Китай стъпи в "Тракия"!
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Китай стъпи в "Тракия"!
acer написа:който иска да ми взима бизнеса, ще си направя по-хубав
xpl0d написа: Е кажи си отначало целта де, кво увърташ кат 15 годишна дезориентирана ученичка
не се вживявам в ролята на "бизнесмен", имах впредвид че на някои хора чашата винаги е наполовина празна, на други наполовина пълна

другото не ми се коментира щото са глупости, нещо лично, когато единият от родитилите ми беше болен от рак, 1г дори най-близките ми приятели ми не знаеха, т.е не ми е в стила да се опаквам и не бих пуснал тема с такава цел.
иначе ако искат да преместят и половината китай в бг ми е все тая, идеята на темата ми беше да посоча че те не плащат мита и в същото време карат е60 и f10.. еднакво ме дразнят мутрите, корупцията на всичките нива, селските хитрици с врътките с ддс-та, китайците и всякакви други тарикати, които прецакват държавата ни.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
bioz написа:Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...
Производител или прекупвач няма разлика. Прекупвача е ясен. Производителя не се различава, щото в стремежа да предлага конкурентноспособна цена с тази на жълтура "произвежда" съизмерима с тази на жълтура по качество стока, демек прави същия боклук. Ако повиши качеството падат продажбите и се предпочита повече некачествено да се продава отколкото по-малко качествено. Било е то навремето качествено българско производство. В момента лично според мен няма качествени български стоки, в смисъл такива да си заслужават повечето(в сравнение с китайските аналози) дадени пари.

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
acer написа:...
иначе ако искат да преместят и половината китай в бг ми е все тая, идеята на темата ми беше да посоча че те не плащат мита и в същото време карат е60 и f10.. ....
би ли обяснил всички китайци ли не плащат мита или само тези дето "стъпват в Тракия"?

xpl0d написа:....
Производител или прекупвач няма разлика. Прекупвача е ясен. Производителя не се различава, щото в стремежа да предлага конкурентноспособна цена с тази на жълтура "произвежда" съизмерима с тази на жълтура по качество стока, демек прави същия боклук. Ако повиши качеството падат продажбите и се предпочита повече некачествено да се продава отколкото по-малко качествено. Било е то навремето качествено българско производство. В момента лично според мен няма качествени български стоки, в смисъл такива да си заслужават повечето(в сравнение с китайските аналози) дадени пари.
Бате, вземИ си смени дилъра, молими ти се...
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
xpl0d написа:bioz написа:Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...
Колега доста качествени стоки има произведени в България и доста хора ги предпочитат мога да ти дам пример с обувки Български и вносни Пума-само че от Тайван ли Виетнам ли е няма такъв боклук

както в много български сфери, плащат кокошкарите, тези, които внасят на едро никога не са плащали мита, нито са предлагали фактури. един познат, който е директен вносител от китай се е обадил на бареков и ще правят някви проверки. получава се един вид, че и китайците са препродавачи, но само българските дистрибутори имат фактури и за тва трябва да затворят? но не се учудвам с огледа на събитията от последните седмици, директори си дават бонуси по 100 хил, а сегашните казват, че това било малко, сравнение с милионите от тройната коалиция...........
всички само плюем по държавата си, без да мръднем пръст да я променим. правят ни на овце а ние блеем. защо не сме по площадите, кои са те че да си раздават по 100хил бонуси? лошите доклади, корупцията, липсата на съдебна система? момичето по-горе дето ми казва че не сме в 90-те говори за неща с които явно не е много запозната.. преди не много отдавна, младо момиче стана инвалид след като "ъндърграунд" личност я бутна и тя падна на ръб. има няколко такива, като влезнат и охраната се деактивира, само се обаждат на 2 приятелки на гаджето ми и им казват да не са стъпили вътре. хич не сме в 90-те, неее.. вече са спряли и да гърмят коли по булевардите... за цели 10 дена... няма кой да ни оправи държавата освен ако ние не го направим.
само се извинявам за името на темата,беше копи/пейст и наистина оставя подвеждащо впечатление.
всички само плюем по държавата си, без да мръднем пръст да я променим. правят ни на овце а ние блеем. защо не сме по площадите, кои са те че да си раздават по 100хил бонуси? лошите доклади, корупцията, липсата на съдебна система? момичето по-горе дето ми казва че не сме в 90-те говори за неща с които явно не е много запозната.. преди не много отдавна, младо момиче стана инвалид след като "ъндърграунд" личност я бутна и тя падна на ръб. има няколко такива, като влезнат и охраната се деактивира, само се обаждат на 2 приятелки на гаджето ми и им казват да не са стъпили вътре. хич не сме в 90-те, неее.. вече са спряли и да гърмят коли по булевардите... за цели 10 дена... няма кой да ни оправи държавата освен ако ние не го направим.
само се извинявам за името на темата,беше копи/пейст и наистина оставя подвеждащо впечатление.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Голяма работа ,че някакви тениски или дънки ще са по 5 или 10лв ,мен като краен потребител като не ми харесат ще търся и из другите магазини (предпочитам да купувам едно нещо ,което ще го нося и ще ми харесва дори и по-скъпо да е ,отколкото да търся евтинията). Също викате ,че по 5лева ще бъдат блузите... Еми то дефакто в момента и магазините втора употреба за дрехи ,подбиват цените на останалите магазини за дрехи ,като предлагат килограма да речем за 5лева. Всяка жаба си знае гъола - много точно казано ,за всеки магазин си има клиенти. То и в момента по селските пазари има китайски стоки ,а не виждам магазинчетата в моловете да са фалирали ,сами видяхме по Коледа ,че нямаше свободна молекула въздух в тях
Всички проблеми си оправихме ,та за китайците почнахме да мислим как ще ни съсипят държавата

Всички проблеми си оправихме ,та за китайците почнахме да мислим как ще ни съсипят държавата

аз отчасти съм съгласен с ейсъра, нали това е целта на митото, китайската стока да не е 5лв, а българската 10лв. Сега ще кажете, че има само прекупвачи, но за това е виновна държавата - няма стимули за инвеститорите, за това е по-лесно да си прекупвач. Във Румъния защо е пълно с дачии, много им харесват моделите ли или защото има стимул за родното им производство ? Ние имаме евтина работна ръка, инвеститори ли няма какво няма ? Само дето тея инвеститори си отварят магазините тука, а сделават нещата отвъд граница и ние оставяме с пръст в гъз, ама то онова било 5лв, това 3лв, аз ще са пазаря за 2лв - всички доволни, ама накрая брутния ни продукт почти не е мръднал от години наред и ние са чудим Костов ли е виновен, Станишев ли кой ли е виновника... ние сме потребител на стоки. От бившите соц страни ние сме най-зле, със страни които сме били кажи речи на кантар по производство, в момента сме светлинни години назад от тях.
има ръст в производството и като икономист по образование ще говоря с точни данни, можете да ги проверите в нси. преди идването на герб производството в бг и по точно до 2008-ма е минус 22%, обаче има голям внос на технически мощности и имахме 8% ръст на икономиката, сега имаме 23% (плюс) и въпреки тва имаме 1% ръст на икономиката... и изходите са само два, да дойдат инвеститори или да увеличим производството си.. не плащането на мита от чужденци не е някак точно защита на българските фирми. проблема не е в азиатците, а е повсеместен и не знам що си кротуваме.
За какво увеличение говориш на каква база ? Аз ти говоря за последните 20 години, не съм казал че няма никакъв растеж но на базата на бившите соц страни е смешен. Сега ако ни сравняваш с Македония, може би да, ама една страна като Чехия която от отрицателно постигна положително салдо или с други думи изнася повече отколкото внася, а отделно вътрешното потребление - поне така беше преди кризата сега не ги знам.
Колкото до митото то е първия и последния инструмент за "борба" с чужди стоки, освен ембаргото, а това за което говориш се получава заради свитото потребление, има ръст на производството, но при свито потребление - все едно нищо не сме направели, накратко казано.
Колкото до митото то е първия и последния инструмент за "борба" с чужди стоки, освен ембаргото, а това за което говориш се получава заради свитото потребление, има ръст на производството, но при свито потребление - все едно нищо не сме направели, накратко казано.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2