На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

Мнение от Демирев » 06 Мар 2012, 12:21

http://www.moreto.net/novini.php?n=165168

На 1 септември 2013 г. телевизорите, които приемат само аналогова телевизия, ще угаснат в цялата страна. Тогава ще бъде изключено напълно аналоговото телевизионно радиоразпръскване и ще преминем към цифрова телевизия. 6 месеца преди това ще се излъчва и аналогов, и цифров сигнал. Това предвижда Планът за преминаване към наземно цифрово радиоразпръскване, публикуван на сайта на Министерството на транспорта. На 1 септември 2013 г. населението трябва да има приемници за цифров сигнал или декодиращи устройства (set-top-boxes), които да превърнат цифровия сигнал в аналогов за телевизорите, които могат да приемат само него. Държавата ще даде по едно устройство на бедно семейство, което се определя на принципа за раздаване на енергийни помощи. Само аналогов сигнал могат да приемат по-старите модели телевизори. За да получат декодери, домакинствата ще трябва да дeкларират, че имат телевизор, който не може да приема цифрова телевизия и не са получили декодер от компанията си за кабелна телевизия. Освен това семейството трябва да даде документи в Агенцията за социално подпомагане, че е получавало енергийна помощ за последната зима.

17,5 млн. лв. са предвидени в бюджета за 2012 г. за купуване на декодери за бедните и за разясняване на населението какви допълнителни услуги (например интернет) ще получат с цифровия сигнал и какви приемници да си купят. В 17 държави от ЕС преходът към наземна цифрова телевизия вече е приключил.

Въпросът е, какво ще правят на 1 септември 2013г. пенсионерите и работещите хора със заплата около 350 лева, за които кинескопният телевизор, ще бъде още много години в домът им - нямат възможност за сет топ бокс от 95 лева?

На 1 септември 2013г. аналоговият сигнал в България напълно угасва! И излиза че бедните българи с месечни доходи около минималната заплата с кинескопни телевизори без ДВБ Т унер - ще се принудят да отидат на някои от най-евтините пакети на виваком от 8 лв. мес.такса?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: На 1.09.2013г. преминаваме на цифрова телевизия

Мнение от xpl0d » 06 Мар 2012, 12:40

Демирев написа: И излиза че бедните българи с месечни доходи около минималната заплата с кинескопни телевизори без ДВБ Т унер - ще се принудят да отидат на някои от най-евтините пакети на виваком от 8 лв. мес.такса?

То точно затова се прави. Да намажат големите. Да не мислиш, че верно някой мисли за "народа" да им е по-хубаво с цифровата телевизия. Всичко се прави в угода на мобилни, кабелни и интернет оператори. Като няма аналогова щеш не щеш, скъпо, не скъпо ще купуваш. Хубавото е, че има много алтернативи и най-евтино ще излезе чайнийс DVB-T приемник за 50-60-70 новия или 30-40 2-ра ръка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Мар 2012, 12:59

Мдамммм,доста тъпо ,ама какво да се прави ... Вкъщи съм с 4 аналогови CRT-та ,който ми служат вярно години наред и не съм имал необходимост от нов телевизор и ся ,кур :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 06 Мар 2012, 14:19

Това значи ли, че всеки телевизор различен от плазма, ЛЦД или както и там да се казва /не съм в час с тази техника/ няма да може да се ползва.
only rear wheel drive

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Мар 2012, 14:29

michev написа:Това значи ли, че всеки телевизор различен от плазма, ЛЦД или както и там да се казва /не съм в час с тази техника/ няма да може да се ползва.

Кинескопните ЦРТ телевизори ще могат да се ползват от 1 септември 2013г. само ако са с включена кабелна или цифрова телевизия Булсатком-Виваком-Сатълайт или трябва да се купи сет топ бокс устройство за 90 лв. от Техномаркет.
Само социално слабите с доход под 160 лв. месечно получаващи енергийна помощ ще вземат безплатно сет топ бокс.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Мар 2012, 14:31

Телевизия не гледам и нямам намерение това да се промени.
Вдигнал съм ръце от средства за масова дезинформация :no:
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 06 Мар 2012, 14:58

michev написа:Това значи ли, че всеки телевизор различен от плазма, ЛЦД или както и там да се казва /не съм в час с тази техника/ няма да може да се ползва.

Не, можеш да си го ползваш. Варианти има бол - слагаш си чиния с мотор и не се ограничаваш с BG канали само; взимаш си само DVB-T/C приемник с обикновена антена и ще хващаш FTA каналите излъчвани в BG т.е. свободните канали - бтв, нова, 7дни и там каквото друго има свободно; закачаш се за комшия и му плащаш някакви пари всеки месец; връзваш се към някой от интернет доставчиците предлагащи пакетни услуги - интернет и цифрова телевизия, тва е най-безболезненото според мен, защото оскъпяването е минимално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Мар 2012, 14:59

Те дори и по-старите поколения тфт ,плазми и т.н. ги има с аналаогови тунери и стават неизползваеми за ефирна телевизия . Както има и тръби (црт) с цифрови тунери,който ще си бъдат ОК.
А дали по кабелната ще продължават да пускат аналогов сигнал както е в момента се питам аз. Щото май и това ще остане в историята след 01.09 и тогава наистина старите тв-та стават напълно неизползваеми без външен тунер .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Мар 2012, 15:50

xpl0d написа:
Демирев написа: И излиза че бедните българи с месечни доходи около минималната заплата с кинескопни телевизори без ДВБ Т унер - ще се принудят да отидат на някои от най-евтините пакети на виваком от 8 лв. мес.такса?

То точно затова се прави. Да намажат големите. Да не мислиш, че верно някой мисли за "народа" да им е по-хубаво с цифровата телевизия. Всичко се прави в угода на мобилни, кабелни и интернет оператори. Като няма аналогова щеш не щеш, скъпо, не скъпо ще купуваш. Хубавото е, че има много алтернативи и най-евтино ще излезе чайнийс DVB-T приемник за 50-60-70 новия или 30-40 2-ра ръка.

Прави се за да се освободи честотен спектър, и с право. Смешно е да се обяснява как хората няма да могат да гледат телевизия, защото нямат 50 лева да си купят двб-т тунер. За година и половина, колкото и беден да си, ако ти е толкова критично да гледаш ос*аните български ефирни телевизии, все ще ги събереш.
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Мар 2012, 16:18

И после се готви закон,който ще накара или иначе казано,ще принуди всеки който има телевизор,да плаща данък за телевозора,нещо от рода на 20-30 лева на година се спрягаше,които пари щели да отиват за бнт...
Няма "аз не гледам бнт"-гледаш-не гледаш-плащаш! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 06 Мар 2012, 16:26

Ам, на вас ви е лесно да кажете - спрял съм телевизията, не ми трябва...Но си имате компове...А бабичките и дедковците на село... Със 140 пенсия и половината за лекарства, 95 леа устройство или всеки месец по 10 леа кабелна или сателитна малко им е натоварващо...
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Мар 2012, 16:30

MatriX_Fucked написа:Ам, на вас ви е лесно да кажете - спрял съм телевизията, не ми трябва...Но си имате компове...А бабичките и дедковците на село... Със 140 пенсия и половината за лекарства, 95 леа устройство или всеки месец по 10 леа кабелна или сателитна малко им е натоварващо...

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Мар 2012, 16:37

Демирев написа:
17,5 млн. лв. са предвидени в бюджета за 2012 г. за купуване на декодери за бедните и за разясняване на населението какви допълнителни услуги (например интернет) ще получат с цифровия сигнал и какви приемници да си купят. В 17 държави от ЕС преходът към наземна цифрова телевизия вече е приключил.

In Ban We Trust!

Аватар

Мнение от xpl0d » 06 Мар 2012, 17:04

eraziel написа:
Демирев написа:

Да бе все ми е на акъла, че точно 17.5млн. ще дадат за закупуване на декодери за бедните. Ще дадат на няколко човека, ще ги снимат медийте и останалите милиони в джоба на поредния келеш a.k.a. депутат. При 60лв. за нов приемник тва са 291666 домакинства/семейства. По принцип предостатъчна бройка, като се има впредвид, че едно 90% от тях ще са пенсионери/възрастни хора. Но, както всичко останало силно се съмнявам и това обещание да бъде спазено.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Мар 2012, 17:12

Малко е гадно, че вече ще те следат кво гледаш и по колко :confused:
Ма не ме бърка и без тва си гледам предимно музикални, дискавъри и NG
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата