какво мислите за чалгата
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Azrail
- UFO Pilot
-
Уф, мислех да не пиша, ама нез това явно няма да мине...
Та значи, по мнението на високопочитаемия господин sonny (
) - етап от живота викаш - е, както казах - битието определя съзнанието - на някой ако му стига акъла да мисли само по тези основни и примитивни неша от живота, в които се пее във всички чалгии - тук пак няма да коментирам. Относно думата "чалга" какво означава - самият факт, че е от ТУРСКИ (турците - една такава прекрасна нация с вековна музикална култура (скоба в скобата - и толкова класически композитори)), мисля, че говори прекрасно сама за себе си.
Абе - спорове по тази тема съм водил толкова много, че вече просто като чуя за тва и ми призлява и се правя на приятно разсеян.
П.П. Погледнете постовете, които се в защита (ЗА) чалгата - кондьо президент, искам шопска салата и т.н., ти си бурята в сърцето ми... Преливат от мозък просто... Е, съжалявам, сигурно бъркам, ама я ми кажете - ВИЕ какъв извод бихте си направили???
Та значи, по мнението на високопочитаемия господин sonny (

Абе - спорове по тази тема съм водил толкова много, че вече просто като чуя за тва и ми призлява и се правя на приятно разсеян.
П.П. Погледнете постовете, които се в защита (ЗА) чалгата - кондьо президент, искам шопска салата и т.н., ти си бурята в сърцето ми... Преливат от мозък просто... Е, съжалявам, сигурно бъркам, ама я ми кажете - ВИЕ какъв извод бихте си направили???
MORE BEER!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Azrail-e с цялото си почитание...
Много ми е интересно, дали си такъв и след 4-5 големи водки и те "грабне" купона, или забравяш цялата си сериозност и тайничко си припяваш, танананикъш, недай си боже да танцуваш и т.н., или просто те радва (малко).
Поне като защитаваш някаква идея, да е докрай, ако е така, хубаво, но ако не е... всъщност на мен ми е се тая!
amd - разни хора разни идеали... а това колко пъти си е*ал не ни интересува нас? рийш?
и честити 500 поста
п.с. нищо лично към никой
Много ми е интересно, дали си такъв и след 4-5 големи водки и те "грабне" купона, или забравяш цялата си сериозност и тайничко си припяваш, танананикъш, недай си боже да танцуваш и т.н., или просто те радва (малко).

Поне като защитаваш някаква идея, да е докрай, ако е така, хубаво, но ако не е... всъщност на мен ми е се тая!
amd - разни хора разни идеали... а това колко пъти си е*ал не ни интересува нас? рийш?

п.с. нищо лично към никой
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Това не е така,първо клиповете не са чак толкоз добри.Това че се снимат със скъпи коли или пък в хубави къщи ,това първо не струва чак толкоз много пари и това не прави клипа по-добър.Вярно за хора които не се интереуват от друга телевизия освен пайнер и т.н ,да мога да го приема,но за мен това не е клип.Другото нещо е ,че хубави клипове се правят с много пари,най- скапаният клип на Мадона струва поне 2000000$,представи си един хубав клип колко струва,така че недей се исказва толкоз крайно,че това е жестоко,защото ако ти покажа Майкъл Джексън какви клипове прави и то преди 20г ,просто ще си промениш мнението.Иначе ако ме питаш мен ,най-хубавите клипове правя гравити-ко,ама там глобул ги спонсорира и горе-долу нещата се получават добре,като качество и пр.Накрая ,това че пайнер я предават в цяла европа какво от това,важното е колко хора я гледат?просто не гледай нещата отгоре-отгоре ,винаги задълбавай, така ще разбереш дали едно нещо струва или неvicho написа:"Всички слушат Радио ФМ+, просто не всички си го признават"![]()
Еванс, ако сравняваш чалгата със запорожец - не си наясно май с нещата, ако поне малко се поинтересуваш (за обща култура), ще разбереш, че ПЛАНЕТА ТВ на PAYNER е една от най-богатите телевизии, пък ти сам си прави изводи.На 13 ноември 2002 г. стартира собствената телевизия на "Пайнер" - сателитният музикален канал "Планета". Музикалната телевизия използва богат набор от технически средства за реализация на идеите на професионалните екипи. "Планета" ТВ разполага със собствена подвижна телевизионна станция, собствена видео производствена къща, репортажни комплекти и всичко друго, необходимо за създаването на собствени видеопродукти с перфектно качество.
