На къде да ориентирам синчето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: На къде да ориентирам синчето?

Мнение от maxpower » 03 Мар 2012, 17:24

викаш медицина иска да учи, като гледам какви колеги ще има :mhihi: ме е страх да отида на лекар
http://vbox7.com/play:c8241c74
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Мар 2012, 22:41

maxpower написа:викаш медицина иска да учи, като гледам какви колеги ще има :mhihi: ме е страх да отида на лекар
http://vbox7.com/play:c8241c74

:OT: тва са стоматолози брат...да си имаме уважението. Тва клипче е на 5 години и те тук са в 1-ви курс а сега са 5-ти. А и не виждам как веселбата в свободното време е критерии за професионални възможности :dunno:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 03 Мар 2012, 22:59

ко викаш олигофренията не е критерий, че който и да е от тия едва ли ще изкара повече точки на тест за обща култура от всеки един завършил СПТУ преди 2000г.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2012, 10:33

той ако не е наясно какво му се прави, трудна работа. иначе ако става въпрос за заплати, най-големите ги взимат тези дето са инженери софт/хард, икономика/бизнес/финанси и лекарите, и разбира се най-добре комбинация от тези неща. във всички тези неща математиката помага (не толкова самата теория, колкото начина на мислене). и ще съществуват още много много много години :) на всичкото отгоре ако махнем лекарите, това са единствените неща, които са едни и същи навсякъде по света.

ineedmoney написа:Медицината не е като икономика или политология да се чудиш какво да запишеш. За да станеш медик трябва да го искаш наистина, да ти идва отвътре.

това важи за всичко, ако не искаш да си посредствен в това, което правиш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 04 Мар 2012, 12:26

Phil написа:
Chapai написа:. Чуди се за медицина...

Това определено не му трябва! Освен ако не смята да практикува някъде по белите държави. Тук болниците са мизерни, парите са изключително малко и всеки си мисли че си му длъжен с нещо. Според мен информатиката е най-добрия избор...още повече, че го учи това в момента...

Абе колега не е точно така в частните клиники не е толкова зле,а и добрия лекар винаги взима добри пари :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 04 Мар 2012, 12:40

Направо ще ти разкажа...

В 11 клас аз исках да уча реклама в чужбина - даже ходех и на уроци за TOEFL, абе, подготвях се. После обаче се стекоха така обстоятелствата, че се оказа, че родителите ми няма да имат възможност за образование в чужбина - ок. В 12 клас бях решил, че ще уча реклама тук. Обаче си нямах на идея нито къде, нито с какво се влиза. Тамън аха-аха разучих нещата и някъде към средата на 12 клас се отказах от рекламата и реших, че ще уча право. Кандидаствах само на 1 място, влезнах си. Първата година беше прекалено абстрактно и ми беше адски скучно, но знаех - първа година е. Втората година си бях казал, че това образование не го искам и мислех, че не ме влече изобщо. Правех си сметки ако не изкарам семестъра ( което си и беше вероятно, в предвид колко учех ) да записвам финанси или реклама. Успях по някакви чудесии обаче да изкарам годината и наще ми повтаряха ако искам толкова финанси по-добре второ висше, правото да си го пазя. Заради тях и за да не разочаровам дядо ми, който беше много болен ( лека му пръст, страшен дядо имах! ) стиснах зъби и изкарах пустата втора година. Сега съм трета година и ако съм честен, осъзнавам, че точно това ми се учи и с това ми се занимава - и второ висше едва ли ще карам. Езици ми се учат обаче.

Един приятел записа адмиситрация и управление в УНСС, прекъсна и осъзна, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало едва ли не. Друг записа археология, прехвърли се следващата година право и следващата година си събра чукалата и отиде да учи право, ама в Англия. Трети пък от 10ти клас се готви за стоматология, влезна, учи без да спира и знам след време при кого ще си правя зъбите.

