Кола с немски номера и затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Кола с немски номера и затъмнени стъкла
ако ще и с марсиански номера да е, законите са български....ти колега като българин като отидеш в германско, мислиш ли че ще те мерят по нашите закони, нищо че на личната карта пише Булгар, не мога да повярвам че има подобна тема....на територията на България важат българските закони и никои други !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ако колата е със затъмнени предни стъкла, подлежи на временно спиране от движение....а това че някои хора им се разминава е въпрос на късмет, и аз карах 5-6 години със затъмнени стъкла преди да ми направят проблем...
ако колата е със затъмнени предни стъкла, подлежи на временно спиране от движение....а това че някои хора им се разминава е въпрос на късмет, и аз карах 5-6 години със затъмнени стъкла преди да ми направят проблем...
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Защо говорите глупости
Като отидеш в Германско с кола с български номера, да не би да ти правят TUV на границата и ако не го издържиш не те пускат? Или ще ти махнат червения печат от номера, дето българските номера го нямат
По тази логика половината български коли няма да ги допуснат в нито една друга държава от ЕС.
Да не говорим, че ако почнем да вървим в тази посока, първото, което трябва да направят е да спрат всички деснячки
А американските коли дето карат без преден номер
Няма как да спрат от движение тук кола с чужди номера, неотговаряща на нашите изисквания... само могат да ти наложат глоба и да ти пишат акт и то основно за сериозни нарушения в изправността. Нито ще те карат да си махаш фолиото нито нещо подобно. Както някой каза по-горе - такава кола е временно пребиваваща на територията на страната и за техническото и състояние се отнасят законите на страната, в която е регистрирана.
Те че полицаите говорят глупости - говорят, опитвали са се да ми обясняват как англииската застраховка (гражданската все едно) важаща на територията на целия ЕС не важи у нас, че не можело да се кара без преден номер и т.н. Ама като си знаеш правата, най-много ядосани да ти праснат някой фиш/акт с глоба.
Да не говорим, че тази и другата тема далеч не са за основен форум

Като отидеш в Германско с кола с български номера, да не би да ти правят TUV на границата и ако не го издържиш не те пускат? Или ще ти махнат червения печат от номера, дето българските номера го нямат

Да не говорим, че ако почнем да вървим в тази посока, първото, което трябва да направят е да спрат всички деснячки

А американските коли дето карат без преден номер

Няма как да спрат от движение тук кола с чужди номера, неотговаряща на нашите изисквания... само могат да ти наложат глоба и да ти пишат акт и то основно за сериозни нарушения в изправността. Нито ще те карат да си махаш фолиото нито нещо подобно. Както някой каза по-горе - такава кола е временно пребиваваща на територията на страната и за техническото и състояние се отнасят законите на страната, в която е регистрирана.
Те че полицаите говорят глупости - говорят, опитвали са се да ми обясняват как англииската застраховка (гражданската все едно) важаща на територията на целия ЕС не важи у нас, че не можело да се кара без преден номер и т.н. Ама като си знаеш правата, най-много ядосани да ти праснат някой фиш/акт с глоба.
Да не говорим, че тази и другата тема далеч не са за основен форум

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

DrivinGGoD, и ти малко се изказваш превъзбуден
Наясно си, че влизайки в чужда страна, си длъжен да спазваш законите им и не виждам, защо трябва да пишеш подобен отговор...
Относно темата, вариантите за мен са два.
Плащаш при всяко спиране, ако се заядат за стъклата или се пишат актове/фишове и се ходи в съда.
Принципно глобата е до 20лв, но може да се спре и колата от движение. За целта трябва нарушението да се установи с уред, а при спиране на колата от движение е необходимо да имат бланка, с която са упълномощени за да спрат от движение МПС-то.
Понеже дълбоко се съмнявам да имат уред за измерване на светлопропускливостта, както и подобна бланка в себе си, няма как да спрат колата от движение законно.
За това и толкова много хора си карат със затъмнени предни странични стъкла. Плащат си на място.

Наясно си, че влизайки в чужда страна, си длъжен да спазваш законите им и не виждам, защо трябва да пишеш подобен отговор...
Относно темата, вариантите за мен са два.
Плащаш при всяко спиране, ако се заядат за стъклата или се пишат актове/фишове и се ходи в съда.
Принципно глобата е до 20лв, но може да се спре и колата от движение. За целта трябва нарушението да се установи с уред, а при спиране на колата от движение е необходимо да имат бланка, с която са упълномощени за да спрат от движение МПС-то.
Понеже дълбоко се съмнявам да имат уред за измерване на светлопропускливостта, както и подобна бланка в себе си, няма как да спрат колата от движение законно.
За това и толкова много хора си карат със затъмнени предни странични стъкла. Плащат си на място.
Това са глупости !!! За глоба да , например фиш или акт да ако имаш БГ Книжка ДА , но да спре колата на немски номера това е не възможно !!!! няма просто къде да изпратят Талона , колата не се води в БГ и не може да ти спре колата от движение и да ти вземе немски талон , това е не възможно !!!!!! този талон няма къде да го изпратят ! дали в софия дали в друг град , и затова хора които не са компетентни ги моля да не коментират !!!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
аз още на 1ва страница съм написал кво се случва ма всеки си прави вятър на устата в тоя форум.
rasim написа:Това са глупости !!! За глоба да , например фиш или акт да ако имаш БГ Книжка ДА , но да спре колата на немски номера това е не възможно !!!! няма просто къде да изпратят Талона , колата не се води в БГ и не може да ти спре колата от движение и да ти вземе немски талон , това е не възможно !!!!!! този талон няма къде да го изпратят ! дали в софия дали в друг град , и затова хора които не са компетентни ги моля да не коментират !!!!!
Няма нужда да ги редиш тия удивителни.
Коли с чужди рег. номера могат да бъдат спирани временно от движение! Както леки, така и тежкотоварни автомобили.
Предполагам си грамотен и може да прочетеш ЗДвП....
Естествено за затъмнени стъкла, никой няма да се занимава да ти спира колата от движение, след като може да ти вземе парите на ръка. За това и в първото си мнение в темата написах, че ще станеш спонсор на "Пътна полиция - КАТ".
Ако нашите полицаи си вършат работата, както гръцките полицаи спрямо нас от БГ, ще ти спрат колата временно от движение, глоба и да видиш как ще си махнеш фолиото сам пред тях за да те пуснат. Но това само при "добро" желание от страна на проверяващите.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Местя темата в раздел "Извън темата" тъй като мястото и не е тук, и ще помоля колегите, особено Club BMW и rasim да спазват добрия тон от тук нататък 