Да не говорим, че предават в цяла европа по сателит и т.н., така, че да сравняваш тази индустрия със запорожец си е смешно, знам, знам, ти ще кажеш за качеството, но качеството на клиповете (пример) е просто жестоко, така, че ...
След като в "чалгата" има толкова много пари, значи се харесва, щом се харесва значи се слуша и .
Хайде стига толкова от мен, май съм имал какво да кажа.
err0r поздрав "Сладката страна на нещата"
Ако може и аз да кажа нещо...
Повечето от мненията, които прочетох са доста приятни за четене, защото допуската всеки да се забавлява както му харесва(например на sonny поста беше добър). Това според мен е правилно и ще кажа по-надолу защо. Но има и такива, които адски ме подразниха.
Познавам метъли, които сега са ми колеги в техническия и са от Македония, което в нашия случай се явява бивша Югославия. Тези хора си харесват и обичат метъла, имат дълги коси, ходят по концерти, купуват си дискове, обличат се като метъли, но за тях няма нищо ненормално да отидат да слушат чалга(българска) или сръбско. За тях това е "местната" или нормалната музика, а това че те харесват нещо друго повече си е техен избор.
В България явно е характерно в последните години да се оплюва всичко свое и да се харесва чуждото. и ми се струва че не е от няколко години. Това, което е народна музика, навремето се е водило "селска музика" и "интелигенцията" не са я харесвали. Те всъщност не са харесвали и българският език и са се гърчеели. Същото ми се струва и сега. Не съществува понятия "чалга". Единственото което е общо между всички чалга-песни(донякъде) е че са на български и че се продуцират предимно от Пайнер. Гергана, например, е повече техно, отколкото нещо друго. Анелия е по-скоро поп или денс. Глория се прави на Цеца Величкович, Ивана на Индира Радич, Десислава пък прави пак нещо денс, поп и т.н. Азис, който ми е крайно антипатичен, пък щеше да е зведа номер едно на MTV. По тоя повод се сещам за оная песен - Temptation, която стана хит в Европа и Америка и я дънеха от всички "културни западни" чартове. Ами извинявайте, ама това е една много стара гръцка чалга, която има и български вариант, ако не се лъжа на Мъйнов, дето се пееше нещо като "люби ме, мъчи ме..." и т.н. НА български - гадна чалга, на английски - супер парче. Еми тъпотия го наричам аз това.
Пайнер създаде индустрия в българия в такъв мащаб, с който ние не сме свикнали. И трябва да разберем, че това е НАШАТА музика. Повечето от нея се базира на българските фолклорни мотиви и като текстове, и като ритми. Да не говорим, че само Пайнер продуцира стар фолклор, хора и най-различни български песни - Веселин Маринов, например, че дори и Лили Иванова намери място само там. Защото Пайнер уважава българското. Неслучайно тяхната телевизия облъчва безплатно цяла Македония - за да слушат македонците българска музика. И в момента, парадоксалното е, че те знаят повече български изпълнители, отколкото сръбски. Е, кой министър на културата го е постигнал това??
