Питане относно Hi-Fi?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Питане относно Hi-Fi?

Мнение от SaSo » 09 Мар 2012, 2:49

Искам да питам нещо относно Hi-Fi... Изтеглих си файлове ( имиджи ) от торентите с ДТС качество, но след като записах имиджа на обикновенно ЦД нещо ЦД плеъра ми не тръгва да пее? Проблема в плеъра ли ми е или трябва този тип торенти да се пишат задължително на ДВД и тогава ще стане работата? И някой ако има понятие може да каже какъв тип файлове с високо качество и много канали да търся и от къде и как да ги пиша, че като ги пусна на плеъра ми да тръгват... Ако има значение плеъра е Самсунг някакъв обикновен вързан към AVR Harman/Kardon 260 с колони 5.1 пак на същата марка...
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Питане относно Hi-Fi?

Мнение от Ronka » 09 Мар 2012, 10:15

Дай модел на плеъра, може да не ги поддържа.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 09 Мар 2012, 10:26

Player-a го потдържа има на него логото на HTS...

Това е иначе плеъра :

http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-a ... -H1080/EDC

Много странно не може да възпроизведе нищо. Показва че е аудио диск показва трако-вете всичко, а нищо не се чува....
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Мар 2012, 10:40

SaSo написа:Искам да питам нещо относно Hi-Fi... Изтеглих си файлове ( имиджи ) от торентите с ДТС качество, но след като записах имиджа на обикновенно ЦД нещо ЦД плеъра ми не тръгва да пее? Проблема в плеъра ли ми е или трябва този тип торенти да се пишат задължително на ДВД и тогава ще стане работата? И някой ако има понятие може да каже какъв тип файлове с високо качество и много канали да търся и от къде и как да ги пиша, че като ги пусна на плеъра ми да тръгват... Ако има значение плеъра е Самсунг някакъв обикновен вързан към AVR Harman/Kardon 260 с колони 5.1 пак на същата марка...

To хубаво си ги натеглил, ама погледна ли самите имиджи какво съдържат? Какъв софтуер използва? Какъв носител използва? 100% съм сигурен, че проблема не е в плеъра. И най-тъпите noname марки декодират DTS.
Вземи този имидж го маунтни с daemon tools или там каквото имаш подръка. Копирай файловете в някаква папка. Като избираш какво CD да записваш избираш DTS Audio CD(а най-добре DVD), не нормално аудио CD, щото директно ще ти ги направи на двуканално аудио. И за най-добър резултат използвай качествени носители - TDK, VERBATIM, никакви принкота, мринкота.
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 09 Мар 2012, 10:49

xpl0d написа:To хубаво си ги натеглил, ама погледна ли самите имиджи какво съдържат? Какъв софтуер използва? Какъв носител използва? 100% съм сигурен, че проблема не е в плеъра. И най-тъпите noname марки декодират DTS.
Вземи този имидж го маунтни с daemon tools или там каквото имаш подръка. Копирай файловете в някаква папка. Като избираш какво CD да записваш избираш DTS Audio CD(а най-добре DVD), не нормално аудио CD, щото директно ще ти ги направи на двуканално аудио. И за най-добър резултат използвай качествени носители - TDK, VERBATIM, никакви принкота, мринкота.

Много те харесвам, щото ме допълваш :ok:
Тоя плейър не е тъп, може да си ъпгрейдне фирмуера, ама из форумите прочетох нещо, че докато записва исо-та на цд, мени имената на файлове , та наглеждай :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от xpl0d » 09 Мар 2012, 12:14

Ronka написа:
xpl0d написа:To хубаво си ги натеглил, ама погледна ли самите имиджи какво съдържат? Какъв софтуер използва? Какъв носител използва? 100% съм сигурен, че проблема не е в плеъра. И най-тъпите noname марки декодират DTS.

Много те харесвам, щото ме допълваш :ok:
Тоя плейър не е тъп, може да си ъпгрейдне фирмуера, ама из форумите прочетох нещо, че докато записва исо-та на цд, мени имената на файлове , та наглеждай :mhihi:

Няма нужда да наглеждам. Моя тип музика не се прави на DTS, а на FLAC и си слушам на FLAC. Ta грам не ме вълнува саламсунга кво може и кво не може ;) А като казах тъп плеър имах впредвид sang jong, mah jong и разни такива чайнийс боклуци, че декодват DTS, т.е. саламсунга 100% ще го декодва и той.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 12 Мар 2012, 14:25

Добре де има ли наистина някой който може да каже ето така се прави, защото в момента наистина си говорим празни приказки... Плеъра със сигурност трябва да може да пуска такъв тип дискове, защото логото го има върху него... За ресийвъра няма смисъл да се говори защото той си може всичко по принцип... Четох някъде за някакъв плуг-ин на НЕРО-то, който явно че активира записа върху носител на такъв формат... Наистина ли няма някой, който е пускал такъв диск на домашното ДВД?
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 12 Мар 2012, 14:31

SaSo написа:Добре де има ли наистина някой който може да каже ето така се прави, защото в момента наистина си говорим празни приказки...

