Лаптоп за ремонт
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Лаптоп за ремонт
Колеги имам един лаптоп за ремонт. Някой ако може да ми препоръча сервиз или човек разбиращ от лаптопи. Кошницата е НР и се гаси сама. Отписъл съм го, но реших и тук да попитам. В два сервиза го носих нищо не можаха да направят. Повъзможност София.
Поздрави!
Поздрави!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Лаптоп за ремонт
vanci88 написа:Колеги имам един лаптоп за ремонт. Някой ако може да ми препоръча сервиз или човек разбиращ от лаптопи. Кошницата е НР и се гаси сама. Отписъл съм го, но реших и тук да попитам. В два сервиза го носих нищо не можаха да направят. Повъзможност София.
Поздрави!
Имам същият проблем с НР ,бачка си и се гаси сам по некое време,и понеже разбирам от електроника,разковах го целият,гледах го,проверих всички писти,двойно филираната платка,бе де що може,почистих,събрах го...и пак се гаси,дадох го на един приятел,завърши с отличие техническият университет,той го гледа,рови...и пак се гаси,ей тама,понякога след час работа,понякога цял ден може да не загасне,понякога след 10-15 минути...
Ако лаптопа е старичък,не се занимавай с поправки,защото ще ти излезе колкото струва самата машина...
Еййй ... И аз имам същия проблем в момента. Работи около 10мин., и изгасва. Тази седмица ще го давам на сервиз. Това явно е нещо типично за HP.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Пробваите с ъпдейт на БИОС-а
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
термопаста сменяна ли е някога ? (отнася се за всички в темата)
И също така малко акъл от мен лично - моя Тинкпад е с видеокарта отделна от вградената в чипсета, която също е с охлаждане, но между охлаждането и кристала има термолепенка - подмених я с няколко медни ламаринки прилежно омазани с термопаста и ефекта беше мигновен - 10* градуса надолу, без сериозни натоварвания.
И също така малко акъл от мен лично - моя Тинкпад е с видеокарта отделна от вградената в чипсета, която също е с охлаждане, но между охлаждането и кристала има термолепенка - подмених я с няколко медни ламаринки прилежно омазани с термопаста и ефекта беше мигновен - 10* градуса надолу, без сериозни натоварвания.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Coulthard написа:кажете си моделите на НР-тата
Ми единият е "пресарио 5000" мисля че беше
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Довечера ще видя модела точно. Иначе с програмата Еверест ми показа температура от около 70-75 градуса което е много след като е чистен - даже ми показаха какъв китеник са извадили от него.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Първото което съм проверил,преди да го разглобя беше температурата,не се е вдигала повече от 55 градуса,после след като го разглобих съм сменил пастата на процесора,вентилатори,бе всичко около загряването и не е от загряване...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Фирма: Пи Ес Пи Компютри ООД
Ул. проф. Георги Брадистилов 4
(на кръстовището с бул. Климент Охридски)
Офис: ет.4, офис 4.1
Аз тук ходя винаги , и досега няма няма ! Ники е човека в сервиза , лаптопите ги усеща много
!
Ул. проф. Георги Брадистилов 4
(на кръстовището с бул. Климент Охридски)
Офис: ет.4, офис 4.1
Аз тук ходя винаги , и досега няма няма ! Ники е човека в сервиза , лаптопите ги усеща много

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
vanci88 написа:Довечера ще видя модела точно. Иначе с програмата Еверест ми показа температура от около 70-75 градуса което е много след като е чистен - даже ми показаха какъв китеник за извадили от него.
Зарежи модела, виж си термопастата и вентилатора- чистенето помага ако другите неща са наред... Аз съм с АМД, чистя го всеки месец, но пък термопастата не е сменяна от поне 2г. и лаптопа при нормално ползване не прескача 50-52 градуса...
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Имал съм подобни проблеми с лаптоп Acer. Поради бъгав фърмуер имаше проблем с управлението на охлаждането. След ъпдейт на фърмуера започна да си върти вентилаторите когато и както е необходимо. Порблема е решен. Преди да почнете да разглобявате, най-добре разберете дали компюръра няма софтуерен проблем. Това е моя съвет.
Продавам:
12 мнения
• Страница 1 от 1