Инфо за лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 04 Юни 2006, 22:47

Вземи DELL
Бит&С
873 40 16
Работят с директния вносител на делл за БГ
Фирмата е на баща ми,обади се ако имаш интерес!
Live it like you Love it

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Юни 2006, 23:26

Ок, след като разбрах какво търсиш моето предложение е:

Fujitsu Siemens Amilo 1650G

15,5 TFT with Crystal Bride
Sempron 3400+
512 RAM
60GB HDD
ATI Mobility 200M
Wireless, 4 USB, 1 Firewire, 1 ext VGA, 1 S-Video
Windows XP Home

Май тва е, дано не съм пропуснал нещо.

Ааа и 2 години гаранция с възможност да си купиш още гаранция срещу допълнително заплащане.

Цена 1860лв с ДДС +/- 30лв някъде, не се сещам точно, ако си
заинтересован пиши едно ЛС и ще ти кажа от къде да си напазаруваш ;)
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 04 Юни 2006, 23:31

Края на тази седмица ще дам моя комп и тогава ще се разтърся.... но за лап топ до 1400 - 1600 лв. айде и малко отгоре но не повече давам :):):).... а и поне 80 ГБ диск да има :roll: :lol: :lol: :roll: :lol: :roll: ако може де :):)

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 05 Юни 2006, 0:02

грабваш лаптопа под мишница и всичко е с теб :mhihi: много е удобно няма спор ;) аз си взех по-миналата година TOSHIBA Satellite 2.8 GHz, 256 mb DDR (боднах му още 256 за към 40-50 лв ;) ), 40 GB HDD (малко е ама върши работа пак :D ) 64 MB Ati Radeon (ама е споделена паметта й и малко SUX :confused: ама ти няма да играеш игрички, така че не ти трябва повече ;) ) и цялата работа я взех за 1500 лв (без ДДС, щото я взех на фирма) проблем не съм имал досега всичко е ток и жица, вече всичко опира до твоя вкус и най-вече до паричките :lol:
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 05 Юни 2006, 0:14

Сега, аз съм все пак компютърен специалист и съм работил омръзващо много с компютри, притежавам и настолен, и мобилен компютър, така че мога да ти кажа доста неща.
1. С еднакви параметри мобилен и настолен компютър, мобилния работи по-добре. Звучи парадоксално и не винаги е точно така, но обяснението е просто: мобилния компютър е МАРКОВ, а настолния в повечето случаи е куче марка. А който си въобразява че има нещо общо между "Резет"-компа и HP-компа, просто не е наясно.
2. Марковия компютър има гаранция и оптимизиран софтуер за него. Почти всички проблеми са предварително изчистени. Идва ти с лицензиран Windows и необходимите дискове.
3. Лаптопа се ъпгрейдва трудно и затова трябва да се купува хубав. Но купи ли се, освен ако не играеш игри, ще изкара достатъчно дълго, за да се изплати.
4. Лаптопа е с LCD което пази много очите и е по-приятно за работа.
5. Лаптопа си е мобилен компютър, това е положението и винаги можеш да го носиш и т.н. А можеш да си работиш и от леглото, което е мечтата на шопа - "да копа легнал".

Минусът е че лаптопа е безобразно скъп, ако е наистина марков. Но за мен си струва - все пак това ми е хляба.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Юни 2006, 9:19

За тия пари минаваш на някакво семпронче или АМД
там не мога да ти помогна не съм им фен 8)
Съветвам те въпреки всико да се огледаш за нещо подобно

1. DELL Latitude 120L, N324IPDR6N512, P-M 1.73Ghz 15.4" 512MB 60GB DVDWR Lan 802.11b/g 2.85kg 3Y цена 919$ в джаркомпютърс само за сравнение не е задължително да пазаруваш от там .
2. HP ES483ES P-M 1.73GHz 256MB 60GB 15" DWDRWR Lan Bluetooth 802.11b/g 1394 2.7kg 1Y цена 935$.

3. Toshiba L20-149, P-M 1.73Ghz 512MB 40BG 15" DVD+CDRW LAN 802.11b/g WinXP He 1Y 2.67kg цена 926$

Ако все пак си на горната граница на написаната по горе цена препоръчвам последния модел.