Празни приказки си говориш ти. Обяснил съм ти как се прави в първия си пост :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 12 Мар 2012, 14:56

Маунтвал съм го имиджа и вътре е аудио файлове? Е и после какво?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Мар 2012, 15:58

Като гледам в характеристиките на плеъра не е споменат формата DTS така че е много вероятно да не се чете или по-точно да не се декодира от плъра. Такива файлове са с разширение .DTS или .mp3 но звука е кодиран и е 5.1 т.е. 6 канален. Ако няма необходимия кодек или плеъра няма въможност за декодирането на 5.1 звука фаиловете си вървят но се чува само едно дразнещо пищене. Фаиловете losless или FLAC са си стерео т.е. два канала и нямат общо с DTS. И мен живо ме вълнува начина по който може да се слуша DTS с DSP система и дали изобщо може. Че имам един куп такива дискове които за сега мога само на комп. или DVD плеър да слушам нормално а качеството си заслужава :yes: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 12 Мар 2012, 16:15

Има един начин по който не съм пробвал все още, а той е с NERO Nero Multimedia Suite Platinum HD v10.6.11800 ... Довечера като се прибера ще пробвам... Явно че самата записваща програма трябва да има плуг-ин за да пише в 5.1 канален звук... Определено е доста по-добре да слушаш в такъв формат, а не самия ресийвър да ти преработва в 5.1 канала... Иначе на самия плеър има логото на DTS ... Ако успея да го подкарам тоя ДТС ще споделя как става, явно че тука никой не го е правил....
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 12 Мар 2012, 16:16

SaSo написа:Маунтвал съм го имиджа и вътре е аудио файлове? Е и после какво?

xpl0d написа:Копирай файловете в някаква папка. Като избираш какво CD да записваш избираш DTS Audio CD(а най-добре DVD), не нормално аудио CD, щото директно ще ти ги направи на двуканално аудио. И за най-добър резултат използвай качествени носители - TDK, VERBATIM, никакви принкота, мринкота.

:banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Мар 2012, 19:45

:OT:
Саше, Сашее, мнооо си тъп Саше :D. (с много добри чувства го казвам)

Не се занимавай да се опитваш да слушаш 5.1 музика. Казвам ти го откровено. Няма да чуеш нищо повече от това, което ще чуеш на висококачествена MP3 320kb стерео звук.

Аз се убедих, че за да чуеш хубав звук трябва да налееш мнооого пари в усилвател, колони, плеър и не на последно място или да сваляш музика на FLAC и да я пишеш на аудио CD и тогава да слушаш или да си купуваш оригинални дискове.

Лично установих разлика между 320kb мп3 и FLAC след като си купих скъпи слушалки (Shure SRH440) и преслушах няколко парчета с тях (изобщо не коментирам 128кб където си мислех, че е ок). Това ме накара да подменя всичката музика, която имах на харда от мп3, с ниско качество, до FLAC. Това което не намерих на FLAC директно изтрих.

Същите слушалки ме накараха да се заслушам повече по класическа музика с високо качество.

И на последно място не съм някой аудиофил и не претендирам да съм такъв. Просто си се чува разликата и шумовете и говната на 128кб мп3.

Успех с подкарването на 5.1 музика, но от сега ще ти кажа, че по-добро от стереото няма :)

П.П.
Ако си мераклия да чуеш слушалките ще ги грабна и ще ги прослушаш да се убедиш каква е разликата. Чува се даже и от телефона като слушаш музика :shock:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 12 Мар 2012, 20:52

Рисийвъра е висок клас бе Зъб... Харман Кардън все пак е 7.1 серия 260... Единствено по по-високия модел има 3Д и малко повече мощност, колоните също са Харман ( все пак говорим за JBL не за някви боклуци )... Не съм пробвал да слушам още FLAC, мисля че тоя плеър който имам няма да го подкара, но все пак преразпределението по колоните е различно... Ще видим тая вечер какво ще покаже сабята...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Мар 2012, 22:31

SaSo написа:Рисийвъра е висок клас бе Зъб... Харман Кардън все пак е 7.1 серия 260... Единствено по по-високия модел има 3Д и малко повече мощност, колоните също са Харман ( все пак говорим за JBL не за някви боклуци )... Не съм пробвал да слушам още FLAC, мисля че тоя плеър който имам няма да го подкара, но все пак преразпределението по колоните е различно... Ще видим тая вечер какво ще покаже сабята...

Свали си някоя класика (Моцарт примерно) на FLAC запиши на аудио CD и прослушай.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към Извън Темата