Как ги правят тея коли ...?!
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Как ги правят тея коли ...?!
Снощи попаднах на един клип и не мога да се отърся от видяното цял ден днес... Ще го постна в края на мнението ...Не е за ФЪН-та в никакъв случай ,знам темата за безсмъртните ,но ми се искаше да изкоментираме нормално ли е да се случи това ,което се случва в клипа ... Все съм виждал грозни снимки от катастрофи с размазани до неуснаваемост коли,клипове също ,ама такова разпрашаване на МПС не бях виждал
Верно ,че го подбраха едни 40 тона движещи се с не повече 70-80км/ч при тази обстановка,айде и 100 да са хипотетично,ама тая Навара се разпадна на номенклатурни номера,все едно я взривиха буквално
Шанс за оцеляване нулев ,с каквато и да е друга кола ,може би няма ,ама такова чудо ...,не знам ...безмълвен останах ,като се има предвид,че това е голям "здрав" СУВ
Ето за какво става дума,предупреждавам хората ,които не им понасят жестоки гледки от ПТП-та ,да не го гледат. Не че се виждат трупове ,но си е потресващо -->
http://www.youtube.com/watch?v=4h0fqjA1 ... re=related

Ето за какво става дума,предупреждавам хората ,които не им понасят жестоки гледки от ПТП-та ,да не го гледат. Не че се виждат трупове ,но си е потресващо -->
http://www.youtube.com/watch?v=4h0fqjA1 ... re=related

Re: Как ги правят тея коли ...?!
всички автомобили са пословично неустойчиви при страничен удар
тестовете със страничен удар се правят с нещо от сорта на 30км/'ч, което е практически нищо
камион със 70км/ч е логично да направи същото с който и да е СУВ в момента
на видеото се вижда шофьорска грешка
както всъщност става и при повечето катастрофи - несъобразена скорост със пътните условия итн
днес мен на цариградско един боклук със СО регистрирана Е39 как ми влезе в лява лента със 50км/ч в последния момент при валял дъжд... щях да го размажа и аз да изляза виновен : /
жалко но факт, много шофьорски грешки просто не могат да бъдат коригирани от броните, зоните за смачкване, коланите и аърбеговете : (
тестовете със страничен удар се правят с нещо от сорта на 30км/'ч, което е практически нищо
камион със 70км/ч е логично да направи същото с който и да е СУВ в момента
на видеото се вижда шофьорска грешка
както всъщност става и при повечето катастрофи - несъобразена скорост със пътните условия итн
днес мен на цариградско един боклук със СО регистрирана Е39 как ми влезе в лява лента със 50км/ч в последния момент при валял дъжд... щях да го размажа и аз да изляза виновен : /
жалко но факт, много шофьорски грешки просто не могат да бъдат коригирани от броните, зоните за смачкване, коланите и аърбеговете : (
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Колега не знам как ти се видя логично това, все съм гледал клипчета дори и на жп прелези където там все пак е влак и колата пак не се пръска, а просто се мачка, гледах го поне 30 пъти и ми се вижда нереално ламарина да се пресне като пластмаса.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Викаш ,при 30км/ч тестовете ... Пффф,тва е градска среда в жилищен комплекс в град извън БГ ,ок ... Ясно ,че автомобилите са най-крехки при страничен удар ,но гледайки щетите дори и от катастрофи с влак и мпс ,обикновено се вижда една купчина метал смазана безумно ,но що годе запазила цялостта си .. А тва нещо ...
Може и аз да съм сбъркан и да съм с погрешни впечатления за предполагаемите последствия от подобен инцидент
Иначе са съжаление това са последствията от карането на водачите на джипове при подобни условия и надценяването на възможностите си и тези на техниката. Аз бих дал пример за един олигофрен с Тойота Тундра в прохода Юндола,когато пътувах от там в началото на годината ,как си изпреварваше летейки колона от автомобили пъплещи върху снега ,без видимост или каквито и да е останали задръжки спрямо пътната обстановка
Наистина онова си е "камион" и усещането в него като поведение в/у сняг няма нищо общо с лека кола на задно или предно ,ама такава демонстрация на безсмъртност на пътя е ,не знам как да го нарека ... налудничава 

Иначе са съжаление това са последствията от карането на водачите на джипове при подобни условия и надценяването на възможностите си и тези на техниката. Аз бих дал пример за един олигофрен с Тойота Тундра в прохода Юндола,когато пътувах от там в началото на годината ,как си изпреварваше летейки колона от автомобили пъплещи върху снега ,без видимост или каквито и да е останали задръжки спрямо пътната обстановка

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Пластмаса много, но според мен това което се разхвърча бяха таван и калници! А относно това е как е направена и на мен ми се струва нормално при такъв жесток удар, това да са последствията. Я си представете на едно е30 ако му се случи това какво ще стане или е28 или е34 или.... още много има... да не говорим пък за стар опел или ладичка. Не се вижда много от клипа, но все пак си мисля, че тва бяха едро- габаритни части а не конструктивен панел.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Аз си мисля, че се разхвърчаха пластмасови калници, врати, огледала... Почти веднага след удара излиза от кадър и не може да се види какво е останало от купето, но колкото и калпави да ги правят днес автомобилите, все ми се струва че рамата/шасито няма да се разхвърчи на съставните си части при какъвто и да е удар... Смачкано до неузнаваемост да, но да се разпадне като Лего... 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Според мен всички забравяте, че днешните автомобили и тези от близкото минало за конструирани така, че при катастрофа да се разпадат, разхвърчат.. квот се сетите максимално много.. с цел максимално абсорбиране на енергията при катастрофа и следователно по голям шанс за шофьора и спътниците му да оцелеят, даже да се отърват с леки наранявания. Преди около година даже имаше тема в форума как един бмв-джия с старо бмв, наджаскал някакво ново Ауди... И се жалваше че бмв-то нищо му нямало, а Аудито било дроб..
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е джипа се беше позасилил и да кажем 60-70км/ч . Камиона и той толкова.. Страничен удар.. нормано 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
An4oOo написа:Според мен всички забравяте, че днешните автомобили и тези от близкото минало за конструирани така, че при катастрофа да се разпадат, разхвърчат.. квот се сетите максимално много.. с цел максимално абсорбиране на енергията при катастрофа и следователно по голям шанс за шофьора и спътниците му да оцелеят, даже да се отърват с леки наранявания...
Или аз съм в голяма заблуда или ти...

Как така като се разхвърчат ламарините се "абсорбира енергия"??? И като се разхвърчи всичко и останеш ТИ срещу тира ще рачиташ ли че всичката му енергия е абсорбирана и няма да ти *** майката???

"Абсорбират" енергия когато се мачкат колите, а не когато се пръскат на хиляди парчета; това е при нормалните коли за ежедневна употреба.
А супер спортните коли се пръскат на парчета, но кокпита остава цял с цел да се запазят пътниците.
Аз така ги виждам нещата, не знам колко е истина, но това че като се пръсне колата абсорбира енергия е пълна глупост...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
drago_pavlov написа:An4oOo написа:Според мен всички забравяте, че днешните автомобили и тези от близкото минало за конструирани така, че при катастрофа да се разпадат, разхвърчат.. квот се сетите максимално много.. с цел максимално абсорбиране на енергията при катастрофа и следователно по голям шанс за шофьора и спътниците му да оцелеят, даже да се отърват с леки наранявания...
Или аз съм в голяма заблуда или ти...![]()
![]()
![]()
Как така като се разхвърчат ламарините се "абсорбира енергия"??? И като се разхвърчи всичко и останеш ТИ срещу тира ще рачиташ ли че всичката му енергия е абсорбирана и няма да ти *** майката???![]()
![]()
![]()
"Абсорбират" енергия когато се мачкат колите, а не когато се пръскат на хиляди парчета; това е при нормалните коли за ежедневна употреба.
А супер спортните коли се пръскат на парчета, но кокпита остава цял с цел да се запазят пътниците.
Аз така ги виждам нещата, не знам колко е истина, но това че като се пръсне колата абсорбира енергия е пълна глупост...
ти си в заблуда. под калници, панели и капаци (които при много нови коли не са ламаринени ами нещо като пластмаса което се чупи и не се огъва много), има рамка (шаси) и усилени греди, които поемат удара. само калниците и капаците нищо няма да абсорбират.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Имаше едно предаване по Дискавъри за въглеродните нишки и абсорбирането на енергия. В него бяха застъпили болид на Ф1 от въглеродни нишки. Засилиха го в бетонна стена с сумати км/ч. По данни от датчиците "пилотът" остана почти невредим. Самата енергия от удара неможа да стигне до него. Тука е ред да отбележа че болида отпред беше се превърнал буквално в пясък, заради абсорбираната енергия от карбона.
Ми да.. като хвърчат пластмаси и ламарини това също означава че се е абсорбирала енергия от тях и ги е пратила на майната им..... Там е работата че всичко си има предел на насищане така да го наречем. В случая Нисана не е успял да "абсорбира" ТИР-а
Ама ако беше лека кола на мястото на ТИР-а нещата щяха да изглеждат съвсем другояче
Никой автомобил в света неможе да те спаси от такъв удар какъвто видяхме на клипа.
Но пък има достатъчно такива, които да ти осигурят най-много инвалидна количка до края на живота ти.. И все пак има къде къде по просветени в форума относно автомобилното инженерство от мене
Дано и те да си кажат гледната точка 
drago_pavlov написа:Как така като се разхвърчат ламарините се "абсорбира енергия"??? И като се разхвърчи всичко и останеш ТИ срещу тира ще рачиташ ли че всичката му енергия е абсорбирана и няма да ти *** майката???
Ми да.. като хвърчат пластмаси и ламарини това също означава че се е абсорбирала енергия от тях и ги е пратила на майната им..... Там е работата че всичко си има предел на насищане така да го наречем. В случая Нисана не е успял да "абсорбира" ТИР-а

С тази скорост и маневра най-вероятно джипа леко се е наклонил и камиона г о е ипраскал директно през покрива...както се вижда дори камионът подскочи-което значи че буквално е премазал джипа...Крайно непритяно..Преди години имаше една катастрофа на околовръстното-МЛ63 АМГ беше натресъл отзад с над 150 един Форд Рейнджърпикап-форда беше на парчета и на 50 метра в страни от пътя...По принцип икапите са по-слаби,тъй като самото купе-кабина е малко сравнено с габаритите на колата.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Хайде нека да не е никой автомобил не можел да те спаси от такъв удар.Всичко опира и до съвкупност от фактори,физика и ......Интересно дали и късмета не помага понякога.Продължете дискусията за ''абсорбирането на удара'' върху следните снимки,така актуални тези дни,Е46 след среща с огромен камион,в колата всички са живи:

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
jordanpar написа:Хайде нека да не е никой автомобил не можел да те спаси от такъв удар.Всичко опира и до съвкупност от фактори,физика и ......Интересно дали и късмета не помага понякога.Продължете дискусията за ''абсорбирането на удара'' върху следните снимки,така актуални тези дни,Е46 след среща с огромен камион,в колата всички са живи:
Аз затова казах, че когато колата е от ламарина и се мачка се "абсорбира" повече удара, отколкото ако е пластмаса и се пръска...
Един ламаринен калник ще "поеме" повече удар докато се смачка, отколкото един пластмасов да се пръсне.
Обаче както изглежда ще ме оборят

Наварата си е направо пластмасова, толкова е мека че като подпра с крак на някоя броня или врата потъва
ако беше некой нисан от 80те щеше да си остане цял, макар и смазан..и може би някакъв шанс за пътниците. Тия новите технологии за абсурбиране на енергия и т.н. вършат работа ама при леки удари, при по-сериозни сблъсаци видяхте какво стана с паркетника 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4