Fujitsu-Siemens :arrow: Изобщо няма да ги коментирам,само ще спомена ,че от 2бр. и двата умряха на втория ден и бяха заменени с Тошиба ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Юни 2006, 9:23

sieg написа:Сега, аз съм все пак компютърен специалист и съм работил омръзващо много с компютри, притежавам и настолен, и мобилен компютър, така че мога да ти кажа доста неща.
1. С еднакви параметри мобилен и настолен компютър, мобилния работи по-добре. Звучи парадоксално и не винаги е точно така, но обяснението е просто: мобилния компютър е МАРКОВ, а настолния в повечето случаи е куче марка. А който си въобразява че има нещо общо между "Резет"-компа и HP-компа, просто не е наясно.
2. Марковия компютър има гаранция и оптимизиран софтуер за него. Почти всички проблеми са предварително изчистени. Идва ти с лицензиран Windows и необходимите дискове.
3. Лаптопа се ъпгрейдва трудно и затова трябва да се купува хубав. Но купи ли се, освен ако не играеш игри, ще изкара достатъчно дълго, за да се изплати.
5. Лаптопа си е мобилен компютър, това е положението и винаги можеш да го носиш и т.н. А можеш да си работиш и от леглото, което е мечтата на шопа - "да копа легнал".

Минусът е че лаптопа е безобразно скъп, ако е наистина марков. Но за мен си струва - все пак това ми е хляба.

:yes:

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 05 Юни 2006, 15:53

И аз като специялист от този бранш да посъветвам, това написаното отдолу е самата истина:

sieg написа:Сега, аз съм все пак компютърен специалист и съм работил омръзващо много с компютри, притежавам и настолен, и мобилен компютър, така че мога да ти кажа доста неща.

А това още по голямата истина:

vld написа:Fujitsu-Siemens :arrow: Изобщо няма да ги коментирам,само ще спомена ,че от 2бр. и двата умряха на втория ден и бяха заменени с Тошиба ;)

Toshiba наистина са безспорния лидер в производството на лап топи(все пак са тяхно изобретение :winky: ), какъвто и да е гледай да е Toshoba, а сетих се и за още един плюс при тях, ако възникне проблем с лап топа и не могат да го отстранят до третия ден ти дават оборотен комп, аз сам продал вече над 20 Toshiba-и и не ми се е налагало да проверявам истинноста на тази гаранция щот нито една не отказала още!!! Иначе един Acer и едно Fujitsu-Siemens ми отвисяха 3 - месеца в сервиза!!!

Ако решиш за Toshiba да вземеш гледай да е правена за европейския пазар, че нали сме си българчета и внасят и такива правени за американския, а оптределено имат разлики :winky:
Успех !!!
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 05 Юни 2006, 16:00

ge_a написа:И аз като специялист от този бранш да посъветвам, това написаното отдолу е самата истина:

А това още по голямата истина:

vld написа:Fujitsu-Siemens :arrow: Изобщо няма да ги коментирам,само ще спомена ,че от 2бр. и двата умряха на втория ден и бяха заменени с Тошиба ;)

Toshiba наистина са безспорния лидер в производството на лап топи(все пак са тяхно изобретение :winky: ), какъвто и да е гледай да е Toshoba, а сетих се и за още един плюс при тях, ако възникне проблем с лап топа и не могат да го отстранят до третия ден ти дават оборотен комп, аз сам продал вече над 20 Toshiba-и и не ми се е налагало да проверявам истинноста на тази гаранция щот нито една не отказала още!!! Иначе един Acer и едно Fujitsu-Siemens ми отвисяха 3 - месеца в сервиза!!!

Ако решиш за Toshiba да вземеш гледай да е правена за европейския пазар, че нали сме си българчета и внасят и такива правени за американския, а оптределено имат разлики :winky:
Успех !!!

