Мито на лаптоп от USA?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мито на лаптоп от USA?

Мнение от doomy525 » 06 Мар 2012, 1:44

Здравейте колеги,
обмислям вариянт да си поръчвам лаптоп през USA, но чух че подлежало на мито като пристигне. Някой може ли да ми каже каква е процедурата и ако имам приятел там, който работи там за постоянно ще може да ми го прати като колет и ще подлежи ли по такъв начин на някакви такси? :)

Моля само запознати, които са преминали/знаят със сигурност да изкажат мнения :bchug:

edit : в крайната цена на поръчката включва и шипинга до България, но да не би да си спестяват за някаква допълнителна такса? :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Мито на лаптоп от USA?

Мнение от b00st » 06 Мар 2012, 3:45

мито и ДДС 20% си плащаш като пич. айде митото може да го разминете ма ДДС-то върху крайната сума+шипинг няма как да го отървеш, независимо от роднина, приятел, арменския поп или който и да е. единственото което може да направиш е, да се уговорите като то ти го праща да декларира по-ниска сума примерно $200 и да го прати без фактурите, ама застраховката в тоя случай ще е на по-ниска стойност от реалната.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 06 Мар 2012, 9:52

всичко е както го е описал колегата,но го има и момента,че тия на митницата ако са станали с гъза на горе могат да се заядат и като нямаш фактура да влезнат в нета в някой сайт и да кажат тоя лаптоп струва еди си колко и си плащаш на тая сума.Аз съм поръчвал лаптоп на приятел и предварително си бях приготвил фактурки и разпечатки от ебай и пайпал на фотошоп :mhihi: и номера мина,м те завалийте даже и английски не знаеха.
Но като цяло не мисля,че има смисъл от всички тия гимнастики.за мен разлкикатав цената не си заслужава нервите.виж цените в лаптоп.бг мисля че беше сайта ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 06 Мар 2012, 11:35

Ами точно, че гимнастиката мисля да я направя, защото sony vaio f serie от Америка с международна гаранция излиза 1800лв, а тука в България вървят по 2400лв. Не ми се иска да плащам на някой наема и част от заплатата, заради надутата цена ;)

Благодаря за информацията :)) :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 06 Мар 2012, 12:19

http://www.technomarket.bg/products/091 ... c-f22m1e-b - тази оферта видя ли я? Мисля си, че за 200лв разлика, изобщо не си струва нервите. Аз моя Vaio F11 го взех преди 2 години от техното за около 1900лв, и аз тогава ги гледах в САЩ цените, но разликата за същият модел 1:1 беше 180лв. Като цяло не са кой знае колко чудовищни надценките тук и като си сметнеш нервите, чакането и моленето всичко да е наред по доставката (да не са го хвърляли пакета като чувал с картофи), и ддс-то и другите такси по митницата май няма смисъл. Виж вече ако може приятел да ти го донесе е оферта, защото за тази разлика в цената можеш да си го ъпгрейднеш от там ;).

Сега видях, че същият модел със същите характеристики в лаптоп.бг е 2300лв - хахаха ебати играчите 300лв по-скъпо от техното :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Мар 2012, 14:09

а може пък и да не платиш нищо,точно така приятел ми прати по usps фотоапарат за 700$.доиде си по пощата като пич :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Мар 2012, 17:40

пише ли над 15 евра на пакета ШАНС да не си платиш :mhihi:
то и аз не съм плащал 1 ipod ама тва беше 2008-а, къде се пулеха и гледаха що е толко скъп тоя мп3 плейър ма от тогава нещата са доста затегнати.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 06 Мар 2012, 18:50

Maverick_VS написа:http://www.technomarket.bg/products/09109576/sony-vpc-f22m1e-b - тази оферта видя ли я? Мисля си, че за 200лв разлика, изобщо не си струва нервите. Аз моя Vaio F11 го взех преди 2 години от техното за около 1900лв, и аз тогава ги гледах в САЩ цените, но разликата за същият модел 1:1 беше 180лв. Като цяло не са кой знае колко чудовищни надценките тук и като си сметнеш нервите, чакането и моленето всичко да е наред по доставката (да не са го хвърляли пакета като чувал с картофи), и ддс-то и другите такси по митницата май няма смисъл. Виж вече ако може приятел да ти го донесе е оферта, защото за тази разлика в цената можеш да си го ъпгрейднеш от там ;).

Сега видях, че същият модел със същите характеристики в лаптоп.бг е 2300лв - хахаха ебати играчите 300лв по-скъпо от техното :mhihi: :mhihi:

Колега гледах и при тях (Техномаркет), но чувам негативи относно гаранцията, която ако се наложи и те мотаят доста време. :dunno: Ще видя кой вариянт ще предприема, че наистина не се знае в какво състояние ще пристигне ако го поръчам от USA. Те нямат ли някакви по сигурни пощи (предполагам цената ще е по висока) :dunno:

edit : а в ardes.bg е 2399 :mhihi: а за същия модел, само че видеокартата е с 2гб памет е 2499 :mrgreen:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 06 Мар 2012, 19:02

outlet.sony.co.uk Отвреме на време пускат добри промоции ;)
what a helluva ride

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 06 Мар 2012, 19:03

doomy525 написа:...гледах и при тях (Техномаркет), но чувам негативи относно гаранцията, която ако се наложи и те мотаят доста време. :dunno: ...

К'во ти пука от кой магазин го взимаш- гаранцията се покрива от Сони, не от Техномаркет... Като се прецака и да го занесеш в техно-то те ще направят само 1 нещо- ще го изпратят в сервиза... Тоест ще загубиш още няколко дни докато ти го върнат...
Моя лаптоп е от технополис- прецака се и го занесох директно в офиц. сервиз и грижи никакви... Прецака ми се Нокия-та преди време- в магазина ми казаха "Занеси го в сервиза им, ще стане по-бързо- ние НЕ ремонтираме, а ги пращаме там"... Иначе казано- магазина е без значение, важно е дали е читава гаранционната поддръжка на производителя...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Мар 2012, 20:09

това лаптоп сони да ти се прецака тука си е малък екшън :mhihi: виждал съм едно ваио на 2 седмици,собственника си купува тунер мушка кабела и БУМ ! дъното половината на въглен.и сетете се от сони дали не му отказаха гаранцията на човека :mrgreen:
друг голям + ако е внос от уса е,че ще е доста по качествен понеже ще е за ус пазара.

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 06 Мар 2012, 21:32

kiko написа:друг голям + ако е внос от уса е,че ще е доста по качествен понеже ще е за ус пазара.

Точно заради това вариянта за USA повече го предпочитам. Благодаря за мненията на всички

Темата може да се лок :smoke:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 07 Мар 2012, 13:20

Трябва и ЕОРИ да си извадиш, че иначе не можеш да го освободиш от митницата.

Назад към Извън Темата