До каква цена на дизела може да издържите без да спрете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Каква е цената до която няма да намелите силно дневния пробег?

при днешната от 2.65 лв. за обикновен и 2.85 лв. за зимен намалям пробега до 10-12 км. на ден
35
42%
при три лева за обикновенния дизел ще карам по не повече от 10-12 км. на ден за най-спешни нужди
14
17%
при 3.30 лева за литър дизел ще намаля пробега на 10-12 км. дневно
12
14%
и 4 лева литъра да стане ще карам по 100 км. на ден - имам голяма заплата
9
11%
и 4 лева литъра да стане ще карам по 100 км. на ден - вземам на черно
14
17%

Общо гласове : 84
старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: До каква цена на дизела може да издържите без да спрете?

Мнение от spacepl » 12 Яну 2012, 12:36

acer написа:................ остава да го направят и като в америка, нарушили са ти правата, ето ти 20-50-100хил другия път компанията да се замисли за фирмената си политика.

Ама това ще стане когато всички започнат да си търсят правата по съдебен ред, а не както е сега "оо не се занимавай, знаеш ли колко време и пари ще ти отнеме".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 04 Мар 2012, 20:01

Така съм го сметнал,че литъра ако стане повече от 4лв.минавам на колело!Но това ни е най-малкия проблем със оставянето на колите!!!Както другите европейски страни дизеловото гориво го смятат като бизнес гориво и там акциза за него е по нисък,а тука в България точно обратното-увеличават акциза точно на дизела от там и на всички стоки :banghead: Е...ват бизнеса и тва е!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 04 Мар 2012, 20:28

Като цяло , ни можеш да караш , ни да си продадеш колата.Имаме Еспейс , който година и нещо вече продаваме. И като е 2.2 TDI , хората си викат "а не , мерси".Положението е трагично с тези горива , и пак се почнаха едни протести , в който май няма много смисъл.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Мар 2012, 21:11

Според мен просто трябва да се стабилизира цената, дори и на сегашното ниво да е - поне да е стабилна. Че побъркаха народа вече с тази несигурност. Да я направят даже ако трябва на 3лв и да се престане с тоя цирк - всеки да може да си направи сметката най-накрая. Цялата икономика държат в шах манафите мръсни, гнусните спекуланти - маменцата да им еба!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 05 Мар 2012, 3:29

CheFs написа:Като цяло , ни можеш да караш , ни да си продадеш колата.Имаме Еспейс , който година и нещо вече продаваме. И като е 2.2 TDI , хората си викат "а не , мерси".Положението е трагично с тези горива , и пак се почнаха едни протести , в който май няма много смисъл.

Е там е грешката ни като казваме "няма смисъл"Ако все повече хора излизаха на протеста поне ще ги накараме да свалят акциза!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Мар 2012, 9:04

Как 2.65 бе ?
В Плевен си е 2.30 :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 05 Мар 2012, 17:40

Един колега по-горе спомена, че ако имаше значително повече хора в протестите - резултатите щяха да са различно, и цялостно ситуацията щеше да стои другояче... Аз мисля че това е вярно.

Лошото е че има много хора които 3лв ; 4лв да стане литъра ще кажат - '' мене пък си ми е добре, (засега) '' и не биха заели активна страна/позиция, колкото и да е ненормална тази цена за дереджето в което се намира страната ни - т.е. стандартът на ср. ст. българин.
Оправдават се, ма криза било на пазара с горивата, ма не можело да се пипа (надолу) акциза, ма и в EU така било - оправдания. То и EU бяха задали ''плавен преход в уеднаквяването на цените от 2009та до 2011та'' но опраданието за преждевременното повишаване на цените още през 2007ма, (от 1.86 на 2.20лв/литъра по спомени) беше да се натрупало бюджетен Излишък " - който после видяхме к'во стана с него......
Като стане 3лв литъра нищо не мисля да ограничавам в пробега. Просто ще си сложа ГИ :( и това е... Само дето предчувствам че тогава изведнъж ще скочат цените на газовите инжекциони :banghead: но няма да ме учуди.. като знам къде се намирам. ....а хората които познавам с дизелови коли - ще ги разкарат, или почти няма да ги карат. (да не говорим ако стане 3лв +/литъра :banghead: )

Без лоши чувства, ;) - заглавието на темата, звучи като - '' До колко дълбоко ще издържите да ви наръгат нож, преди да вземете мерки? ''

Както ми каза един познат на един паркинг, - Ае колко години минаха вече и едно и също - бачкам яко, на тия луди цени /мижави смешни заплати не мога да си позволя нормална почивка в собствената си държава, камо ли да обикалям навън както чужденците, плащам си данаците, плащам най-скъпия акциз за най-шибаното качество гориво в EU, излизам от касата на бензиностанцията, в колата си пускам радиото (новини) и слушам ''Пари няма - разберете го..!''
:banghead: :bgflag:
Мъка...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2012, 18:17

горивата може да поскъпват, но пък намаляват задръстванията и разхода пада.

а и да се оплакваме- нищо няма да се промени защото тия раоти не стават така.

но това което може да промените е да правите повече пари.

действайте :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Мар 2012, 18:40

Забележете първо какво е състоянието на пътната настилка на 28 януари в Берлин където зимата и снега е не по-малък от тук и после на около 2-рата мин. 20 сек. вижте цените на бензиностанцията... http://www.youtube.com/watch?v=P2rGKhX1 ... re=related
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Мар 2012, 19:21

още никои ли не е подкарал на олио :mrgreen: баничарници и кръчми бол :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2013, 21:34

kiko написа:още никои ли не е подкарал на олио :mrgreen: баничарници и кръчми бол :lol:

Подкарал е, но много трудно се намира вече. Много хора изкупуват и в Сф няма никъде.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Мар 2013, 22:50

това с олиото е най-лесния начин да си натресеш скъпи поправки- особено ако си по-нова кола с по-високо налягане в дюзите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 07 Мар 2013, 23:19

alx написа:това с олиото е най-лесния начин да си натресеш скъпи поправки- особено ако си по-нова кола с по-високо налягане в дюзите.

това с олиото се ползва предимно от дърти кошери тип 'чист дизел' дето ако нещо духне по двг-то и са необходими скъпи ремонти директно заминава на вторични :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Мар 2013, 23:24

Дизеловото гориво е видяло бял свят след дизеловия двигател.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Мар 2013, 23:29

Zubcho написа:
kiko написа:още никои ли не е подкарал на олио :mrgreen: баничарници и кръчми бол :lol:

Подкарал е, но много трудно се намира вече. Много хора изкупуват и в Сф няма никъде.

Олио има колкото искаш ама не на 50ст., то другата мазнина се изкупува около лв, а олиото в най-добрия случай и то там.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата