Проблем с багажника!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nmizov
- Потребител
-
- Кара: 520I
Проблем с багажника!
Здравейте колеги, имам следния проблем. Миналата седмица си затворих багажника и сега няма отваряне. Пробвам да го отворя с предното копче от купето чувам цъкане, но нищо не става?! Не съм много запознат, но си мисля че проблема не е механичен, а електрически?! Няко да ми препоръча човек, който може да ми помогне?!
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- senata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: Bmw X5
Re: Проблем с багажника!
колега, с комби ли си или седан? Ако си с комби, отваряш порозреца и дигаш кората която е на капака и там има едно капаче за аварийно отваряне, хващаш го и го дърпаш и се отваря капака. После търсиш проблема в електрическата машинка която се намира в капака. Предполагам че капака не ти се е затворил напълно и на таблото ти свети лампата...
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо - получаваш нови въпроси;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- nmizov
- Потребител
-
Колата е седан и вчера едно приятелче ми показа, как става с ключа, то било много лесно, но кой да зане
! За жалост не открихме проблема, бушоните са си наред, свалихме електрическото моторче, подадохме ток и то си работи. Явно ще търся човек да погледне по инсталацията или някое реленце да е заминало?!
! За жалост не открихме проблема, бушоните са си наред, свалихме електрическото моторче, подадохме ток и то си работи. Явно ще търся човек да погледне по инсталацията или някое реленце да е заминало?!- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Кабела в гумената част от дясно на капака, като се отвори се пречупва много често и от там ти е проблема.
- nmizov
- Потребител
-
Съмнявам се колега, че не е от кабелите, а че имам проблеми с електрониката по колата. Днес забелязах, че фаровете не се регулират като ги пусна, а стоят забити в земята и двата предни габарита не светят. Когато някой седне на седалката до шофьора понякога светва лампата на еърбега и след определено време се изгася сама. Много често ми горят крушките на предните и задните габарити (през почти 2-3 месеца ги сменям). Внезапно ми спря парктроника. След последната смяна на задната дясна крушка на габарита, индикацията на борда продължава да показва червена светлина и да издава звукове сигнализация. Багажника отказа да се отваря с бутончетата. При големи студове предния ляв ксенон понякога не светва и се налага да рестартирам светлините по 5-6 пъти, за да светне. Всички тези проблеми се появиха в период от 2-3 месеца, но досега не им обръщах внимание. Имам чувството, че нещо е станало през големите студове и може да се е повредило или пък да са се натрупали толкова много грешки в компютъра, че да се бъгва колицата.
Препоръчайте добър сервиз за диагностика или да ходя в оторизираните сервизи на БМВ?!
Мерси предварително!
Препоръчайте добър сервиз за диагностика или да ходя в оторизираните сервизи на БМВ?!
Мерси предварително!
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Много мъка има на тоз свят, божееееееее ! Колега, не се вдетинявай ами седни хубаво прочети по всеки един твой проблем решенията, и си карай колата без грижи.....Все пак съзнаваш че е на 12 години близо нали ??
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
Погледни дали ти светят лампите на задния номер.Ако не светят затова ти дава грешка за изгоряла лампа.За да не светят може да е от този кабел който ти казах.Заграденият с червено на снимката.И в капака влиза I-Bus така че може от там да прави проблем.

- nmizov
- Потребител
-
sadex5 написа:Много мъка има на тоз свят, божееееееее ! Колега, не се вдетинявай ами седни хубаво прочети по всеки един твой проблем решенията, и си карай колата без грижи.....Все пак съзнаваш че е на 12 години близо нали ??
Колега, не се ''вдетинявам'', а и техниката не ми е най-силната страст! Точно затова помолих за помощ, някой да ме ориентира към определен сервиз, защото нямам намерение да пипам нещо, което ми е чуждо по занятие! Що се отнася до колата, всичко това се случва за много кратък период от време и ме навява на мисълта, че проблемите може и да не са комплексни!
Благодаря и на другите колеги за ориентира, който ми дадоха, ще огледам пак колата, както и подобни теми във форума, но май ще се засилвам към Дару Кар?!
Поздрави!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Колега за всеки един проблем по колата има писано във форума. Няма или аз поне не съм срещал да има нещо за честото изгаряне на крушките на габаритите. Причини за това може да бъдат крушки ментаци или окислени фасунги от там лош контакт и крушките спират да светят или да изписва на борда че е изгоряла дадена крушка а пък тя да не е. Това с борда се получава и когато крушката не е с точната мощност (има писано за това). Най-добре потърси малко и ще намериш решенията на проблемите поне да знаеш какво да очакваш като я закараш на сервиз. Не са малко случаите в които се учат на колата ти разни майсторчета
ако си попаднал в неподходящия сервиз. Добре си се насочил към Дару но до колкото знам там почват от най-скъпото при отстраняването на проблем а при теб не са малко.

- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Здравейте, и при мен спря да работи багажника отваря се само с ключа. От бутоните на дист. под кормилото, и на багажника не става да се отвори, разглобих тая чената кутия с моторчето механично всичко си е ок .Някой може ли да помогне с какъв волтаж да пробвам моторчето дали работи ?
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
Виж си кабела който е заграден в червено на снимката 2 мнения по-горе.Има прекъсвания понякога в кабелите които се пречупват.Иначе моторчето е на 12в. и може да го пробваш.
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
mitkofriz написа:Виж си кабела който е заграден в червено на снимката 2 мнения по-горе.Има прекъсвания понякога в кабелите които се пречупват.Иначе моторчето е на 12в. и може да го пробваш.
Колега интересно вече как за четвърти път пишеш за кабелите, че и снимка даде, ама явно на никой не му се вярва а е точно там проблема! При мен като го разглобихме и 6 от кабелите бяха буквално скъсани! Не ми светеха и двете интериорни светлини в багажника и не можехме да установим от къде има утечка до момента, в който при поредното затваряна на багажника не се активира централното и отключи колата и стана ясно... За протокола и аз съм със седан 520и и не мисля, че трябват кой знае какви умения да се извади въпросното уплътнение и да се види в какво (трагично) състояние са кабелите! Дори и да не си ги поправите сами, поне да знаете къде е проблема, за да не ви излъжат, че такива майстори има, че свят да ти се завие... Айде поздрави и със здраве, колеги!
- kluna_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
при мен проблема беше в ел. моторчето, което върти червяка на механизма за отварянето.
разглобих моторчето (трудно) и го почистик хубаво с контактен спрей и вд40. бяха клеясали четките му и не правиха добър контакт.
Ако нямаш мех. повреда или нещо с кабелите и електроника почти съм сигурен, че е от това. Обикновено проблема се появява като понапече слънце по колата след зимата...
разглобих моторчето (трудно) и го почистик хубаво с контактен спрей и вд40. бяха клеясали четките му и не правиха добър контакт.
Ако нямаш мех. повреда или нещо с кабелите и електроника почти съм сигурен, че е от това. Обикновено проблема се появява като понапече слънце по колата след зимата...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2