Откриването на мото сезона и още нещо.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Re: Откриването на мото сезона и още нещо.....

Мнение от ivan1590 » 19 Мар 2012, 21:36

Всеки има право да прави каквото си поиска и да да си носи последствията.
Аз лично се стремя да карам безопасно и по правилата и ми е все тая какви са останалите на пътя-мотористи, камиони, пешеходци.
Имам по специално отношение единствено към децата, защото те не могат да се пазят сами и им е простено дори и да направят някоя глупост.
Мигач, огледало , маневра, не изпреварвам в завои или при малка дистанция с насрещните, карам си в лентата, не преча на никой по -бърз от мен да ме изпревари.
Не мисля да си слагам радар на колата за ниско прелитащи мотористи или да карам в канавките и през дърветата заради тях.

Аватар

Мнение от apostate » 19 Мар 2012, 22:02

моралистите пак се обадиха както в всеки форум
няколко примера от миналата година
- дал съм мигач за дясен завои към баумакса и донре че гледам в огледалата защото един бус сече завоя и ме изпреварва отдясно с спирачки /явно много бързаше/ - взех завоя от външната страна което на мотор е супер опасно
- карам по цариграцко към покрай ОМВ 4-ти км. в среднара лента с 70 км/ч и намалявам зашото и колите отпред намаляват и в същия момент чивам писък на гуми зад мен - някаква кифла явно се заблеяла и замалко да ме отнесе въпреки че карам споко и съм в ограничението
- намалявам на пешеходна пътека пещеходеца минава одясно наляво и аз с лек десен го заобикалям /той върви в другата посока/ и минавам отзад му а в същото време една е36ца едва не го отнесе спря след пешеходната пътека добре че човека скочи напред та избегна згазване. не ми се мисли ако не бях заобиколил пешеходеца какво щеше да се случи и с мен и с него
- карам в лява лента с 60 км/ч /10 над ограничението но кои не го прави/ и една микра се истрелва без мигач пред мен - едва не се качих на задната и врата
- карам по булевард пак бавно и одясно ми излиза някакъв малоумен засича ме аз спирам на 20 см от колата му а тои ми вика не те видех сори. е не ме е видел щот съм с мотор и ще се размажа в него ако бях с джип сигурно щеше да ме види

а наи дразнещо е като някъв малоумен ти се лепне отзад. еми и спокойно да караш оня като ти е на един метър отзад и със сигурнос няма да спре така както ще спре мотора какво очаквате - еми навивам масура и дим да ме няма, наи опасното е да се движиш между и около коли - затова повечето мористи дръпват напред за да избегнат такива ситуации.
та няма нужда от излишен морал - просто бъдете по толерантни и пазете мотористите - те нямат ламарини да ги пазат и мрат като мухи и при наи малкиа /за вас/ контакт с тях :idea:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Мар 2012, 23:08

BMW_RIDER написа:...Иначе тема за колко били лоши мотористите и как те карат бързо пък не спират пък не им пишат акт, а на мен ми пишат и как не седят в задръстване пък ние седим....такива хейтърски теми си има всяка година и аз няма да съм тоя който ще я пусне....

Сега ако кажеш и, че не е вярно ;)

BMW_RIDER написа:...И не разбирам кво толкова хейтите ,че се предреждат по задръстването мотористите...

Аз поне нямам против, че минават напред- могат, минават... Но до момента в който някой олигофрен ми одере кочината/счупи огледало щото не преценил мястото- 3 десни огледала дадоха фира от такива... А най-мразя някой моторист да ми свири в задръстването да мръдна нанякъде, че да мине той- явно е сложно от мотора да види, че нямам къде да ходя...
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от apostate » 19 Мар 2012, 23:37

ms написа:
BMW_RIDER написа:...Иначе тема за колко били лоши мотористите и как те карат бързо пък не спират пък не им пишат акт, а на мен ми пишат и как не седят в задръстване пък ние седим....такива хейтърски теми си има всяка година и аз няма да съм тоя който ще я пусне....

BMW_RIDER написа:...И не разбирам кво толкова хейтите ,че се предреждат по задръстването мотористите...

Аз поне нямам против, че минават напред- могат, минават... Но до момента в който някой олигофрен ми одере кочината/счупи огледало щото не преценил мястото- 3 десни огледала дадоха фира от такива... А най-мразя някой моторист да ми свири в задръстването да мръдна нанякъде, че да мине той- явно е сложно от мотора да види, че нямам къде да ходя...

