цените на горивата-20-25ст.нагоре!!!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
цените на горивата-20-25ст.нагоре!!!
Здравейте колеги,афектиран от статията която прочетох преди малко,реших да пусна тази тема.Ето какво точно гласи статията:
"Дизелът вече се продава за 2, 70 лв. по бензиностанциите, а безоловният А 95 стана 2, 57 лв. Това са най-високите цени от 2008 г. насам. Ако със средната за страната работна заплата през 2009 година сме купували 352 литра нафта, точно 3 години по-късно средният ни доход стига за близо 100 лира по-малко, съобщи бТВ.
В студиото на сутрешния блок на телевизията икономистите Кольо Парамов и Георги Ангелов коментираха ситуацията с цените на горивата. Парамов прогнозира качване на цените с още 20-25 стотинки на литър до месец, а Ангелов се съгласи с него. Ако се стигне до война с Иран положението в сектора ще стане съвсем непредсказуемо, посочи Ангелов, като изрази надежда, че все още нещата там може да се решат с мирни средства.
По думите на икономистите не може да се сравняват САЩ и Европа по отношение на цените на горивата. В Щатите няма нито акциз, нито ДДС, които в Европа формират поне 50% от крайните цени, които плащаме в бензиностанциите.
"ЕС се смята за клуб на богатите, така че акцизът е един и същ и за тях, и за нас", обясни Георги Ангелов. Според него проблемът е най-вече в доходите ни. "Не сме се преборили за това акцизът при нас да е по-нисък, защото тези правила са приети преди да има бедни страни в съюза".
По-скъпото гориво вече се отразява и на автобусните превози. В края на месеца или най-късно в началото на март можем да очакваме ново увеличение на цените на билетите с 5%. Това са съобщили за бТВ от асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт."
Не знам защо ни беше това влизане в ЕС.Не знам и защо хората сравняват България със страни,които са милиони години пред Нас.ПРОСТО НАИСТИНА ВЕЧЕ НЯМАМ ДУМИ ЗА КОНТРОЛА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
"Дизелът вече се продава за 2, 70 лв. по бензиностанциите, а безоловният А 95 стана 2, 57 лв. Това са най-високите цени от 2008 г. насам. Ако със средната за страната работна заплата през 2009 година сме купували 352 литра нафта, точно 3 години по-късно средният ни доход стига за близо 100 лира по-малко, съобщи бТВ.
В студиото на сутрешния блок на телевизията икономистите Кольо Парамов и Георги Ангелов коментираха ситуацията с цените на горивата. Парамов прогнозира качване на цените с още 20-25 стотинки на литър до месец, а Ангелов се съгласи с него. Ако се стигне до война с Иран положението в сектора ще стане съвсем непредсказуемо, посочи Ангелов, като изрази надежда, че все още нещата там може да се решат с мирни средства.
По думите на икономистите не може да се сравняват САЩ и Европа по отношение на цените на горивата. В Щатите няма нито акциз, нито ДДС, които в Европа формират поне 50% от крайните цени, които плащаме в бензиностанциите.
"ЕС се смята за клуб на богатите, така че акцизът е един и същ и за тях, и за нас", обясни Георги Ангелов. Според него проблемът е най-вече в доходите ни. "Не сме се преборили за това акцизът при нас да е по-нисък, защото тези правила са приети преди да има бедни страни в съюза".
По-скъпото гориво вече се отразява и на автобусните превози. В края на месеца или най-късно в началото на март можем да очакваме ново увеличение на цените на билетите с 5%. Това са съобщили за бТВ от асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт."
Не знам защо ни беше това влизане в ЕС.Не знам и защо хората сравняват България със страни,които са милиони години пред Нас.ПРОСТО НАИСТИНА ВЕЧЕ НЯМАМ ДУМИ ЗА КОНТРОЛА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Re: цените на горивата-20-25ст.нагоре!!!
minimalcoholic написа:По думите на икономистите не може да се сравняват САЩ и Европа по отношение на цените на горивата. В Щатите няма нито акциз, нито ДДС, които в Европа формират поне 50% от крайните цени, които плащаме в бензиностанциите.
може. ама преди 3 месеца галона беше $3 в щатите в големите градове, сега е $4 и както го гледам края на май ще стане $5.
така че, цените растат навсякъде.
мислиш че са високи сега? изчакай израелтяните да ударят лудия в иран и пак ще си говориме...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
колега, и аз се дразня много на ситуацията, изписах фермани в няколко теми вече. Стигнах до извода, че няма смисъл да си хабим нервите тук във форума - нали сме живи и здрави - да си свиркаме и по-малко нерви. Какво да направиш, да си пръснеш кратуната от яд ли?
Каквото стане такова - да сме живи и здрави ако трябва и с каруци и коне ще се придвижваме.
А ЕС, че не трябваше да влизаме, не трябваше, но сега като сме влезли и вече ни съсипаха икономиката няма смисъл да излизаме.
Каквото стане такова - да сме живи и здрави ако трябва и с каруци и коне ще се придвижваме.
А ЕС, че не трябваше да влизаме, не трябваше, но сега като сме влезли и вече ни съсипаха икономиката няма смисъл да излизаме.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
темата е до безкрай...и все пак-става дума за съотношение доходи-цени,което при нас е безумно ниско...иначе цените на горивата у нас са едни от най-високите в момента в Европа !! в Щатите галона може да е и 5 $,само че там доходите на средния и дори бедния( за тях) хамериканец,са в пъти над нашите...и те могат да си позволят да се давят в гориво все още,докато ние ще го мерим с пипетки и капкомерчета скоро...
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
Две лета бях в Щатите,второто си бях купил кола.Разликата е обаче че там си пълнеш резервоара за 30-40$.А тези пари се правят за няколко часа .Докато тук не стига че вземаме заплати колкото да преживеем следващия месец,ами и ни сравняват с ЕС.Проосто се чудя защо още съм в тази пародия на държава.

