КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Колега нещо си в голяма грешка. Моята при такова каране дава около 9/100. На мотора с двоен ванос ще е надолу.
6,5*2,7=17,55лв
9*1,44=13лв
6,5*2,7=17,55лв
9*1,44=13лв
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
shark1986 написа:То ако аз избутвам темата то другите незнам какво правятИ не е само до слагането дадох ти пример за моята кола и за същата само,че бензинова!И там е работата,че аз и да зареждам за 2,70лв за литър дизел моята кола гори средно 6-7л/100км. а тоя със бензиновата на газ му гори 12-14л/100км газ!Освен,че се набутва със 1000-1500лв за слагането на газова уредба ами и за сипването после!Аз да си сипвам цял живот нафтата ама той какво прави и той си сипва само,че газ и му гори двойно
А сега направете сметката му къде излиза на газ сравнение със дизел???

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
ОК мислете си тогава,че сте на печалба със газовата!Аз да си остана заблудения
Под 10/100 ако има и за 10000лв си сложете газова не може да се постигне!Това е само в главите на газмафията!И като броим парите хвърлени за газовата тя колата ще е за смяна докато си избиете парите от икономисване

П.П Много газифицирани на тоя форум бре!?А скъпи Ви идват горивата!Не Ви е срам

П.П Много газифицирани на тоя форум бре!?А скъпи Ви идват горивата!Не Ви е срам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

shark1986 написа:ОК мислете си тогава,че сте на печалба със газовата!Аз да си остана заблуденияПод 10/100 ако има и за 10000лв си сложете газова не може да се постигне!Това е само в главите на газмафията!И като броим парите хвърлени за газовата тя колата ще е за смяна докато си избиете парите от икономисване
![]()
![]()
Така - 320ка харчи 12-14 , значи 323ката с 2,5 мотор е към 15-16 . Дай да те повозим , да видиш как през деня си я кротвам на 11 по булеварди, светофари трафик и тн , пък след 20:30 и 8-9/100 ще видиш . В същото време ми е любопитно ти как правиш 6-7/100 особено зимата когато ти трябва половин час да загрееш .
Не съм фен на газта , но е неоспорим факт , че е евтино и аз сериозно съм се замислил дори за метан . Нека да ми убие 20-30 коня , пак ще ми останат 150

Примера с таксиджиите е показателен - на 100 таксита дали има и 2-3 дизел и те са дизел-атмосферки по 60 коня , задължително набарали канал за крадена нафта .
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
acho.rs написа::OT:shark1986 написа:ОК мислете си тогава,че сте на печалба със газовата!Аз да си остана заблуденияПод 10/100 ако има и за 10000лв си сложете газова не може да се постигне!Това е само в главите на газмафията!И като броим парите хвърлени за газовата тя колата ще е за смяна докато си избиете парите от икономисване
![]()
![]()
Така - 320ка харчи 12-14 , значи 323ката с 2,5 мотор е към 15-16 . Дай да те повозим , да видиш как през деня си я кротвам на 11 по булеварди, светофари трафик и тн , пък след 20:30 и 8-9/100 ще видиш . В същото време ми е любопитно ти как правиш 6-7/100 особено зимата когато ти трябва половин час да загрееш .
Не съм фен на газта , но е неоспорим факт , че е евтино и аз сериозно съм се замислил дори за метан . Нека да ми убие 20-30 коня , пак ще ми останат 150
Примера с таксиджиите е показателен - на 100 таксита дали има и 2-3 дизел и те са дизел-атмосферки по 60 коня , задължително набарали канал за крадена нафта .

По-малко хейт. Аз лично не искам да карам дизел и си перкам на газчица. То така или иначе когато вземах колата алтернативата беше тдс. И досега никога не съм ревал, че ми е висока цената на горивата. Лично за мен цена до около 2.5 за литър газ смятам, че ще я понеса преди да слеза от колата. Но при такава цена стоките и услугите ще се вдигнат доста нагоре.
Реално погледнато зимата нещата се изравняват, особено на къси разстояния, тъй като колата докато загрее се харчи бензин.
Иначе за 150к км, мисля, че съм и хванал разхода на моята "ламя". Все пак 70% е извънградско, при само градско каране нещата се променят
. Пък и това е стария м52, при м52ТУ и м54 нещата са по розови.
Аз лично се радвам че в момента стигам 15 минути по-бързо на работа, не знам дали е от времето и повече се отказват да карат или от цената на горивата.
Реално погледнато зимата нещата се изравняват, особено на къси разстояния, тъй като колата докато загрее се харчи бензин.
Иначе за 150к км, мисля, че съм и хванал разхода на моята "ламя". Все пак 70% е извънградско, при само градско каране нещата се променят

Аз лично се радвам че в момента стигам 15 минути по-бързо на работа, не знам дали е от времето и повече се отказват да карат или от цената на горивата.
Пилев написа:...Но при такава цена стоките и услугите ще се вдигнат доста нагоре...
А,най-накрая някой да се сети къде е истинския проблем с тея цени на тунджата.На никой не му дреме особено,че Пешо ше отиде пеша до кафенцето,щот му е скъп бензина,ама като почнат ценичките в магазина да драпат нагоре и с 20 кинта не можеш да земеш 1 хляб и половин кило сирене ще има "уаа,скъпо е".Еми скъпо е щот тва сирене не го носят с градския транспорт или пеша.
п.п.Аз утре сутринта ше пробвам да си дигна стандарта на живот,ма ако не ми се получи сигурно ще отида на протеста

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
shark1986 написа::ok: Моята ми харчи 6-7л/100км(това зимата,лятото със литър надолу) 70% извънградско 30% градско!А някой със газова за 1000-1500лв със БМВ 320 бензин колко му харчи талигата???

acho.rs написа::OT:shark1986 написа:ОК мислете си тогава,че сте на печалба със газовата!Аз да си остана заблуденияПод 10/100 ако има и за 10000лв си сложете газова не може да се постигне!Това е само в главите на газмафията!И като броим парите хвърлени за газовата тя колата ще е за смяна докато си избиете парите от икономисване
![]()
![]()
Така - 320ка харчи 12-14 , значи 323ката с 2,5 мотор е към 15-16 .
И т'ва при 70% извънградско и 30% градско, нека не забравяме

Аз смятам скоро да пробвам, пък не знам

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз имам едно берлинго 1.4 с газов инжекцион, между 10-12 газ харчи в града, отделно и бензин докато загрее. И аз съм на мнение, че 6 цил. бензин ще харчи поне 14-5л/100 газ в градски условия, сега зимата + бензин.
При бакшишите е друга работата, те въртят по цял ден загряли и нещата са различни. А в София докъдето и да пътуваш за max 30-40мин ще стигнеш, ще спреш и мотора ще изстине.
В момента по мое мнение е все тая дали караш дизел или бензин с ГИ. И да има разлика, много е малка + и в двата случая си далеч от икономичен.
И както каза някой, проблема не е, че аз или ти ще караме по-малко или ще спрем да караме. Проблема е в цената на продуктите. Покупателната способност беше ниска, а сега не знам с каква дума ще я наречем в скоро време. Просто няма да има такава възможност за някои хора май.
При бакшишите е друга работата, те въртят по цял ден загряли и нещата са различни. А в София докъдето и да пътуваш за max 30-40мин ще стигнеш, ще спреш и мотора ще изстине.
В момента по мое мнение е все тая дали караш дизел или бензин с ГИ. И да има разлика, много е малка + и в двата случая си далеч от икономичен.
И както каза някой, проблема не е, че аз или ти ще караме по-малко или ще спрем да караме. Проблема е в цената на продуктите. Покупателната способност беше ниска, а сега не знам с каква дума ще я наречем в скоро време. Просто няма да има такава възможност за някои хора май.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ще ходиме ли на протеста бе, форумни герои?
Последна промяна b00st на 26 Фев 2012, 11:55, променена общо 1 път
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
zBoost написа:Ще ходиме ли на протеста бе, форумни герой?
Аз на подобни пародии не стъпвам

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Досега се говореше за патриотизъм 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Dirty M5 driveR написа:Досега се говореше за патриотизъм
Къде в тая тема видя патриотизъм?
А на протест ще отида когато е истински такъв,а не да гледам "пъпките" как дават газ по улиците и се въртят,а после на лукойл дозарерждат за 10 лв и се прибират доволни,че са си показали 20 годишната гробница пред другите

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ми то истински протест се прави с хора. Вървете "истинските" патриоти и направете протеста както трябва. Досега се изредиха 1000000 да ми сипят как ми е през оная работа, пък сега се оказва, че ще си седите вкъщи