колега или говориш наизуст или просто искаш да привличаш внимание
за да те одере моторист трябва да е смъртни пиян и да не може да се крепи на мотора

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Мар 2012, 23:42

apostate написа:
ms написа:

за да те одере моторист трябва да е смъртни пиян и да не може да се крепи на мотора

... а ако жена ти е бремена и реши да повръща на кръстовището и си отвори бързо вратата за да не повърне вътре и някой с мотора влезе вътре - какво правиме?

та... хайде без да си играе(м)те на рулетка като цепиме лентите... като искаме да се отнасят с нас като с пълноправни участници в движението- ще се държиме като такива през цялото време- а не само като ни отърва... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от apostate » 20 Мар 2012, 0:04

alx написа:
apostate написа:
ms написа:

... а ако жена ти е бремена и реши да повръща на кръстовището и си отвори бързо вратата за да не повърне вътре и някой с мотора влезе вътре - какво правиме?

та... хайде без да си играе(м)те на рулетка като цепиме лентите... като искаме да се отнасят с нас като с пълноправни участници в движението- ще се държиме като такива през цялото време- а не само като ни отърва... ;)

то ако отвориш вратата в ленти с движещи се МПС-та същата е вероуятността да те отнесе и кола така че това не е аргумент
каквото и да защитавате от гледна точка на колите истината е че няма толератност към моторите,
и аз съм вуждал как нарочно се затваря пътя на мотор без причина /или поради не гледане в огледалата/ а и на мен са ми го правили
помислете какво става кати се удари кола и мотор ? тоя на мотора умира в 90%
та ако ние моторустите карахме танкове вие щяхте да призовавате да ви пазим с леките коли нали така ?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Мар 2012, 0:20

Незнам кой, кой не пази, ама аз като карам кола се оглеждам на 8, щото знам, че след 1 секунда може да излезне моторист каращ с 200 по Цариградско, и не ми казвайте, че не го правите щото и аз карам мотор и знам точно как е, та да не се прави(ме)те, че много се спазва закона и т,н, знаеме всички какво става като те удари адреналина и се шари из лентие с 150 като колите карат със 60-70 ;)

П.П освен това съм и колоездач.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от apostate » 20 Мар 2012, 0:52

N.Mihaylovski написа:Незнам кой, кой не пази, ама аз като карам кола се оглеждам на 8, щото знам, че след 1 секунда може да излезне моторист каращ с 200 по Цариградско, и не ми казвайте, че не го правите щото и аз карам мотор и знам точно как е, та да не се прави(ме)те, че много се спазва закона и т,н, знаеме всички какво става като те удари адреналина и се шари из лентие с 150 като колите карат със 60-70 ;)

П.П освен това съм и колоездач.

колега без лоши чуства ама маи си само колоездач поне това личи от мнението ти
или ако си се качвал на мотор то това е било скутерче
ще хо напиша пак ПАЗЕТЕ мотористите както пазите колоездачи, пешеходци и т.н.
може повечети от тях да са неразумни но това не трябва да предизвиква отмъстителност в тези с колите.. просто не мога да повярвам че в един авто форум се обсъжда дали да пазим мотористите или не след толкова жертви по пътищата
се едно да не пазим пещеходците които пресичат неправилно и да ги газим ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 20 Мар 2012, 1:02

Аз самият съм моторист и много уважавам всички колеги на пътя, без значение от вида на ППС или пол/възраст, но истината е че повечето мотористи карат безразсъдно!
Едва не пребих 2ма ония ден.. спрели да си лафят един до други в ускорителната лента към главния път, и това след завой без видимост.
Еми аз да не съм гадател в бъдещето, за да предвидя, че може да има такива идиоти(съвсем на място казано) да спрат там. :kuku: :kuku:
Естествено преди това ме подминаха със 140км/ч + на ограничение 70..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Мар 2012, 1:21

apostate написа:помислете какво става кати се удари кола и мотор ? тоя на мотора умира в 90%
та ако ние моторустите карахме танкове вие щяхте да призовавате да ви пазим с леките коли нали така ?

ма да не сме те качили на сила на тоз мотор ? като не можеш да поемеш/управляваш/избягваш риска не карай мотор.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 20 Мар 2012, 2:02

Имам чувството, че всяка година се делим на 2 лагера и аз съм некаде по средата. Никой не може да ме убеди, че едните или другите карат супер правилно и се другия им е виновен. Та аз и с колата да излезна за 30 мин в центъра на София, пак ме засичат по 10 пъти, 5 от които щото не са ме видяли, а карам на фарове целогодишно, та кво остава като съм с мотора. За това не трябва да ни пазите, а да се пазим взаимно.
Както казах и по - рано, познавам момчето от статията, случая му е супер нелеп! Адски ме е яд, щото е един от най - добрите хора, които познавам, а в момента бере душа в Пирогов! И си мисля "поне да беше карал със 180, та да има неква нормална причина да остане инвалид".. Да ама не, човека с колата нито е погледнал, нито е сигнализирал, че ще изпреварва, а Нако (пича от статията) е карал с около 100 и е бил вече до него и като го е ударил, крака му се е заклещил между колата и гумата на мотора. Оправданието на шофьора на колата според очевидец, когото също познавам - "ми не го видях"....
От друга страна познавам и маса народ, дет карат мотор от вчера и вече държат господ за шлифера. Нагледал съм се на "гениални" изцепки. И стига сме се делили на автомобилисти и мотористи, всички сме шофьори и участници в движението и трябва да се пазим взаимно, поне до колкото можем. Ако някой е решил да се трепе и вдигне 200, без значение дали е с кола или мотор, при една грешка резултата е почти един и същ.

Нека да не обръщаме темата в спор, а просто както е казал колегата автор на темата, да си пожелаем един безавариен сезон и да видим дали ще се разберем нещо за събота :bchug:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Мар 2012, 2:16

apostate написа:....и аз съм вуждал как нарочно се затваря пътя на мотор без причина /или поради не гледане в огледалата/ а и на мен са ми го правили
помислете какво става кати се удари кола и мотор ? тоя на мотора умира в 90%

Като те затвори някой умишлено имаш пълното право да го свалиш от колата и да му смачкаш главата от бой- аз ще съм ти свидетел, че тоя "съвсем случайно залитна и се удари първо в юмрука ти, после в коляното ти и накрая в кубинките ти... и така между 15 и 20 пъти- явно беше пиян и изпитваше трудност да се изправи"...
Ако те засече щото не е погледнал в огледалото, а ти си карал с НОРМАЛНА скорост (разбирай го с до 10-20км/ч над ограничението) му биеш 2 шамара да се научи да ползва огледалата...
В останалите случаи се пазиш сам- няма как да ви видим като летите ниско...

Ако вие карате танкове вярвай ми няма да рева да ни пазите- или ще се пазя сам, или ще си купя танк ;)

alx написа:... като искаме да се отнасят с нас като с пълноправни участници в движението- ще се държиме като такива през цялото време- а не само като ни отърва... ;)

е това е най-вярното...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Мар 2012, 9:45

alx написа: държиш се на пътя като средeн клас автомобил
това съм го виждал само в Скандинавия и ме впечатли силно (и натъжи едновременно..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 20 Мар 2012, 20:12

Днес във Варна имаше зверска катастрофа с мотор, дано момчето да е живо, но ако съдя по това което беше останало от мотора....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 21 Мар 2012, 1:54

Генерално решение на проблема които според мен се крие по на дълбоко е:
Образно казано взима се закона за съдебната система завира се дълбоко в г*зовете на тези които го прилагат(съдии и подобна гад) след което силен шут :wave: сигурен съм че в европа нема по пропаднала съдебна система от нашата.
Мисълта ми е че ако има строги закони и НАИ-ВАЖНОТО кои да ги прилага нещата ще стоят по съвсем друг начин ,ясно е че и мотористи и автомобилисти не спазват правилата по 1 или друг начин.Лошото е че когато тези с повече от 2-колела го правят застрашават живота не само на себе си а на много повече хора,както колеги по горе казаха ако си с кола и те засече некои с 30-40 км дори да има удар щетата върху здравето е 0 но ако си с мотор може да е дори фатално.Та пак на мисълта ми да не си мислите че този с БМВ-то които е напраил белята на пича с мотора ще получи неква присъда различна от условна ? защо ли защото нема кои да му я даде .
Пример - преди колко 1-2 месеца Специализирания наказателен съд (СНС). " усъди момче на 8 месеца затвор" защо ? заради 1 цигара марихуана а в същото време "шофер на маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата" и а сега познаите каде е тои ,според мен си пие ракийката.Има и още много подобни примери които като се сета ми гори отвътре и които само при нас ги има.Ако некои се съмнява застава на пътя минавам през него след което се признавам за виновен и какво макс 5 години да ми дадът :conf:
Лично аз от 4 години официялно съм шофер на 4 -колела а от това лято ще стана и на 2 и си признавам че съм нарушавал ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА не еднократно ма след секо санкциониране (актче) съм се замислял се повече и внимавам се повече ,и за финал БЪЛГАРИНА е готов на чудеса за да спести некои лев дори да стане културен на пътя било то на мотор кола камион и тн.... :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата