тресене - хидравлична рейка ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
тресене - хидравлична рейка ?
Здравейте,
проблемът е следния, след 110-120км/ч се получава едно тресене във волана, с увеличаване на скороста, пропорционално се увеличава и честотата на вибрацията.
Първото нещо, което проверих разбира се бяха гумите, гледахме ги на баланс, кривини всичко - нямаше проблеми и все пак реших и смених предните две гуми с такива от Е36, което няма такъв проблем с тресене и нямаше грам промяна.
Окачването съм го сменял цялото преди 5000км, сменени са къси шарнири (усилени мейле), тампони носачи, както и накрайниците на рейката, няма изпуснали амортисьори и биалетките бяха ок.
Единственото нещо, което остана е самата рейка, възможно ли е да е от нея? На баща ми Е36-цата имаше подобен проблем едно време и след рециклиране на рейката нещата се оправиха, възможно ли е да е от това? Още като сменяхме накрайниците на моята рейка от единия маншон изтече малко масло, което си е показател, че рейката е тръгнала, но дали ще се оправи от рециклирането или е възможно да има луфт в самата рейка, който да поражда тези въбрации?
Колата е 96г. Е36 320i
проблемът е следния, след 110-120км/ч се получава едно тресене във волана, с увеличаване на скороста, пропорционално се увеличава и честотата на вибрацията.
Първото нещо, което проверих разбира се бяха гумите, гледахме ги на баланс, кривини всичко - нямаше проблеми и все пак реших и смених предните две гуми с такива от Е36, което няма такъв проблем с тресене и нямаше грам промяна.
Окачването съм го сменял цялото преди 5000км, сменени са къси шарнири (усилени мейле), тампони носачи, както и накрайниците на рейката, няма изпуснали амортисьори и биалетките бяха ок.
Единственото нещо, което остана е самата рейка, възможно ли е да е от нея? На баща ми Е36-цата имаше подобен проблем едно време и след рециклиране на рейката нещата се оправиха, възможно ли е да е от това? Още като сменяхме накрайниците на моята рейка от единия маншон изтече малко масло, което си е показател, че рейката е тръгнала, но дали ще се оправи от рециклирането или е възможно да има луфт в самата рейка, който да поражда тези въбрации?
Колата е 96г. Е36 320i
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: тресене - хидравлична рейка ?
Възможно е да е от рейката .... Рециклиране няма да реши проблема , понеже при рециклиране се семнят семерингите и се правят разни процедури , за да се предотврати протичане , но няма как да се оправят луфтовете , ако гребена е износен , а в случая проблема вероятно идва именно от тези луфтове м/у гребена на рейката и зацепващите в него зъбци на кормилния прът ... Ако си сигурен , че гумите и джантите , всичко по окачването е здраво , значи проблема е именно в рейката .... Единственото , което можеш да опиташ ( в случай , че категорично установиш , че проблема е в рейката ) е да притегнеш леко големия болт на рейката ... Виж темата на Мишо в раздел полезни - "Чукане в рейката - отстраняване"
мерси за отговора!
Обаче снимките от темата не ми се отварят при мен, ако се отварят при някой дали може да ми ги изпрати или да ги качи някъде другаде, щото без тях по описанието само нищо не се разбира.
П.С. На баща ми така след рециклиране само се оправи...... направо не знам какво да правя, да купя втора ръка ок, ама като знам, че и тя ще е в това състояние просто не ми се мисли.......а нова е 1850лв.
Обаче снимките от темата не ми се отварят при мен, ако се отварят при някой дали може да ми ги изпрати или да ги качи някъде другаде, щото без тях по описанието само нищо не се разбира.
П.С. На баща ми така след рециклиране само се оправи...... направо не знам какво да правя, да купя втора ръка ок, ама като знам, че и тя ще е в това състояние просто не ми се мисли.......а нова е 1850лв.

- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530I M sport
- Мечтае да кара: //M5
- Детайли за колата: Saloon Manual Transmission
колеги аз имам същия проблем на 328 95та година. Ще пробввам с рейката. Дано да се получи
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Кои гуми провери - само предните ли? При тази скорост гледай задните гуми. Увери се, че и с тях всичко е ок, и щом ходовата част ти е изправна, значи остава рейката.
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
колега,а при спиране тресе ли ти, защото на мен ми тресе повече при спиране, но и тресе при движение без сппирачно усилие. И аз като теб първо се осъмних в гуми и проверих всичките ггуми и джанти, но всичко беше ок.
тресенето при спиране е от крифи дискове, сега ще пробвам да обера луфта както е писал колегата Мишо и ще видим какво ще стане...
- g_dobreff
- кандидат ентусиаст
-
дисковете са нови вкарал съм се в ебаси филма вече..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вижте си тампоните на носачите. Обикновените са си доста меки дори като са нови. Представете си при скъсано ухо на тампона за какво мърдане на носача става дума.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Dirty M5 driveR написа:Вижте си тампоните на носачите. Обикновените са си доста меки дори като са нови. Представете си при скъсано ухо на тампона за какво мърдане на носача става дума.
Най вероятно е от тях,и при мен го имаше този проблем.Аз сложих плътни и заспа.
и аз съм с плътни, както бях писал, сменени преди 5000км, не е от тях поне при мен.......
та значи натегнах винта както ме посъветва Методи по описанието на темата от Мишо и сега определени волана спи, обаче след 160км/ч си тресе цялата кола........... открих, че има за смяна заден амортисьор и гуменото каре на кардана, тая седмица ги взимам и дугия уикенд ги сменям да видим какво ще стане.
П.С. трябва да си поиграете с обирането на луфта в рейката, ако натегнете много волана се върти трудно...... трябва с ресчотката в ръка и по няква права и празна отсечка, карате не ви харесва, спирате натягате/отвивате, пак карате и така докато го напипате....... Настройката е много фина, с много леко натягане може доста да се усети във волана, както казах с тесчотката в ръка и по улицата
Темата все още не е изчерпана, трябва да отстраня напълно проблема с тресенето........ очаквайте продължение.......
та значи натегнах винта както ме посъветва Методи по описанието на темата от Мишо и сега определени волана спи, обаче след 160км/ч си тресе цялата кола........... открих, че има за смяна заден амортисьор и гуменото каре на кардана, тая седмица ги взимам и дугия уикенд ги сменям да видим какво ще стане.
П.С. трябва да си поиграете с обирането на луфта в рейката, ако натегнете много волана се върти трудно...... трябва с ресчотката в ръка и по няква права и празна отсечка, карате не ви харесва, спирате натягате/отвивате, пак карате и така докато го напипате....... Настройката е много фина, с много леко натягане може доста да се усети във волана, както казах с тесчотката в ръка и по улицата

Темата все още не е изчерпана, трябва да отстраня напълно проблема с тресенето........ очаквайте продължение.......
Автомобилите не вървят само на предни гуми
Причини за вибрация след 100-110 км се търсят в задните гуми. Не се заблуждавайте , че биенето във волана е само и единствено от предните колелета. От проблем с рейката ще тресе при натискане на спирачките
Ето малко теми за размисъл , преди да почнеш да сменяш рейка , амортисьори и пр;
viewtopic.php?f=35&t=260589
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 7dda1e22f7

Ето малко теми за размисъл , преди да почнеш да сменяш рейка , амортисьори и пр;
viewtopic.php?f=35&t=260589
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 7dda1e22f7

12 мнения
• Страница 1 от 1