Та, избора на професия е нещо много индивидуално, и е адски глупаво някой да ти каже - учи това, защото е хубаво. Хубаво е това, което ти се учи и с което ти се занимава. Парите, колкото и да са важни - трудно ще направят живота розов ако всеки ден ставаш с мисъл за неприятни неща, които трябва да вършиш. Та за това, остави сина да избере сам, но се погрижи да не стига до положение "все ми е тая" . 5.50 е прекрасен успех и явно акъл за математика има. Ако го влече нещо свързано - чудесно. Просто му дай тема за размисъл като "какво искаш да постигнеш в живота си" и не му давай да изпада в крайни глупави идеи. Истаната сама ще лъсне :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Мар 2012, 14:20

Coulthard написа:ко викаш олигофренията не е критерий, че който и да е от тия едва ли ще изкара повече точки на тест за обща култура от всеки един завършил СПТУ преди 2000г.

:OT: аре бе ти никога не си правил олигофрении в 1-ви курс. Абсолютно не е критерии. Ся що се правиш на златен хипократ...
:ON а иначе steeN абсолютно си прав, но проблема е че те изобщо не знаят какво искат да бъдат в тоя живот защото никой не им обръща внимание за бъдещето, нито в училище, нито вкъщи. Евала на тоя баща че мисли за детето си, а на колегите които го съветват да го остави по течението мога да кажа че не може да са в по-голяма грешка. Да той сам ще си избере, но трябва да се говори с него.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 04 Мар 2012, 14:27

AUBG. Ще има поне 3 семестъра да осознае какво му харесва.
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 04 Мар 2012, 19:07

ineedmoney написа: :OT: тва са стоматолози брат...да си имаме уважението.:

тва кво тряа да значи ?
стоматолозите не са ли ви колеги или се бъркам? :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 04 Мар 2012, 19:34

Баш лекарите не винаги считат стоматолозите за равни на тях :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 04 Мар 2012, 22:32

ineedmoney разбира се, че трябва да се говори. Да оставиш някой да избира сам не означава да му кажеш "оправяй се и не ме занимавай." Просто да говориш и да споделиш мнение е едно, а да се опитваш да влияеш - съвсем друго.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 05 Мар 2012, 0:38

The7omahawk написа:Баш лекарите не винаги считат стоматолозите за равни на тях :mhihi:

то не сме,ама колегата малко се извхърли ,се едно зъболекарите сме ебаси лузърите,а видиш ли медиците не близват и капка алкохол! :bowdown: :mhihi:
лошо звучиш,колега....научили са те явно :clap:
Към автора на темата:
За мен е хубаво (вече) да знам,че хората те търсят за добро,а не като при мене ,с пълни със страх очи или за операция....в тая връзка,повече ми допадат професии ,в които услугите са свързани с нещо позитивно... :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 05 Мар 2012, 0:50

snipermkd написа:AUBG. Ще има поне 3 семестъра да осознае какво му харесва.

То пък големия избор там...

Трябва да потърси нещо, в което е по-добър от другите и в което иска да бъде по-добър. В гимназията предполагам има наблюдения как се движи спрямо останалите в различните предмети. Поговори си с него. Постоянството е много важно и според мен ако и да му е кофти първите една две години, ако е взел обмислено решение, не му давай да се откаже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 05 Мар 2012, 1:14

Само не го записвай във УАСГ да му почерниш живота, всичко друго е по-добре!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 05 Мар 2012, 2:12

То пък големия избор там...

Трябва да потърси нещо, в което е по-добър от другите и в което иска да бъде по-добър. В гимназията предполагам има наблюдения как се движи спрямо останалите в различните предмети. Поговори си с него. Постоянството е много важно и според мен ако и да му е кофти първите една две години, ако е взел обмислено решение, не му давай да се откаже.

Голям или малък избор, няма да коментирам.
Просто е нещо поразлично и покачествено, од това което сме свикнали да виждаме.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата