Магистратура Англия или Сащ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Магистратура Англия или Сащ?

Мнение от азззз » 07 Мар 2012, 19:12

Колеги споделете отзиви и мнения,къде според вас би била по удачна дестинация за магистратура с икономическа насоченост.Във Великобритания като цяло цените са значително по-ниски,но пък на щатските магистратури като,че ли се гледа с по-висока стойност. За сметка на това не знам "избива" ли се след това по-скъпата магистратура от Сащ. Държа да отбележа,че магистратурите,на които съм се спрял в щатите са от по-евтините и се доближават(доколкото е възможно) до една магистърска степен от Англия. Иначе като цяло разходите за храна и живот,бих казал,че са г/д еднакви,като може би в щатите даже е малко по-евтино.Ще съм благодарен на колегите завършили в тези страни да споделят впечатления.
Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Re: Магистратура Англия или Сащ?

Мнение от Jim Beam » 07 Мар 2012, 19:44

Имаж ли стаж по специалността?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Мар 2012, 19:50

Няма смисъл да звършваш евтина магистратура в америка...

Или трябва да е от топ 10 унита в сащ или... Учи в европата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от азззз » 07 Мар 2012, 20:03

Jim Beam написа:Имаж ли стаж по специалността?

нямам
alx написа:Няма смисъл да звършваш евтина магистратура в америка...

Или трябва да е от топ 10 унита в сащ или... Учи в европата.

да е уни от топ 10 и да искам,няма как да стане. :) иначе опцията Европа е само Великобритания.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Мар 2012, 20:39

наистина за сащ, ако не е топ 10 изобщо не се захващай ;) зависи какво искаш, но ако се целиш нависоко ти трябат топ университети и в ес.
магистратурата по икономика-mba е по-различна и обикновенно работиш 2-3г преди да се запишеш.. та, идеята е да създадеш добра репутация в топ вуз и после да могат да те препоръчат. замисли се, ако управляваш 1000 души и имаш нужда от мениджър ще се свържеш с професор от оксфорд да ти предложи някой, а не с посредствени университети тип greenwich. изобщо, ако искаш да напреднеш в този сектор или си предприемач по душа или трябва да си сред "best off", само тогава mba си оправдава цената. иначе за работата винаги можеш в движение да изкараш магистър.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 07 Мар 2012, 21:25

Аз завърших в UK магистратура, мога да ти кажа как си избрах моята...Избираш си специалност/насоченост, после вземаш класацията с университетите в страната и сядаш на компютъра. Почваш отгоре надолу (демек от Оксфорд, Кембридж, ЛСЕ) и първия, който има тая специалност и ти влиза в бюджета - там!
Естествено, колкото по-престижен Уни, толкова по-добре... ;)
Няколко тип-а:
1. Шотландия са по-ниски таксите и сравинително малко по-евтино (по мое мнение, 2 години изкарах там), там има няколко топ университета ;)
2. Магистратура в UK означава, че ще оставаш тук после. То същото и за US се отнася предполагам...Няма да ти се прибира да работиш в БГ, повярвай ми...дълга тема става, мисълта ми е, да се подготвиш психически и да се надъхаш :mhihi:
3. Почвай да кандидатставаш още от първия месец след като почнеш уни, топ фирмите започват интервюта рано есента за старт от следващата есен.
4. Ако си амбициозен и умен, даже и да не си завършил Оксф-Кембридж пак можеш да пробиеш навсякъде (или на 90% от местата) ;) ;)
Ако друго те интересува - питай!
21/02/08...speechless

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 08 Мар 2012, 17:42

NStorm написа: 4. Ако си амбициозен и умен, даже и да не си завършил Оксф-Кембридж пак можеш да пробиеш навсякъде (или на 90% от местата) ;) ;)

като можеш да пробиеш навсякъде, ти що не си се прибрал да пробиеш тук, ами кибичиш там :?:
и защо си избирате магистратура според това, което ви звучи хубаво и интересно като специалност ? магистратура не се ли записва, след като евентуално се устроиш в една сфера и се убедиш, че искаш да се реализираш в нея?
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Мар 2012, 18:48

Магистратура се записва след поне 1 год. стаж според това, на което човек му се занимава.
Напротив, университетът има значение особено за магистратурата!
По-добре не се насочвай към някой "посредствен" университет, ами търси нещо в топ20 на уни-тата в Англия /специално, за САЩ - не знам/.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 08 Мар 2012, 20:58

Radinka написа:
NStorm написа: 4. Ако си амбициозен и умен, даже и да не си завършил Оксф-Кембридж пак можеш да пробиеш навсякъде (или на 90% от местата) ;) ;)

като можеш да пробиеш навсякъде, ти що не си се прибрал да пробиеш тук, ами кибичиш там :?:
и защо си избирате магистратура според това, което ви звучи хубаво и интересно като специалност ? магистратура не се ли записва, след като евентуално се устроиш в една сфера и се убедиш, че искаш да се реализираш в нея?

Сигурно щото е по-сладко да биеш на чужд терен... ;) ако това ти отговаря на личния въпрос... :mhihi: :mhihi:

И по тая логика, що да изкарваш магистратура в чужбина, като можеш и в БГ? :mhihi:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Мар 2012, 1:47

верния отговор за мен е, защото там тавана е много по-висок, а и някои неща практически не съществуват в българия или са само написани по някви учебници, а и друго е да барнеш оригинала ;) ние какви икономически специалисти имаме тука като те ги прилагат и измислят нещата от сума ти години, а ние до преди 89та...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 09 Мар 2012, 6:40

Няма да лошо да напишеш какво те мотивира да учиш в чужбина.

Това, че в САЩ искат мотивационно есе не е за пренебрегване и би трябвало да се въведе и в България. Нормално е да се замислиш и да драснеш 2-3 страници преди да решиш какво искаш да правиш с живота си.

Иначе, според това което си написал, на първо четене трябва да ти кажа, че ако нямаш разрешително за работа и не си се научил да вършиш нещо по твоята специалност още сега, няма смисъл да си харчиш парите в САЩ, а предполагам и в Англия. В твоя случай с магистратура набутването е по-леко, но където завърших аз, имаше хора от България учещи за бакалаври дето вкараха по около $100К, а резултатът не във всички случаи е налице. Ако се замислиш реално тия пари не са толкова малко за стартиране на нещо в България. Дори един апартамент в София да купиш и да даваш под наем ще изкарваш по 500 лева на месец, което не изключва да завършиш висше в България. В БГ учих в УАСГ една година и сега наблюденията ми са, че хората, които се интересуваха и бяха сериозни сега се оправят горе-долу въпреки, че строителството е в дупка. От друга страна, май месец завършвам магистратура в университет, който не е в топ 20, а в топ 1 за моята специалност, а аз, както и почти всички колеги, все още нямаме работа. С това нямам предвид че щатите са някаква пълна трагедия, все пак във всички области заплащането тук е най-високо, но не очаквай да те посрещнат с червен килим само защото си оставил $10, $20, $30, $50к в даскалото, такива има много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от азззз » 10 Мар 2012, 21:42

((:BuKcu:)) написа:По-добре не се насочвай към някой "посредствен" университет, ами търси нещо в топ20 на уни-тата в Англия /специално, за САЩ - не знам/.

От унитата във Великобритания, които гледах,а и имам някакъв реален шанс за прием, 1вият който ми върши работа е на 17то място. Следван от редица други, всички от които се нареждат в топ 50 или топ 100. 2 университета в Дания, заемащи още по-предни места в класациите за Европа и света,също ми привличат вниманието,а и като се има предвид факта,че там ще плащам само за живот... въпроса е,че в страни като Дания,английският не е местния език. Това единствено леко ме разколебава. Но пък и класациите не са най-меродавния пример,за качеството на един вуз. Разглеждайки за европа,сащ и страните по отделно, погледнах за какво иде реч и в България,и оооо небеса. Шока беше пълен. Университети,за които повечето хора дори и не знаят, че съществуват,се нареждаха на едни от челните места...
The_Ancient написа:...

Колега те мотивационно писмо искат навсякъде,не само за американските вузове. Но това е и най-малкият проблем. Университетското образование в Сащ, като цяло е на много високо ниво, за сметка на това и по финансово отношение също. Аз съм далеч от варианта, магистратурата да ми излезе колкото един апартамент в софия и цени от рода на 100к$, поради простата причина,че са ми непосилни. Факта,поради който би ми се искало да изкарам мастър там е евентуално по-добрата бъдеща реализация. Иначе имам и сошъл секюрити номер, който би ми бил полезен при работа по време на обучението,макар и в рамките на 20ч. седмично. Но факт е,че университети, които гледам са далеч от класации от рода на топ 100 и т.н.
Благодаря на всички,които изказаха мнение и изказват :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Мар 2012, 3:31

Къде ги гледаш тези уни-та в УСА със списък на специалности за мастър ?

Назад към Извън Темата