Мирно шествие "Безопасни улици"
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- speedfreak
- Потребител
-
- Кара: Е90 320d
Мирно шествие "Безопасни улици"
Искам да поканя всеки, който има желание и възможност, да се присъедини към мирното шествие под надслов "Безопасни улици". То ще се проведе в София, Пловдив, Плевен, Варна, Велико Търново и Симеоновград. Мероприятието е организирано от мой приятели, след като на 14 февруари тази година изгубихме много близка приятелка по изключително нелеп, ужасен, трагичен и не знам още как да се изразя начин. Може би сте запознати до някъде със случаят. Момичето се казваше Мариана и бе блъснато от маршрутка, която в момента на удара извършва многобройни нарушения, а всички последвали на място действия, а и след това могат откровено да бъдат наречени фарс. Това е само един от безброй подобни примери. Нека направим нещо за да предотвратим подобни трагедии.
Целта на шествието е да изразим своята нетолерантност, към безрасъдното и застрашаващото околните участници в движението шофиране, на което ставаме свидетели всеки ден, както и безобразията, случващи се по пътищата ни. Подкрепете ни в борбата за създаване на превантивни мерки, за да могат да бъдат избягвани подобни трагедии и да се намали броя на жертвите по пътищата. По подробна информация относно организацията на шествието и неговите цели можете да намерите на този сайт: http://bezopasniulici.com/shestvie.php
Целта на шествието е да изразим своята нетолерантност, към безрасъдното и застрашаващото околните участници в движението шофиране, на което ставаме свидетели всеки ден, както и безобразията, случващи се по пътищата ни. Подкрепете ни в борбата за създаване на превантивни мерки, за да могат да бъдат избягвани подобни трагедии и да се намали броя на жертвите по пътищата. По подробна информация относно организацията на шествието и неговите цели можете да намерите на този сайт: http://bezopasniulici.com/shestvie.php
- speedfreak
- Потребител
-
Re: Мирно шествие "Безопасни улици"
Разбирам, че въпроса ви се струва доста далечен, както ми изглеждаше и на мен, като всеки ден слушах репортажи за подобни случай по телевизията. Това е доста наболял проблем, към който трябва да се отнесем с необходимата сериозност. Да направим поне толкова малко в името на безопасността на роднини, близки и обичани, за да не се стига до подобни трагедии!
Поздравления за инициативата, прочетох с интерес сайта и целите които си поставяте...
И понеже последните дни доста се говори на тази тема, не може да не ми направи впечатление, че фокуса за пореден път е насочен към поведението на шофьорите, и завишаването на санкциите срещу тях.
Интересно ми е, защо не се предложат промени в НПК и завишаване на санкциите за другата страна? Кога ще се вземат превантивни мерки срещу пешеходците? Техния манталитет и поведение на пътя е същия като на шофьорите.. Защо те не носят отговорност за собствените си действия на пътя? Както е на запад, нали към това се стремим?
В нашата държава, ако пешеходец предизвика ПТП, и пострада, разследват шофьора дали не е могъл да предвиди действията на уязвимия участник, а не разследват пешеходеца че с действията си е застрашил и собствения си живот и този на околните...
Така че помислете двустранно на проблема.
И понеже последните дни доста се говори на тази тема, не може да не ми направи впечатление, че фокуса за пореден път е насочен към поведението на шофьорите, и завишаването на санкциите срещу тях.
Интересно ми е, защо не се предложат промени в НПК и завишаване на санкциите за другата страна? Кога ще се вземат превантивни мерки срещу пешеходците? Техния манталитет и поведение на пътя е същия като на шофьорите.. Защо те не носят отговорност за собствените си действия на пътя? Както е на запад, нали към това се стремим?
В нашата държава, ако пешеходец предизвика ПТП, и пострада, разследват шофьора дали не е могъл да предвиди действията на уязвимия участник, а не разследват пешеходеца че с действията си е застрашил и собствения си живот и този на околните...
братовчед ми сащ без да иска пресече двойна лента - 800$ глоба. ние сме още в 17-ти век.... много искам да видя същите крумови закони и при нас... подписах се, браво за инициативата! време е да сформираме гражданско общество и да си решим проблемите вместо да чакаме да ни ги решат.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
blackgod написа:Поздравления за инициативата, прочетох с интерес сайта и целите които си поставяте...
+1......
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Днеска бях, подписахме се, дори държах едни плакати и оставихме цветя. Жалко че не можахме да се съберем 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- speedfreak
- Потребител
-
В София се получи добре според мен. Имаше как да бъдем и повече хора, но какво да се прави. А това, че нищо при нас не е наред е пределно ясно, но все пак от някъде трябва да се започне!
7 мнения
• Страница 1 от 1