Eurotrip

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Eurotrip

Мнение от mangini » 26 Фев 2012, 18:57

:wave: Здравейте, понеже скоро ми предстои пътуване с кола из Европа, ще съм ви благодарен, ако споделите мнения, основно ме интересува как стоят нещата с ограничения, полиция, позволено ли е да се ползва радар-детектор и т.н...Става дума за Франция, Италия, Сърбия...Ако някой има опит с превишаването на скоростта на тези места, да не си мълчи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Eurotrip

Мнение от Rosendo » 26 Фев 2012, 19:53

mangini написа::wave: Здравейте, ...Става дума за Франция, Италия, Сърбия... :)

Здравей Колега,
опоменал си Франция Италия и Сърбия, но предполагам че също ще минеш през Словения и Хърватска. Аз до скоро пътувах често по това трасе (Испания- България) и впечатленията ми са следните
Сърбия- нощно време няма никакви проблеми но през деня вардят яко и трябва да се спазват ограниченията, въпреки че са способни да ти искат пари за превишена скорост без дори да имат радар :mhihi:
Словения и Хърватска- Тук особенно внимание защото имат освен камери и магистрална полиция подобна като в немския сериал “Кобра11“. Обикновенно са БМВ-та Е90 със тъмни стъкла и до момента в който през задното стъкло не започнат да пробляскват сини и червени светлини не можеш да разбереш че са ченгета.
Италия- Няма много стационарни радари, а мобилните задължително са обозначени със знак поне на километър преди това. Нощно време може да се раздава газ, но на своя отговорност и другото важно нещо е че има много трафик на камьони и магистралите са им много тясни.
Франция- камери на всеки километър, препоръчвам стриктно спазване на ограниченията.
Надявам се да съм бил полезен!!!
Поздрави

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 26 Фев 2012, 20:08

Последна промяна Бибо на 26 Фев 2012, 21:34, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 26 Фев 2012, 20:14

и двата отговора бяха повече от полезни! Благодаря! :yes: :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Фев 2012, 20:15

за глобите.. в сърбия е 20 евро, ако не караш на къси :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 26 Фев 2012, 20:57

:yes: а радар-детекторите разрешени ли са? В Гърция знам, че е забранено изобщо да имаш детектор в колата, дори и да не е включен...но за останалата част на Европа нямам никаква идея??

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Фев 2012, 21:03

mangini написа::yes: а радар-детекторите разрешени ли са? В Гърция знам, че е забранено изобщо да имаш детектор в колата, дори и да не е включен...но за останалата част на Европа нямам никаква идея??

в италия няма да ти трябва - там по аутострадата всички карат със 160-70 и темпото е добро

по другите места пак няма да ти трябва, ще се наложи да си караш в ограничение
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 26 Фев 2012, 21:15

франсетата забраняват радар детектора , ако те хванат глобата е до 1500евро и конфискация на същия и в по-лоши случаи може да се стигне до конфискация на МПС-то ! Друг въпрос , че фикс камерите ги лови в последния момент , когато е вече твърде късно :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 26 Фев 2012, 23:58

Спазвай си ограниченията и няма да имаш никакви проблеми. Купувай винетки, карай на фарове (където трябва) и няма да имаш проблеми никъде. Иначе случки всякакви.

Сърбите ме спряха, защото карах в лявата лента на магистралата :shock: И малко след Калотина си дебнат по ограниченията.
Селото се оказа точно във града

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 27 Фев 2012, 1:33

paxaH написа:Спазвай си ограниченията и няма да имаш никакви проблеми.

Не, аз не тръгвам с мисълта непременно да настъпя и под 150 да не свалям, въпроса е, че тука съм си свикнал на нашите истории, знам къде как да карам, пък и понякога просто не се усещаш как си минал ограниченията с 10-20 км/ч. Та затова пуснах темата, просто ми е любопитно как са нещата из Европа. Тука като карам, анализирам всеки храст около пътя, с очакването да изскочи някой с палка :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 27 Фев 2012, 1:44

Бе то си опира и до късмет, знаеш ли..
Примерно Мюнхен-София есента - 13 часа без почивки - 190км/ч в Германия, 130км/ч в Австрия (камери), 170-180км/ч в Словения и Хърватия, 190км/ч в Сърбия (там беше през нощта)
В Сърбия и Хърватия ще плащаш на pay toll-и, в Словения и Австрия си купуваш винетка (едноседмична) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 27 Фев 2012, 3:56

В Сърбия и през деня да е пак си се кара по-бързо, ама внимавай, че и там дебнат. Аз си я минавам 150-160, а ако има и други може и повече :) Но все пак не те съветвам, по добре си спазвай ограниченията за да нямаш проблеми.

За Италия колегите вече казаха, че там си фучат и няма проблеми. А за Франция аз спазвах ограниченията, защото си мисля, че ако ме снима нещо, снимката ще пристигне в Дания.

Радар детектора по-добре го остави в България.

А и още нещо защо не трябва да бързаш - щом отиваш на eurotrip: по-бавно каране - повече спирания - повече снимки - повече спомени. :)

Назад към Извън Темата