Откриването на мото сезона и още нещо.....
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Re: Откриването на мото сезона и още нещо.....
Тези теми всяка година се развиват по абсолютно един и същи начин и дори няма смисъл вече от тях...
Пазете мотористите, пазете тия, пазете ония... Значи един шофьор, ако има култура се отнася еднакво и към мотористи и към пешеходци и към бетоновози и към всичко и всички... Ако си пълен кретен и непукист и си мислиш, че си сам на пътя, много ти дреме, мотор ли е, кола ли е, все ще си го отнесеш, засечеш и т.н.
Обаче като засечеш мотор дето ти лети с 200 отзад е съвсем друго от това да засечеш кола дето кара с 60 зад теб...
Та призива по-скоро не е "пазате мотористите", а карайте културно...Само дето повечето ни народец е толкова умствено ограничен, че каузата е безсмислена...Така, че пазете се сами до колкото можете и тва е (за всички важи)...
Пазете мотористите, пазете тия, пазете ония... Значи един шофьор, ако има култура се отнася еднакво и към мотористи и към пешеходци и към бетоновози и към всичко и всички... Ако си пълен кретен и непукист и си мислиш, че си сам на пътя, много ти дреме, мотор ли е, кола ли е, все ще си го отнесеш, засечеш и т.н.
Обаче като засечеш мотор дето ти лети с 200 отзад е съвсем друго от това да засечеш кола дето кара с 60 зад теб...
Та призива по-скоро не е "пазате мотористите", а карайте културно...Само дето повечето ни народец е толкова умствено ограничен, че каузата е безсмислена...Така, че пазете се сами до колкото можете и тва е (за всички важи)...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Здравейте колеги,
Поради неудобството, което мотористите причиняваме по време на откриването, породено от отцепването на движението в определени участъци и незнанието на хората за това отцепване, ще хвърля малко светлина по въпроса, за да може всеки да си направи сметката от къде да минава, ако има нещо да върши
Мероприятието ще се проведе по предварително приетите ред и програма:
- дата - 24.03.2012 година
- сборен пункт - площад "Св.Александър Невски"
- час - 9.00 - 10.00
- час на тръгване - 11.00
- маршрут - ул."Оборище" - бул."В.Левски" - бул."Патриарх Евтимий" - ул."Фр.Нансен" - бул."България
- място - Резиденция "Бояна"
- рок музика
- скоростни отсечки(От 12.00ч. до 18.00ч. на 24.март ще бъдат проведени състезания и демонстрации с мотоциклети по южното пътно платно на Околовръстен път между бул."Братя Бъкстон" и пътен възел "Бояна", като движението ще бъде отцепено още от бул."Ал.Пушкин")
Тъй като полицията не разполага с достатъчно мотоциклети в момента, софийските мото клубове ще им помогнат в отцепването на някои кръстовища, които са:
- ул. Оборище / бул. В.Левски
- бул. В.Левски / бул. Цар Освободител
- бул. В.Левски / бул. Гурко
- бул. Патриарх Евтимий / бул. В.Левски / Попа
- бул. Патриарх Евтимий / ул. Раковска
- ул. Фритьоф Нансен / бул. България / Моста на влюбените
- бул. България / бул. Акад.Ив.Е.Гешов /бивш Д.Несторов
- бул. България / бул. Г.Делчев
- бул. България / ул. Т.Каблешков
- бул. България / малката детелина на ж.к. "Мананастирски ливади"
Подготовката на мероприятието ще започне още в петък, 23.март от 12.00ч. на правата отсечка пред Резиденция Бояна с разпъване на шатри и музикална програма, поради което е възможно движението да е затруднено още от тогава.
За провеждане на мероприятието имаме разрешението и подкрепата на общината и полицията
Поради неудобството, което мотористите причиняваме по време на откриването, породено от отцепването на движението в определени участъци и незнанието на хората за това отцепване, ще хвърля малко светлина по въпроса, за да може всеки да си направи сметката от къде да минава, ако има нещо да върши

Мероприятието ще се проведе по предварително приетите ред и програма:
- дата - 24.03.2012 година
- сборен пункт - площад "Св.Александър Невски"
- час - 9.00 - 10.00
- час на тръгване - 11.00
- маршрут - ул."Оборище" - бул."В.Левски" - бул."Патриарх Евтимий" - ул."Фр.Нансен" - бул."България
- място - Резиденция "Бояна"
- рок музика
- скоростни отсечки(От 12.00ч. до 18.00ч. на 24.март ще бъдат проведени състезания и демонстрации с мотоциклети по южното пътно платно на Околовръстен път между бул."Братя Бъкстон" и пътен възел "Бояна", като движението ще бъде отцепено още от бул."Ал.Пушкин")
Тъй като полицията не разполага с достатъчно мотоциклети в момента, софийските мото клубове ще им помогнат в отцепването на някои кръстовища, които са:
- ул. Оборище / бул. В.Левски
- бул. В.Левски / бул. Цар Освободител
- бул. В.Левски / бул. Гурко
- бул. Патриарх Евтимий / бул. В.Левски / Попа
- бул. Патриарх Евтимий / ул. Раковска
- ул. Фритьоф Нансен / бул. България / Моста на влюбените
- бул. България / бул. Акад.Ив.Е.Гешов /бивш Д.Несторов
- бул. България / бул. Г.Делчев
- бул. България / ул. Т.Каблешков
- бул. България / малката детелина на ж.к. "Мананастирски ливади"
Подготовката на мероприятието ще започне още в петък, 23.март от 12.00ч. на правата отсечка пред Резиденция Бояна с разпъване на шатри и музикална програма, поради което е възможно движението да е затруднено още от тогава.
За провеждане на мероприятието имаме разрешението и подкрепата на общината и полицията

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
kasa_bira написа:....
Колега, да те попитам какво е състоянието на пострадалия твой приятел/познат от случката онзи ден ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
randity написа:kasa_bira написа:....
Колега, да те попитам какво е състоянието на пострадалия твой приятел/познат от случката онзи ден ?
Не е добро колега, докторите казаха, че има 2% шанс за визуално възстановяване на крака

Се пак важното е, че е жив.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Много съжалявам колега !
Наистина, важното е, че наистина е жив.

Наистина, важното е, че наистина е жив.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

е това е разликата независимо кои е виновен
единия му няма нищо /колата/ другия ше му режат крака /стискам палц да не се стигне дотам/
аз отскоро карам кола досега сам бил все на мотора и нямах никакъв проблем да и свикна - колата се кара лесно и предразполага към оспиване докато на мотора концентрацията е в пъти по голяма
затова очите на четири за мотори особен сега в началото на сезона а и защото през зимата сте отвикнали да внимаваъе за мотори
имам доста приятели дългогодишни шофиори и съм виждал как се нервят и шашкат като някои камион или джип им отнеме предимство и ги кара да скачат на спирачките
да ама ако на мотора се наложи да скачиш на спирачките има голям процент шанс да си долу след което следват бурдюри мантинели стълбове гуми на коли и т.н. а ако имаш късмет ще се отървеш със сваляне на кожата до кокал
дано момчето се оправи по наи добрия начин та поне да може да ходи
а оня малоумен с колата даже и условна няма да му дадат затова че е осакатил човек и съсипал един живот. те и книжката няма да му вземат и ще гио пуснат отново по пътищата
единия му няма нищо /колата/ другия ше му режат крака /стискам палц да не се стигне дотам/
аз отскоро карам кола досега сам бил все на мотора и нямах никакъв проблем да и свикна - колата се кара лесно и предразполага към оспиване докато на мотора концентрацията е в пъти по голяма
затова очите на четири за мотори особен сега в началото на сезона а и защото през зимата сте отвикнали да внимаваъе за мотори
имам доста приятели дългогодишни шофиори и съм виждал как се нервят и шашкат като някои камион или джип им отнеме предимство и ги кара да скачат на спирачките
да ама ако на мотора се наложи да скачиш на спирачките има голям процент шанс да си долу след което следват бурдюри мантинели стълбове гуми на коли и т.н. а ако имаш късмет ще се отървеш със сваляне на кожата до кокал
дано момчето се оправи по наи добрия начин та поне да може да ходи
а оня малоумен с колата даже и условна няма да му дадат затова че е осакатил човек и съсипал един живот. те и книжката няма да му вземат и ще гио пуснат отново по пътищата
ms написа:apostate написа:...също да отправя призив да пазим моторжиите те нямат ламарини да ги пазат от удар
Нямаш грижи- ако те видя ще те пазя... Вместо всяка година да ревете по това време "Пазете мотористите" започнете сами да се пазите и НЕ разчитайте на нас изобщо... Като се пазите вие шанса ние да ви видим навреме нараства сериозно, а както казах като ви видя ще ви пазя- грижи нямате... Ама НЕ очаквайте да ви опазя като карате бясно и ми излизате с 200 от завоите или се бутате между колите в задръстванията- там е ваша грижа да се пазите...
ПС: И си слагайте каските и нужните дрехи...

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
apostate написа:N.Mihaylovski написа:Незнам кой, кой не пази, ама аз като карам кола се оглеждам на 8, щото знам, че след 1 секунда може да излезне моторист каращ с 200 по Цариградско, и не ми казвайте, че не го правите щото и аз карам мотор и знам точно как е, та да не се прави(ме)те, че много се спазва закона и т,н, знаеме всички какво става като те удари адреналина и се шари из лентие с 150 като колите карат със 60-70
П.П освен това съм и колоездач.
ще хо напиша пак ПАЗЕТЕ мотористите както пазите колоездачи, пешеходци и т.н.
И как да ви паза като летите с 200 ?? Днес пак по Цариградско ме разминаха 2-3 с 200 + дето не видяха а само чух
Колоездачите и пешеходците не се движат с 200 между колите нали ?? и заради това се виждат.
Ако и мотористите карат с разрешената скорост, нямаше да има всеки ден в новините "..и пореден индцидент с мотор"
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
N.Mihaylovski написа:apostate написа:N.Mihaylovski написа:Незнам кой, кой не пази, ама аз като карам кола се оглеждам на 8, щото знам, че след 1 секунда може да излезне моторист каращ с 200 по Цариградско, и не ми казвайте, че не го правите щото и аз карам мотор и знам точно как е, та да не се прави(ме)те, че много се спазва закона и т,н, знаеме всички какво става като те удари адреналина и се шари из лентие с 150 като колите карат със 60-70
П.П освен това съм и колоездач.
ще хо напиша пак ПАЗЕТЕ мотористите както пазите колоездачи, пешеходци и т.н.
И как да ви паза като летите с 200 ?? Днес пак по Цариградско ме разминаха 2-3 с 200 + дето не видяха а само чух
Колоездачите и пешеходците не се движат с 200 между колите нали ?? и заради това се виждат.
Ако и мотористите карат с разрешената скорост, нямаше да има всеки ден в новините "..и пореден индцидент с мотор"
А колоездачите се движат между пешеходците по същия начин по който мотористите се движат между колите, с тая разлика ,че като мотор се блъсне с кола проблема е за моториста, а като колоездач се блъсне в бабка проблема е познай за кой? А за поведението и маневрите им по платното за движение на МПС не ми се говори, ама да не изкривяваме темата.
Всеки каквото и да кара му пожелавам безаварийно, а мотористите - "пазете се"
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не мешай нещата, колоездачите гледаме да караме по улицата не по тротоарите, и не блъскаме хората, има инциденти но не и с фатален край.
Темата както винаги стана Мотористи срещу другите, заради това и я локвам.
Темата както винаги стана Мотористи срещу другите, заради това и я локвам.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4