Съвет за първа кола бмв - какво мислите за тази кола ?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Съвет за първа кола бмв - какво мислите за тази кола ?
Здравейте ! не пиша много но чета доста.
Студент съм в Дания и реших да си купя бмв.
Няма да обяснявам защо.
намерих еднa която е евтина , ( тук колата е евтино да си я купиш, но е скъпо да я имаш -застраховка, данък etc.)
Искам съвет от хората със слабост към марката и всичко друго което смятате че ще ми е полезно да направя преди да я купя. Какво би било да проверя по състоянието на колата и т.н.
Благодаря, сигурен съм че има още такива теми но искам да получа информация относно този автомобил
http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/bmw/518i/18/1031914
Няма да обяснявам защо.

намерих еднa която е евтина , ( тук колата е евтино да си я купиш, но е скъпо да я имаш -застраховка, данък etc.)
Искам съвет от хората със слабост към марката и всичко друго което смятате че ще ми е полезно да направя преди да я купя. Какво би било да проверя по състоянието на колата и т.н.
Благодаря, сигурен съм че има още такива теми но искам да получа информация относно този автомобил
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Съвет за първа кола бмв - какво мислите за тази кола ?
М40 в Е34 - мазохист
едит: Упс ,извинявам се ,тя била 95-та , с М43
едит: Упс ,извинявам се ,тя била 95-та , с М43

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Много лош избор 

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Ако е с М43, както трябва да е и колата е читава и ти хареса я взимай. Карал съм комби с М40, което е по-лошия вариант от всякъде и да ти кажа си ме вози 140 000км за няма 3 години. Кола...
Верно, че е по-добре М50, ама си има разлика в поддръжка на мотора, разход на гориво и кво ли не (както и във вървежа де).
Ей от тука прочети мненията на тия дет сме карали 18-ки и прецени.
viewtopic.php?f=7&t=258338&hilit=518
Верно, че е по-добре М50, ама си има разлика в поддръжка на мотора, разход на гориво и кво ли не (както и във вървежа де).
Ей от тука прочети мненията на тия дет сме карали 18-ки и прецени.
viewtopic.php?f=7&t=258338&hilit=518
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
sk8 написа:
А може и това да е причината,за да се е насочил към 1.8.Аз нямам впечатление от 1.8 ама имам от 2.0 и имам чувство,че където са 129 там са и 115.Даже по каталог малкия мотор има повечко въртящ момент 168>164 Nm.Може би заради повишената степен или някакво друго конструктивно различие.Важното е да е читава колицата.Щом са я направили така значи става за каране

8.32
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
sk8 написа:Здравейте ! не пиша много но чета доста.
Няма да обяснявам защо.
Не ти препоръчвам такава кола, колега.

Щом си студент предполагам си на около 20г. - което значи, че застраховката ще ти е скъпичка, разбирай над 10 000 крони на година, а отделно пътния на данък на тая кола ще е около 4000дкк на година.
Другото е, че тук колите всъщност не са евтини, а са доста скъпи. Отделно и застраховките са скъпи.
А за колата - всъщност тя е доста евтина, което според мен си е с причина. Друго нещо е, че колата трябва да ходи на syn и не се знае какво ще се случи там. Най-важните неща, които гледат там са спирачките и изпускателната система.
Отделно, предполагам знаеш, че в сервизите цените на услугите са доста високи и при евентуален ремонт излиза солено.
Моя съвет за студент е: ако не ти трябва кола(ама наистина да ти трябва) - не се набивай в излишни разходи.
Не знам как стоят нещата в Дания, но виж дали не можеш да си караш с БГ номера, мисля че имаше там разни врътки дето ми бледнеят - трябва да поразпиташ, щото иначе като че ли не си струва...
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
kiro_320 написа:Не знам как стоят нещата в Дания, но виж дали не можеш да си караш с БГ номера, мисля че имаше там разни врътки дето ми бледнеят - трябва да поразпиташ, щото иначе като че ли не си струва...
Няма врътки. Имаш право да караш 14 дена с чуждите номера - иначе глоба от skat. Те са бавни, ама си вършат работата. А и още нещо - стане ли някакъв инцидент и ти си с чуждата кола пак ще отнесеш глоба.
sk8 написа:Искам съвет от хората със слабост към марката и всичко друго което смятате че ще ми е полезно
Насочил си се към най-готиния модел на марката! Погледни темите в Е34 техническия раздел, има много подобни, ще видиш какво препоръчват хората при оглед итн.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Благодаря за бързите отговори и за вниманието..
та за колата...изглежда не си заслужава тъй като двигателя ми звучи прекалено слаб - образно казано..
другото което е застраховката ми е 15 000 кр . + данък от 3,780 кр + 400 кр прехвърляне...
за българските номера , не си заслужава да правиш някакви смешни заобиколки на системата им.
На супер малко студенти удобряват кандидатстването за каране с бг номера.
Отделно датчаните казват че има просто разминаване със законите а и те не си обичат тези тарикатлъци..
Жалко защото колата е евтина но е стара и на 300 000 км. отделно не знам какво е syn .. преглед може би ?
та за колата...изглежда не си заслужава тъй като двигателя ми звучи прекалено слаб - образно казано..
другото което е застраховката ми е 15 000 кр . + данък от 3,780 кр + 400 кр прехвърляне...
за българските номера , не си заслужава да правиш някакви смешни заобиколки на системата им.
Отделно датчаните казват че има просто разминаване със законите а и те не си обичат тези тарикатлъци..
Жалко защото колата е евтина но е стара и на 300 000 км. отделно не знам какво е syn .. преглед може би ?
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
sk8 написа:Благодаря за бързите отговори и за вниманието..
Да, syn e преглед. Прави се на всеки 2 години. Струва около 500дкк.

Надявам се да съм помогнал с нещо.
Един съвет - за застраховката провери в GF какво ще ти предложат като сума. Според мен те са най-изгодни. А има и още нещо - ако си записан в някакъв профсъюз и т.н. се поинтересувай, защото може да имат някакви отстъпки от застраховката. Другото е, че има и такива студентски сдружения, които също предлагат разни облаги(например по-ниска цена на застраховката). Ако учиш инженерна професия мисля, че можеш да се запишеш в IDA. Успех, щом си решил за колата - дано попаднеш на читава и само да се наслаждаваш на шофирането.

11 мнения
• Страница 1 от 1