В това което се нарича чалга има за всеки по нещо и когато седнеш да пиеш с приятели и най-вече с жени, не може без това. А лично аз вкъщи слушам метъл и то твърде отдавна, но метъла е индивудална и тежка музика за съвсем друга ситуация. Чалгата е за разпускане и трябва да е лека с глупави тесктове. Ако на някой му липсва "сериозното" в живота това негов проблем. Аз се занимавам с достатъчно сериозни неща, че когато седна да си почивам да мисля и за тях. На който му трябва кауза за която да се бори, да ми се обади, не мисля че музиката си заслужава сектанството.
Повечето от мненията, които прочетох са доста приятни за четене, защото допуската всеки да се забавлява както му харесва(например на sonny поста беше добър). Това според мен е правилно и ще кажа по-надолу защо. Но има и такива, които адски ме подразниха.
Познавам метъли, които сега са ми колеги в техническия и са от Македония, което в нашия случай се явява бивша Югославия. Тези хора си харесват и обичат метъла, имат дълги коси, ходят по концерти, купуват си дискове, обличат се като метъли, но за тях няма нищо ненормално да отидат да слушат чалга(българска) или сръбско. За тях това е "местната" или нормалната музика, а това че те харесват нещо друго повече си е техен избор.
В България явно е характерно в последните години да се оплюва всичко свое и да се харесва чуждото. и ми се струва че не е от няколко години. Това, което е народна музика, навремето се е водило "селска музика" и "интелигенцията" не са я харесвали. Те всъщност не са харесвали и българският език и са се гърчеели. Същото ми се струва и сега. Не съществува понятия "чалга". Единственото което е общо между всички чалга-песни(донякъде) е че са на български и че се продуцират предимно от Пайнер. Гергана, например, е повече техно, отколкото нещо друго. Анелия е по-скоро поп или денс. Глория се прави на Цеца Величкович, Ивана на Индира Радич, Десислава пък прави пак нещо денс, поп и т.н. Азис, който ми е крайно антипатичен, пък щеше да е зведа номер едно на MTV. По тоя повод се сещам за оная песен - Temptation, която стана хит в Европа и Америка и я дънеха от всички "културни западни" чартове. Ами извинявайте, ама това е една много стара гръцка чалга, която има и български вариант, ако не се лъжа на Мъйнов, дето се пееше нещо като "люби ме, мъчи ме..." и т.н. НА български - гадна чалга, на английски - супер парче. Еми тъпотия го наричам аз това.
Пайнер създаде индустрия в българия в такъв мащаб, с който ние не сме свикнали. И трябва да разберем, че това е НАШАТА музика. Повечето от нея се базира на българските фолклорни мотиви и като текстове, и като ритми. Да не говорим, че само Пайнер продуцира стар фолклор, хора и най-различни български песни - Веселин Маринов, например, че дори и Лили Иванова намери място само там. Защото Пайнер уважава българското. Неслучайно тяхната телевизия облъчва безплатно цяла Македония - за да слушат македонците българска музика. И в момента, парадоксалното е, че те знаят повече български изпълнители, отколкото сръбски. Е, кой министър на културата го е постигнал това??
В това което се нарича чалга има за всеки по нещо и когато седнеш да пиеш с приятели и най-вече с жени, не може без това. А лично аз вкъщи слушам метъл и то твърде отдавна, но метъла е индивудална и тежка музика за съвсем друга ситуация. Чалгата е за разпускане и трябва да е лека с глупави тесктове. Ако на някой му липсва "сериозното" в живота това негов проблем. Аз се занимавам с достатъчно сериозни неща, че когато седна да си почивам да мисля и за тях. На който му трябва кауза за която да се бори, да ми се обади, не мисля че музиката си заслужава сектанството.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
замислете се над следните въпроси... какво българско има в гюбеците? как може да нарича това нашата музика? нашата чалга ли полетя в космоса? кои са тия традиционни български интрументи, които звучат в чалгата? много малко българско намирам аз в чалгата. половината хитове всъщност са сръбски песни... а иначе всеки да си слуша каквото иска само не налагайте такива бесмислици, че чалгата била нашата музика 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
А така, кой квото иска да си слуша и да не се бърка на другите
Не може всички да са еднакви, нали няма да е интересно
Аз не слушам чалга, ама като съм някъде с приятелчета и се слуша чалга и се пие, аз си кретенясвам и ми е готино
п.с. Ония ден се запознах с Пепа Секса в Ескейп
, и ми пея синя прашка 

п.с. Ония ден се запознах с Пепа Секса в Ескейп

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
evans написа:Това не е така,първо клиповете не са чак толкоз добри.Това че се снимат със скъпи коли или пък в хубави къщи ,това първо не струва чак толкоз много пари и това не прави клипа по-добър.Вярно за хора които не се интереуват от друга телевизия освен пайнер и т.н ,да мога да го приема,но за мен това не е клип.Другото нещо е ,че хубави клипове се правят с много пари,най- скапаният клип на Мадона струва поне 2000000$,представи си един хубав клип колко струва,така че недей се исказва толкоз крайно,че това е жестоко,защото ако ти покажа Майкъл Джексън какви клипове прави и то преди 20г ,просто ще си промениш мнението.Иначе ако ме питаш мен ,най-хубавите клипове правя гравити-ко,ама там глобул ги спонсорира и горе-долу нещата се получават добре,като качество и пр.Накрая ,това че пайнер я предават в цяла европа какво от това,важното е колко хора я гледат?просто не гледай нещата отгоре-отгоре ,винаги задълбавай, така ще разбереш дали едно нещо струва или неvicho написа:"Всички слушат Радио ФМ+, просто не всички си го признават"![]()
Еванс, ако сравняваш чалгата със запорожец - не си наясно май с нещата, ако поне малко се поинтересуваш (за обща култура), ще разбереш, че ПЛАНЕТА ТВ на PAYNER е една от най-богатите телевизии, пък ти сам си прави изводи.На 13 ноември 2002 г. стартира собствената телевизия на "Пайнер" - сателитният музикален канал "Планета". Музикалната телевизия използва богат набор от технически средства за реализация на идеите на професионалните екипи. "Планета" ТВ разполага със собствена подвижна телевизионна станция, собствена видео производствена къща, репортажни комплекти и всичко друго, необходимо за създаването на собствени видеопродукти с перфектно качество.
Да не говорим, че предават в цяла европа по сателит и т.н., така, че да сравняваш тази индустрия със запорожец си е смешно, знам, знам, ти ще кажеш за качеството, но качеството на клиповете (пример) е просто жестоко, така, че ...
След като в "чалгата" има толкова много пари, значи се харесва, щом се харесва значи се слуша и .
Хайде стига толкова от мен, май съм имал какво да кажа.
err0r поздрав "Сладката страна на нещата"
Ти брат, недей ми гОвори, че ще ми показваш клипове на майкъл джексън, защото освен, че съм ги гледал, многократно ги имам повечето на пц-то, така, че съм по-запознат отколкото си мислиш и не си уцелил. Пък това за Планета ТВ, колко хора ги гледат в Европа, ми сам си направи сметка, щом я излъчват, дали имат полза от това и за каква аудитория идва реч, само за поддържане, да не говорим за приходи, които са огромни!

И дали са евтини клиповете, хайде кажи ми по какво позна, като си по-запознат, може ли?! Скъпите коли и къщи са ясни, а цветовете, а това, че всичко е изпипано до край, и грешки неможеш да откриеш, тея неща нещо ги пропусна!
Не знам как ти идва музата да спориш, че тея нямат пари, като си е повече от явно, че имат и то МНОГО!!!
sieg, за някой хора музика е много повече от сектанство, ако въобще може повече от това, защото много хора харесват само един стил (или поне се правят, че е така) и плюят по всичко друго. Пък други са музикални помиари (като мен), слушат всичко от Гергана през Моцарт и обратно през Бъста Раймс, Бритни Спиърс до Плацибо.
Разни хора... но нали сме се събрали да поспорим а?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3