Бихте ли подкрепяли редовно следните каузи?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Бихте ли подкрепяли редовно следните каузи?
Има една приказка: ПОМОГНИ СИ САМ ,ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ГОСПОД!
Не ви ли омръзна да чакаме ЕС и фондовете им или някой друг да ни оправи?
А бихте ли заделяли всеки месец по 1-2 лева за да има:
1. Истинска ЗООПОЛИЦИЯ грижеща се за бездомните животинки и не само.Така,че да няма по улиците бездомни,скитащи и болни кучета и котки?
2. Да има организация която редовно да помага в ДОМОВЕте за СИРАЦИ! Да имат винаги дрехи,храна и добри условия за живеене!
3. А защо не и подпомагане на хора със здравословни проблеми,нуждаещи се от хиляди левове за операция и лекарства?
Аз бих! Даже и повече от 1-2 лв. Мисля,че тази сума е нормална за доходите на едно семейство в големите градове и не би било проблем.
Разбира се,трябва да има някаква прозрачност и сигурност,че събраните суми няма ОТНОВО ДА ИЗЧЕЗНАТ в нечий джобове!
Време е България да се сплоти и обедини ,за да си помогнем сами!
ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДВА ОТГОВОРА!
Не ви ли омръзна да чакаме ЕС и фондовете им или някой друг да ни оправи?
А бихте ли заделяли всеки месец по 1-2 лева за да има:
1. Истинска ЗООПОЛИЦИЯ грижеща се за бездомните животинки и не само.Така,че да няма по улиците бездомни,скитащи и болни кучета и котки?
2. Да има организация която редовно да помага в ДОМОВЕте за СИРАЦИ! Да имат винаги дрехи,храна и добри условия за живеене!
3. А защо не и подпомагане на хора със здравословни проблеми,нуждаещи се от хиляди левове за операция и лекарства?
Аз бих! Даже и повече от 1-2 лв. Мисля,че тази сума е нормална за доходите на едно семейство в големите градове и не би било проблем.
Разбира се,трябва да има някаква прозрачност и сигурност,че събраните суми няма ОТНОВО ДА ИЗЧЕЗНАТ в нечий джобове!
Време е България да се сплоти и обедини ,за да си помогнем сами!
ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДВА ОТГОВОРА!
Последна промяна blackrider на 22 Фев 2012, 10:32, променена общо 1 път
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Бихте ли подкрепяли редовно следните каузи?
Това с ЕС и фондовете е прах в очите на народа, за да могат определени хора да си пълнят джобовете. Процедурата в БГ за усвояване на такива средства е най-сложната и тромавата в целия ЕС. Не искам да навлизам в дълбочина и по отношение на "кадърно" написаните родни проекри, които кандидатстват за финансиране от ЕС.
По отношение на темата, аз лично съм се включил в няколко такива начинания и винаги съм ги подкрепял.
П.П. Колаега, сложи и един отговор "Вече заделям", защото няма за какво да гласувам.
По отношение на темата, аз лично съм се включил в няколко такива начинания и винаги съм ги подкрепял.
П.П. Колаега, сложи и един отговор "Вече заделям", защото няма за какво да гласувам.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
Не ги подкрепям защото за това си има данъци, ако зора е толкова малък нека да вдигнат на всички данъците с 1лв, а пенсиите да намалят с 1лв и готово... въпроса не е в тоя 1лв, а че хора които наистина имат пари не си плащат данъците и има много голяма сива икономика.
млрд левове се въртят в сивата икономика и стотинка не влиза в хазната, а ние с 1 лв ще оправяме бакии - просто е нереално.
млрд левове се въртят в сивата икономика и стотинка не влиза в хазната, а ние с 1 лв ще оправяме бакии - просто е нереално.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Вярвам, че всеки би заделил 2лв за подобни каузи, но тези пари няма да стигнат до никъде... Току що ми хрумна нещо относно безстопанствените животни и по-конкретно, как ще вземеш 2 лв от тези, които си изхвърлят домашните любимци на улицата, защото все пак те не са се появили от нищото, нали така...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
blackrider написа:бихте ли заделяли всеки месец по 1-2 лева
Не, не бих. Не и в България, където подобни пари в 99% от случаите(ако не и 100) не отиват по предназначение. Виж, ако бях в щатите и по 20 бих заделял.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
xpl0d написа:Не, не бих. Не и в България, където подобни пари в 99% от случаите(ако не и 100) не отиват по предназначение. Виж, ако бях в щатите и по 20 бих заделял.
Ето тук е проблема,че така сме свикнали да ни крадат! Но ако все пак има прозрачност ,къде и по колко пари отиват,тогава би ли склонен да дариш?
Разбира се ,идеята е организацията да се самоиздържа с част от даренията. Като заплати за хората които ще работят,гориво за автомобили както и неща нужни за дейността! Все си мисля,че ако поне 50% от хората си променят мнението,че няма да се краде и да се пълнят джобовете на нечий хора тази дейност би имала успех!
Друг е въпроса,че българина не е от хората които играят в отбор! Но искрено се надявам,че това ще се промени.

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Ако някой ти каже, че може да стане, а друг, че не може да стане, вероятно и двамата са прави 

- xpl0d
-
-
blackrider написа:xpl0d написа:Не, не бих. Не и в България, където подобни пари в 99% от случаите(ако не и 100) не отиват по предназначение. Виж, ако бях в щатите и по 20 бих заделял.
Ето тук е проблема,че така сме свикнали да ни крадат! Но ако все пак има прозрачност ,къде и по колко пари отиват,тогава би ли склонен да дариш?
На теория - да, на практика - пак не. Обяснявам. То и сега, ако питаш управниците всичко е "прозрачно" и се знае къде колко отива, но всички знаем, че тва абсолютно не е вярно :
Луд маниак поръсил със силна отрова купчина пари и ги дарил на домовете за сираци в България. В резултат са загинали 20 депутати, 3 кмета и 12 общински съветници. Пострадали деца няма.
Та същата работа и с останалите неща. То нашата коледа ли не беше, то благотворителни концерти ли не бяха. Като вкараш елементарна математика толкова пари се събират, а реално не чух и не видях никъде да се пише или каже нещо за каквото и да било от изброените в анкетата направления. Аз освен за Могилино за друго не се сещам

Аз лично не чакам да пуснат поредната кампания или каквото и да е от този род. Заедно с още няколко хора, когато можем, с колкото можем помагаме на едно местно училище за деца с умствена изостаналост или както някои идиоти наричат "6 волтови", "луди" и т.н. И вярвай ми, не че се хваля, но доста повече от по 24лв. за година сме дарили. Като гледам и все повече хора предпочитат по такъв начин, директно да се помага, отколкото да пращаш SMS-и или да даваш на ръка пари на някви "представители" на никому неизвестни организации.
Миналата зима(2010-2011) в блока се събираха пари за дете на обитател от блока за операция. Не беше някаква хипер сложна, като трансплантация на сърце примерно, нещо по-лесно беше, но ще излъжа за какво точно, ставаше дума за сума от порядъка на 3-4 000лв. Дадох. И не, че съм очаквал нещо в замяна, но след това родителите обикаляха апртаментите един по един за да благодарят.
С двама колеги се опитахме и на една организация за защита на животните да помогнем(да осиновим бездомни котета и кучета), но там ни отрязоха много нагло и си останахме само с желанието да помогнем, но тва е друга тема.
И те така...

- blackrider
- младши ентусиаст
-
xpl0d много си прав братле. Аз се запитах дали ако се основе организация,доброволна от хора ентусиасти с големи сърца дали би имала успех и ефект.А не поредната държавна такава. Евала ти правя за даренията които правиш,но не те са толкова важни а ЖЕЛАНИЕТО и то от сърце!
Но за да има ефект такава недържавна организация тя ще има нужда от финанси които могат единствено хората с желание като теб да осигуряват!
Не става дума хората участващи в нея да си пълнят джобовете за сметка на дарители и нуждаещи се,а да са на нормална заплата която ще идва от събраните суми. Както и всички разходи като : гориво,автомобили,нужни консумативи -да речем като ваксини,лекарства и такива неща. Ето такава ми е идеята,защото виждам ,че държавата само може да лъже и маже а ние да се правим,че и ВЕРВАМЕ!
пп. Аз също участвам и когато мога ходя да помагам на бездомни животни.Моето куче е от изолатора в с.Сеславци. Преди 5г го осинових от там (тогава го убиваха,а на моя му оставаха 3 дни) .Още виждам благодарността в очите му и ми се насълзяват моите.
От бизнеса с който се занимавам, реших да дарявам по 1лв от всяка измита кола за този изолатор.
Мятат ми се разни идеи из главата и за това реших да пусна тази тема,за да видя реакцията на хората и дали има смисъл.Или да седя и гледам от страни ,както повечето българи правят!
Но за да има ефект такава недържавна организация тя ще има нужда от финанси които могат единствено хората с желание като теб да осигуряват!
Не става дума хората участващи в нея да си пълнят джобовете за сметка на дарители и нуждаещи се,а да са на нормална заплата която ще идва от събраните суми. Както и всички разходи като : гориво,автомобили,нужни консумативи -да речем като ваксини,лекарства и такива неща. Ето такава ми е идеята,защото виждам ,че държавата само може да лъже и маже а ние да се правим,че и ВЕРВАМЕ!

пп. Аз също участвам и когато мога ходя да помагам на бездомни животни.Моето куче е от изолатора в с.Сеславци. Преди 5г го осинових от там (тогава го убиваха,а на моя му оставаха 3 дни) .Още виждам благодарността в очите му и ми се насълзяват моите.
От бизнеса с който се занимавам, реших да дарявам по 1лв от всяка измита кола за този изолатор.
Мятат ми се разни идеи из главата и за това реших да пусна тази тема,за да видя реакцията на хората и дали има смисъл.Или да седя и гледам от страни ,както повечето българи правят!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Не, бе бих подкрепил каузата. И това ,че парите няма да отидат по предназначение е само една от причините. И да ще има сива икономика, и по добре сива отколкото никаква. Щото ако треа да следваме стриктно всички предписания на ония малоумници никаква икономика няма да имаме. Някой зачитал ли се е по сериозно в Трудовия кодекс? A в ЗУТ? А в другите подобни писания..... Един самосвал документи и свръхбюрокрация за едно позволение да пръднеш... и такса за всяка крача...Хич да не лъжат ,че нямало пари тия миндили.....
А положението е следното: Българина е голям егоист и още по-голям индивидуалист. Всякакви групови не пиянски начинания са абсолютно обречени. Така ,че пътя е следния - освобождаваме следната фирма или лице от еди кой си данък, ако сам си подържа сградата. Освобождаваме го от еди кой си данък ако сам си чисти, мие и подържа улицата. Ако фирмата е сериозна да може да подържа и ремонтира определен участък.Човека да има право да откаже здравно осигуряване и сам да си поема разноските чрез застраховки или лични средства. Човек да има свобода на договаряне с работодателя си. Човек да може да си брани собственоста с оръжие ако трябва и да прави с нея и в нея КАКВОТО СИ ПОИСКА. Човек да свободен да избира и използва услуги ако поиска и каквито поиска, а не като отида и искам да направя елементарно преустройство да ме питат ма ти имаш ли договор с ЧЕЗ и Софийска ВОда, те са задължителни....КАК ше са задължителни бе тапаци, в моя си имот ше си се мия с дъждовна вода и ше се грея на пръдня ако искам...Точно щото си е мой. Работоспособните социално слаби, да забравят за помощи, хората без средно да забравят да гласуват...Тва е ако искаме да се опраим па вие събирайте по 2 лева за "нашата полиция ни пази"
А положението е следното: Българина е голям егоист и още по-голям индивидуалист. Всякакви групови не пиянски начинания са абсолютно обречени. Така ,че пътя е следния - освобождаваме следната фирма или лице от еди кой си данък, ако сам си подържа сградата. Освобождаваме го от еди кой си данък ако сам си чисти, мие и подържа улицата. Ако фирмата е сериозна да може да подържа и ремонтира определен участък.Човека да има право да откаже здравно осигуряване и сам да си поема разноските чрез застраховки или лични средства. Човек да има свобода на договаряне с работодателя си. Човек да може да си брани собственоста с оръжие ако трябва и да прави с нея и в нея КАКВОТО СИ ПОИСКА. Човек да свободен да избира и използва услуги ако поиска и каквито поиска, а не като отида и искам да направя елементарно преустройство да ме питат ма ти имаш ли договор с ЧЕЗ и Софийска ВОда, те са задължителни....КАК ше са задължителни бе тапаци, в моя си имот ше си се мия с дъждовна вода и ше се грея на пръдня ако искам...Точно щото си е мой. Работоспособните социално слаби, да забравят за помощи, хората без средно да забравят да гласуват...Тва е ако искаме да се опраим па вие събирайте по 2 лева за "нашата полиция ни пази"

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
вижте ги юнаците от Екоравновесие с какъв бюджет разполагат http://www.dnes.bg/sofia/2012/02/21/dva ... iia.151973
После се замислете дали има някакви резултати и дали тези не малко пари не биха били по нужни на ХОРА в нужда а не на някви хрантутници които трябва да се грижат помиярите.
После се замислете дали има някакви резултати и дали тези не малко пари не биха били по нужни на ХОРА в нужда а не на някви хрантутници които трябва да се грижат помиярите.

- u`F`o
- ентусиаст
-
Аз съм решил да събера стари дрехи, по възможност 1-2 компютъра (нещо от сорта на 1,3 - 1,5 GHz / 256 RAM etc) да накупя някакви сладки неща от търговията, + закуски (питки, баници за всички) и да пусна във фирмата в която работя (3000+ души) дата няколко седмици предварително (минимум 2), че ще се ходи в еди си кой дом за сираци и ако имат стари дрехи/играчки/компютри, могат да ги дадат на мен или на някой от другите които ще пътуваме натам. Нещата ще се раздадат индивидуално с цел избягване на злоупотреби. Още не съм решил къде ще е мястото, но мисля да е в северна България, защото там са доста по-бедно (до колкото знам) от тук. В момента имам списък с всички (ако не всички, то повечето) такива сиропиталища. Имам телефони и адреси. От другия месец трябва да попътувам малко насам-натам. Та мисля да си набележа 2-3 места и да мина пътьом, за да огледам обстановката и да говоря с лелките от какво имат нужда децата. Като цяло искам да е дом за сираци, където повечето деца са българчета, да знам, че всички са деца, но все пак... Та в този ред на мисли някой ако има около себе си дом, който да отговаря на изискванията, нека сподели, ще съм му благодарен
Планувал съм го за Май месец, тъй като Март и Април ще са ми доста напрегнати.

- u`F`o
- ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:...
Respect!

- xpl0d
-
-
u`F`o написа:Като цяло искам да е дом за сираци, където повечето деца са българчета, да знам, че всички са деца, но все пак...
Дотук беше добре, ама тва омаза целия пейзаж. Не знам само децата кво са ти виновни какви са се родили. А и доколкото знам в сиропиталища и домове българчетата не са преобладаващи, точно обратното, малко на брой са.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не, защото достатъчно високи данъци плащам и не смятам, че отиват по предназначение.
Държавата затова е държава, за да се грижи сама за тези неща, ако трябва хората да огранизират фондове за това или онова, тогава за какво ни е тази държава?
Държавата затова е държава, за да се грижи сама за тези неща, ако трябва хората да огранизират фондове за това или онова, тогава за какво ни е тази държава?

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2