Откриването на мото сезона и още нещо.....
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Re: Откриването на мото сезона и още нещо.....
Вчера съм висял пред Пирогов почти цяла нощ, защото познавам пострадалия.. Колеги, не случайно мотористите ревем "пазете ни" точно по това време на годината... и докторите от Пирогов казаха, че най - много и най - гадните инциденти са именно около откриването и закриването на сезона. Обаче само с "пазете ни" не става, на всичките ми познати казвам, че трябва да се пазим взаимно, без значение какво караме. Всички сме участници в движението. Времето се затопля, хората мислят, че настилката е суха и безопасна и много от тях започват да шофират малко или много безразсъдно.
Призовавам всички колеги, без значение какво управляват, да шофират разумно и пожелавам на всички една година/сезон с мн по - малко черна статистика
Призовавам всички колеги, без значение какво управляват, да шофират разумно и пожелавам на всички една година/сезон с мн по - малко черна статистика

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Вчера видях една колона от около десетина моториста с пистови мотори, душата ми се напълни, движеха се в пакет, без да дават зор, а не бяха на уличка, а на булевард. Във събота мисля да отида на Александър Невски и да се порадвам малко. 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги,
аз като водач на автомобил ВИНАГИ пазя другите около мен,независимо дали са пешаци или мотористи,много моля да не излизате с призиви "пазете НИ",защото едно 90% не спазват правилата за движение,карат без номера,без каски,безразсъдно,с превишена скорост и без да се спазват правилата за движение,и на тоя фон "пазете ни" е меко казано циничен.
Това все едно да съм някакъв идиот пешеходец,да пресичам където си искам ,особено отгоре на цариградско шосе и с песен на уста "Пазете МЕ"
Аз ,в редките случай когато карам мотоциклет,очите са ми на 360 градуса и гледам никога да не преча на движението,а често,понеже не съм много опитен с мотоциклет,като има големи задръствания-спирам от страни!
Колеги,поне от тоя форум,спазвайте правилата за движение,карайте с нормална скорост,каквато е отбелязана на знаците и карайте С НОМЕРА,щото като видя някой без номер,така ми се иска да го по'дпра...как и да е
Надявам се да няма инциденти с мотористи.
Успешен сезон ви желая на всички колеги.
аз като водач на автомобил ВИНАГИ пазя другите около мен,независимо дали са пешаци или мотористи,много моля да не излизате с призиви "пазете НИ",защото едно 90% не спазват правилата за движение,карат без номера,без каски,безразсъдно,с превишена скорост и без да се спазват правилата за движение,и на тоя фон "пазете ни" е меко казано циничен.
Това все едно да съм някакъв идиот пешеходец,да пресичам където си искам ,особено отгоре на цариградско шосе и с песен на уста "Пазете МЕ"
Аз ,в редките случай когато карам мотоциклет,очите са ми на 360 градуса и гледам никога да не преча на движението,а често,понеже не съм много опитен с мотоциклет,като има големи задръствания-спирам от страни!
Колеги,поне от тоя форум,спазвайте правилата за движение,карайте с нормална скорост,каквато е отбелязана на знаците и карайте С НОМЕРА,щото като видя някой без номер,така ми се иска да го по'дпра...как и да е
Надявам се да няма инциденти с мотористи.
Успешен сезон ви желая на всички колеги.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тъй като скоро мисля да се присъдиня към двуколестните
,преди няколко години бях редовен на подобни събирания и дружни карания и какво ли не,,нагледох се и на глупости от страна на мотористите и на шофьорите...като човек ,рядко имащ въжмоност да се порадва на този адреналин първо пожелавам на всички на 2,4,6 и колкото имат колела - безавариен сезон
..точно сега когато се стопли,летните гуми са обути и т.н настроението е приповдигнато стават най-големи беди..имам приятел ,чиято работа е точно да ходи по тези катастрофи - и вчера бяхме в Борисовата и неговия коментар бе "Айде пак останах без отпуска " - защото сега е пика на катастрофи..
Аз съм бил свидетел как на околовръстното моторист бе умишлено - подчертавам умишлено избутан - съборен от пътя - без да има никаква причина ( а и да има е малоумно и за мен си граничи с опит за убийство)..
Всеки има вина - няколко пъти съм засичал мотори,кога от моя небрежност (признавам си) кога от факта,че при над 100 извън градско каране,не очаквам да прелети кола с над 160 покрай мен ей така изведнъж,погледнал съм в огледалото и а да изпреваря-да ама не,защото точно след секудни имах 4 фара зад мен псувайки и т.н ,че съм ги засякъл...към колегите с мотори,повечето не са направени за градски условия ..не може на бул.България да се лети с над 160 и т.н особено цариградско и да изисквате всеки път да ви видят и пазят - кеф е голям,но се поставете на мястото на шофьорите в тези моменти .
Не може да караме като психясали,само в страничното и задното огледало нон-стоп да търсим кой ще изкочи
успешен и безавариен сезон на всички

Аз съм бил свидетел как на околовръстното моторист бе умишлено - подчертавам умишлено избутан - съборен от пътя - без да има никаква причина ( а и да има е малоумно и за мен си граничи с опит за убийство)..
Всеки има вина - няколко пъти съм засичал мотори,кога от моя небрежност (признавам си) кога от факта,че при над 100 извън градско каране,не очаквам да прелети кола с над 160 покрай мен ей така изведнъж,погледнал съм в огледалото и а да изпреваря-да ама не,защото точно след секудни имах 4 фара зад мен псувайки и т.н ,че съм ги засякъл...към колегите с мотори,повечето не са направени за градски условия ..не може на бул.България да се лети с над 160 и т.н особено цариградско и да изисквате всеки път да ви видят и пазят - кеф е голям,но се поставете на мястото на шофьорите в тези моменти .
Не може да караме като психясали,само в страничното и задното огледало нон-стоп да търсим кой ще изкочи

успешен и безавариен сезон на всички

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
много сте ми интересни... "пазете ни"?
това да не е секс без презерватив бе младежи?
ако сам не се пазиш- не си за мотор.
не цепиш ленти, държиш се на пътя като средн клас автомобил и гледаш да не попадаш във ситуации в които зависиш от тия около тебе. колко от моторджиите в бг карат така? аз един не видях. може и да има- ама аз не видях. такива изпълнения съм виждал особено в града че.. за бой сте повечето. и това ви го казва човек дето живее на две гуми общо взето (аз).
ще ви дам една насока (важи за коли и мотори)- ако трябва да дадеш мигач за да предупредиш другите около тебе за маневрата си - значи зависиш от тях и разчиташ на тях да направят (или да не направят) нещо свързано с твоята маневра. е, целта е така да караш че да не трябва да даваш мигач защото така си се поставил на пътя, че да не зависиш от другите. пак казвам- ясно че това няма как да стане- ама .. това е идеята.
и така.
леко, както казват "keep the shiny side up" и умната.
това да не е секс без презерватив бе младежи?
ако сам не се пазиш- не си за мотор.
не цепиш ленти, държиш се на пътя като средн клас автомобил и гледаш да не попадаш във ситуации в които зависиш от тия около тебе. колко от моторджиите в бг карат така? аз един не видях. може и да има- ама аз не видях. такива изпълнения съм виждал особено в града че.. за бой сте повечето. и това ви го казва човек дето живее на две гуми общо взето (аз).
ще ви дам една насока (важи за коли и мотори)- ако трябва да дадеш мигач за да предупредиш другите около тебе за маневрата си - значи зависиш от тях и разчиташ на тях да направят (или да не направят) нещо свързано с твоята маневра. е, целта е така да караш че да не трябва да даваш мигач защото така си се поставил на пътя, че да не зависиш от другите. пак казвам- ясно че това няма как да стане- ама .. това е идеята.
и така.
леко, както казват "keep the shiny side up" и умната.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
И аз призовавам мотоциклетистите да бъдат малко по-внимателни и не толкова нахални! Днес за малко да съборя един мотоциклетист който най-нахално в последния момент без да подаде мигач реши да ме изпревари от дясната страна, при положение че бях подал мигач не в последния момент преди да се престроявам. Добре че се съобразих че ще я направи тази безумната маневра.
Аз винаги се съобразявам с мотоциклетистите дори при натоварен трафик като ме застигнат им правя място да ме изпреварят безпроблемно. Съобразявайте се и вие с тези които карат автомобили.
Дано този сезон се размине с по-малко инциденти с мотоциклети.
Аз винаги се съобразявам с мотоциклетистите дори при натоварен трафик като ме застигнат им правя място да ме изпреварят безпроблемно. Съобразявайте се и вие с тези които карат автомобили.
Дано този сезон се размине с по-малко инциденти с мотоциклети.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Винаги се стремя да "пазя" моторист, карал съм мотор 3 години и знам какво е да те засичат постоянно и да не те виждат .... Мои колеги редовно ги блъскат и засичат и е супер куцо, добре че са наред ...
Все пак ако караш с 200 с мотора и изпреварваш колона автомобили винаги трябва с 1 на ум, понеже мнооого хора не очакват обект да се движи с такава скорост и съответно дори не считат, че трябва често да гледат в огледалата и да следят за въпросния летящ.
Уважавам мотористите, и съжалявам за пострадалото момче, но риска да караш мотор е голям не само в нашата страна.
Все пак ако караш с 200 с мотора и изпреварваш колона автомобили винаги трябва с 1 на ум, понеже мнооого хора не очакват обект да се движи с такава скорост и съответно дори не считат, че трябва често да гледат в огледалата и да следят за въпросния летящ.
Уважавам мотористите, и съжалявам за пострадалото момче, но риска да караш мотор е голям не само в нашата страна.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
deyan-enchev написа:Все пак ако караш с 200 с мотора и изпреварваш колона автомобили винаги трябва с 1 на ум, понеже мнооого хора не очакват обект да се движи с такава скорост и съответно дори не считат, че трябва често да гледат в огледалата и да следят за въпросния летящ.
"едно на ум"?
не... по скоро нямаш ум изобщо. в случая разчиташ на тези в колоната да не тръгнат да изпреварват. това е наивно...
ето точно за такива неща говоря...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не визирам моите разсъждения или себе си ... просто доста мотористи така карат в БГ за жалост и инцидентите са налице.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
deyan-enchev написа:Не визирам моите разсъждения или себе си ... просто доста мотористи така карат в БГ за жалост и инцидентите са налице.
да, разбрах те. просто като използва "лична" гледна точка в изречението си аз последвах стила ти.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
deyan-enchev написа:Все пак ако караш с 200 с мотора и изпреварваш колона автомобили винаги трябва с 1 на ум, понеже мнооого хора не очакват обект да се движи с такава скорост и съответно дори не считат, че трябва често да гледат в огледалата и да следят за въпросния летящ.
И искате такива аз да ги пазя, така ли

Я да видим какво следва от простите сметки:
Аз съм погледнал и не съм видял мотора щото е бил дребен предмет поне 100м. назад и за кратките 2-3 секунди ме е настигнал- съответно аз като изпреварвам го засичам и мога да го убия като нищо... Дори и мотора да е бил с пуснат фар пак трудно се вижда като е надалеч и се осъзнава, че тоя фар не е на кола, а още по-трудно се преценява с колко кара... А и аз по коя извратена логика трябва да се усетя, че зад мен идва донор на органи дето кара с 200 при ограничение 90

Който е решил да кара твърде бързо да мисли и да се пази сам- нито аз, нито другите можем да опазим олигофрени които не мислят...
ПС: Миналата година видях едно много просто решение: монтирани блиц светлини (или както се водят там тея мигащите), е това хваща окото като го видиш и му обръщаш внимание- човека казва, че откакто ги е сложиш му е много по-лесно да кара...
ПС2: Както казах- ще ви пазя АКО ви видя...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Лично аз си карам спокойно. Не преминавам ограничето, защото мотора не е много за скорости над 100.. и не права рискови изпреварания. Все пак карам МЗ 250 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
Очите на четири, едно наум винаги... Не гледайте само мигачите, а и водачите, движенията им, реакциите им. Карайте с нагласата, че никой не ви вижда
Нека колкото се може повече неща зависят от нас, щото ако разчитаме на другите да ни пазят
п.с. един добър спортен кюнец с плътен, басов и малко по-силен звук помага
и през деня извънградско - дълги!

п.с. един добър спортен кюнец с плътен, басов и малко по-силен звук помага

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
В България, който и да ти обяснява, че те пази, а и ти да се пазиш все тая. Аз лично успях да оцелея за почти 10 години по родните ни пътища, докато не се отказах(при раждането на второто дете, а и почти цялото ми обкръжение се преби в един и същ сезон). Като се сетя за някои случки, които съм имал и изтръпвам - тръпки ме побиват. А и като се сетя и за погребенията, на които съм бил, едното от които и на 16 годишно момче...
По принцип съм си оставил екипа, всичко си пазя... но едва ли ще се кача на мотор пак... в България.
Иначе ви пожелавам безавариен сезон... пазете се и дано да имате и вие късмет дълги години(като мен).

По принцип съм си оставил екипа, всичко си пазя... но едва ли ще се кача на мотор пак... в България.
Иначе ви пожелавам безавариен сезон... пазете се и дано да имате и вие късмет дълги години(като мен).
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Офф...темата тръгна точно на където не исках. От никой не очаквам да ме пази. И никъде в темата не съм го изисквал от останалите участници в движението
По скоро предупреждавах останалите мотористи да внимават и да видя дали някой от форума ще е събота....
Иначе тема за колко били лоши мотористите и как те карат бързо пък не спират пък не им пишат акт, а на мен ми пишат и как не седят в задръстване пък ние седим....такива хейтърски теми си има всяка година и аз няма да съм тоя който ще я пусне.
Но въпреки това - масово се изпреварва без да се гледа огледалото, независимо от скоростта на тоя отзад. Една и свирках мигах и накрая и тупаница в стъклото изяде за да ме види а съм я изпреварвал с 60км/ч.
И не разбирам кво толкова хейтите ,че се предреждат по задръстването мотористите, все едно аз да хейтя пешеходците ,че се разхождат по магазините и тротоара пък аз с мотора немога???

Иначе тема за колко били лоши мотористите и как те карат бързо пък не спират пък не им пишат акт, а на мен ми пишат и как не седят в задръстване пък ние седим....такива хейтърски теми си има всяка година и аз няма да съм тоя който ще я пусне.
Но въпреки това - масово се изпреварва без да се гледа огледалото, независимо от скоростта на тоя отзад. Една и свирках мигах и накрая и тупаница в стъклото изяде за да ме види а съм я изпреварвал с 60км/ч.
И не разбирам кво толкова хейтите ,че се предреждат по задръстването мотористите, все едно аз да хейтя пешеходците ,че се разхождат по магазините и тротоара пък аз с мотора немога???
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4