Мито на лаптоп от USA?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Мито на лаптоп от USA?
Здравейте колеги,
обмислям вариянт да си поръчвам лаптоп през USA, но чух че подлежало на мито като пристигне. Някой може ли да ми каже каква е процедурата и ако имам приятел там, който работи там за постоянно ще може да ми го прати като колет и ще подлежи ли по такъв начин на някакви такси?
Моля само запознати, които са преминали/знаят със сигурност да изкажат мнения
edit : в крайната цена на поръчката включва и шипинга до България, но да не би да си спестяват за някаква допълнителна такса?
обмислям вариянт да си поръчвам лаптоп през USA, но чух че подлежало на мито като пристигне. Някой може ли да ми каже каква е процедурата и ако имам приятел там, който работи там за постоянно ще може да ми го прати като колет и ще подлежи ли по такъв начин на някакви такси?

Моля само запознати, които са преминали/знаят със сигурност да изкажат мнения

edit : в крайната цена на поръчката включва и шипинга до България, но да не би да си спестяват за някаква допълнителна такса?

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Мито на лаптоп от USA?
мито и ДДС 20% си плащаш като пич. айде митото може да го разминете ма ДДС-то върху крайната сума+шипинг няма как да го отървеш, независимо от роднина, приятел, арменския поп или който и да е. единственото което може да направиш е, да се уговорите като то ти го праща да декларира по-ниска сума примерно $200 и да го прати без фактурите, ама застраховката в тоя случай ще е на по-ниска стойност от реалната.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
всичко е както го е описал колегата,но го има и момента,че тия на митницата ако са станали с гъза на горе могат да се заядат и като нямаш фактура да влезнат в нета в някой сайт и да кажат тоя лаптоп струва еди си колко и си плащаш на тая сума.Аз съм поръчвал лаптоп на приятел и предварително си бях приготвил фактурки и разпечатки от ебай и пайпал на фотошоп
и номера мина,м те завалийте даже и английски не знаеха.
Но като цяло не мисля,че има смисъл от всички тия гимнастики.за мен разлкикатав цената не си заслужава нервите.виж цените в лаптоп.бг мисля че беше сайта

Но като цяло не мисля,че има смисъл от всички тия гимнастики.за мен разлкикатав цената не си заслужава нервите.виж цените в лаптоп.бг мисля че беше сайта

Ами точно, че гимнастиката мисля да я направя, защото sony vaio f serie от Америка с международна гаранция излиза 1800лв, а тука в България вървят по 2400лв. Не ми се иска да плащам на някой наема и част от заплатата, заради надутата цена
Благодаря за информацията
) 

Благодаря за информацията

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
http://www.technomarket.bg/products/091 ... c-f22m1e-b - тази оферта видя ли я? Мисля си, че за 200лв разлика, изобщо не си струва нервите. Аз моя Vaio F11 го взех преди 2 години от техното за около 1900лв, и аз тогава ги гледах в САЩ цените, но разликата за същият модел 1:1 беше 180лв. Като цяло не са кой знае колко чудовищни надценките тук и като си сметнеш нервите, чакането и моленето всичко да е наред по доставката (да не са го хвърляли пакета като чувал с картофи), и ддс-то и другите такси по митницата май няма смисъл. Виж вече ако може приятел да ти го донесе е оферта, защото за тази разлика в цената можеш да си го ъпгрейднеш от там
.
Сега видях, че същият модел със същите характеристики в лаптоп.бг е 2300лв - хахаха ебати играчите 300лв по-скъпо от техното

Сега видях, че същият модел със същите характеристики в лаптоп.бг е 2300лв - хахаха ебати играчите 300лв по-скъпо от техното

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а може пък и да не платиш нищо,точно така приятел ми прати по usps фотоапарат за 700$.доиде си по пощата като пич 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
пише ли над 15 евра на пакета ШАНС да не си платиш
то и аз не съм плащал 1 ipod ама тва беше 2008-а, къде се пулеха и гледаха що е толко скъп тоя мп3 плейър ма от тогава нещата са доста затегнати.

то и аз не съм плащал 1 ipod ама тва беше 2008-а, къде се пулеха и гледаха що е толко скъп тоя мп3 плейър ма от тогава нещата са доста затегнати.
Maverick_VS написа:http://www.technomarket.bg/products/09109576/sony-vpc-f22m1e-b - тази оферта видя ли я? Мисля си, че за 200лв разлика, изобщо не си струва нервите. Аз моя Vaio F11 го взех преди 2 години от техното за около 1900лв, и аз тогава ги гледах в САЩ цените, но разликата за същият модел 1:1 беше 180лв. Като цяло не са кой знае колко чудовищни надценките тук и като си сметнеш нервите, чакането и моленето всичко да е наред по доставката (да не са го хвърляли пакета като чувал с картофи), и ддс-то и другите такси по митницата май няма смисъл. Виж вече ако може приятел да ти го донесе е оферта, защото за тази разлика в цената можеш да си го ъпгрейднеш от там.
Сега видях, че същият модел със същите характеристики в лаптоп.бг е 2300лв - хахаха ебати играчите 300лв по-скъпо от техното![]()
Колега гледах и при тях (Техномаркет), но чувам негативи относно гаранцията, която ако се наложи и те мотаят доста време.

edit : а в ardes.bg е 2399

outlet.sony.co.uk Отвреме на време пускат добри промоции 

what a helluva ride
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
doomy525 написа:...гледах и при тях (Техномаркет), но чувам негативи относно гаранцията, която ако се наложи и те мотаят доста време....
К'во ти пука от кой магазин го взимаш- гаранцията се покрива от Сони, не от Техномаркет... Като се прецака и да го занесеш в техно-то те ще направят само 1 нещо- ще го изпратят в сервиза... Тоест ще загубиш още няколко дни докато ти го върнат...
Моя лаптоп е от технополис- прецака се и го занесох директно в офиц. сервиз и грижи никакви... Прецака ми се Нокия-та преди време- в магазина ми казаха "Занеси го в сервиза им, ще стане по-бързо- ние НЕ ремонтираме, а ги пращаме там"... Иначе казано- магазина е без значение, важно е дали е читава гаранционната поддръжка на производителя...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
това лаптоп сони да ти се прецака тука си е малък екшън
виждал съм едно ваио на 2 седмици,собственника си купува тунер мушка кабела и БУМ ! дъното половината на въглен.и сетете се от сони дали не му отказаха гаранцията на човека
друг голям + ако е внос от уса е,че ще е доста по качествен понеже ще е за ус пазара.

друг голям + ако е внос от уса е,че ще е доста по качествен понеже ще е за ус пазара.
kiko написа:друг голям + ако е внос от уса е,че ще е доста по качествен понеже ще е за ус пазара.
Точно заради това вариянта за USA повече го предпочитам. Благодаря за мненията на всички
Темата може да се лок

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Трябва и ЕОРИ да си извадиш, че иначе не можеш да го освободиш от митницата.
13 мнения
• Страница 1 от 1