Давност актове към КАТ - три или пет години?
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Давност актове към КАТ - три или пет години?
аз имам за винетка .. и е доста стар.. не ме питайте какви неща им казвам като ме питат къде им е талончето, щото вече не си ги спомням всичките.. около 3-4 пъти съм плащал фишове за не носене -10 кинта .. трябва само да се обясни че точки си имаш и да те проверят... се тая ти си имаш..
иначе последно преди нова година ходих в КАТ да си взимам бележка, че имам точки, за пред застрахователи и тогава си направих справка август месец 12 година изтичат 2 години от както ми е връчено служебно наказателното постановление и вече тая глоба не я дължа.. акта е от декември 2009 и мислех, че се е свършило, но явно не е
бях решил да го плащам.. ма нещо май може да поизчакам още няколко месеца в името на каузата, че иначе залудо игри

иначе последно преди нова година ходих в КАТ да си взимам бележка, че имам точки, за пред застрахователи и тогава си направих справка август месец 12 година изтичат 2 години от както ми е връчено служебно наказателното постановление и вече тая глоба не я дължа.. акта е от декември 2009 и мислех, че се е свършило, но явно не е
бях решил да го плащам.. ма нещо май може да поизчакам още няколко месеца в името на каузата, че иначе залудо игри

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Три години е със сигурност, знам от първа ръка.
И аз мислех, че е 2 години ... та ходих да се разправям и т.н.
Като правите справка, при всяко положение ще излезат и старите глоби - лелките може да се опитат да ви ги пробутат - ако си ги платите сте добросъвестни граждани, един вид
Друг е въпроса, че чух нещо за НАП, че отивали след като им изтече давността, но за това не съм запознат.
И аз мислех, че е 2 години ... та ходих да се разправям и т.н.
Като правите справка, при всяко положение ще излезат и старите глоби - лелките може да се опитат да ви ги пробутат - ако си ги платите сте добросъвестни граждани, един вид

Друг е въпроса, че чух нещо за НАП, че отивали след като им изтече давността, но за това не съм запознат.
virtue and tranquillity
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Последно е 3 години откакто е съставен акта или откогато е връчено НП? Защото аз имам доста стари актове, но не съм си получавал нито едно НП (даже не знам как изглежда
) и не съм получавал и покани да ходя да си ги взема. Та давността за кое от двете е? Че скоро искам да отида в КАТ да си видя какво ми е положението с актовете и искам да съм подготвен, да не ме метнат както казвате. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
моето наказателно постановление не ми е "връчено".. даже си мисля, че едва ли са ме търсили.. тоест, то се води връчено по служебен път или нещо такова.. но поне при мен е от датата на това служебно връчване, а не от акта..иначе около 8 месеца след акта е датата на служебното "връчване" то ми е в колата утре мога да го погледна
колкото до плащането.. Лелката каза, че с НП мога да карам легално 1 месец. след това трябва да чакам до август за да падне глобата (2 години от служебното връчване) и да си взема талончето

колкото до плащането.. Лелката каза, че с НП мога да карам легално 1 месец. след това трябва да чакам до август за да падне глобата (2 години от служебното връчване) и да си взема талончето

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Аз мисля, че е от датата на излизане на НП, без значение ти кога си го получил.
Тоест, в рамките на един месец след съставянето на акта.
Тоест, в рамките на един месец след съставянето на акта.
virtue and tranquillity
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alpina-ma6inata написа:Последно е 3 години откакто е съставен акта или откогато е връчено НП? Защото аз имам доста стари актове, но не съм си получавал нито едно НП (даже не знам как изглежда) и не съм получавал и покани да ходя да си ги взема. Та давността за кое от двете е? Че скоро искам да отида в КАТ да си видя какво ми е положението с актовете и искам да съм подготвен, да не ме метнат както казвате.
2 г. от датата на връчване на постановлението, включително служебно връчване. Ако изтраеш дотогава, на гишето сами ти казват да не ги плащаш. Но обикновено междувременно си натрупал по-нови и се вкарваш в омагьосан кръг, така че ти си прецени дали си струва и колко да чакаш.
Never mistake motion for action...
Омагьосан, НЕ омагьосан докато може така ще е...
Най-голямата тъпотия на нашия съд, която практикуват е да да ги съдиш да те признаят за невинен, да НЕ ти вземат точки, НООООООООоооооо трябва да си платиш паричната глоба! wtf !@#!@#! или съм виновен или не ...
Най-голямата тъпотия на нашия съд, която практикуват е да да ги съдиш да те признаят за невинен, да НЕ ти вземат точки, НООООООООоооооо трябва да си платиш паричната глоба! wtf !@#!@#! или съм виновен или не ...
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Преди около месец си подновявах книжката. Имах 7 или 8 акта, които нито съм ги платил, нито съм отишъл да си взема постановленията. Последния беше от преди 2 години и малко - платих само него. За другите не ме и питаха - всичките бяха над 3 години от датата на служебното връчване. Излязох от КАТ с повишено настроение и едни около 500 лева спестени 

За карането без талон пишат акт на стойност 10 лв. Пък няма нужда се оправдаваш - спира те полицията, а не испанската инквизиция 

Селото се оказа точно във града
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Така - значи ходих вчера в КАТ и служителките на гишето са инструктирани перфектно да лъжат, че давноста е отпаднала и правят всичко възможно да те отпратят към съседното гише на СИ Банк! Упорстваха че акт от 16 фев. 2009 г. все още трябва да се плаща и вече нямало изтичане ня давност
Има обаче един чл.82 т.1 от ЗАНН, според който трябва да подадеш, Молба до началника на КАТ за изтекла давност. Ако не подадеш Молба до началника на КАТ, не само няма да ти изтрият наказанието, но и след третата година глобата отива от КАТ към НАП и агенцията за държавни вземания!
Не мога да разбера обаче какво точно да пиша в Молбата и как се подава? Тъй като обикновенни граждани нямат достъп до етажа с началниците в КАТ Варна - на стълбичките към тях има пазач.

Има обаче един чл.82 т.1 от ЗАНН, според който трябва да подадеш, Молба до началника на КАТ за изтекла давност. Ако не подадеш Молба до началника на КАТ, не само няма да ти изтрият наказанието, но и след третата година глобата отива от КАТ към НАП и агенцията за държавни вземания!
Не мога да разбера обаче какво точно да пиша в Молбата и как се подава? Тъй като обикновенни граждани нямат достъп до етажа с началниците в КАТ Варна - на стълбичките към тях има пазач.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа: Има обаче един чл.82 т.1 от ЗАНН, според който трябва да подадеш, Молба до началника на КАТ за изтекла давност. Ако не подадеш Молба до началника на КАТ, не само няма да ти изтрият наказанието, но и след третата година глобата отива от КАТ към НАП и агенцията за държавни вземания!
Има приемен ден и установен час.
virtue and tranquillity
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Демирев написа:
Къде точно в тоя член 82 пише, че трябва да се подава някаква молба до някой си?
Отварям ЗАНН и чета дословно:
- Код: Избери целия код
Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е изтекла до влизането на тази алинея в сила.
Това е закон, а не свободно съчинение

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Никъде не пише, но служителките на гишетата в КАТ се правят на луди и те отпращат към гишето на СИ Банк за акт от преди 2 години и 11 месеца.
В такъв случай ми казаха юристи март да подам Молба до началника на КАТ за изтекла абсолютна давност три години.
Какво мога да направя друго, за да ми върне служителката на гишето контролния талон - да я хвана за гушата?
В такъв случай ми казаха юристи март да подам Молба до началника на КАТ за изтекла абсолютна давност три години.
Какво мога да направя друго, за да ми върне служителката на гишето контролния талон - да я хвана за гушата?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Принципно е така, защото лелките на гишетата казват - "Така ни е казано да работим".
Ако началника не уважи тази молба, на практика предприема незаконосъобразни действия.
Това мисля, че е идеята на молбата в случая, а не че така е упоменато в закона.
Ако началника не уважи тази молба, на практика предприема незаконосъобразни действия.
Това мисля, че е идеята на молбата в случая, а не че така е упоменато в закона.
virtue and tranquillity
Демирев написа:Никъде не пише, но служителките на гишетата в КАТ се правят на луди и те отпращат към гишето на СИ Банк за акт от преди 2 години и 11 месеца.
Щом си стигнал до лелките на гишето-значи си имал по-нов акт...тоест автоматично ти отпада давността..Тя важи само ако не извършиш следващо нарушение...Ако отидеш до КАТ да си плащаш по-ново нарушение-автоматично ти се подновява давността.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3