Германец купи BMW X3 и реши, че е амфибия!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Германец купи BMW X3 и реши, че е амфибия!?

Мнение от POL_Starshi » 27 Фев 2012, 13:57

news.dir.bg - 27 февруари 2012, 13:22

Млад германец даде под съд дилър на автомобили BMW по обвинения за подвеждаща реклама.
26-годишният Паскал Р. от Оснабрюк видял по телевизията реклама, в която BMW X3 преминава през не особено дълбок водоем - и тутакси пожелал да има същия джип. Първата му работа, след като си купил такъв, била да го прекара през малко езерце като в рекламата. Но рекламата е едно, а действителността - съвсем друго!

Джипът затънал в средата на водоема и отказал повече да запали, тъй като двигателят се напълнил с вода. Паскал върнал колата на дилъра, който я ремонтирал, като обаче му представил сметка за 10 000 евро. Паскал отказал да плати и дал дилъра под съд, изтъквайки в иска си, че купил екс-тройката, подведен от рекламата. От компанията също се обърнали към съда - заради неполучените 10 000 евро.

Съдът взел страната на дилъра, изтъквайки, че макар и BMW X3 да е автомобил с висока проходимост, все пак не става дума за кола-амфибия. В този момент на сагата - дали от угризения, дали заради имидж - дилърът предложил на Паскал помирение срещу компромисната цена от 4 000 евро за ремонта, което клиентът приел, предаде БГНЕС.

Еййй, много мъка има на този свят! :shock: :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Re: Германец купи BMW X3 и реши, че е амфибия!?

Мнение от The7omahawk » 27 Фев 2012, 14:07

Точно преди малко четох тази тема -> http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=284723

И в главата ми излезна сравнение между двата случая - нормално ползване на автомобила и кръглата идиотщина...Искрено се надявам за колегата с Х6 изхода от ситуацията да бъде приятен и без излишни нерви поради некачествен автомобил или ремонт, а германчето да си купува Ауди и да не срами наща марка :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 27 Фев 2012, 15:11

В интерес на истината купувача си е прав и съм на неговата страна. Крайно време е не само БМВ, но и всички други да спрат с идиотските си и нереални реклами, правени от професионални шофьори, затворени пътища, специално подготвени терени и т.н. Както и да го погледнеш, колкото и налудничаво да звучи си е измама, не по-малка от миналогодишните на туроператорите или каквато и да е друга измама :ranting:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Фев 2012, 15:46

цял късмет си е, че в съда са оневинили БМВ за подвеждащата реклама.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 27 Фев 2012, 16:52

Някой може ли да уточни за коя реклама става въпрос, защото аз се сещам само за тази - http://www.youtube.com/watch?v=cZqbpsNL ... re=related

И ако се вярва на нея, всички може да съдят BMW, че Х3 не може да се качи на Луната :mhihi:

Изобщо, според мен цялата тази работа с "подвеждащите реклами" е толкова преувеличена, особено при автомобилите - това, че има малоумници, които да се вържат на такава простотия мен само ме натъжава, а не се ядосвам на "злите големи компании"... В края на крайщата независимо какво е материалното ти положение, автомобила е нещо, от което ти зависи живота, и не е правилно да подхождаш с него сякаш купуваш пакетче дъвки. А ако трябва да съм честен, съмнявам се нещата да са се случили точно така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 27 Фев 2012, 17:01

е*аси германеца... все едно клиент на Нисан да ги съди, задето Пътфайндъра им не се превръща в змия в действителност :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Фев 2012, 17:17

тоя германец кат е толкова отворен и вярва безпрекословно на рекламите защо не пие един редбул и не се пробва през терасата..нали дава крила :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 27 Фев 2012, 17:40

Какво ли не правят хората за пари..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 27 Фев 2012, 20:45

Трудно е ,да осъдят някоя автомобилна марка за подвеждаща реклама...
1.Самата реклама е направена умишлено,и са предвидени и бюджетирани всички възможни разходи,свързани със съдебни дела и други.Самият факт,че марката влиза в пресата БЕЗПЛАТНО е красноречив ;)
2.Отговорност за самата реклама,носи агенцията,която я е произвела.В случая БМВ са поискали вдъхновяваща и впечатляваща реклама-и създаването й е възложено на опредлена рекламна агенция.Единствено те могат да бъдат осъдени..Което е почти невъзможно,защото за такива реклами се проучва детайлно и мащабно правосъдието във всяка една държава,където рекламата се излъчва. 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 27 Фев 2012, 21:49

идея си е нямал за рекламата дойчето

просто като му е глътнал вода мотора и е видял, че трябва да плати 10к евро си е изсмукал от пръстите тази глупост
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Фев 2012, 6:48

xpl0d написа:В интерес на истината купувача си е прав и съм на неговата страна. Крайно време е не само БМВ, но и всички други да спрат с идиотските си и нереални реклами, правени от професионални шофьори, затворени пътища, специално подготвени терени и т.н. Както и да го погледнеш, колкото и налудничаво да звучи си е измама, не по-малка от миналогодишните на туроператорите или каквато и да е друга измама :ranting:

пусни ми поне едно видео с нереална реклама на бмв ;)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Фев 2012, 7:39

M5-цата Е39 дето се движи и снима колата с 2-та реактивни двигатела :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Фев 2012, 8:47

някоя от новите. тая е ясна...
новите са толкова скучни, че няма на къде повече.
пример ... http://youtu.be/XJsOzalObZ0
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Фев 2012, 11:03

steeN написа:
xpl0d написа:В интерес на истината купувача си е прав и съм на неговата страна. Крайно време е не само БМВ, но и всички други да спрат с идиотските си и нереални реклами, правени от професионални шофьори, затворени пътища, специално подготвени терени и т.н. Както и да го погледнеш, колкото и налудничаво да звучи си е измама, не по-малка от миналогодишните на туроператорите или каквато и да е друга измама :ranting:

пусни ми поне едно видео с нереална реклама на бмв ;)?

е точно тая с х3-ката кадето накрая паркира на луната реална ли ти се струва :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Фев 2012, 12:33

steeN написа:някоя от новите. тая е ясна...
новите са толкова скучни, че няма на къде повече.
пример ... http://youtu.be/XJsOzalObZ0

Това не е рекламен клип. Вероятно е с презентационна цел или специално за употреба в интернет, но не е нещо, на което да се базира ТВ кампания.

BadAngel написа:като му е глътнал вода мотора и е видял, че трябва да плати 10к евро си е изсмукал от пръстите тази глупост

И аз така го виждам. Но такива номера минават по-лесно в Щатите, по Европа - трудно.

Като цяло рекламните клипове внушават качество, имидж или обявяват някаква новост, не са наръчник за употреба. Примери много. Въпросният потребител не е се е повлиял от друга подобна реклама, а от тази, която му е била удобна.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към Извън Темата