Измамите по телефон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 14 Мар 2012, 17:41

Всички знаем за този вид измама. Обажда се някой и съобщава как близък роднина е в голяма беда, много загазил и тн. и срещу някой лев всичко ще оправят. Шашнатите се връзват и после ясно...Та току що четох за поредните заблудени и как един Г-н Полицай обяснаваше на хората че " Даването на рушвети по улиците не може да помогне на близките ви" Питам се след като предлагането на подкуп е престъпление, та даващите такива "рушвети" които на крака отиват в полицията сами дефакто не признават ли извършването на такова?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Re: Измамите по телефон

Мнение от EBEEMVACIA » 14 Мар 2012, 18:16

поредната тъпа тема :no:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 14 Мар 2012, 19:03

EBEEMVACIA написа:поредната тъпа тема :no:

Като ти е тъпа темата колега може просто да си я подминеш или пък да пуснеш някоя умна...Като си решил да пишеш, напиши нещо по темата няма нужда да си правиш труда просто. :yes: Иначе поздравления за темата за осъжданите. :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 14 Мар 2012, 19:33

frizzante написа:... Питам се след като предлагането на подкуп е престъпление, та даващите такива "рушвети" които на крака отиват в полицията сами дефакто не признават ли извършването на такова?

По закон и даването, и искането на подкуп са престъпления... Разминава ти се само ако някой ти поиска подкуп, изпееш го на куките и му се направи постановката с белязаните кинти- де факто тогава ти съдействаш за разкриване на престъпление и минаваш като свидетел...
Обаче в случая дето питаш става дума за измама с цел облагодетелстване или к'вото е там по закон- подкуп е да платиш за да ти свършат нещо (законно или не), а тук не получаваш нищо...

ПС: Г-н полицая няма да е лошо да спре да говори глупости- даването на рушвети определено ПОМАГА на близките ми... за съжаление... И аз искам като отида в болницата за операция да не ми искат пари, ама в БГ тоя номер не се получава все още- или даваш някой лев, или... бе няма друг начин- даваш и това е :banghead:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 14 Мар 2012, 20:02

ms написа:
frizzante написа:... Питам се след като предлагането на подкуп е престъпление, та даващите такива "рушвети" които на крака отиват в полицията сами дефакто не признават ли извършването на такова?

Обаче в случая дето питаш става дума за измама с цел облагодетелстване или к'вото е там по закон- подкуп е да платиш за да ти свършат нещо (законно или не), а тук не получаваш нищо...

Добре де как да не е подкуп? Даваш пари с ясната цел някой някъде да си затвори очите щото видиш ли синът ти блъснал дете и така ще го отървеш...Или какво? Има сякаш такава регламентирана услуга и ти си я плащаш, но щом не ти извършат услугата се превръща в измама а ти си платил за нещо което не получаваш? Добре тогава нали има такива заловени измамници? Доказано примерно кой от кого е взел, тогава не е ли ясно, че ти съзнателно си дал подкуп?

Аватар

Мнение от ms » 14 Мар 2012, 20:09

Вероятно го тълкуват като изнудване- дай едни пари иначе Х ще влезе в пандиза... Интересно ми е какво толкова те вълнува защо не съдят измамения :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 14 Мар 2012, 20:18

Зависи от случая...
Ако звъннат и кажат детето ти е блъснал и убил човек, дай пари за да оправим нещата....

Дали нямат вина тези, които дават пари за прикриване на престъпление?! Имат естествено!

Това не се коментира в медиите, а само, кой изгорял, не казват, че този, който дава извършва престъпление в зависимост от случая.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 15 Мар 2012, 2:59

Аз само да питам - колко заухав трябва да си, за да не се обадиш веднага на сина/дъщерята или там който роднина е набеден, че е загазил, а да хукнеш да търсиш пари, да ги дадеш на "човека" и после "Олеле изгорях!" :?:

младши ентусиаст
Аватар

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 15 Мар 2012, 9:46

Заухави колкото щеш...
Ако например те спрат с превишена да кажем и ти вземеш, че бутнеш 50 лв на полицая, той ги прибере ама пак ти лепне акта и какво излиза? Станал си потърпевш ли? Измамен си? Що не го съдиш или теб ще осъдят за подкуп?

младши ентусиаст
Аватар

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 15 Мар 2012, 9:52

ms написа:Вероятно го тълкуват като изнудване- дай едни пари иначе Х ще влезе в пандиза... Интересно ми е какво толкова те вълнува защо не съдят измамения :?:

Просто вчера попаднах на 2 статии една след друга за един с 14 присъди дето бутнал 20 лв и го арестували и друг дето дал 7000 евро да отърве някой си от съд ама пък той бил потърпевшия...Та ми стана чудно.

Аватар

Мнение от ms » 15 Мар 2012, 10:09

Yanko Petrov написа:Аз само да питам - колко заухав трябва да си, за да не се обадиш веднага на сина/дъщерята или там който роднина е набеден, че е загазил, а да хукнеш да търсиш пари, да ги дадеш на "човека" и после "Олеле изгорях!" :?:

Отстрани е лесно да се каже, но реално е по-различно положението- ей ти реален пример от времето когато бяха масови тея измами...

