КЗК: Лукойл, Ромпетрол, Петрол и ОМВ България в картел

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: КЗК: Лукойл, Ромпетрол, Петрол и ОМВ България в картел

Мнение от Doberman_vas » 16 Мар 2012, 23:14

най-накрая една комисийка да си поразмърда малко ***...
следва дквр, и останалите хрантутници на бюджетни заплати :bang: :bang: :bang: :bang:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 16 Мар 2012, 23:16

Nasko_ написа:Крайно време беше, някой да констатира официално този картел! Интересно ми е как ще прекратят подобни споразумения за картел в бъдеще? Надявам се силно да се направи нещо по въпроса, също така и с качеството на горивата ни, което всеки знае на какво дередже е!

само ако някой наистина направи това,което ms препоръчва да не се прави ще оправи нещата :bchug: :yes: :box:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Мар 2012, 0:02

Спокойно, като нищо някой идиот ще я свърши тая глупост...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 17 Мар 2012, 1:52

Тези неща не са хубави, но на хората им е писнало не от вчера!
И пак нищо не могат да им направят, можели да им наложат глоба...която после ние всички ще плащаме, не че досега не сме я платили многократно!
А в крайна сметка, някой може ли да обясни, как се доказва картелно споразумение?...защото в България може да се говори за картел във всеки един сектор.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 17 Мар 2012, 3:01

dbanchev написа:Стремете се към набавяне на фалшви номера, качулки и сипване на аванта! :mrgreen: ААа и нема да е лощо да запалим некой боклукойл, то само като му чуеш името, ти се приисква да гепиш или да го запалиш!

Колега,като сипваме на аванта тия пари няма да излязат от джоба на лукоил и т.н а от джоба на горкия бензаджия и касиерката които и без това взима по 300 лв. :( Иначе за палежа съм съгласен :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Мар 2012, 16:15

Естествено, че има картел. Ако следите цените на едро ще забележите, че те се променят със един и същи процент в един и същи час! И така от години :kuku: А освен, че има картел има и монополно положение на една компания която диктува абсолютно всичко, дори и на държавата (правителството). 100% съм сигурен, че няма да има глоби ... не и при това правителство
Иначе санкция от 10% от оборота е много сериозно нещо, но разбира се ако има кой да посмее да я наложи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 17 Мар 2012, 17:59

ms написа:
Много сте готини с такива коментари... Ще им тръшнат 300млн.$ глоба и колко смяташ ще ти струва бензина после- аз залагам на 4лв./литъра... Всяка стотинка глоба която се наложи на монополист после излиза от моя и твоя джоб- толкова ли е сложно да се сетите...

нека да им сложат глобата от 300млн. само не схващам как ще го направят после 4лв литъра без да се вдигне петрола на световния пазар с поне 30% за да стигне тая цена, хал хабер си нямам от тия неща ама това е невъзможно да си правят 2лв печалба на литър или там колкото ще им се пада в нормална държава.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Мар 2012, 18:09

PaCk0o написа:... само не схващам как ще го направят после 4лв литъра без да се вдигне петрола на световния пазар...

то и аз не схващам как Лукойл продават дизела с 2-3ст. печалба, а от бензина са на 0 или леко назад и работят реално на границата на оцеляването само за да ти е евтино горивото ама положението е такова- Лукойл работи без печалба и за тоя дето духа... Като схванеш как става тоя номер при 3+млрд.$ приходи да са почти на нула ще схванеш и как ще стане 4лв/литъра- тоест без проблеми може да стане колкото решат...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Мар 2012, 23:34

1 млрд се губи, начи са в тия другите три отъ картела :mhihi: .., а на тия 4 млрд кой прибира акциза :mhihi: ...колкото повече, толкова повече.....

Лошо, преди 90та сме в разход 300К барела на ден, ся некви 110К ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 20 Мар 2012, 13:44

Сондьора написа:1 млрд се губи, начи са в тия другите три отъ картела :mhihi: .., а на тия 4 млрд кой прибира акциза :mhihi: ...колкото повече, толкова повече.....

Това официални данни ли са?

Може ли малко по-подробно да пишеш и конкретно, има ли годишна статистика някъде за потреблението на петрол в България.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Мар 2012, 13:49

© написа:Естествено, че има картел. Ако следите цените на едро ще забележите, че те се променят със един и същи процент в един и същи час! И така от години :kuku: А освен, че има картел има и монополно положение на една компания която диктува абсолютно всичко, дори и на държавата (правителството). 100% съм сигурен, че няма да има глоби ... не и при това правителство
Иначе санкция от 10% от оборота е много сериозно нещо, но разбира се ако има кой да посмее да я наложи :mhihi:

На мен ми е много интересно едно.
Значи,примерно,от лукойл казват че не са монополисти и го доказват като обясняват че можело всеки да внесе горива,другите казват че не се занимават с картелни споразумения....
Тогава,защо всеки там месец по радиото казват че лукойл повишил или понижил цената на горивата,казват го като новина и съответно всички цени се променят по бензиностанциите,даже цитират в колко часа? :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Мар 2012, 14:33

Babuna написа:
Сондьора написа:1 млрд се губи, начи са в тия другите три отъ картела :mhihi: .., а на тия 4 млрд кой прибира акциза :mhihi: ...колкото повече, толкова повече.....

Това официални данни ли са?

Може ли малко по-подробно да пишеш и конкретно, има ли годишна статистика някъде за потреблението на петрол в България.

http://www.indexmundi.com/energy.aspx?c ... onsumption

Тук може да си провериш, каквото те интересува.
п.п. за 2011 мисля че е 117К/ден...собствен годишен добив е ,има няма, да изкараме 2 дни..

Аз си мисля, че лукойл по начало е вярно за бензина, може да е с 1% печалба или -1% загуба
(Дали е вярно или не тва може да го знае само някой, който работи там и пряко съврзан с процеса)
като крайна цена..понеже го интересува да си продаде нефта. Щото ако го продаде направо, то той дължи акциз, а ако го продаде на горива, то клиента плаща акциза, а те пак са си на печалба с продаденото количество нефт.

Цитираната приход 3 млрд, е приблизително продажбата само на нефт :roll:
Има и друго, в техен интерес е цената да е ниска, тъй като така продават повече нефт.

Тук имаше търговци на горива, нека те да обяснят, как си определят цените, данъчни складове и т.н.

До колкото знам тия данъчни складове са голям проблем за тях. Т.е. държавата е облажила някои...ама пак опираме до държавата..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 20 Мар 2012, 17:04

Добре де явно аз съм тъп, че не мога да разбера как става тази работа със загубата. Според информацията която намерих в Уикипедия-та излиза че от 2008-ма година до сега тази компания работи все на загуба.
Ето и какви данни са изнесени:
Оборот: 6 875 млн. лв (за 2008)
Печалба: -473,3 млн. лв. (за 2008)

Е какво излиза в край на сметка ако все така работят от 2008-ма до 2011-та, и приемем, че са работили все на еднаква загуба то излиза че трябва да са изгубили около 1 900 млн. лв. Много интересно кой е този благодетел дето е дал толкова пари само за да може да ни работи Нефтохим-а.

Това за печлбата от нафтата и загубата от бензина се повтаря всяка година.
Ето и две теми от интернет:
От 2012
От 2011

Нека в най-скоро време се договорят България и Иран за построяване на още една рафинерия и тогава да видим на каква загуба ще работи новата рафинерия. Но много ме съмнява Иранците да искат да налеят ей така пари в нещо губещо.
Докато Лукойл са монополисти в България, то до тогава ще си определят цените по не знам си какъв начин и ще работят на "загуба" само и само да се скатаят от плащане на данъци.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Мар 2012, 17:49

И 5 рафинерии да построят ще е ефтино само за тези които купуват за износ.
За нашия пазар цената се диктува от ЕС.
Акциза няма как да падне, той е определен и заложен вече цената на бензина и със 50% да падне пак няма да е повече от 15-20ст. в крайната цена за литър на бензиностанция.
Истината е да се мисли за увеличаване на доходите на глава от населението друго решение няма.
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 20 Мар 2012, 20:31

vld написа:Акциза няма как да падне

A, няма. Има. И акциза може да падне и ДДС и квито там други данъци и да си джиткаме за по 1 и нещо литъра. Тва ако наистина те е "грижа за народа" и искрено им съчувстваш :mhihi: Ама нали тогава няма да има за мистър биби и компания да си пълнят гушите с 50-60-70к "бонуси" и разни други "врътки" :ranting:
Та няма не може има не искам в този случай.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата