УДАР НА ПАРКИНГ
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- joro_mafiata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 750
- Мечтае да кара: ///M
УДАР НА ПАРКИНГ
Снощи тъкмо излизам да се кача в колата и гледам доста хора около нея и когато видях за жалост един дядо с жигула ме беше ударил ;( човекът 36 набор не е забелязал колата ми 4е е спряла на тротоара и ме е ударил доста силно в предел ляв фар. оттам ПРЕДНА БРОНЯ КАПАК И ЛЯВ КАЛНИК СА в доста лошо състояние. волана сочи направо а лявата гума на ляво :х искам да поопитам като дойде днес оценителната група на каското ми какви пари може да ми преведат според вас колеги?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: УДАР НА ПАРКИНГ
Като дойде оценителят ще се направи на интересен, защото са хитри и може да не опише щетите по окачването. Щом волана е в средата, а гумата сочи на ляво може да има няколко криви неща:
1. носач;
2. амортисьор;
3. шенкел;
4. кормилен накрайник.
Не те плаша, просто това трябва да се опише, защото после ако излезе нещо за смяна ще е за твоя сметка.
1. носач;
2. амортисьор;
3. шенкел;
4. кормилен накрайник.
Не те плаша, просто това трябва да се опише, защото после ако излезе нещо за смяна ще е за твоя сметка.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
няма толкова лесно да дадат толкова неща по окачването, особено при удар на паркинг
предполагам, че ще ти запишат колата за допълнителен оглед на ходовата част, огледай си джантата дали има драскотини по нея - ако има да ги опишат и тях
ако те запишат за допълнителен оглед ще те пратят в някой сервиз да ти замерят геометрията на ходовата част
от там сервиза трябва да излезе със становище кое как е криво, до каква степен регулажа може да компенсира и т.н.
викали ли сте кат? защото ако не сте, може да се запънат
при двустранните протоколи има някакво ограничение на щетите, които могат да признаят
предполагам, че ще ти запишат колата за допълнителен оглед на ходовата част, огледай си джантата дали има драскотини по нея - ако има да ги опишат и тях
ако те запишат за допълнителен оглед ще те пратят в някой сервиз да ти замерят геометрията на ходовата част
от там сервиза трябва да излезе със становище кое как е криво, до каква степен регулажа може да компенсира и т.н.
викали ли сте кат? защото ако не сте, може да се запънат
при двустранните протоколи има някакво ограничение на щетите, които могат да признаят
No bling at the Ring
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
joro_mafiata написа: искам да поопитам като дойде днес оценителната група на каското ми какви пари може да ми преведат според вас колеги?
Това ми подсказва,че колата ти е поне на 12год. и ще ти платят по експертна оценка?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, за такъв удар на паркинг със щети по окачване и тн без двустранен протокол или издаден протокол от кат може да ти откажат щета- казвам го от опит, защото за щети с повече увреждания на паркинг също искат протоколи. Дядката с жигулата на мястото ли беше....... Ако да защо не драснахте един двустранен, после мобилна група- прави един оглед, после допълнителен за другите щети и така.... ако пък си я намерил ударена без да присъства виновния водач- веднага звънкаш на кат, после мобилна група и така.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Задължително протокол от кат, двустранния е когато колите са в движение, в случая има щети по окачването, следователно - не става. А за това колко ще ти платят.. това е несериозен въпрос, най-малкото за това че не си качил снимки, другото което е.. зависи много от конкретната компания както и други фактори.
- joro_mafiata
- кандидат ентусиаст
-
мерси колеги
ами утре ще чакам групата да ме снимат относно протокола се пише едностранен защото аз не сам участник . и ще искам вторичен оглед за да може да се прегледа двигателя и ходовата част. за снимки ме е жал да е снимам
колата е на 15 години Е39 1996 година. надявам се Армеец да направят така че да не сам вътре от цялата работа и най малко за нови фарове 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Колега, кажи какво направи с щетата. Армеец какво писаха? Къде я вкара за ремонт? Питам защото едната кола е застрахована при тях, но до сега не съм имал такива щети (пази Боже). Но иначе по експертна съм сравнително доволен как плащат, поне за козметични ремонти и компоненти.
- joro_mafiata
- кандидат ентусиаст
-
ами писали са ми НОВИ- калник ляв, предна броня, ляв фар, халогенни , преден капак, радиатор, въздушен филтър, филтър серво (казанчето за сервото), въздухосборници , греда броня, казанче за антифриз, Ремонт на калник десен и прагове ляв и десен и облицовка фар защото са се счупили крачетата от вътре. Надявам се да преведат добра сума за да си заслужава дните без кола
а и не знам за изпъване дали сте преведат нещо за ремонт на кош като не написано. С нетърпение чакам превода 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
За изпъване, най-вероятно, ще трябва да ходят на допълнителен оглед и/или да им се представят някакви доказателства, че има нужда от такова.
Иначе прилично са понаписали външни детайли, само дано да не окаже, че има изкривен шенкел, амортисьор и там разни други неща. Нали каза, че колелото се е скъсало или седи настрани...? Нещо за допълнителен оглед говорили ли сте или се оказа, че окачването е наред?
Извинявай, че те занимавам, но леко притеснен с тия оценки, ако има по-голяма щета.
Иначе прилично са понаписали външни детайли, само дано да не окаже, че има изкривен шенкел, амортисьор и там разни други неща. Нали каза, че колелото се е скъсало или седи настрани...? Нещо за допълнителен оглед говорили ли сте или се оказа, че окачването е наред?
Извинявай, че те занимавам, но леко притеснен с тия оценки, ако има по-голяма щета.
- joro_mafiata
- кандидат ентусиаст
-
sapio написа:За изпъване, най-вероятно, ще трябва да ходят на допълнителен оглед и/или да им се представят някакви доказателства, че има нужда от такова.
ами оказа се че няма проблеми просто при удара волана е завил и калника е минал пред гумата и затова неможеше да се оправи . мина втори оглед с отворен капак и снимаха хубаво . сега чакам тия дни вече да званят да ми кажат за парите що без кола си не е работа

11 мнения
• Страница 1 от 1