Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105
И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола
Е, да, то хубаво да почнеш с такава кола, обаче замисли се за другия момент - когато въпросния нов шофьор иска да отиде с колата на кафе (примерно) - няма да се чувства особено готино като паркира Лада пред кафето, а приятелите му отидат с нормална кола. А пък и Ладата е крайност - никакви екстри, никакъв вървеж, 25 годишна (което не е ключово, но все пак е важно), нивото на сигурност е изключително ниско и т.н.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ами искаш ли да ти кажа какво става, като отида някъде на кафе с нея. Всички седят и ме гледат, Плевенчани могат да потвърдат.. Защото автомобила е на 26 години и винаги е бил в гараж. Мие се и се поддържа след всяко излизане. Вътре ухае на приятно, гумите намазани и двигателя мърка..Не е правен никъв ремонт, пребоядисване или нещо такова. Всичко си е оригинално.. Все пак, по колата на някой, можеш да съдиш за него.. Та да, кеф ми е да отида с такъв автомобил на кафе 
Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.

Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.
Последна промяна Kroki на 18 Мар 2012, 22:32, променена общо 1 път
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
bahara написа:Kroki написа:Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола
Е, да, то хубаво да почнеш с такава кола, обаче замисли се за другия момент - когато въпросния нов шофьор иска да отиде с колата на кафе (примерно) - няма да се чувства особено готино като паркира Лада пред кафето, а приятелите му отидат с нормална кола. А пък и Ладата е крайност - никакви екстри, никакъв вървеж, 25 годишна (което не е ключово, но все пак е важно), нивото на сигурност е изключително ниско и т.н.
В случай че не иска да го виждат, ще паркира зад кафето

Пък и не вярвам да е много престижно да спреш с някой Форд или Голф на над 20 години.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sobiss написа:bahara написа:Kroki написа:Аз вече имам едни 5000км на ладата 2105И мога да ви кажа че, определно трябва да се почне с няква такава кола
В случай че не иска да го виждат, ще паркира зад кафето
Или най-добре ще иде пеша

- Dani chka chka
- Потребител
-
- Кара: Пежо 200 и пеш : )
Аз лично ,се научих на Поло .. Според мен е по добре колата да е не е на газ и да не е автоматик! защото ще свикнете на автоматик и после ще ви е яко тегаво на коли с ръчни 

Бе баш така си е както казва колегата, аз колко срам и подигравки съм брал с 7-цата на баща ми като бях 18 годишен, не ми се разправя...от пичовете с Форд Ескорт и Голф 2, ама ... карай, нали. На курсовете Лада, посе пак Лада.
Като се качих на западен автомобил - Фиат Пунто, имах чувстовото, че карам върха на технологиите. Кеф ти климатик, върви като за последно, кеф ти хидравлика ... като се размина с тир имам чувството, че ще ми се врътне волана от що е лек и ще му влезна под гумите.
Но имам супер яки сантименти към тая кола и не съжалявам, че на нея съм се учил
Като се качих на западен автомобил - Фиат Пунто, имах чувстовото, че карам върха на технологиите. Кеф ти климатик, върви като за последно, кеф ти хидравлика ... като се размина с тир имам чувството, че ще ми се врътне волана от що е лек и ще му влезна под гумите.
Но имам супер яки сантименти към тая кола и не съжалявам, че на нея съм се учил

virtue and tranquillity
Kroki написа:Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.
Но не визирам системите за активна сигурност като ESP, ASR, ABS; а системите за пасивна сигурност - дизайна на капаци, врати; airbag и другите подобни, които Ладите нямат.
Поздрави.
П.С: Иначе и баща ми имаше много запазен гаражен Москвич, към който имам носталгични чувства, но все пак нямаше място за сравнение с по-новите западни коли.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Лошото е, че вече почти всички ти гледат парите и колата, която караш /говоря за момичета/. Аз с кеф бих отишъл с някоя ретро кола, направена като нова, пък нека си мислят, че нямам пари. Ладата на Кроки ме радва, много запазена и гледана. Много ми е зор, като някоя п*тка не ми харесва колата ..
Иначе като за първа кола, някоя малка, Fiat Bravo, Punto, някоя Fiesta, Golf и всякакви такива, да си ги трошиме и да не ни е яд

Иначе като за първа кола, някоя малка, Fiat Bravo, Punto, някоя Fiesta, Golf и всякакви такива, да си ги трошиме и да не ни е яд

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Случката на Кроки ми напомни, че имаме перфектен Москвич в гараж, който вчера покарах за сефте
Е няма такова изживяване.
Препоръчвам на всеки, който не се е возил на много запазен Москвич да го направи.
Пък и за начинаещ шофьор е добра
Страшни мускули развива на ръцете, особенно при паркиране. 

Препоръчвам на всеки, който не се е возил на много запазен Москвич да го направи.
Пък и за начинаещ шофьор е добра

- cardan
- Потребител
-
- Кара: докато спре...
- Мечтае да кара: голф :D
Kroki написа:........Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.
Лошото е,че повечето млади шофьори нямат ясна мисъл какво може да стане при едно птп.На мен първият ми удар беше с 40 в спряла кола и направих страшно мазало.Тогава разбрах,че 40 никак не е малка скорост.Така,че е по-добре да има повече системи за сигурност в една кола(Airbag най-вече),защото първото птп може да завърши фатално.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И колата да е здрава, а не някой кенеф, който да те оставя постоянно на пътя. Една приятелка вчера ми се оплака, че нейното Пежо 206 след включване на фаровете
изгаснало в движение
. Спира се и след 15мин. псувни решило, че ще запали и успяла да се прибере
И за последните 3000км за 4-5 път я оставя на пътя. При млад шофьор не е добре да се случва нито един път.

- StaNceD~Rides
- Потребител
-
Не го ли върнахте за старо желязо ?r19 написа:Случката на Кроки ми напомни, че имаме перфектен Москвич в гараж, който вчера покарах за сефтеЕ няма такова изживяване.
Пък и за начинаещ шофьор е добраСтрашни мускули развива на ръцете, особенно при паркиране.

Бартеросва Калибра C20XE за Е30ка..
Най-подходяща кола за начинаещ шофьор
ама със купена книжка ли или с нормална
TNT написа:И колата да е здрава, а не някой кенеф, който да те оставя постоянно на пътя. Една приятелка вчера ми се оплака, че нейното Пежо 206 след включване на фаровете![]()
![]()
изгаснало в движение
![]()
![]()
. Спира се и след 15мин. псувни решило, че ще запали и успяла да се прибере
![]()
![]()
И за последните 3000км за 4-5 път я оставя на пътя. При млад шофьор не е добре да се случва нито един път.
Тези френските коли са много нежни. Renault Clio ме е оставяло безброй пъти в неприятни ситуации, включително и на около 100 км от Поморие. Френските творения си искат навременна смяна на всеки един дефектирал елемент, в противен случай става лошо.
Сега по темата: мисля, че някои хора разбраха грешно идеята за по-нова кола. Тук не гледаме чак толкова външния вид, годината, марката, реномето и комфорта на колата, а пасивната сигурност (а защо не и активната) - вече по-горе ги изброих нещата. Една Лада / Москвич и тем подобни никога няма да осигури сигурността на кола от 1995-та година.
Kroki написа:Аз съм на мнението, че когато караш такъв по-стар автомобил, без системи за сигурност, се научаваш да караш колата с ясната мисъл, че няма какво да ти помогне.
Не мислиш ли, че е по-добре да караш автомобил със системи за сигурност, но и с ясната мисъл, че ти си отговорника за това дали колата ти ще остане на асфалта или ще провери какво има между треските на крайпътното дърво?
Поздрави.