КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Alexi написа: в бг диплома не ти трябва .. трябват ти други качества ..
дипломата е задължителна!... но не значи почти нищо.

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Alexi написа:Веселин|Василев написа:Не съм съгласен с теб!! За да умееш да правиш нещо трябва да си учил за него и да го прилагаш на практика! В измислените университети...
сам си противоречиш ,прочети внимателно какво съм написал .. в бг диплома не ти трябва .. трябват ти други качества ..
Напротив не си противореча, а просто не съм написал с кое точно не съм съгласен, защото си мислех, че ще ме разбереш

Alexi написа:после няколко години работите за имидж - ниска заплата ,но работите упорито и всеотдайно да си изградите име .. чак след това може да почнете да търсите добре платена работа с 4 цифрена заплата ,но тя сама ще ви намери.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Dirty M5 driveR написа:u`F`o написа:Не се преуморяват, бълийв ми...
Не е нужно да се преуморяват. Просто работния им процес е ефективен
Ц не си прав... цял ден цъкат разни работи в нета! Скатават когато могат и т'ва е...
Нито скатавенто сме го измислили ние, нито возенето без билет в автобуса, т.н.р. "гратисчийство". Нито карането до прекъвач, нито пързалянето, нито неподдържането. Тея неща не сме ги измислили ние - добър ден- как спа

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е точно така си е. Няма как да излезеш от университета на 100% подготвен за работата. Затова първите няколко години са за утвърждаване на наученото и подобряване на уменията, после вече се гледа високо и се търсят повечко пари. Въпроса е, че доста често излизаме от университетите без всякакви умения (като голяма част е заради нехайството на студентите, но и известна част съвестни момчета и момичета, които са влезли с желанието да се учат, а на практика образователната система не им е дала нищо), затова после е толкова трудно да намерим от къде да започнем. Отделно, че като в условия на криза фирмите търсят хора с опит, което не е никак благоприятна среда за тепърва започващите трудовия си път хора. Щото едно е да искаш опит от 30 годишен човек, съвсем друго от такъв, дето току що е завършил и се чуди и мае накъде да тръгне.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Dirty M5 driveR написа:Е точно така си е. Няма как да излезеш от университета на 100% подготвен за работата. Затова първите няколко години са за утвърждаване на наученото и подобряване на уменията, после вече се гледа високо и се търсят повечко пари. Въпроса е, че доста често излизаме от университетите без всякакви умения (като голяма част е заради нехайството на студентите, но и известна част съвестни момчета и момичета, които са влезли с желанието да се учат, а на практика образователната система не им е дала нищо), затова после е толкова трудно да намерим от къде да започнем. Отделно, че като в условия на криза фирмите търсят хора с опит, което не е никак благоприятна среда за тепърва започващите трудовия си път хора. Щото едно е да искаш опит от 30 годишен човек, съвсем друго от такъв, дето току що е завършил и се чуди и мае накъде да тръгне.
Е кажи колко хора имат възможност да учат без да работят?
То принципно е така както го описвате ама не и в БГ, защото като почнеш работа по специалността, бачкаш и още куп друга работа като за още 5 човека! А пък в същото време маминия сладък се намърда като мениджър и къде отива твоята борба за реализация и 4 цифрената заплата?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Веселин|Василев написа:
То принципно е така както го описвате ама не и в БГ, защото като почнеш работа по специалността, бачкаш и още куп друга работа като за още 5 човека! А пък в същото време маминия сладък се намърда като мениджър и къде отива твоята борба за реализация и 4 цифрената заплата?
Е именно, аз това го писах по-рано в темата, като един колега каза, че май май уча в скапан университет. Тука в Русе това се предлага - това уча. Нямам възможност да уча другаде, нямам възможност да уча и редовно, щото няма кой да ми плаща всичко. А в колкото и хубав университет да учиш и колкото и умения да придобиеш, тук в БГ не винаги се оценява именно заради корупцията и реализирането на лични интереси в определената сфера/и.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Сайта на Лукойл не се отваря - пак ще става нещо с цените на бензин и дизел 

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
бахти и депресарската тема майна, няма да е отварям и чета повече 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Dirty M5 driveR написа:тук в БГ не винаги се оценява именно заради корупцията и реализирането на лични интереси в определената сфера/и.
Не само. Откакто стана модерно всичко да се оправдава с финансовата криза нито един работодател не оценява персонала и кандидатите, както трябва, ако ще и гуру да си. В една друга тема бях дал примери. Вече не се гледа колко знаеш, а за колко малко си съгласен да работиш хамалска работа и да ти се такова мамата за отрицателно време. От началото на 2012-та си търся нова работа. Е, вярно в сравнение с 2008-ма когато завърших, сега почти навсякъде където съм кандидатствал ми се обаждат. С тази разлика, че и парите, които се предлагат обаче са почти същите от 2008

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Ти пък на мен даже ми се случи да ми кажат, че съм Overskilled - така се изразиха (преквалифициран) и направо ме отрязаха, защото съм щял много пари да искам! 

