Китай стъпи в "Тракия"!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Китай стъпи в "Тракия"!

Мнение от acer » 29 Фев 2012, 3:21

acer написа:който иска да ми взима бизнеса, ще си направя по-хубав ;)

xpl0d написа: Е кажи си отначало целта де, кво увърташ кат 15 годишна дезориентирана ученичка :mhihi:

не се вживявам в ролята на "бизнесмен", имах впредвид че на някои хора чашата винаги е наполовина празна, на други наполовина пълна ;)
другото не ми се коментира щото са глупости, нещо лично, когато единият от родитилите ми беше болен от рак, 1г дори най-близките ми приятели ми не знаеха, т.е не ми е в стила да се опаквам и не бих пуснал тема с такава цел.

иначе ако искат да преместят и половината китай в бг ми е все тая, идеята на темата ми беше да посоча че те не плащат мита и в същото време карат е60 и f10.. еднакво ме дразнят мутрите, корупцията на всичките нива, селските хитрици с врътките с ддс-та, китайците и всякакви други тарикати, които прецакват държавата ни.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Фев 2012, 14:41

Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 29 Фев 2012, 15:18

bioz написа:Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...

Производител или прекупвач няма разлика. Прекупвача е ясен. Производителя не се различава, щото в стремежа да предлага конкурентноспособна цена с тази на жълтура "произвежда" съизмерима с тази на жълтура по качество стока, демек прави същия боклук. Ако повиши качеството падат продажбите и се предпочита повече некачествено да се продава отколкото по-малко качествено. Било е то навремето качествено българско производство. В момента лично според мен няма качествени български стоки, в смисъл такива да си заслужават повечето(в сравнение с китайските аналози) дадени пари.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 29 Фев 2012, 16:01

acer написа:...
иначе ако искат да преместят и половината китай в бг ми е все тая, идеята на темата ми беше да посоча че те не плащат мита и в същото време карат е60 и f10.. ....

би ли обяснил всички китайци ли не плащат мита или само тези дето "стъпват в Тракия"? :kuku:

xpl0d написа:....
Производител или прекупвач няма разлика. Прекупвача е ясен. Производителя не се различава, щото в стремежа да предлага конкурентноспособна цена с тази на жълтура "произвежда" съизмерима с тази на жълтура по качество стока, демек прави същия боклук. Ако повиши качеството падат продажбите и се предпочита повече некачествено да се продава отколкото по-малко качествено. Било е то навремето качествено българско производство. В момента лично според мен няма качествени български стоки, в смисъл такива да си заслужават повечето(в сравнение с китайските аналози) дадени пари.

Бате, вземИ си смени дилъра, молими ти се...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 29 Фев 2012, 20:11

xpl0d написа:
bioz написа:Колеги правете разлика, ако говорим за фалиране на производители това е жалко, но ако става дума за прекупвачи мисля, че е напълно нормално да фалират. Преди да дойде кризата така се изучиха всички, че станаха бизнесмени, нищо не произвеждат само препродават - надуват изкуствено цените, че било по лесно. То така икономика не се гради, та за това и сме я закъсали така...

Колега доста качествени стоки има произведени в България и доста хора ги предпочитат мога да ти дам пример с обувки Български и вносни Пума-само че от Тайван ли Виетнам ли е няма такъв боклук :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 29 Фев 2012, 21:27

както в много български сфери, плащат кокошкарите, тези, които внасят на едро никога не са плащали мита, нито са предлагали фактури. един познат, който е директен вносител от китай се е обадил на бареков и ще правят някви проверки. получава се един вид, че и китайците са препродавачи, но само българските дистрибутори имат фактури и за тва трябва да затворят? но не се учудвам с огледа на събитията от последните седмици, директори си дават бонуси по 100 хил, а сегашните казват, че това било малко, сравнение с милионите от тройната коалиция...........

всички само плюем по държавата си, без да мръднем пръст да я променим. правят ни на овце а ние блеем. защо не сме по площадите, кои са те че да си раздават по 100хил бонуси? лошите доклади, корупцията, липсата на съдебна система? момичето по-горе дето ми казва че не сме в 90-те говори за неща с които явно не е много запозната.. преди не много отдавна, младо момиче стана инвалид след като "ъндърграунд" личност я бутна и тя падна на ръб. има няколко такива, като влезнат и охраната се деактивира, само се обаждат на 2 приятелки на гаджето ми и им казват да не са стъпили вътре. хич не сме в 90-те, неее.. вече са спряли и да гърмят коли по булевардите... за цели 10 дена... няма кой да ни оправи държавата освен ако ние не го направим.

само се извинявам за името на темата,беше копи/пейст и наистина оставя подвеждащо впечатление.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Мнение от gigabyte » 29 Фев 2012, 21:54

Голяма работа ,че някакви тениски или дънки ще са по 5 или 10лв ,мен като краен потребител като не ми харесат ще търся и из другите магазини (предпочитам да купувам едно нещо ,което ще го нося и ще ми харесва дори и по-скъпо да е ,отколкото да търся евтинията). Също викате ,че по 5лева ще бъдат блузите... Еми то дефакто в момента и магазините втора употреба за дрехи ,подбиват цените на останалите магазини за дрехи ,като предлагат килограма да речем за 5лева. Всяка жаба си знае гъола - много точно казано ,за всеки магазин си има клиенти. То и в момента по селските пазари има китайски стоки ,а не виждам магазинчетата в моловете да са фалирали ,сами видяхме по Коледа ,че нямаше свободна молекула въздух в тях :lol:

Всички проблеми си оправихме ,та за китайците почнахме да мислим как ще ни съсипят държавата :kuku: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Мар 2012, 14:38

аз отчасти съм съгласен с ейсъра, нали това е целта на митото, китайската стока да не е 5лв, а българската 10лв. Сега ще кажете, че има само прекупвачи, но за това е виновна държавата - няма стимули за инвеститорите, за това е по-лесно да си прекупвач. Във Румъния защо е пълно с дачии, много им харесват моделите ли или защото има стимул за родното им производство ? Ние имаме евтина работна ръка, инвеститори ли няма какво няма ? Само дето тея инвеститори си отварят магазините тука, а сделават нещата отвъд граница и ние оставяме с пръст в гъз, ама то онова било 5лв, това 3лв, аз ще са пазаря за 2лв - всички доволни, ама накрая брутния ни продукт почти не е мръднал от години наред и ние са чудим Костов ли е виновен, Станишев ли кой ли е виновника... ние сме потребител на стоки. От бившите соц страни ние сме най-зле, със страни които сме били кажи речи на кантар по производство, в момента сме светлинни години назад от тях.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 01 Мар 2012, 16:39

има ръст в производството и като икономист по образование ще говоря с точни данни, можете да ги проверите в нси. преди идването на герб производството в бг и по точно до 2008-ма е минус 22%, обаче има голям внос на технически мощности и имахме 8% ръст на икономиката, сега имаме 23% (плюс) и въпреки тва имаме 1% ръст на икономиката... и изходите са само два, да дойдат инвеститори или да увеличим производството си.. не плащането на мита от чужденци не е някак точно защита на българските фирми. проблема не е в азиатците, а е повсеместен и не знам що си кротуваме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Мар 2012, 19:05

За какво увеличение говориш на каква база ? Аз ти говоря за последните 20 години, не съм казал че няма никакъв растеж но на базата на бившите соц страни е смешен. Сега ако ни сравняваш с Македония, може би да, ама една страна като Чехия която от отрицателно постигна положително салдо или с други думи изнася повече отколкото внася, а отделно вътрешното потребление - поне така беше преди кризата сега не ги знам.
Колкото до митото то е първия и последния инструмент за "борба" с чужди стоки, освен ембаргото, а това за което говориш се получава заради свитото потребление, има ръст на производството, но при свито потребление - все едно нищо не сме направели, накратко казано.

Предишна

Назад към Извън Темата