Дайте съвет за баничарка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Дайте съвет за баничарка

Мнение от djvisage » 03 Мар 2012, 21:47

Здравейте трябва ми баничарка с която ще се извършва сервизна дейност. Ще я товаря предимно с куфари с инструменти и апаратура и от време на време ще карам с нея 200 литрови варели. Хвърлил съм око на Peugeot Partner , Citroen Berlingo , Ford Connect , Reno Kango.
Изискването ми е колата да има право на данъчен кредит а бюджета ми е до около 6000 лв. Също така двоумя се дали да взема 6+1 или лекотоварна защото рядко се намират 6+1. Какво мислите за изброените по горе коли? Изобщо всяка информация ще ми е от полза.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Дайте съвет за баничарка

Мнение от Ronka » 03 Мар 2012, 21:56

ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 03 Мар 2012, 22:08

Често казано не ми харесва,но също е вариант.

Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 03 Мар 2012, 22:18

Да ти кажа имали сме, в старата фирма и Канго,и Партнер, тази която карах аз беше Ситроен Ц15Д и колегите ми завиждаха :mhihi:
Верно правеше се предница всяка година, но при 100-150км градско на ден софийско е така, другите се трошаха постоянно нещо, а и Ситроена събираше мноооого повече :smoke:

Говорили сме с колега за работна баничарка и той се спря на Кади-то, а го бива в хАвтомобилите, затова ти го предлагам :)
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Мар 2012, 22:46

djvisage написа:Изискването ми е колата да има право на данъчен кредит а бюджета ми е до около 6000 лв. Също така двоумя се дали да взема 6+1 или лекотоварна защото рядко се намират 6+1. Какво мислите за изброените по горе коли? Изобщо всяка информация ще ми е от полза.

аз имам две берлинга и двете са пътнически, но съм събрал седалките им. Едното е бензин от старото поколение, с газон инжекцион, другото е от по-новото hdi дизел(6+1). И за двете ЕДНА лоша дума не мога да кажа, страхотни коли са. Никакви проблеми - само караш, каско не ти трябва, никой не ги заглежда дори.

Товарната ще може да носи повече кг, пътническите са малко под 500 заедно с теб. Ако ще разкарваш скъпи и обемни товари и ще я оставяш тук там - задължително фургонче LKW.

Едната я карах доста извънградско преди - дори и автопилот съм сложил, управление на аудиото от волана - все стандартни аксесоари.

Дори тройни стълби лесно се нахакват вътре, има и оригинален багажник, за около 300лв, адски голям и стабилен.

Абе с две думи - това са колите за работа, даже и едната си я ползвах за лична по едно време - дизела.

Той и на чип тунинг държи - около 115 коня стана от 90 (2.0hdi) над 50000хил километра го карам. Случвало ми се е на 3-та да превърти гуми :lol: Разход извънградско - под 5 съм стигал. Градско в най-големите студове и шибании - 8л/100.

Газовия инжекцион - около 11л/100 газ. И двете коли празни почти не се карат.

Така, че гласувам за берлинго, може и пежо, но там дилъра е лайно, така че по-добре не.

Рено го забрави изобщо като вариант. А имам близки наблюдения над форд кънект - не че е лоша кола, но е с клас под берлингото.
Последна промяна sub_eleven на 03 Мар 2012, 22:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Мар 2012, 22:47

кангото ще ти свърши работа

но за 6 бона.. каквото и да вземеш ще е изтерзано

мислел ли си да лизинговаш нещо?
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Мар 2012, 22:55

Принципно и аз така давам своя глас Берлинго или Кангоо и двете съм ги мъчил и драл и продължават да даянят, а специално кангото съм го претоварвал с много, ама много много и все още не ще да сдава, коментиран дизели и в двата случая
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djvisage » 03 Мар 2012, 23:48

BadAngel написа:
...мислел ли си да лизинговаш нещо?

За лизинг и дума да не става преди година изплатих един лизинг на кола и повече никога няма да направя грешката да взема кола на лизинг.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 04 Мар 2012, 1:07

Ако нямаше да караш и варели,които са високи,бих ти препоръчал Фиат Маренго(товарната версия на Мареа). Ако щете ми вярвайте,но това нещо побира повече от една баничарка,доста е здравичко,като се има предвид аз на какво съм го подлагал,а разхода му е повече от приличен. Но варел вече няма как да побере.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 04 Мар 2012, 1:17

sub_eleven написа:
djvisage написа:Изискването ми е колата да има право на данъчен кредит а бюджета ми е до около 6000 лв. Също така двоумя се дали да взема 6+1 или лекотоварна защото рядко се намират 6+1. Какво мислите за изброените по горе коли? Изобщо всяка информация ще ми е от полза.

аз имам две берлинга и двете са пътнически, но съм събрал седалките им. Едното е бензин от старото поколение, с газон инжекцион, другото е от по-новото hdi дизел(6+1). И за двете ЕДНА лоша дума не мога да кажа, страхотни коли са. Никакви проблеми - само караш, каско не ти трябва, никой не ги заглежда дори.

Товарната ще може да носи повече кг, пътническите са малко под 500 заедно с теб. Ако ще разкарваш скъпи и обемни товари и ще я оставяш тук там - задължително фургонче LKW.

Едната я карах доста извънградско преди - дори и автопилот съм сложил, управление на аудиото от волана - все стандартни аксесоари.

Дори тройни стълби лесно се нахакват вътре, има и оригинален багажник, за около 300лв, адски голям и стабилен.

Абе с две думи - това са колите за работа, даже и едната си я ползвах за лична по едно време - дизела.

Той и на чип тунинг държи - около 115 коня стана от 90 (2.0hdi) над 50000хил километра го карам. Случвало ми се е на 3-та да превърти гуми :lol: Разход извънградско - под 5 съм стигал. Градско в най-големите студове и шибании - 8л/100.

Газовия инжекцион - около 11л/100 газ. И двете коли празни почти не се карат.

Така, че гласувам за берлинго, може и пежо, но там дилъра е лайно, така че по-добре не.

Рено го забрави изобщо като вариант. А имам близки наблюдения над форд кънект - не че е лоша кола, но е с клас под берлингото.

Абсолютно потвърждавам думите на колегата даже бих добавил,че сравнено с други баници даже возят приятно....
Казва го като собственик на такова ;) демек не само го карам ами и го поддържам
+ от мене за Ситроен Берлинго

А кангото го изключи ама той и колегата го е казал,кадитата стават ама тия по новите от 2004, 2005 нагоре.
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 04 Мар 2012, 2:17

Partner с HDI :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 04 Мар 2012, 19:46

Kango не си взимай в никакъв случай. Имам такова и постоянно се чупи. Като мине 200 000 км и е за боклука. Бракувах го на почти 500 000 км с трети двигател. Постоянно проблеми от всякакъв вид и тип. Едно направиш, две се счупят. Частите менте са много евтини, но са като консумативи. Оригиналните са почти като на БМВ. Сега имам Ситроен Джъмпер. Двигател 2.8 HDI - оказа се, че е правен в Италия и двигателя е оригинал Ивеко. Е сега е на 100 000 км и вече отстранявам втори теч на масло - първия от ангренажния капак, втория от семеринга на двигателя откъм скоростите. Смених и радиатора. Като му натоваря 500 кг и кляка, а отзад е на ресьори. Та Кади не си купих, защото ги правят в Полша и исках нещо от бяла държава. Търси нещо, което се прави в Германия, Франция, забрави за произведени в Полша, Чехия, Италия, Испания.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Мар 2012, 20:02

Берлинго пътническо съм товарил с 1000 килограма хартия не 1 път, корави са много.
Но да знаеш Баничарките са коли до 100 000 после са на доизживяване, колкото толкова, 2 ра ръка баничкарка не е добра идея, или търси нещо пътническо, дето не са го товарили
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Мар 2012, 21:35

N.Mihaylovski написа:Баничарките са коли до 100 000 после са на доизживяване, колкото толкова, 2 ра ръка баничкарка не е добра идея

ако колегата разбира от коли, няма какво да се притеснява за 2-ра ръка. Аз едната я взех на 138хил, другата на 157хил. И с двете, както казах никакви проблеми, само дреболии + консумативи. По 50хил. км на всяка и са в отлично състояние. Гонят 200-така.

Трябва също да се внимава със задния мост, обслужва се/гресира на определен период - ако не се направи, после излиза солено.

По принцип обаче ако е била служебна(LKW-тата са почти 100% всичките такива) трябва наистина да се гледа с особено внимание, особено ако е била карана от средностатистически млад келеш.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 04 Мар 2012, 21:46

Един глас за Форд Конект.

Следваща

Назад към Извън Темата