Мерси, че колегите оценяват мнението ми! :D
Моето пристрастие, обаче, е hp и бих ги препоръчал с три ръце, ако не бяха толкова скъпи. Но ако ти се дават пари за качество и класа, мисля че няма да съжалиш за hp. (а нали феновете на БМВ са такива хора - дават повече от нормалното пари, но получат нещо което никой друг го няма) IBM се доказаха като пропаднала марка от това което знам и виждам. Toshiba и Dell предполагам че са добри по продаждбите и отзивите за тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Юни 2006, 16:03

дано никога не се налага да опреш до гаранция за тошиба, защото сервиза им БГ е под всякаква критика. а цената на извъгаранционната поддръжка на тошиба е една от най-скъпите, ако не и най-скъпата... но иначе са много добри машини наистина. в момента най-добрия избор изглежда е HP и IBM. Dell са може би най-доброто като съотношение цена/качество.
just my 2 cents...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 05 Юни 2006, 16:14

ge_a написа:!!!

Мерси за отговорите момчета... като човек който продава такива неща ... можеж ли да сподели малко повече инфо акто цена и параметри... мерси ... най-вероятно края на седмицата ще дам моя комп и ще търся вече нещо за купуване :):)

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 05 Юни 2006, 16:28

Терзийски написа:
ge_a написа:!!!

Мерси за отговорите момчета... като човек който продава такива неща ... можеж ли да сподели малко повече инфо акто цена и параметри... мерси ... най-вероятно края на седмицата ще дам моя комп и ще търся вече нещо за купуване :):)

Ето ти офицялния вносител на Toshiba

http://www.tech-bg.com/index.php/manufacturers_id/29

Аз лично ти препоръчвам да си избереш някоя ширико екранна, много е удобна за адвокатска работа(до колкото разбрах си адвокат), отпада проблема с местенето на листа на лявово на дясно след като си увеличил шрифта за да не се взираш в това което си написал :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 05 Юни 2006, 19:03

1.Не се гъбаркам :arrow: http://www.atomchip.com
2.Значи ако искаш хубав TOSHIBA / IBM / DELL /HP(мнооого добри).
За лаптоп както казаха колегите по горе ще трябва да се охарчиш,все пак са микрочасто.Гледай да вземеш лаптопа с максимални параметри ( не се подлъгвай да вземеш боклук с хубави параметри пред марков с по-обикновени ).Гледай да е със scratchpad ли touchpad ли каквото му е там,защото някой са с джойстици.Екрана задължително 17" (и да е 325/35 :mhihi: ),Ram 512 Нагоре

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 05 Юни 2006, 20:26

и аз мисля че дел е един от наи добрите избори м/у цена и качество ;) с това се занимавам бачкам в жар няма да ти препоръчвам конкретни модели просто трябва да ми кажеш до колко пари си си приготвил и тогава :P има лаптопи и за 1000 има и за 6000 ти трябва да си прецениш ;)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 06 Юни 2006, 7:15

Overburner - NX написа:...Екрана задължително 17" (и да е 325/35 :mhihi: ),Ram 512 Нагоре..

Не мисля, че ти трябва 17 инчов. За мен най добрите за 15.4 инчовите с хубава резолюция на екрана.

Аз имам 2 лаптопа и двата са 15.4" единия е с АМД3000+ процесор и 512 рам, а другия е с Пентиум М 1.8 с 1г рам и ати радеон 9700 про.

Така акто те гледам ти трябва лаптоп с параметри от сорта на:

Пентиум М 1.7-2.1 Гигахерца

Рам -512 мин (рамта е евтина и може да си е купиш след това, гледай обаче като купуваш да е 1платка по 512 а не 2х256, защото след това ще ти остане една в излишък)

Хард - 80Г (това пак винаги може да го ъпгреиднеш, цените падат много бързо, аз съм в момента със 100ГБ на 7200 рпм..)

Видео - поне 64 МБ, и гледай да не е на Интел картата ами нещо от сорта на Ати/Нвидия.

Екран - както спонеах по горе да е с хубава резолюция дори са е 14" . Моя е 1680ь1050 и съм прдоволен.

Ми това е общо взето..

Като купуваш гледай да има гараниця поне 2-3 год. защото както харда така и екрана ще се преебе по някое време.

Марки много - препоръчвам ти Делл и ХП.

Най-хубави и най скъпи са ИБМ...

успех.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата