Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

Мнение от Kroki » 18 Мар 2012, 17:34

Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105 8) И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от bahara » 18 Мар 2012, 20:36

Kroki написа:Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105 8) И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола :)

Е, да, то хубаво да почнеш с такава кола, обаче замисли се за другия момент - когато въпросния нов шофьор иска да отиде с колата на кафе (примерно) - няма да се чувства особено готино като паркира Лада пред кафето, а приятелите му отидат с нормална кола. А пък и Ладата е крайност - никакви екстри, никакъв вървеж, 25 годишна (което не е ключово, но все пак е важно), нивото на сигурност е изключително ниско и т.н.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Мар 2012, 22:27

Ами искаш ли да ти кажа какво става, като отида някъде на кафе с нея. Всички седят и ме гледат, Плевенчани могат да потвърдат.. Защото автомобила е на 26 години и винаги е бил в гараж. Мие се и се поддържа след всяко излизане. Вътре ухае на приятно, гумите намазани и двигателя мърка..Не е правен никъв ремонт, пребоядисване или нещо такова. Всичко си е оригинално.. Все пак, по колата на някой, можеш да съдиш за него.. Та да, кеф ми е да отида с такъв автомобил на кафе :)

Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.
Последна промяна Kroki на 18 Мар 2012, 22:32, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 18 Мар 2012, 22:32

bahara написа:
Kroki написа:Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105 8) И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола :)

Е, да, то хубаво да почнеш с такава кола, обаче замисли се за другия момент - когато въпросния нов шофьор иска да отиде с колата на кафе (примерно) - няма да се чувства особено готино като паркира Лада пред кафето, а приятелите му отидат с нормална кола. А пък и Ладата е крайност - никакви екстри, никакъв вървеж, 25 годишна (което не е ключово, но все пак е важно), нивото на сигурност е изключително ниско и т.н.

В случай че не иска да го виждат, ще паркира зад кафето :mhihi:
Пък и не вярвам да е много престижно да спреш с някой Форд или Голф на над 20 години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 18 Мар 2012, 22:34

sobiss написа:
bahara написа:

В случай че не иска да го виждат, ще паркира зад кафето :mhihi:

Или най-добре ще иде пеша :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Пежо 200 и пеш : )

Мнение от Dani chka chka » 18 Мар 2012, 22:40

Аз лично ,се научих на Поло .. Според мен е по добре колата да е не е на газ и да не е автоматик! защото ще свикнете на автоматик и после ще ви е яко тегаво на коли с ръчни :yes:

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 19 Мар 2012, 0:18

Бе баш така си е както казва колегата, аз колко срам и подигравки съм брал с 7-цата на баща ми като бях 18 годишен, не ми се разправя...от пичовете с Форд Ескорт и Голф 2, ама ... карай, нали. На курсовете Лада, посе пак Лада.

Като се качих на западен автомобил - Фиат Пунто, имах чувстовото, че карам върха на технологиите. Кеф ти климатик, върви като за последно, кеф ти хидравлика ... като се размина с тир имам чувството, че ще ми се врътне волана от що е лек и ще му влезна под гумите.

Но имам супер яки сантименти към тая кола и не съжалявам, че на нея съм се учил :D
virtue and tranquillity

Потребител
Аватар

Мнение от bahara » 19 Мар 2012, 0:51

Kroki написа:Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.

Но не визирам системите за активна сигурност като ESP, ASR, ABS; а системите за пасивна сигурност - дизайна на капаци, врати; airbag и другите подобни, които Ладите нямат.

Поздрави.
П.С: Иначе и баща ми имаше много запазен гаражен Москвич, към който имам носталгични чувства, но все пак нямаше място за сравнение с по-новите западни коли.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Мар 2012, 10:51

Лошото е, че вече почти всички ти гледат парите и колата, която караш /говоря за момичета/. Аз с кеф бих отишъл с някоя ретро кола, направена като нова, пък нека си мислят, че нямам пари. Ладата на Кроки ме радва, много запазена и гледана. Много ми е зор, като някоя п*тка не ми харесва колата .. :yes:

Иначе като за първа кола, някоя малка, Fiat Bravo, Punto, някоя Fiesta, Golf и всякакви такива, да си ги трошиме и да не ни е яд :lol:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 19 Мар 2012, 19:08

Случката на Кроки ми напомни, че имаме перфектен Москвич в гараж, който вчера покарах за сефте :) Е няма такова изживяване.
Препоръчвам на всеки, който не се е возил на много запазен Москвич да го направи.
Пък и за начинаещ шофьор е добра :mhihi: Страшни мускули развива на ръцете, особенно при паркиране. :driving:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: докато спре...
Мечтае да кара: голф :D

Мнение от cardan » 19 Мар 2012, 23:16

Kroki написа:........Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.

Лошото е,че повечето млади шофьори нямат ясна мисъл какво може да стане при едно птп.На мен първият ми удар беше с 40 в спряла кола и направих страшно мазало.Тогава разбрах,че 40 никак не е малка скорост.Така,че е по-добре да има повече системи за сигурност в една кола(Airbag най-вече),защото първото птп може да завърши фатално.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Мар 2012, 20:05

И колата да е здрава, а не някой кенеф, който да те оставя постоянно на пътя. Една приятелка вчера ми се оплака, че нейното Пежо 206 след включване на фаровете :mhihi: :mhihi: :mhihi: изгаснало в движение :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Спира се и след 15мин. псувни решило, че ще запали и успяла да се прибере :mhihi: :mhihi: :mhihi: И за последните 3000км за 4-5 път я оставя на пътя. При млад шофьор не е добре да се случва нито един път.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от StaNceD~Rides » 20 Мар 2012, 22:52

r19 написа:Случката на Кроки ми напомни, че имаме перфектен Москвич в гараж, който вчера покарах за сефте :) Е няма такова изживяване.
Препоръчвам на всеки, който не се е возил на много запазен Москвич да го направи.
Пък и за начинаещ шофьор е добра :mhihi: Страшни мускули развива на ръцете, особенно при паркиране. :driving:
Не го ли върнахте за старо желязо ?
ИзображениеИзображение
Бартеросва Калибра C20XE за Е30ка..

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 20 Мар 2012, 23:19

Най-подходяща кола за начинаещ шофьор

ама със купена книжка ли или с нормална
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bahara » 20 Мар 2012, 23:49

TNT написа:И колата да е здрава, а не някой кенеф, който да те оставя постоянно на пътя. Една приятелка вчера ми се оплака, че нейното Пежо 206 след включване на фаровете :mhihi: :mhihi: :mhihi: изгаснало в движение :mhihi: :mhihi: :mhihi: . Спира се и след 15мин. псувни решило, че ще запали и успяла да се прибере :mhihi: :mhihi: :mhihi: И за последните 3000км за 4-5 път я оставя на пътя. При млад шофьор не е добре да се случва нито един път.

Тези френските коли са много нежни. Renault Clio ме е оставяло безброй пъти в неприятни ситуации, включително и на около 100 км от Поморие. Френските творения си искат навременна смяна на всеки един дефектирал елемент, в противен случай става лошо.

Сега по темата: мисля, че някои хора разбраха грешно идеята за по-нова кола. Тук не гледаме чак толкова външния вид, годината, марката, реномето и комфорта на колата, а пасивната сигурност (а защо не и активната) - вече по-горе ги изброих нещата. Една Лада / Москвич и тем подобни никога няма да осигури сигурността на кола от 1995-та година.

Kroki написа:Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.

Не мислиш ли, че е по-добре да караш автомобил със системи за сигурност, но и с ясната мисъл, че ти си отговорника за това дали колата ти ще остане на асфалта или ще провери какво има между треските на крайпътното дърво?

Поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата