Рециклиране на шарнири
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ivo_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d-136-99g
- Мечтае да кара: M5
Re: Рециклиране на шарнири
Колеги на моита е разбит гумения демфер на външния шарнир на носача става ли както казвате дасе набие друг шарнир и как става набиването и от каде може даго купа или трябва дасе рецилира е46 320д 99г благодаря предварително
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Рециклиране на шарнири
ivo_88 написа:Колеги на моита е разбит гумения демфер на външния шарнир на носача става ли както казвате дасе набие друг шарнир и как става набиването и от каде може даго купа или трябва дасе рецилира е46 320д 99г благодаря предварително
От къде си?
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- ivo_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d-136-99g
- Мечтае да кара: M5
Re: Re: Рециклиране на шарнири
RaHzElChO написа:ivo_88 написа:Колеги на моита е разбит гумения демфер на външния шарнир на носача става ли както казвате дасе набие друг шарнир и как става набиването и от каде може даго купа или трябва дасе рецилира е46 320д 99г благодаря предварително
От къде си?
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Пазарджик
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
За там не мога да помогна.
- sokingr
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320Д
- Мечтае да кара: БМВ 330хд
Колеги помогнете с адрес за рециклиране на шарнири и смяна на тампони в Пловдив , но да са добри майстори
А тези на окръжна болница правят ли тампоните или рециклират само шарнирите? Дайте някакви телефони ако имате...или съвет къде да карам колата и за един ден да стане работата.
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колеги изчетох цялата тема,но така и не намерих адрес или телефон на някой който рециклира шарнири в Пловдив!
Ако някой има някаква информация нека сподели:)
Благодаря!
Ако някой има някаква информация нека сподели:)
Благодаря!
Ще споделя какво се случи като реших да рециклирам шарнири и аз. Отидох с сервиз Оптела в Пловдив разбрах, че рециклирали шарнири. Оставих колата за рециклиране на късия и дългия. След интервенцията която струваше около 100 лв. си тръгнах. След близо седмица започна едно тропане по дупките. Отодх пак там защото имаха тестер за аморт. но селед като се оказа, че са ок огледахме пак шарнирите. Оказа се единия от правените шарнири имал луфт и от там е тропането. Оставих ги пак за ремонт за да ги направят наново, но се оказа че луфта не бил от самия шарнир ами от там където се хваща за носача( някъв тампон имало които бил дал фира ) което не подлежало на ремонт и решението е нов носач -> Излиза че 100те лева са отишли на вятъра. След това се обадих и отидох при майстора при които по принцип си карам колата и тои беше споменал, че и те рециклирали шарнири. Начина по които те ги павят е по различен, а именно избват целия шарнир от оригиналния носач правят легло на струг и слагат сменяем шарнир мисля, че на мейле като цената е също около 50 кинта. Сменихме проблемния и сега всичко е наред.
Излиза, че има 2 варианта за рециклиране единия е да оправят този които имаш в момента другя е да ти го сменят с нов.
Моят съвет е ако правите шарнири да ги правите по втория начин със нови сменяеми.
Излиза, че има 2 варианта за рециклиране единия е да оправят този които имаш в момента другя е да ти го сменят с нов.
Моят съвет е ако правите шарнири да ги правите по втория начин със нови сменяеми.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Доста е коментирано, че рециклирането на шарнирите е бошлаф работа. Не ми се впуска сега в подробности (преди време го коментирахме, но не помня къде точно), но не си давайте носачите за рециклиране на вашите шарнири, а направо ги избийте на преса и набийте нови шарнири от Е36.
Si non confectus, non reficiat.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Zagy написа:Доста е коментирано, че рециклирането на шарнирите е бошлаф работа. Не ми се впуска сега в подробности (преди време го коментирахме, но не помня къде точно), но не си давайте носачите за рециклиране на вашите шарнири, а направо ги избийте на преса и набийте нови шарнири от Е36.
В смисъл да се търси място където се изрязва стария и се набива нов от Е36 ли?А не където отварят стария шарнир и го заливат нали.
- Zagy
- нафтения
-
koleto_78 написа:Zagy написа:Доста е коментирано, че рециклирането на шарнирите е бошлаф работа. Не ми се впуска сега в подробности (преди време го коментирахме, но не помня къде точно), но не си давайте носачите за рециклиране на вашите шарнири, а направо ги избийте на преса и набийте нови шарнири от Е36.
В смисъл да се търси място където се изрязва стария и се набива нов от Е36 ли?А не където отварят стария шарнир и го заливат нали.
Точно!

Мисля и аз да сменям шарнирите(заедно с носа4а,понеже вървят комплект) скоро и затова да попитам нещо .
Добре , а не е ли по добре да се избие стария шарнир и да се сложи нов сменяем (от тези подсилените) които са си за Е46 ,щом носа4а е ОК? Излиза хем по евтино хем си ползваш оригиналния носа4 + след 20 000 км може за 50-60 лв да смениш само шарнира .
Трябва ли да се стругова нещо или след избиването на стария леглото пасва и за тези на Мейле (примерно) подсилените-сменяеми ?
това не можах да разбера !
Къде във Варна ги правят евентуално ?
Добре , а не е ли по добре да се избие стария шарнир и да се сложи нов сменяем (от тези подсилените) които са си за Е46 ,щом носа4а е ОК? Излиза хем по евтино хем си ползваш оригиналния носа4 + след 20 000 км може за 50-60 лв да смениш само шарнира .
Трябва ли да се стругова нещо или след избиването на стария леглото пасва и за тези на Мейле (примерно) подсилените-сменяеми ?
това не можах да разбера !
Къде във Варна ги правят евентуално ?
- guiltyboy86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323i
за късия шарнир от е36 знам че става със избиване дълъг шарнир от е36 става ли на носач на е46 ако се избие разбития и се набие здраавия от е36 или дългите се рециклират само ,или дълъг шарнир мейле може да се набие на оргинален носач на е46 или само за носач мейле си става
- Zagy
- нафтения
-
На оригиналния носач на Е46 дългия шарнир е несменяем - ако се скапе си търсете нов носач. На носачите на Мейле и двата шарнира са сменяеми.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
koleto_78 написа:Zagy написа:Доста е коментирано, че рециклирането на шарнирите е бошлаф работа. Не ми се впуска сега в подробности (преди време го коментирахме, но не помня къде точно), но не си давайте носачите за рециклиране на вашите шарнири, а направо ги избийте на преса и набийте нови шарнири от Е36.
Точно така когела сменя се късия шарнир нищо не се реже просто се избива на преса и се набива новия пък дилгия ако е разбит се залива и така карат колите доста, така съм направил дота носачи на е46 включително и моите са така и вече 60 хиляди нямам грижи и не ги мисля тези шарнири и цената за двата носача с труда и оригинален шарнир от е36 е около 200 лв което напрактика е на цената на един носач на средна цена и марка.