На къде да ориентирам синчето?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: На къде да ориентирам синчето?
Аз лично съм се насочил към МУ Варна, голямо четене и стабилен университет
Уроците ги почнах малко късничко - февруари месец, като трябва да премина през целия материал до края на май, но няма нищо невъзможно, тая наука си е логична и всичко е навързано
Аз знам, че МУ София, МУ Пловдив и МУ Варна са на една програма, не знам какво са ти казали

Уроците ги почнах малко късничко - февруари месец, като трябва да премина през целия материал до края на май, но няма нищо невъзможно, тая наука си е логична и всичко е навързано

Аз знам, че МУ София, МУ Пловдив и МУ Варна са на една програма, не знам какво са ти казали

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
M3 E92 написа:Аз лично съм се насочил към МУ Варна, голямо четене и стабилен университет![]()
И откога това?

Явно не си запознат в пловдивското ВМИ...пардон сега университети се водят всичките.
Никога Пловдив и София не са имали обща (дори сходна) програма. И вероятно никога няма да имат.
София и останалите медицински университети да, но не и Пловдив. И по мое време (преди 15-тина години) беше така и сега е така.

Chapai, драсни един ЛС или се разходи до Стара Загора да пием по кафе и да ти разкажа надълго и широко някои интересни неща, които няма да прочетеш тук.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Chapai написа: Въпросът ми е: Имало разлика в подготовката за Пловдив и за София. На къде да се насочи? А после реализацията?
изискванията към темите са различни, както и учебниците за подготовка. Общо взето трябва да избере или София или Пловдив, но няма как и 2-те освен ако не иска да учи едно и също нещо в 2 различки варианта. Комбинациите университети от към еднаквост на темите са: София-Плевен София-Варна, Пловдив-Ст.Загора.
Реализация: чужбина, който и МУ да завърши, освен ако не иска да работи в бг за 500 лв и да го псуват по форуми и медии.
P.S МУ-Плевен е в пъти по-добрия вариант от МУ-Пловдив ако трябва да се сравняват обучение и университетска база. А специално предклиничната подготовка в Плевен, от много време вече, е на светлинни години от останалите му-та и най-вече от софииското. Учил съм и в 2-та вуза и имам преки наблюдения.
Поздрави

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Медицината наисстина не е за всеки защото и аз съм на мнение че добър лекар не се става а се ражда такаче незнам... Едно е да дадеш съвет а съвсем друго е болни родителски амбиций...
За мен и това да учи на вън не е 100% правилно защото по-тая логика в България ще останат само циганите,турците и българите които нямат възможност да се махнат ако това е мисленето ви "БРАВО"
За мен и това да учи на вън не е 100% правилно защото по-тая логика в България ще останат само циганите,турците и българите които нямат възможност да се махнат ако това е мисленето ви "БРАВО"

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Не съм чел темата, но моето мнение е, че не трябва да го ориентираш за никъде. Остави го да реши сам какво иска да прави. И аз преди да свърша гимназия, до последно не знаех дори къде ще кандидатствам и какво. После записах икономика (в нашата фамилия все икономисти, счетоводители и т.н.), макар че ми се искаше фотография, но постоянно слушах как съм щял да остана без работа, но после се запознах и с фотографи и видях, че никак не им е зле. Както и да е след 4 години разбрах, че това просто не е моето нещо. Няма как да седна и цял живот да се занимавам с някви сметки, просто не е моето нещо. Затова и магистъра го записах в по-различна посока, макар че според бащата има само една специалност - Финанси и другите са под нея. Според мен, за да преуспееш в дадена насока, то трябва да ти носи удоволствие и да си мотивиран да го правиш. А синът ти най-добре ще знае кое е най-доброто за него, дори още да не го е осъзнал. Остави го да гони мечтите си, дори да не ти харесват. Все пак щастието на синът ти, предполагам е най-важно за теб
Просто му помогни да осъзнае, кое е "неговото нещо"

Просто му помогни да осъзнае, кое е "неговото нещо"

Tux0 Ca !

50 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4