Новата нафта на лукойл ЕКТО
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Новата нафта на лукойл ЕКТО
От известно време взех да зареждам от новата нафта на лукойл екто 525д ми е колата взе много по малко да пропушва и като цяло по добре върви колата но проблема е че взе да ми лъже борд компютъра показва с около 1л надолу на 100.
Някой обърнал ли е внимание на това и има ли същия проблем
Ако ме питате как съм го хванал винаги пълня резервоара до горе да се вижда и занулявам километража след изминалия пробег отивам пак до горе и деля примерно 65л / 612км = 10,62 а на борд ми показва 9,6 или 9,8
Някой обърнал ли е внимание на това и има ли същия проблем
Ако ме питате как съм го хванал винаги пълня резервоара до горе да се вижда и занулявам километража след изминалия пробег отивам пак до горе и деля примерно 65л / 612км = 10,62 а на борд ми показва 9,6 или 9,8
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Новата нафта на лукойл ЕКТО
Колега тези показания на борда са повече за ориентир. Няма как да са на 100% верни. Проблем ще е ако започне да ти харчи 15-17/100, а ти показва 9/100.
Поздрави
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Колега тези показания на борда са повече за ориентир. Няма как да са на 100% верни. Проблем ще е ако започне да ти харчи 15-17/100, а ти показва 9/100.
Поздрави

viewtopic.php?f=35&t=102605&p=2921649&hilit=%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE#p2921649

- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
Здравей,коригирай си настройките за изчисляване на разхода от борд компютъра.Другият вариант е ,че "Л....л" мамят клиентите си!!!! 

shumito написа:.Другият вариант е ,че "Л....л" мамят клиентите си!!!!
Абе стига с тея Вашите глупости бе. Мамили клиентите ЛукОйл

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аааа, не е баш тъй
. Например 10 л. туба от минерална вода, въобще не е точно 10 л. Мерено и проверено в лаборатория с уред-мензура. Но раликата не е голяма, примерно 9.8 л и ли подобно. Не е болка за умиране, искам да кажа.

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Elesar74 написа:Аааа, не е баш тъй. Например 10 л. туба от минерална вода, въобще не е точно 10 л. Мерено и проверено в лаборатория с уред-мензура. Но раликата не е голяма, примерно 9.8 л и ли подобно. Не е болка за умиране, искам да кажа.
Не си прав!

Разликата е по-голяма, а именно "по закон" е +/-5%, което считайте, че винаги е МИНУС

На 10 литра си МИНУС 1/2 кило, на 100 литра си минус 5 литра

п.с.Това го казвам, защото едно лято (или по скоро 2 месеца), работих на бензиностанция....Има много други мизерии, но за тях не ми се разправя изобщо

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ivoo написа:shumito написа:.Другият вариант е ,че "Л....л" мамят клиентите си!!!!
Абе стига с тея Вашите глупости бе. Мамили клиентите ЛукОйлДругите сигурно ви дават по 2 л отгоре. Тебе лично кога и с колко са те измамили ? Щото аз от личен опит пък казвам , че съм зареждал и то не веднъж и два пъти по 2 пластмасови туби от мин вода `Девин` по 10 л всяка , и всеки път се пълнят точно до горе 20л. Във всяка бензиностанция имат `мярка` и всеки по всяко време може да изиска проверка на зареденото количество ако има някакви съмнения
Oпа,само още едно допълнение,я кажи,като помпаш тая туба от минерална вода с бензин,на макс ли е пистолета,щото и те това има значение,когато е на минимум и се пълни резервоар е едно,когато е на максимун е друго,ма това е извън темата,
По темата,борд компютъра си има параметри,а те зависят не само от гумите,ами и на колко бара е налягането и се правят там едни коефициенти и те така
- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Аз също зареждам от тази нафта и също съм забелязал, че има по-малко черен пушек. Правил съм опит (т.е. зареждал съм от обикновената нафта) и определено има разлика. Единственото нещо, което ме притеснява от гледна точка на опита ми с налаганите по принцип нови продукти в нашата страна е дали качеството ще остане същото с течение на времето...
Elesar74 написа:Аааа, не е баш тъй. Например 10 л. туба от минерална вода, въобще не е точно 10 л..
Дори и `родната Милиция` има доверие на` Лук -а`, и не издребнява толкова дали е 0.989 или 0.999 л .

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Е то при служебни пари и аз не издребнявам , все пак всичко е аванта за личния автомобил , нали така :Д
I'm slowly drifting

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Приятели , не знам за вас , но на мен редовно борд компютъра ми показва с около 10% по-малко от зареденото количество . Например зареждам 30 литра , а по борд отчита 27 ... 

bg_11 написа:Приятели , не знам за вас , но на мен редовно борд компютъра ми показва с около 10% по-малко от зареденото количество . Например зареждам 30 литра , а по борд отчита 27 ...
Считай го за грешка на инженерите от Мюнхен

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

13 мнения
• Страница 1 от 1