Измамите по телефон

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Измамите по телефон

Мнение от ukelichko » 16 Мар 2012, 1:28

Поне на мен два пъи са ми звъняли на случаен принцип а и на приятелите ми също. Ако са подготвени като нищо могат да врътнат човек, но това са прости мангали дето нямат толкова акъл. Но пък нямат и какво да им вземат ако ги хванат, защото при циганьора дето се занимава с измами системата е "куче влачи рейс". един звъни, на друг просяк се води картата на телефона и той най-вероятно е инвалид и сляп и няма нищо на негово име. Отделно се хващат баламурници и разни шамири-наркомани да приберат парите и дирята се изгубва. А и мангалите са прости, необразовани, нечистоплътни и черни и при това положение е доста трудно да се сдобият с личните данни на лицата. За мен не е проблем да си набавя цялото родословно дърво на някой.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Мар 2012, 1:40

Еххх, как искам да се вида с некои от тея.
На мен ми звъни телефона, стационарния дигам аз и се почва "баща ви блъсна дете, аз съм еди си кои адвокат треа много бързо едни пари да подкупил полицайте" баща ми седи на дивана и ме гледа и се чуди кво става, аз " Ок колко пари и къде да дойда" и ми затвориха телефона.
Друга пак същата дигам аз, "викат ми майка ви блъсна човек положението е зле, треат пари" (майка ми почина преди 7 години) "викам им добре колко пари и къде" пак ми затвориха.
3 ти път звъни телефона дига стареца ( баща ми ) "сина ви пиян блъсна човек на там знаете, стареца вика, добре ще дам парите къде да се видим, теш му затвориха"
Та от всичкото разбрах, че треа цирк да играеме, щот тея се усещат, а как искам да ги пипна копеленцата.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Мар 2012, 2:33

Колеги не си правете гаргара с тая тема щото има хора които са ужилени много жестоко от телефонната мафия.Въобще не са еднакви тия измами и тея които ги вършат не са тъпи мангали а са доста хитри и организирани.Със сигурност ползват информация от вътрешен човек в мобилните оператори.Казвам ви го от собствен опит защото два пъти досега са се опитвали с тоя номер като се дава информация която няма откъде да я знаят освен от мобилния оператор.Например че не си в града и казва точно в кой град станало нещо и веднага парите.Откъде другаде може да знае че не съм във Варна а съм в София примерно ? И представете си че не всеки момент човек може да провери и да се свърже за да е сигурен че няма нищо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 16 Мар 2012, 10:21

Малко се поизместихме от фокуса на темата, но...да колегите по горе са прави, хората в паниката си не мислят трезво! Мой познат изгоря с 8000 лв, че и на крак им ги занесъл в В.Търново. И ДА....имат некво инфо щото го метнали за дъщеря му еди кво си станало в Гърция а тя наистина е там от години...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 16 Мар 2012, 13:53

Фацебук бе братлета, какви информатори ще има при мобилните?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Измамите по телефон

Мнение от frizzante » 16 Мар 2012, 14:56

kronos написа:Фацебук бе братлета, какви информатори ще има при мобилните?

Съмнявам се бабите и дядовците да са фенове на Фейсбук...но да донякаде може да се набави някаква информация от там.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Предишна

Назад към Извън Темата