Батерия на лаптоп
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Батерия на лаптоп
Тва че батерията на лаптопа има брой зареждания е напълно несериозно и няма никаква информация която да го подкрепи.За самите батерии мога да кажа само че потребител който си купува марков лаптоп и си мисли че в него има батерия дето не е китайска е в дълбоко заблуждение.Поради самото изпълнение на батериите особено тия с 6 клетки и нагоре с течение на времето се получава един недозаряд и разбалансиране в зареждането на клетките .Това е оправимо но само във фирмен сервиз .Другия чест дефект е прецакване на контролера който управлява зареждането и се намира в самата батерия въпреки че клетките са здрави не може да се ползва.Това не е само вследствие от калпави китайски компоненти а честа причина е самата операционна система.Тя ползва този контролер в енергоспестяващите режими и има случаи когато самия уин . скапва батерията.Във всички случаи обаче новата батерия е за предпочитане .За какво рециклиране става въпрос не знам .При положение че батерията е капсулована и за да се сменят елементите следва рязане на пластмасата стъргане разкостване и замяна с незнайно какви елементи аз лично не бих инвестирал и един лев в такава процедура.Със сигурност ако си я поръчате от някъде ще ви излезе колкото рециклажа.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Напълно съм съгласен, че високите класове лаптопи НЕ са по-качествени.
Преди три години си взех на HP 8510w (беше най-високият клас на HP предлаган в СТЕМО)
Беше с 3 години гаранция на машината и една година на батерията. Батерията се скапа точно след месец, след като и мина гаранцията. А през тези три години съм сменил HDD (едвам възстановихме част от информацията), един път зарядно (шумеше) и още веднъж зарядно - прекъснат кабел (може и аз да съм му помогнал от сгъванията в чантата).
Имам един друг лаптоп 12' DELL LATITUDE донесен от америка
Произведен е 2004-та година и едва сега края на 2011 година батерията му почна да държи по 20-30минути.
Незнам дали качеството не е друго в USA стоките или просто старите машини са по-корави...
Преди три години си взех на HP 8510w (беше най-високият клас на HP предлаган в СТЕМО)
Беше с 3 години гаранция на машината и една година на батерията. Батерията се скапа точно след месец, след като и мина гаранцията. А през тези три години съм сменил HDD (едвам възстановихме част от информацията), един път зарядно (шумеше) и още веднъж зарядно - прекъснат кабел (може и аз да съм му помогнал от сгъванията в чантата).
Имам един друг лаптоп 12' DELL LATITUDE донесен от америка
Произведен е 2004-та година и едва сега края на 2011 година батерията му почна да държи по 20-30минути.
Незнам дали качеството не е друго в USA стоките или просто старите машини са по-корави...

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Старите кокали са мнооого по-корави от сегашните супер-тояги. Сега акцента е върху цената и външния вид. Събстанса е на втори план (той не продава)
Също така машините произведени в периода 2007-2010г. определено имат проблем с батериите, не само DELL и HP - всички са зле. Просто технологията по която са правени е много по-калпава в сравнение с предишната (нещо като Е34 и Е39)

Също така машините произведени в периода 2007-2010г. определено имат проблем с батериите, не само DELL и HP - всички са зле. Просто технологията по която са правени е много по-калпава в сравнение с предишната (нещо като Е34 и Е39)

- Dani chka chka
- Потребител
-
- Кара: Пежо 200 и пеш : )
doomy525 написа:Батериите имат определен цикъл (брояч), който като се зареди на 100% отчита 1 пълен цикъл и така докато достигнат максималния им отреден брой. Ако искате да запазите живота на батерията по-дълго я зареждайте до 90-95% и откачайте зарядното от лаптопа, така че да не може да отчете пълно зареждане. Поне на теория е така, аз възнамерявам да пробвам с новияА всяка батерия си има допълнителен заряд, който не се използва и винаги остава определен брой %
Батериите на телефоните също са така
е по тая логика то по добре като се зареди на 95% да махнеш батерията и да си я сложиш,чак когато ти потрябва компа без кабел ; ) (имайки в предвид,че батериите при застой може да се изхабят сами ) : )
EDIT BMW///M-ma6inata: Промених мнението ти, има раздел за обяви

34 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3