Малко глупав въпрос за всички бензинови двигатели на БМВ
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Малко глупав въпрос за всички бензинови двигатели на БМВ
Някой знае ли, защо всички бензинови двигатели на бмв са наклонени на една страна? 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Малко глупав въпрос за всички бензинови двигатели на БМВ
По същата причина по която са наклонени двигателите и на другите марки. По ниско торпедо на автомобила, предния капак се разполага по ниско от там печелиш аеродинамика, по нисък център на тежестта и т.н.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
аз пък винаги съм се чудел,като застанеш отзад защо на европеиските автомобили ауспоха е от ляво,а пък на японките е от дясно 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
maxpower написа:По същата причина по която са наклонени двигателите и на другите марки. По ниско торпедо на автомобила, предния капак се разполага по ниско от там печелиш аеродинамика, по нисък център на тежестта и т.н.
Е това добре, ама на дизелите не е така, те са прави.
kiko написа:аз пък винаги съм се чудел,като застанеш отзад защо на европеиските автомобили ауспоха е от ляво,а пък на японките е от дясно
Не ми е направило впечатление, но ако е така също е странно.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kiko написа:аз пък винаги съм се чудел,като застанеш отзад защо на европеиските автомобили ауспоха е от ляво,а пък на японките е от дясно
Също съм го забелязал от много време и съм си задавал този въпрос ? На английските марки също кюнеца е от десния край и това ме навежда на мисълта , че при градско движение , тези автомобили в държавите си избягват директното обгазяване на пешеходците по тротоарите...
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
колите на които ауспусите са от ляво капачките за резервоарите са от дясно и обратно. помислено е за пожар ако прелееш резервоара. това не важи за кюнци от двете страни. също и директното обгазяване на пешеходците
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
nightdriver написа:kiko написа:аз пък винаги съм се чудел,като застанеш отзад защо на европеиските автомобили ауспоха е от ляво,а пък на японките е от дясно
Също съм го забелязал от много време и съм си задавал този въпрос ? На английските марки също кюнеца е от десния край и това ме навежда на мисълта , че при градско движение , тези автомобили в държавите си избягват директното обгазяване на пешеходците по тротоарите...
И аз така мисля и най-логично ми се вижда - и в двата случая, ако колата се движи в държавата-производител, ауспуха идва към средата на пътното платно, а не към пешеходците

CTORH написа:Някой знае ли, защо всички бензинови двигатели на бмв са наклонени на една страна?
На прима виста има общо с "пълнене/празнене"

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Витанов написа:
На прима виста има общо с "пълнене/празнене"при атмосферните мотори на БМВ.. тУрбалираните можеш и легнали/прави/завъртени да ги сложиш, щом има кво да им "духа" наклона е без значение
![]()
Значи всички самолети от 2рата световна война Мустанг, Месершмит, Spitfire и т.н. сигурно са летели само хоризонтално, защото иначе са имали проблеми с атмосферните си V12 двигателите. Боксеровите и звездообразните двигатели явно също са недоразумение.
Витанов написа:моторя бил много висок и не се хващал прав

Не знам защо решихте, че дизеловите не са наклонени.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:Значи всички самолети от 2рата световна война Мустанг, Месершмит, Spitfire и т.н. сигурно са летели само хоризонтално, защото иначе са имали проблеми с атмосферните си V12 двигателите. Боксеровите и звездообразните двигатели явно също са недоразумение.
Сравнението не е уместно, да почти всички са имали проблеми с "дишането" при разреден въздух и т.н. и затова са им слагали компресори или турбини.
Иначе БМВ явно са си прецинили и сметнали, че леко наклонен мотор е по-добре за дишането, отколкото да приема факта, че бил висок ( не се хващал ) или заради някакъв баланс

Това за мерцедес го написах в кръга на шегата

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Lenco написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=66861
![]()
![]()
Мда някога са писали и умни хора

Много като тебе вече плакаха ...
Lenco написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=66861
![]()
![]()
Общо взето няколко теорий, но на практика никой не е 100% сигурен защо, и така може би ти ще ни светнеш вместо да пускаш емотки

Последна промяна Витанов на 04 Мар 2012, 19:08, променена общо 1 път
I am beton!
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Витанов написа:Lenco написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=66861
![]()
![]()
Общо взето няколко теорий, но на практика никой не е 100% сигурен защо, и така може би ти ще ни светнеш вместо да пускаш емотки![]()
![]()
![]()
.....
Не съм се занимавал никога професионално с двигатели, а и на аватара нямам моторетка на БМВ за да са ми ясни. Виждал съм няколко и съм сигурен що буталото има стрелка за посока на сглобяване, и със сигурност не е причина дебелия шваба, който седи в ляво.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ronka написа:Lenco написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=1&t=66861
![]()
![]()
Мда някога са писали и умни хора
преди много много години, в една далечна галактика...
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2