Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 30 Май 2006, 16:46

какво е това сеене пре мен се получава тресене в волана по дупки и на завои това ли имате предвид че за амортисьори ми искат 200+

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 31 Май 2006, 7:11

Това сеене се получава като се натиснат спирачките на колата и тогава започва да дърпа волана на ляво или на дясно.Причината както е писана е от тампоните на горните криви носачи тези които са надлъжно разположени.При теб тресенито може да се получава от криви джанти,дискове и т.н.Също така над кормилната кутия има едно каре което често се разбина.Около 70лв. и е причина за гадно тропане и лек луфт във волана.Провери и него щото много често го пропускат майсторите или незнаят за него.Ако ти са заминали амортесьорите предполагам че при неравности предницата даста ще ти клати и ще е доста нестабилна.Въпросните тампони най-лесно се проверяват като я качиш колата на канала и даваш напред-назад с резки натискания на спирачките.Това е доно сам ти бил полезен :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Сеене и вибриране

Мнение от deank » 12 Окт 2006, 17:42

При мен се получи следното нещо:

От няколко дни колата започна да се държи много странно и то се получава при скорост някъде над 70 км/ч. Както се движи напред (особено на Цариградско ми се случва) и в един момент имам чувството, че поема настрани. Усещането е ужасно.

Другото е с вибрирането на волана при опит за спиране от скорост над 80 км/ч. Тогава се принуждавам да натискам рязко педала на спирачката, за да не се тресе цялото купе.

Деян
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

мдамм след тестове се стигнах до следния акъл

Мнение от 535 » 12 Окт 2006, 19:30

мдамм след тестове се стигнах до следния акъл
1. изправяш джантите ако го има следва
2. сменяш гумите ако го има следва
3. сменяш дисковете ако го има следва
4. носачи там бла бла 4 броя ако го иам следва
5. накраиници ако го има следва
6. паразитен хебел ли кво е и втулки ако го има следва
7.секторна кутия

до точка 4 обикновено вече няма никви проблеми и всичко сеопрая ... аз ги минах всички точки в обратен ред :))) ... не правете така вкъщи :))) скъпо е !!!!

Потребител
Аватар

Re: Сеене и вибриране

Мнение от Clamp » 23 Окт 2006, 8:26

deank написа:Другото е с вибрирането на волана при опит за спиране от скорост над 80 км/ч. Тогава се принуждавам да натискам рязко педала на спирачката, за да не се тресе цялото купе.

Деян

не знам как е при бмв-то но като гледам от другите коли по принцип като караш и речеш по така да спреш и се осеща яко тресен обикновенно от накладките става така на 1 приятел му ги смениха обаче нещо не както трябва и после се получи този гаден ефект

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 M54B30

сеене

Мнение от sajonara » 25 Окт 2006, 13:32

сеене синоним на вибриране ли е,защото мойта има вибрация във волана при спиране

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: сеене

Мнение от Penchev » 25 Окт 2006, 23:40

sajonara написа:сеене синоним на вибриране ли е,защото мойта има вибрация във волана при спиране

Колега ,отиди да ти проверят носачите и изобщо всички накрайници,шарнири отпред ,защото от това обикновенно възниква вибрацията във волана при спиране :idea:

Сеенето е друго,просто чувстваш как колата сама си завива в права посока наляво-надясно помалко ...

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 26 Окт 2006, 14:36

Къде в интернет мога да видя въпросните криви железни носачи? Говоря за някакъв сайт със снимки или нещо подобно...

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 26 Окт 2006, 14:49

ivodivo написа:Къде в интернет мога да видя въпросните криви железни носачи? Говоря за някакъв сайт със снимки или нещо подобно...

http://www.realoem.com/bmw/select.do ;)

Потребител
Аватар

Волана ТРЕСЕ в завой

Мнение от treks » 07 Дек 2006, 22:07

:help: Колеги,мисля,че имам сходен с вашият проблем,а може би дори същия и за това ви моля да ми помогнете да го установя! Карам E34 525tds kombi 1996 г.,в десен завой когато колата премине през неравност се получава едно ужасно неприятно тресене на волана,от което ръчният ми часовник вече не е ръчен :evil: Моля,ако някой има представа от какво е това да ми пише,а може би проблема ще се реши с подмяната на тампоните,за които говорите по-нагоре,а?
Предварително ви благодаря за съдействието :D :lol: [/list]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Волана ТРЕСЕ в завой

Мнение от slavianko » 08 Дек 2006, 11:26

treks написа: :help: Колеги,мисля,че имам сходен с вашият проблем,а може би дори същия и за това ви моля да ми помогнете да го установя! Карам E34 525tds kombi 1996 г.,в десен завой когато колата премине през неравност се получава едно ужасно неприятно тресене на волана,от което ръчният ми часовник вече не е ръчен :evil: Моля,ако някой има представа от какво е това да ми пише,а може би проблема ще се реши с подмяната на тампоните,за които говорите по-нагоре,а?
Предварително ви благодаря за съдействието :D :lol: [/list]
И аз имах същите проблеми с ТДС-а смених тампони на носачите тампони и каквото там имаше нужда и пак същото. Накрая за малко да не ма накарат и кардана да пипам че от там било. Направо бях се отчаял да ти кажа. То нашият москвич не правеше така навремето.
Имам един мой приятел бивш монтьор та той ми каза да му я оставя една неделя да я огледал. човека притегнал болта дето регулира лувта в кормилото и край заспа. А преди това нямах никакъв лувт.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Дек 2006, 11:29

На мен ми тресе волана от втулката на паразитения хебел или както там се води ама нямам време да я сменя :confused: Като завивам по дупки и се усеща :confused:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 04 Яну 2007, 18:55

на мен ми се разлопа предницата при неравности на пътя когато купето се усуква не при дупки а просто при бибинки.
и аз съм за хебел и тампони :twisted:
то това нащо улици ли са? :evil:
и данък 212лв платих :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 20 Яну 2007, 14:35

колеги под железни криви носачи горния носач ли имате предвид...каде трябва да гледам в схемата на он лаин каталога? :?:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 20 Яну 2007, 16:05

http://chasti.ru/catalogs/catalog_bmw.p ... re=31_0250 тук ще видиш партномерата.

Ето ти и картинка :)
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34