Вуйчо ми (на около 60г. тогава) редовно обясняваше на баба ми и дядо ми ако някой им звънне с тая схема, че се е случило каквото и да е, с който и да е от семейството (около 15-на човека близки роднини) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да звънят на цялата рода подред за да проверят ситуацията и да НЕ изпадат в паника без потвърждение... Иначе казано- човека е запознат със схемата и гледа да защити старите хора...
Всичко беше добре до един ден в който вуйчо ми звъни на мен и чувам как братовчед ми бил прегазил някого и трябват 5 бона да го измъкнем (ако ги имаше щеше да ги даде сигурно)- дежурната схема... Аз се усетих на 10-та секунда (ама ми се изправиха косите за кратко и на мен) и бързо разнищихме далаверата, ама братовчеда ми е братовчед, а не син ;) Само му звъннах и като чух "Кажи бе, брат'чед" всичко стана ясно... Ще кажеш лесно е било и сам да звънне човека на сина си... и аз така си мислех, но явно паниката, че детето ти е допуснало тежка грешка или е катастрофирало надделява над разума и логичните действия... И това се случва на здрав, прав и разумен мъж, а не на някой изкуфял пенсионер дето е лесно да го залъжеш...

Та отстрани е лесно да се каже, ама като ти дойде до главата нещата са други...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Мар 2012, 12:04

Моите 2 опита с такива измамници,единият път се обади некакъв пълен селяк,едвам му се разбираше какво говори и се опитваше да ме убеди че съм спечелил телевизор,пералня и примерно бойлер,естествено ми обясни да зема ,след като преодолея щастието по невероятният късмет,та да се закарам до некой магазин и да закупя прилично количество ваучери и да му ги даря ,в знак че съм съгласен с офертата,обясних му че съм вери хепи като "депутат пред подкуп" и се разделихме приятелски,естествено звъннах на милицията,от където един господин,очевидно милиционер ми сподели че ,цитирам:"Това е измама"...Обясних му на милиционера ,че целта на моето обаждане не е да му се похваля,а да го информирам за тези измамници-той пък ми обясни че нямало как да ги "пипнели" щото там некакви глупости,намекнах му че преди време един младеж се беше обадил на премиера да се шегува и му беше дошла милицията у тех за по-малко от 20 минути,та да земат да използват тая технология,обаче ми се даде да разбера че аз нито съм премиера,нито онези са студенти...и се приключи със случая,аз обаче съм тъп и упорит и звъннах на мобилният оператор,от там ми заявиха да се спасявам както намеря за добре...накрая звъннах на въпросните,защото все пак номера им се изписваше на екрана ми да го по псувам малко и с това приключи сагата...
Преди няколко месеца пак ми се обажда един ,който се интересуваше какво правя в тоя момент и настоятелно искаше да го разпозная кой всъщност е,след като изстрелях едно име на случаен човек,онзи веднага заподозря в мен ясновидски наклонности,след като още от първият път съм го разпознал и след малко стигна до същността че го бил закъсал и тн.та некакви там пари да зема да отклоня към неговата особа,естествено последвалата моя реакция беше театрална постановка,съответстваща на неговата (непознатият) и му обясних че е доста нагъл,щото вече ми дължи 3000 лева и кога смята да ми се издължи и веднага да ми връща стария си борч,онзи моментално затвори телефона... :mhihi: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Мар 2012, 16:02

^ хехехе чак и борч викаш има към тебе :mhihi: :mhihi: :mhihi: култово.

На тъщата мине се не мине 1 месец и се обаждат вече ... беше голям филм отначало, но после й мина.

Забелязах нов за мен тип измама тия седмици.
Звъни ми някъв номер и се затваря веднага, оттук аз набирам да видя кво що и ... не дава сигнал, не дава сигнал, и оп заето .. хм
гледам отчело ми е секунди - като си проверих фактурата о.О точене на парици.

Веднага след като са ми затворили или разговора е прекъснат получавам СМС: Сори не ви разпознавам номера :) хахаха, писах СМС като не разпознаваш закво ми звъниш бе бастун - отговор няма.

Номерата са : 0896 474 084 и 0896 525 563
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Мар 2012, 22:19

Шибаняци всякакви. И на мен един ми звъни, да ме пита познал ли съм го. Веднага те познах, да те шибам в циганина. Много добри артисти били, така омайвали жертвите. Не и мен. Леко два пъти ми заметна с цигански акцент и и веднага изгуби шанса да спечели от мен джакпота. А телевизорите ги печеля обикновено на мейла си. Ама там и джакпоти съм печелил и с принцеси в изгнание съм контактувал. Веднъж и зелена карта, два самолетни билета и 200000 долара ударих. Ама мен си ме кефи да си изкарвам парите с честен труд, пък и ми се отдава, та не им се връзвам. Отделно, че имам техника като за три семейства вкъщи и не ми се печелят накави шибани евтингяс телевизори и хладилници. И жена като кукла си имам и с принцеси и други умиращи за секс дами не ми се разменят мейли. И да не дава господ някой мой близък да направи някаква катастрофа, но едва ли ще тръгна в следващите два часа да подкупвам следователя с лека ръка. Поне ще изчакам един два дни да видя как ще се развият събитията и тогава ще реша. Разбирам старите хора да се хванат на тея номера, но колко трябва да е тъп един млад човек та да му пробутат подобен номер.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 16 Мар 2012, 0:09

Е ама те надали знаят 100% на кой звънят винаги.
Повечето телефонни измамници може и да са подготвени, ама има и телефонен измамник wanna be .. и тия може да звънят на рандом принцип.
С удоволствие бих си уредил среща с някой от тия хорица да му занеса пари ... с 5-6-7 приятели да го навестим.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Следваща

Назад към Извън Темата