На къде да ориентирам синчето?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Re: На къде да ориентирам синчето?
Nukem написа:Само не го записвай във УАСГ да му почерниш живота, всичко друго е по-добре!
Що ве, ако знаеш сега кви луди пари взимат проектанчетата от там по оперативните програми ше ти се завие свят до небето.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Избери работа, която обичаш и няма да ти се налага да работиш нито един ден през живота ти.
Оригинално от Конфуций . Осъвременено от Херт Мей

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Nukem написа:Само не го записвай във УАСГ да му почерниш живота, всичко друго е по-добре!
Опааааа,тука не съм съгласен

Аз съм строителен инженер и мога да кажа че съм доволен от работа и заплащане.
Да,това е може би един от най трудните университети,трудно се влиза и още по трудно се изкарва,НО ако успееш ще живееш добре после.
В момента едни от най доходоносните професии са Архитект и Стоматолог

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
snipermkd написа:То пък големия избор там...
Трябва да потърси нещо, в което е по-добър от другите и в което иска да бъде по-добър. В гимназията предполагам има наблюдения как се движи спрямо останалите в различните предмети. Поговори си с него. Постоянството е много важно и според мен ако и да му е кофти първите една две години, ако е взел обмислено решение, не му давай да се откаже.
Голям или малък избор, няма да коментирам.
Просто е нещо поразлично и покачествено, од това което сме свикнали да виждаме.
Че е по-различно - няма как да не се съглася.
Въпросът е дали е по-качествено, и ако да - дали е толкова по-качествено, колкото е разликата в парите? Една приятелка учи там, и съм й казал, че ако след години изкарвам повече пари от нея ще я спукам от бъзик, защото таксите ми за всичките години заедно са има-няма колкото един семестър при нея, без общежитието

Иначе, университета предлага отлична база, разнообразие от специалности и непрекъснат и текущ контрол над подготовката, което в огромна степен елеминира момента с "ти го пращаш да учи, той само пие" , че един познат заради това го изхвърлиха от там. Освен това града е пълен с млади хора, запознаваш се с чужденци и е хубаво като цяло.
Ако сина се колебае между 2-3 специалности, които ги има там - добра идея е определено

Chapai написа:Синът ми е в 11 клас информатика в ПМГ с успех над 5.50. Все още няма оформено мнение към каква професия иска да се насочи за в бъдеще. Не знам защо но заяви, че не му се занимава с информатика. Чуди се за медицина... Моля да споделите Ваши идеи към каква професия да го ориентирам?
аз ако съм на твое място, ще работя върху него да ходи да учи някъде в чужбина.
за насоката - не зная в какво е добър и какво го влече- това често са две различни неща.
ако не знае какво иска- да ходи да учи или медицина, или право или бизнес. в този ред.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
@ alx + 1
Нали виждаш кво се случва в Студентски град? През 2-3 месеца някой намушкан, пребит до смърт и т.н.
А университетите в другите градове не ги препоръчвам. Аз съм учил (и завършил
) във Варна и в Търново, но средата, контактите, възможностите, които ти дава София по време на следването и след това са несъпоставими с тези на другите градове. А ако човека отиде в Сф всяка вечер ще се кръстиш.
Разгледайте, има страхотно много възможности, стига на човека да му се учи. Дори и да нямаш как да плащаш скъпите семестри в чужбина, си има опции за студентски заеми, които си се изплащат като се реализира човек.
Искам също да се обърна към по-младите колеги от форума - в каквато и сфера решите да търсите реализация, докато сте в училище наблягайте на Английски и компютърна грамотност. Общо взето това е една основа, на която неизбежно ще стъпите в 90, да не кажа 100% от съвременните професии.
Успех!
P.S. Ако не се лъжа автора на темата е от Бургас или ...?
Нали виждаш кво се случва в Студентски град? През 2-3 месеца някой намушкан, пребит до смърт и т.н.

Разгледайте, има страхотно много възможности, стига на човека да му се учи. Дори и да нямаш как да плащаш скъпите семестри в чужбина, си има опции за студентски заеми, които си се изплащат като се реализира човек.
Искам също да се обърна към по-младите колеги от форума - в каквато и сфера решите да търсите реализация, докато сте в училище наблягайте на Английски и компютърна грамотност. Общо взето това е една основа, на която неизбежно ще стъпите в 90, да не кажа 100% от съвременните професии.
Успех!

P.S. Ако не се лъжа автора на темата е от Бургас или ...?
От Хасково съм.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Ориентирай го да завърши в чужбина каквото го влече... 
После вече някои професии нямат приложение в БГ, така че да си помисли все пак...Визирам екологии, археологии, физики и т.н наУчни специалности, те ако го влекат да си знае, че ще трябва да остава по чужбинско. Другите споменати по-горе (право, бизнес, медицина) пак горе долу същата работа..

После вече някои професии нямат приложение в БГ, така че да си помисли все пак...Визирам екологии, археологии, физики и т.н наУчни специалности, те ако го влекат да си знае, че ще трябва да остава по чужбинско. Другите споменати по-горе (право, бизнес, медицина) пак горе долу същата работа..

21/02/08...speechless
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
за мен правото и медицината са малко коварни, защото в общия случай трябва да ги практикуваш където си ги завършил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Че е по-различно - няма как да не се съглася.
Въпросът е дали е по-качествено, и ако да - дали е толкова по-качествено, колкото е разликата в парите? Една приятелка учи там, и съм й казал, че ако след години изкарвам повече пари от нея ще я спукам от бъзик, защото таксите ми за всичките години заедно са има-няма колкото един семестър при нея, без общежитието
Иначе, университета предлага отлична база, разнообразие от специалности и непрекъснат и текущ контрол над подготовката, което в огромна степен елеминира момента с "ти го пращаш да учи, той само пие" , че един познат заради това го изхвърлиха от там. Освен това града е пълен с млади хора, запознаваш се с чужденци и е хубаво като цяло.
Ако сина се колебае между 2-3 специалности, които ги има там - добра идея е определено.
Разликата в парите е огромна и предимно това е проблем за много от Българските деца да кандидатсват там. Ама ако искара високи резултати на САТ/ТОЕФЛ има голями шансове за частична или пълна стипендия. Плюс, след като завърши, ако го приемат на Елитните университети в САЩ, има огромни шансове университета и една фондация да платят таксите в Щатите. (Ама това е далеч в иднината).
Ще добие поразлична представа как стават нещата, малко студенти, професорите винаги са на линия да ти помагат и да обсъдят проблеми или идеи. А колко пари ще прави в бъдещето, това си е наймного до лична мотивация и качествата на един човек. Университета не може да работи за теб и да ти печели заплатата, ама може поне малко да те насочи в правилната посока.
Аз и брат ми учихме там, оставихме еден чувал долари, ама според мен струва си. В момента брат ми бачка скоро 4 години като софтуерен инженер в София, аз карам магистратура в Германия.
И аз знам за доста изхвърлени от там за преписване, за простотии, за биене итн итн. Все пък сме си с Балканска кръв която винаги кипи.
Не задължавам никой с мнението си....
Нека да уточня, че нямам намерение да настоявам пред детето за каквото и да е било, а само да му бъда в полза и то ако то се обърне към мен.
Вече е една крачка по близо до идеята за медицина. Всеки момент ще започва подготовката си за кандидатстване. Баси, от сега за догодина...
Въпросът ми е: Имало разлика в подготовката за Пловдив и за София. На къде да се насочи? А после реализацията?
Вече е една крачка по близо до идеята за медицина. Всеки момент ще започва подготовката си за кандидатстване. Баси, от сега за догодина...
Въпросът ми е: Имало разлика в подготовката за Пловдив и за София. На къде да се насочи? А после реализацията?
Колега, не мисля че форумът е мястото от където трябва да търсиш съвети отностно реализацията и бъдещето на детето ти. Другото нещо, наистина е голяма грешка да се опитваш даже и да го насочваш( лично мнение). Оставете го сам да избере, дайте му леки съвети но крайното решение да е негово. Най-малко по-късно той ще знае, че сам е взел решението отностно бъдещето му, и съответно дали е било правилно или не то е негово, и няма на кой да се сърди ако евентуално нещата не са се развили така както е искал.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Chapai написа:Нека да уточня, че нямам намерение да настоявам пред детето за каквото и да е било, а само да му бъда в полза и то ако то се обърне към мен.
дори му е късно. Биологията и химията не се учат за 1 срок

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
feel написа:Колега, не мисля че форумът е мястото от където трябва да търсиш съвети отностно реализацията и бъдещето на детето ти.
Смятам, че е по-добре от улицата.
Kroki написа:дори му е късно. Биологията и химията не се учат за 1 срок
Става дума за 1.5 г.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Знам колко му остават. Образно казано говоря. Да се записва на уроци и да заляга.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4