Бихте ли подкрепяли редовно следните каузи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли :

1. Да бих заделял до 2лв
10
10%
2. Да бих заделял и повече
24
25%
3. Не
7
7%
4. Да,но искам да знам,че няма да пълня нечий джобове!
51
53%
5. Вече заделям
5
5%

Общо гласове : 97
ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Бихте ли подкрепяли редовно следните каузи?

Мнение от u`F`o » 23 Фев 2012, 17:38

xpl0d написа:
u`F`o написа:Като цяло искам да е дом за сираци, където повечето деца са българчета, да знам, че всички са деца, но все пак...

Дотук беше добре, ама тва омаза целия пейзаж. Не знам само децата кво са ти виновни какви са се родили. А и доколкото знам в сиропиталища и домове българчетата не са преобладаващи, точно обратното, малко на брой са.

Е, няма как. При положение, че зависи от мен, що да не искам да помогна повече на нашите. Все пак и гена си има значение и на възраст от 18 години едно черно дете, няма да е с капацитета на едно бяло такова в общия случай. От тази гледна точка го казвам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 23 Фев 2012, 20:58

Аз също съм съгласен да давам и по-вече от два лева, но не и за циганчетата.
Някак си нелепо ми изглежда те да си захвърлят децата , а ние да ги отглеждаме.
Не стига ли, че гледаме майките и бащите им и плащаме сметките им,а те крадат и вършат всякакви гнусотии безнаказано.
Децата не са виновни-съгласен съм, ако на някой му харесва да си ги гледа, аз предпочитам да се погрижим за животните, защото е наша вина за положението им и в крайна сметка сме потърпевши.
Но паралелно със събирането на средства , трябва и държавата да се намеси да премахне първопричината и да накаже виновните.
Иначе нищо няма да се промени-ще се харчат по-вече пари, а положението ще е същото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Фев 2012, 22:56

Участвам редовно в различни благотворителни акции с малки суми. Може и част от парите да се крадат, но съм сигурен че това е малко в сравнение със сумата която стига по предназначение. Обаче много ме е яд на това, че 20% от СМС-ите се прибират от държавата като ДДС. Майка ви д...ба шибана до тия ли пари опряхте смотаняци. За това гледам да превеждам по банкова сметка. Там пък банката предполагам че прибира такси за управление на сметката. И те до тия пари опряха, нещастниците.

В тая връзка искам да попитам, навремето имаше един фонд създаден от Царя Симеон за събиране на пари за лечение на деца в чужбина. Какво стана с него и има ли го още.
:OT:
Тия от подписа ми са ми слабост. Даже обмислям варианта да си осиновя един приятел от тях.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 24 Фев 2012, 0:46

Дарителството е "висш пилотаж", не е за всеки. Не е нужно да откривате топлата вода, за тези и още много други каузи даряват много българи и български фирми всеки месец. Погледнете тук http://bcaf.bg
Тази фондация не е от вчера и дарителите им имат пълно доверие, на сайта има отчети, а най-важното е че даренията отиват по-предназначение до стотинка.
На най-популярния сайт за дарителство http://dmsbg.com/, може да видите въпросната фондация (ФПББ) като водещ партньор. Който иска да дарява, може спокойно да го прави, чрез ФПББ и в края на година за дарението си получава служебна бележка, с която данъчните му признават разходи.

PS. Дарителствата, чрез най-популярния тел 17777 действително се товатят с ДДС. Но ако искате да го избегнете има начин. Парите събрани от мобилните оператори се привеждат по сметка на ФПББ, а ФПББ ги изпраща целево по каузи. Можете да дарите директно на ФПББ, като по този начин спестявате 20% ДДС и 6/7% комисионна на мобилните оператори, т.е както вече казах всяка дарена стотинка отива за каузата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Фев 2012, 12:16

Бих подкрепял домове за възрастни хора както и за лечение и приюти за животни...обаче...
Имам точно двама познати дето имат такива "фондации" за набиране на пари,как работят тези агенции,значи,тези така наречени фирми нямат право на печалба,тоест не могат да генерират печалба,ето как се набират парите,примерно чрез едни лели или момиченца с едни картички в ръка обикалят и досаждат на минувачите да си закупят картичка.Как обаче се разпределят парите във фондацията,ще го опрелича на пирамида,тези дето събират парите взимат % от "заработеното",около 20%,после шефовете ,които често са роднини и приятели,си разпределят доста големи заплати,в порядъка на 3-4000 лева,остава някаква част за "наеми и консумативи" и каквото остане непохарчено-заминава при дареният...или най-общо казано,от даренията отиват едва 20% до нуждаещият се.
Пример-100 лева изкарани от лелята на улицата-20 лева за лелята,60 лева за фондацията и 20 лева за ниждаещият се...
Това са два примера с мои познати шефове на фондация,да не кажа колко охолно живеят че и на широко,в момента участват в няколко проекта за набиране на средства,единият е ,сключване на договор с някоя частна фирма,която да предостави на служителите си възможност ,всеки месец по преценка на служителя,да му се удържа някаква сума,от 5 до... лева на месец за някаква кауза,понеже е важно да се съберат пари-каузите са най-разнообразни,дори може сам да си измислиш кауза :mhihi:
Естествено се разпределят разни неща на разни хора и това,според мойте мознати,просто елеминират хората дето ходят по улицата,ами направо черпят от източника...Обясняваха ми,че ако някой служител дари,пък после се дръпне и не иска всеки месец да му се дърпат от сметката,не се гледало с добро око...
Извода който съм си направил за себе си-само лично,на место при нуждаещите се,разбира се ,може да не съм прав,но това е моят извод и моят начин.всеки сам си преценява...
Той Джон Траволта по същият начин човека,пали собственият си самолет и носи необходимите неща,защото както сподели-няма никакво доверие на фондациите и беше прав...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Фев 2012, 11:15

сега с разтопяването на снега всичко тотално плува в кучешки ла.на..просто нямам думи :evil: които ако сега сме късметлий да не ги настъпваме или да ги пазиме наще деца,то утре като се затопли повече и изъхнат с вятъра ще ги дишаме :bang: та в този ред на мисли бих подкрепил няква кауза или организация за траина и безкомпромисна борба с уличните кучета,не говоря за да ги пиберат уж да ги кастрират обезпаразитят и ае пак на улицата...а се сещате за какво става дума

Предишна

Назад към Извън Темата