sub_eleven написа:А ЕС вече ни съсипаха икономиката
смях на кутийки?
заради влизането ни в ЕС скочиха цените на имотите и отлепихме от дъното на което бяхме
хайде моля не говорете такива глупости на публични места!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
minimalcoholic написа:Две лета бях в Щатите,второто си бях купил кола.Разликата е обаче че там си пълнеш резервоара за 30-40$.А тези пари се правят за няколко часа .Докато тук не стига че вземаме заплати колкото да преживеем следващия месец,ами и ни сравняват с ЕС.Проосто се чудя защо още съм в тази пародия на държава.
мда. ама съществената разлика е че тоя резервоар го изпразваш за няколко дни защото без кола там не можеш да отидеш да си купиш хляб.
в европата ако бензина стане 100 лева литъра и хората ще се яхнат на велосипедите (условно казано- то е ясно, че ще стане мазало със цените на всичко защото са навързани). в америка ако бензина стане скъп американците ще измрат от глад ако не стане революция преди това...
та основната разлика (колкото и нагло да звучи, но е "статус куо") е че в европата бензина е хубаво да е евтин, но за америката е задължително да е евтин... на този етап.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
Колега при всеки е различно.Това,че сме в ЕС може да ти е дало някаква хубава работа и да си доволен.Но като гледам повечето хора живеят в нищета за да "се гордеем,че сме европейци".

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
То няма нужда да се чака на Израел за цената. Ембаргото влиза в сила от 1 Юли...А чалмата от вчера спря износа за УК и Франция и цената за ден скочи до 120$, ся се гласи да спре и за другите държави от Европа...
Та скоро цената може и да е 150-200$ за барел...
Незнам ама да нападнат Иран некак си не ми се вярва, или по-скоро не ми се ще да става.
Незнам ама да нападнат Иран некак си не ми се вярва, или по-скоро не ми се ще да става.
Сондьора написа:То няма нужда да се чака на Израел за цената. Ембаргото влиза в сила от 1 Юли...А чалмата от вчера спря износа за УК и Франция и цената за ден скочи до 120$, ся се гласи да спре и за другите държави от Европа...
аз мисля, че израел нямат алтернативно решение. икономическите санкции не работят а израел няма да позволят атомен иран. въпрос на време е.
освен ако цру и мосад не го бутнат оня отвътре някак си.
щото израелтяните нямат техниката да направят трайно мазало. тия ф15 и ф16 дето ги имат са на ръба на възможностите си при една такава мисия. да не говориме, че нямат мунициите с които да бомбардират... та сигурно тая раота ще я вършат американците. не случайно разработват нова противо-бункерна бомба.
аз гледам с интерес кво става ама... мазалото е сигурно в една или друга форма.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Хаос написа:sub_eleven написа:А ЕС вече ни съсипаха икономиката
смях на кутийки?
заради влизането ни в ЕС скочиха цените на имотите и отлепихме от дъното на което бяхме
хайде моля не говорете такива глупости на публични места!
не ми казвай какво да говоря, знаеш ли колко производители затвориха, поради внедряването на разни норми и сертификати? Аз случайно познавам някой друг собственик на фирма.... Всичко умря.....
Ама колко си зле само... кредитите ни извадиха от дъното и в последствие закопаха много хора, а строителството беше най-лесното, модерно и подходящо начинание с теглен кредит по онова време. И повече да не съм ти прочел глупостите в тази тема, ясно ли е? Иди да залягаш над някой учебник и трай!
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
от първите 8 теми - 4 за горивата..... 

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
И мен ме съмнява Израел да нападнат Иран, защото ако го направят нещата стават дебели и изхода е крайно не ясен.
и аз днеска в офиса ги мислех тия неща
условно до 5 лв./литър бих могъл да издържа
от там нататък, както беше писано по-горе - колелото
като не взимам под внимание факта, че ако горивото е по 5 кинта всичко останало ще е също по-скъпо
условно до 5 лв./литър бих могъл да издържа
от там нататък, както беше писано по-горе - колелото

като не взимам под внимание факта, че ако горивото е по 5 кинта всичко останало ще е също по-скъпо
No bling at the Ring
sobiss написа:И мен ме съмнява Израел да нападнат Иран, защото ако го направят нещата стават дебели и изхода е крайно не ясен.
кое му е неясното?

проблема е само един (и той е които спасява иран за момента)- на американците не им трябва още една нефункционираща арабска държава (щото то други няма така или иначе та един вид всичките) да направи преврат и да забие към радикалния ислям.
това е и което спасява асад в сирия за момента. няма смисъл да го бутат защото... само (радикални) проблеми после.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2