Някой от вас що не отиде да обясни и на гърците как нямат право да спират от движение / глобяват / конфискуват МПС-та с чужди регистрационни номера...
In Ban We Trust!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Не си спомням в закона да е описано, че кола с БГ номера се глобява с едно, а с чужди друго. Стъпи ли в България трябва да отговаря на нашите закони. Ще помоля, ако някой изказва противно на моето мнение да го подкрепи с цитати от ЗДП и/или от закона за прилагането му.
spacepl написа:Не си спомням в закона да е описано, че кола с БГ номера се глобява с едно, а с чужди друго. Стъпи ли в България трябва да отговаря на нашите закони. Ще помоля, ако някой изказва противно на моето мнение да го подкрепи с цитати от ЗДП и/или от закона за прилагането му.
в българия отношенията с останалите страни от европейския съюз, а и не само са малко объркани
ако караш в бг с чужда книжа, реално нищо не могат да ти направят, стига да не става дума за ПТП с пострадал човек или алкохол
имам приятел с френска книжка, които си има и българска, но я е върнал при взимането на френската
когато полицая направи справка излиза, че има бг книжка, но просто е изтекла
френските книжки са едни розови парцали
полицая нито може да му вземе точки, нито като му напише акт, може да го накара да си го плати някой (няма синьо картонче, което да го накара да иде в кат за постановлението)
та.. какво да ти кажа, българска му работа
въпрос на усмотрение е на всеки полицай, дали му се занимава или не цялата история
по закон всичко е идеално написано, но реалната практика е друга
аз като бях в швейцария що камери им изсветках, нищо не са ми казали, а мина вече почти година
при тях е същата работа
No bling at the Ring
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Крайно подтискащи коментари прочетох тук....елементарно непознаване на демокрацията и суверенитета на страните ето ви една извадка от нашата конституция, а този член присъства в една или друга форма във всички евро конституции и по принцип в демократичните държави
Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
а относно текстовете в ЗДвП -
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
БЪЛГАРСКИТЕ НЕ НЕМСКИТЕ ИЛИ ТУРКМЕНИСТАТНСКИТЕ ЗАКОНИ И КОНСТИТУЦИЯ
Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
а относно текстовете в ЗДвП -
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
БЪЛГАРСКИТЕ НЕ НЕМСКИТЕ ИЛИ ТУРКМЕНИСТАТНСКИТЕ ЗАКОНИ И КОНСТИТУЦИЯ
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Като чета тук, всички спазват до последната точка и запетая законите, конституциите и всеки нормативен акт както в нашата страна, така и във всички други във и извън рамките на ЕС... ако това е така, този факт може само да ме радва, но уви, впечатленията ми от драгите ми сънародници са съвсем различни и аз не правя изключение...
Та по темата... няколко мисли, нахвърляни набързо:
По вашите думи, автомобили с десен волан трябва АБСОЛЮТНО задължително да НЕ бъдат допускани на територията на континентална Eвропа, включително и в България, камоли да бъдат пълноправно регистрирани там. Фаровете на въпросните автомобили са съвсем различно настроени, като поради тази причина заслепяват останалите участници в движението. Воланът и контролните органи са изместени от другата страна на интериорното пространство, а с това застрашават останалите участници в движението поради намалената видимост и т.н.
Автомобили от USA, също НЕ трябва да бъдат допускани да се движат на територията на гореспоменатите страни, защото са конструирани да отговарят на съвсем други изисквания за вредни емисии и компановка, имат различни пътепоказателни и дневни светлини, имат право да се движат без преден регистрационен номер и с напълно затъмнени всички стъкла.
Та в крайна сметка, аз никъде не съм казал, че не трябва да се спазват законите и конституцията, просто прилагането им върху чуждестранни жители и автомобили е различно, коства по-добро познаване на тези нормативни актове, прилагането, на които е по-сложно и в повечето случаи в нашата реалност се случват изключения, позволяващи на хората да се възползват от тях...
Та тия за спазването на законите звучат много готино и щеше да е супер всички да ги спазват... и ще стане... ама друг път
Та по темата... няколко мисли, нахвърляни набързо:
По вашите думи, автомобили с десен волан трябва АБСОЛЮТНО задължително да НЕ бъдат допускани на територията на континентална Eвропа, включително и в България, камоли да бъдат пълноправно регистрирани там. Фаровете на въпросните автомобили са съвсем различно настроени, като поради тази причина заслепяват останалите участници в движението. Воланът и контролните органи са изместени от другата страна на интериорното пространство, а с това застрашават останалите участници в движението поради намалената видимост и т.н.
Автомобили от USA, също НЕ трябва да бъдат допускани да се движат на територията на гореспоменатите страни, защото са конструирани да отговарят на съвсем други изисквания за вредни емисии и компановка, имат различни пътепоказателни и дневни светлини, имат право да се движат без преден регистрационен номер и с напълно затъмнени всички стъкла.
Та в крайна сметка, аз никъде не съм казал, че не трябва да се спазват законите и конституцията, просто прилагането им върху чуждестранни жители и автомобили е различно, коства по-добро познаване на тези нормативни актове, прилагането, на които е по-сложно и в повечето случаи в нашата реалност се случват изключения, позволяващи на хората да се възползват от тях...
Та тия за спазването на законите звучат много готино и щеше да е супер всички да ги спазват... и ще стане... ама друг път

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
DrivinGGoD написа:...
абе бате ти защо говориш такива работи без грам умъсл? къде виде в некой закон да пише, че волана требва да ти е от лявата страна. пише само че в България колите се движат от дясно. Никъв законов проблем няма ако ще волана да ти е отзад в средата и мигачите ти светат като габарит. Колкото за фаровете последно има въведено, че не трябва да заслепяват, което се тества на ГТП, за емисии също ама сме далеч от Англия или Америка. Тва не пречи да се регистрират тия коли тука, още по-малко има законова пречка да се карат. Никъде в ЗДП не пише, че волана требва ти е отдесно или неможе си караш колата ако ти е под ЕВРО4.
А за фаровете по-специално съм виждал на 1 приятел от англиско къде докара му беха лепнали на некой пункт стикери на фаровете като влиза в страна с десно движение да не заслепява, докат си ги оправи.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Мен са ме заплашвали ,че ше ми вземат талона и като си отстраня проблема , ще ми го върнат в КАТ 

.::Братоев::. написа:Мен са ме заплашвали ,че ше ми вземат талона и като си отстраня проблема , ще ми го върнат в КАТ
На немски номера ли си ?
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3