми които произвеждат тук, но се продава навън тук се плаща в евро центове за изработката пък се продава в десетки евро ... та аре сега не ми обяснявай ... кое как защо
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Фев 2012, 21:31

В 4 милионна Австрия средната месечна заплата е 1700 евро - българина там 800 евро. В 10 милионна Холандия вземат по 2200 евро на месец масово холандците! .....българите там 850-900 евро.

В Австрия литър А95 е 1.37 евро - 2.70 лв. в момента при 3400 лв. мес. заплата на австриеца и повечето цени еднакви с българските....без коментар.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 21 Фев 2012, 21:51

Край !
От другия месец ... не съм на работа ... за 10 дни болничен спестих 200лв :mhihi:
Значи за 20 - 400 :mrgreen:
Не знам не се ли изчерпа темата, ако ще се стачкува, дайте да го мислим, ако не ... не знам защо правите сравнения между България и света... просто не сме на едно ниво в много неща...това е, докато няма баланс - ще има дисбаланс :bchug: :ok:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Фев 2012, 22:00

Лидл Австрия

1 кг. мариновани ребърца - 4.49 евро
250 гр. гъби печурки - 0.39 евро
Чили сос 1 л. - 1.39 евро
Пепси 2 л. 0.79 евро :shock:

литър А95 - 1.37 евро
1 квт ч ел. енергия дневна 0.18 евро

Може да сравните цените и заплатите в Австрия и България....и дали в Лидл Австрия продават посинели пилешки крила за 3 евро кг.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата