обстановката в иран...
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: обстановката в иран...

Който каквото ще направи на иран-ние ше го дух@ме...
Защо ли-бензина и петрола ще се качат (те и сега летат на горе),ония дето притискат иранците или имат петрол и са на далавера че се качва (сащ) или друго.
Ние нямаме ни петрол ни друго,обаче по дифолт взимаме губещата страна-в момента сащ,пускаме некакви войници там,подкрепяме каквото трябва да се подкрепя и после и арабите ни мразят,нямаме нищо спечелено от позицията дето сме взели (последни примери-участието ни в ирак-американците взеха петрола под своя опека,американски фирми в момента им оправят инфраструктората и точат огромни средства,афганистан- и там същото,либия-и там същото....)и пак сме най-бедната държава у европа,интересното е че мисиите си ги плащаме ние,а дори после и оръжие не продаваме на страната в която сме били,за разлика от американците...
Как беше ония виц,ще го поизменя малко,че не си спомням оригинала,дето питали иванчо,ако има едно всепомитащо гюле,под всепомитащо гюле разбираме гюле което нищо не може да го спре и имаме един непоклатим стълб,под "непоклатим стълб" разбира ме стълб дето нищо не може да го събори,та попитали изванчо,какво ще стане,ако едно "всепомитащо" гюле удари един "непоклатим стълб"?
Иванчо без да се замисли отговорил-"Ще се качи цената на ракията"
-Ха,че от къде ти хрумна бре Иванчо,каква е логиката-попитала даскалицата,Иванчо отговорил
-Ми госпожо,бащами казва че каквато и да е простотия да се случи в България,качват цената на ракията

Израел за добро или лошо има най-модерната армия в региона, със сигурност може да покаже много на Иран, но като може САЩ да е с тях не виждам защо да се бутат сами да правят нещо.
Емиле, а ти какво предлагаш бе баце, винаги съм се чудил на такива оптимисти. Някаква идея предлагаш ли как да се спре Иран, ама не - не ми казвай че те имали право на ядрено оръжие, както ние нямаме право на автоматично бойно оръжие, така те нямат право на ядрено, ама хич не ме интересува ония мирен атом. и аз искам калашник в колата, никой няма да атакувам ама на, не ми дават. Когато ми разрешат свободен достъп до калашник, тогава ще подкрепя която и да е страна да има ядрено оръжие.
Колкото до ИраК, тея митове и легенди как американците им взели петрола е вече смешна, би ли казал какви концесии за находища са дадени на американски фирми и какви на други ? Защото аз мога да ти кажа какви концесии са дадени на Лукойл и ти докато обясняваш врели-некипели за американците, руснаците си дупчат спокойно в западна курна и се смеят на вицовете ти.
Емиле, а ти какво предлагаш бе баце, винаги съм се чудил на такива оптимисти. Някаква идея предлагаш ли как да се спре Иран, ама не - не ми казвай че те имали право на ядрено оръжие, както ние нямаме право на автоматично бойно оръжие, така те нямат право на ядрено, ама хич не ме интересува ония мирен атом. и аз искам калашник в колата, никой няма да атакувам ама на, не ми дават. Когато ми разрешат свободен достъп до калашник, тогава ще подкрепя която и да е страна да има ядрено оръжие.
Колкото до ИраК, тея митове и легенди как американците им взели петрола е вече смешна, би ли казал какви концесии за находища са дадени на американски фирми и какви на други ? Защото аз мога да ти кажа какви концесии са дадени на Лукойл и ти докато обясняваш врели-некипели за американците, руснаците си дупчат спокойно в западна курна и се смеят на вицовете ти.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
А я ми кажи кой смука от 2003 до 2008ма?? Руснаците ли...
И не си прав за концесиите..И те имат ама повече имат американците. Но те 6 години си цоцаха.
И много ясно, че американците гледат само дзифта....консумират 19 млн барела на ден, а добиват на тяхна територия 5 млн..
Саудитска арабия вече не може да влияе на пазара, не може да увеличава добива (официано им намалява с 8% на година).
В Либия, как се намесиха за отрицателно време що ли?? А Сирия що не, щото колкото руснаците защитаваха Кадафи толкова и Асад. Ама май тогава никой не се съобразяваще с руснаците, ми се надпреварваха кой да е първи.
В Иран има двойно повече нефт от Ирак, обаче там много ше бръкнат в паницата на Русия, а и Китай....И имали ядрено оръжие Иран или няма???
И къде е оръжието за масово поразяване на Ирак...били се объркали
И не си прав за концесиите..И те имат ама повече имат американците. Но те 6 години си цоцаха.
И много ясно, че американците гледат само дзифта....консумират 19 млн барела на ден, а добиват на тяхна територия 5 млн..
Саудитска арабия вече не може да влияе на пазара, не може да увеличава добива (официано им намалява с 8% на година).
В Либия, как се намесиха за отрицателно време що ли?? А Сирия що не, щото колкото руснаците защитаваха Кадафи толкова и Асад. Ама май тогава никой не се съобразяваще с руснаците, ми се надпреварваха кой да е първи.
В Иран има двойно повече нефт от Ирак, обаче там много ше бръкнат в паницата на Русия, а и Китай....И имали ядрено оръжие Иран или няма???
И къде е оръжието за масово поразяване на Ирак...били се объркали

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
И да имат бомба иранците и да нямат САЩ винаги ще си намеряд предтекст, за да ги ударят. На всички е ясно, че каквото и да стане няма да се разлетят ядрените ракети, защото тук играе само парата
поне от страна на американците. Колкото до Иран - вярно, че президента им е някакъв фанатик, но няма кой да го остави да пусне ракетите 

Сондьора
Веднага ще ти кажа - почти никой не сондираше и мисля че дори все още не могат да достигнат добива от преди войната, но може и да те излъжа защото последните години доста увеличиха добива, но нямам време сега да търся.
Либия кой се е наместил не знам, там и преди войната имаше много западни компании, а бунтовниците казаха че старите договори ще останат валидни. Не знам дали някой се е намърдвал или винаги си е бил там. Един-двама се намърдаха - вярно, Лукойл и Газпром нефт.
Също така не мога да разбера откога концесията е "кражба", тези примери ги дадох за да се види, че не само западни компании сондират, но дори да ПРЕДПОЛОЖИМ, че само американци имат концесии за мен концесията не е кражба - а много хора твърдят че те крадат ? Доказателства че американците крадат нефт няма нито едно, ама с лесна ръка ги обвиняваме, обаче че Иран разработва ядрено оръжие и има 2 тона документи и за центрофуги и за централи и за какво ли не - не, не са достатъчни доказателствата.
Руснаците си защитават пазара, както казаха - няма да спират продажбите на оръжие за Сирия. За тях не е важно как се казва страната, важно е да има напрежение и малки локални конфликти без траен мир. Те винаги ще се противопоставят, защото ако Запада свали разните фанатизирани диктатори, следващите почти 99% е сигурно че няма да се въоръжават и т.н.
Защо Запада да не си защитава своите интереси, еми може и да няма петрол в Сирия, ама има не малко санкции. Не може навсякъде да огрее и ако някои от тука ми каже че на Иран НЕ Е ДАДЕН МИРЕН ШАНС да спре разработването, значи лъже не само нас, ами и себе си! Иран имаше ГОДИНИ наред, то предупреждения ли не бяха, то молби ли, то санкции ли, вариантите се изчерпаха и накрая - ама те искат петрола. Значи те 5 години минимум се базикат със Запада, слагат дърва, ровичкат из въглените, хвалят се колко центрофуги направели и накрая - лошите американци искат петрола. Хората са казали, че каквото сам си направиш никой друг не може
Саддам много ясно че ще го бутнат, някаква нестабилна агресивна личност, заплашваща Саудитска Арабия и региона, 20 години го търпяха да коли и беси кюрди, шиити и какви ли не, санкции му налагаха - ама он не може се спре и взе че си повярва атакува надясно наляво, пък заплахите да не говорим. Отказва всякаква дипломация, абе въобще он мисли че Ирак е център на галактическия стопаджия и накрая някой заявява - еми те заради петрола го атакуваха. Едва ли не изкараха Саддам някаква беззащитна жертва на западната агресивност
Запада от години се опитва да лавира из между луди диктатори.... ама накрая се налага някой да бъде свален.
Веднага ще ти кажа - почти никой не сондираше и мисля че дори все още не могат да достигнат добива от преди войната, но може и да те излъжа защото последните години доста увеличиха добива, но нямам време сега да търся.
Либия кой се е наместил не знам, там и преди войната имаше много западни компании, а бунтовниците казаха че старите договори ще останат валидни. Не знам дали някой се е намърдвал или винаги си е бил там. Един-двама се намърдаха - вярно, Лукойл и Газпром нефт.
Също така не мога да разбера откога концесията е "кражба", тези примери ги дадох за да се види, че не само западни компании сондират, но дори да ПРЕДПОЛОЖИМ, че само американци имат концесии за мен концесията не е кражба - а много хора твърдят че те крадат ? Доказателства че американците крадат нефт няма нито едно, ама с лесна ръка ги обвиняваме, обаче че Иран разработва ядрено оръжие и има 2 тона документи и за центрофуги и за централи и за какво ли не - не, не са достатъчни доказателствата.

Руснаците си защитават пазара, както казаха - няма да спират продажбите на оръжие за Сирия. За тях не е важно как се казва страната, важно е да има напрежение и малки локални конфликти без траен мир. Те винаги ще се противопоставят, защото ако Запада свали разните фанатизирани диктатори, следващите почти 99% е сигурно че няма да се въоръжават и т.н.
Защо Запада да не си защитава своите интереси, еми може и да няма петрол в Сирия, ама има не малко санкции. Не може навсякъде да огрее и ако някои от тука ми каже че на Иран НЕ Е ДАДЕН МИРЕН ШАНС да спре разработването, значи лъже не само нас, ами и себе си! Иран имаше ГОДИНИ наред, то предупреждения ли не бяха, то молби ли, то санкции ли, вариантите се изчерпаха и накрая - ама те искат петрола. Значи те 5 години минимум се базикат със Запада, слагат дърва, ровичкат из въглените, хвалят се колко центрофуги направели и накрая - лошите американци искат петрола. Хората са казали, че каквото сам си направиш никой друг не може

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
kiro_320 написа:Израел за добро или лошо има най-модерната армия в региона, със сигурност може да покаже много на Иран, но като може САЩ да е с тях не виждам защо да се бутат сами да правят нещо.
Кирчо,аз какво предлагам ли?
Предлагам да имаме неутралитет по въпросите,не първи да бичиме подкрепа за някакви каузи...
Освен това,кои са американците че ще казват кой какво може да има,не беха ли именно американците дето използваха атомни бомби над мирни граждани,не беха ли именно америкаб=нците дето имат такъв страховит арсенал,не бяха ли те с най-страшните ракети...Аре малко така да има някакво пробуждане,защото американците ако нямаха подобни оръжия,обществото щеше да осъди иран и тн.и тн...Не ми се пише толкова,щото подозирам че доста хора мислят с телевизора...
Иначе ето някой факти
Индия е ядрена държава,пакистан също,китай и русия е ясно...Кой точно определя че един може да има,друг не може...???
Е.Димитров написа:..
Американците са победителите във ВСВ, победите във студената война и най-голямата военна и икономическа страна. Според тебе, чисто теоретически коя страна трябва да казва нещо, ако мисли да казва ? Аз ще ти кажа, че това е САЩ, а ако предположим че Европа беше комунистическа и САЩ се беше разпаднал на отделни щати, а някакви страни в Южна Америка да речем започнат да разработват ядрени оръжия и да заплашват СССР, този който щеше да казва нещо щеше да е СССР - сега по-ясно ли е ?

Нали за това е сега МИРНО време, студената война ОК , някой се е въоръжил или твоя враг е продал технология на друг само за да стане и той враг на твоя враг и т.н.. СТУДЕНА ВОЙНА с две думи. Във момента е мирно време и не знам защо има трезвомислещи хора които да подкрепят въоръжаването в мирно време. Мога да ти дам пример и със историята как собственици на фабрики са подпомагали Хитлер с финансови средства до вземането му на властта, само защото са виждали в него как ще започне 100% превъоръжаване. Те не са очаквали че той ще тръгне да прави такива големи военни кампании, разчитали са на дребни конфликти и че само ще стои и трупа планини от танкове... ама тя станала друга както знаем. Тоест мисълта ми е че разработване на ядрено оръжие в мирно време е крайно и меко казано ненужно - заплашва мира и сигурността.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Президента на Иран е откачен фанатик...защото така са ви казали... 

Без страх, без спирачка!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
kiro_320 написа:Е.Димитров написа:..
Американците са победителите във ВСВ, победите във студената война и най-голямата военна и икономическа страна.
Пффф..... айде да не отваряме тема за военните подвизи на американците, които май се свеждат до филми по Дискавъри и това да нападат държави от третия свят дето всеки 4 умира от глад а всеки 5ти от СПИН. И да пускат бомби за милярди докато отдолу ги срелят с лъкове и оръжия от 50те. Това са ВСВ и студената война са малко служебни победи, ама айде ,че тука ще стане ебати спора.
Но дори и да приемеме ,че е така като казваш, пак нищо не им дава право като им скимне на прелитат 20 000Км за да "свалят диктатор" разбираш ли... и да преследват някой измислен талибан. В същото време, го описаха по горе какво става...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда, но важен е крайния резултат (служебен или не).
той и марадона вкара с ръка едно време, но никой не отмени победата
той и марадона вкара с ръка едно време, но никой не отмени победата

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Сондьора
- ентусиаст
-
kiro_320 написа:Сондьора
.............
Начи преди войната имаше ембарго петрол срещу храни...ние доста блажехме..е не ние ми един холдинг в БГ...
Та карта на полетата:

Карта на "освобождението":
nvasion Based Out of Kuwait (Mar 20): Shortly after the air-bombing campaign began, US-led coalition forces crossed the Kuwaiti border into Iraq, launching the ground invasion from the south. The southern city of Basra was quickly captured, while oil fields were quickly secured, a lesson learned from the 1991 Gulf War, when hundreds were set ablaze.
..За какво да правят сондажи като те са си там и инфраструктура и все.....
Преди войната капацитета е 3.5 млн на ден, по време на ембаргото е 1.5-2млн...по време на войната никой не знае, може да е 3.5 може и повече....ама кво правеше там Halliburton..важното е че първо "освобождават" находищата, после в багдат първата им работа, нищо , че се водят още некви битки е да влезнат в министерството на петрола..... и те така...
Ама ми е интересно кво ще правят след Иран .... Ще "освобождават" руснаците ли

Американците са гладни за нефт, те контролират цени и все....ако няма от къде да вземат, просто вдигат цената и потреблението пада..и се регулира добив/потребление...ама като вземе някъде да "свършва"..търсят.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сондьора написа:Американците са гладни за нефт, те контролират цени и все....ако няма от къде да вземат, просто вдигат цената и потреблението пада..и се регулира добив/потребление...ама като вземе някъде да "свършва"..търсят.
точно в този крехък момент, едно рязко покачване на цените на петрола ще се отрази много зле на сащ, а и на цялата световна икономика. обама е изправен пред доста голяма дилема, а и идват избори. според мен израелците го натискат, а той се опитва да избегне директен конфликт и действат с други методи... вируси, мотористи с автомати, коли бомби.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
MatriX_Fucked написа:Президента на Иран е откачен фанатик...защото така са ви казали...
ти това сериозно ли го написа?

хвани някой приятел персиец (ако имаш такива) да ти обясни как седят нещата там...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Сондьора
- ентусиаст
-
Steen,Добре де, ама предходния пик от 2008ма, редуцира нещата за към 3 години..просто бедните по-малко консумират.
Там е работата, че Саудитска арабия вече не играе за регулатор..те немогат да увеличат добива за да падне цената...руснаците вече добиват на 9 мил.$, а и те нямат интерес цената да пада, че да я регулират...Китай не прецака ли плановете с ембаргото на иран, като купува здраво от Иран и Саудитска (което пак е фактор те да не могат да редуцират цената).
Има една теория как пада СССР, 87-88ма ОПЕК увеличава резервите си, незнайно как 100%
(може да видиш графиките за резерви)....За кувейт е доказано, че е измислено и резервите са и тези от 87ма..т.е. тогава цената от 20 за барел пада на 10 и русия вече е аут, т.е. СССР де.
За тия дето са забравили, по онова време САЩ подкрепя Ирак (ония изверг) срещу Иран....
Там е работата, че Саудитска арабия вече не играе за регулатор..те немогат да увеличат добива за да падне цената...руснаците вече добиват на 9 мил.$, а и те нямат интерес цената да пада, че да я регулират...Китай не прецака ли плановете с ембаргото на иран, като купува здраво от Иран и Саудитска (което пак е фактор те да не могат да редуцират цената).
Има една теория как пада СССР, 87-88ма ОПЕК увеличава резервите си, незнайно как 100%
(може да видиш графиките за резерви)....За кувейт е доказано, че е измислено и резервите са и тези от 87ма..т.е. тогава цената от 20 за барел пада на 10 и русия вече е аут, т.е. СССР де.
За тия дето са забравили, по онова време САЩ подкрепя Ирак (ония изверг) срещу Иран....
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
alx написа:MatriX_Fucked написа:хвани някой приятел персиец (ако имаш такива) да ти обясни как седят нещата там...

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3