Dirty M5 driveR написа:Един приятел учи в Свищов и ми сподели тия дни, че давали но телевизията предаване за университета им - главно за измамите на ректораПринуждават ги да купуват учебниците им
Момчето го бяха скъсали веднъж, само щото не си взел някакъв сборник, а беше научил материала много добре.
Аз ще ти го кажа от първа ръка т'ва...
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
drago_pavlov написа:Who написа:Колега ти май нещо не схвана за кво говоря не става въпрос само за вътрешния пазар и за услугите защото има предостатъчно фирми които работят за износ.....
Без да се обиждаш ама ръсиш бисер след бисер...![]()
Къде ги тия фирми???
30 - 40 милиарда лева ако са достатъчен износ здраве му кажи...
И пак да цитирам Германия с над 1 000 милиарда евро износили Франция с над 500 милиарда евро...
За сме добре трябва да имаме търговски излишък от няколко десетки милиарда евро, тогава ще дойдат и големите заплати, ама не за всички
Колега и ти без да се обиждаш .... но и ти си с мисленето на бавноразвиващ въпросната германия е 85 000 000 население а ние нямаме и 7 000 000 реално ... та кво се получава те са 12 пъти повече от нас и имат 25 пъти по голям оборот и съответно вземат 20 пъти по големи заплати от нашите (средни говоря) аре сега смятай ... Другото което е 80% от шивачите работят за износ почти цялото зърно производство е за износ има стотици чуждестранни фирми които произвеждат тук, но се продава навън тук се плаща в евро центове за изработката пък се продава в десетки евро ... та аре сега не ми обяснявай ... кое как защо
- Демирев
- ентусиаст
-
В 4 милионна Австрия средната месечна заплата е 1700 евро - българина там 800 евро. В 10 милионна Холандия вземат по 2200 евро на месец масово холандците! .....българите там 850-900 евро.
В Австрия литър А95 е 1.37 евро - 2.70 лв. в момента при 3400 лв. мес. заплата на австриеца и повечето цени еднакви с българските....без коментар.
В Австрия литър А95 е 1.37 евро - 2.70 лв. в момента при 3400 лв. мес. заплата на австриеца и повечето цени еднакви с българските....без коментар.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Край !
От другия месец ... не съм на работа ... за 10 дни болничен спестих 200лв
Значи за 20 - 400
Не знам не се ли изчерпа темата, ако ще се стачкува, дайте да го мислим, ако не ... не знам защо правите сравнения между България и света... просто не сме на едно ниво в много неща...това е, докато няма баланс - ще има дисбаланс

От другия месец ... не съм на работа ... за 10 дни болничен спестих 200лв

Значи за 20 - 400

Не знам не се ли изчерпа темата, ако ще се стачкува, дайте да го мислим, ако не ... не знам защо правите сравнения между България и света... просто не сме на едно ниво в много неща...това е, докато няма баланс - ще има дисбаланс

Много като тебе вече плакаха ...
- Демирев
- ентусиаст
-
Лидл Австрия
1 кг. мариновани ребърца - 4.49 евро
250 гр. гъби печурки - 0.39 евро
Чили сос 1 л. - 1.39 евро
Пепси 2 л. 0.79 евро
литър А95 - 1.37 евро
1 квт ч ел. енергия дневна 0.18 евро
Може да сравните цените и заплатите в Австрия и България....и дали в Лидл Австрия продават посинели пилешки крила за 3 евро кг.
1 кг. мариновани ребърца - 4.49 евро
250 гр. гъби печурки - 0.39 евро
Чили сос 1 л. - 1.39 евро
Пепси 2 л. 0.79 евро

литър А95 - 1.37 евро
1 квт ч ел. енергия дневна 0.18 евро
Може да сравните цените и заплатите в Австрия и България....и дали в Лидл Австрия продават посинели пилешки крила за 3 евро кг.