Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?
Преминах през няколко керливи квартални доставчика - Херос...Скай нет и АДСЛ и всичките предлагат освен макс. реална скорост от 16-18 мбита при Скай и Херос и 4 мбита - около половин м байт и всекидневно прекъсване на нета за по няколко часа - Херос нет.
За съжаление ги няма все още в моя район Спектрум/М ТЕЛ-Мегалан.
Реших да видя има ли абонати на Макс Телоком във Варна ползващи нета им на лаптопа си и на офертата Макс Ънлимитед Бисквитка колко е реалната скорост?
На офертата им пише; ''неограничена скорост максимално възможна''
да не се окажат 10-тина мБИТа вечерта 20-22 ч. "максимално възможните" ??? 
За съжаление ги няма все още в моя район Спектрум/М ТЕЛ-Мегалан.
Реших да видя има ли абонати на Макс Телоком във Варна ползващи нета им на лаптопа си и на офертата Макс Ънлимитед Бисквитка колко е реалната скорост?
На офертата им пише; ''неограничена скорост максимално възможна''

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?
Ползвам бисквитката от 4-5 месеца в Бургас. Интернета е постоянен и не спира, като ти спре локално тока
. Скоростта не е нищо особено. До около 12-13 Мбпс. Реално на даунлоуд около 1МБ/с макс, ъплоуд 200-300КБ/с. Скоростта зависи пряко от силата на сигнала, който получава бисквитката. Предимството е, че имаш интернет навсякъде, където има обхват и можеш да вържеш до 8 Wi-Fi устройства едновременно. Батерията издържа до 4 часа. Аз съм доволен, но ако ти е само за домашен интернет, съм сигурен, че има и по-добри решения.
П.С. Бисквитката има един недостатък. От време на време ми се налага да я рестартирам, защото нет-а забива. 1 рестарт на 24 часа.

П.С. Бисквитката има един недостатък. От време на време ми се налага да я рестартирам, защото нет-а забива. 1 рестарт на 24 часа.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
абсолютно подкрепям колегата, при мен положението е същото
- Демирев
- ентусиаст
-
Мерси много и на двама ви. Видях, че Макс Телеком не е за мен. Доста ниска скорост - не ме задоволяват 8-10 мБИТа.
Търся доставчик на бърз домашен нет, за дърпане на HD филми по 10-12 gb. ми трябва, да не ги дърпам по 45-50 часа, а за 3-4 часа, тоест поне 40 mbit download, за съжаление така и не открих такъв при мен.
Търся доставчик на бърз домашен нет, за дърпане на HD филми по 10-12 gb. ми трябва, да не ги дърпам по 45-50 часа, а за 3-4 часа, тоест поне 40 mbit download, за съжаление така и не открих такъв при мен.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Гледам си от Варна,и аз ги смених всичките доставчици и все оставах недоволен.....понеже Спектрум още нямат покритие в моя квартал,взех че минах на Булсатком.
Абонат съм и на телевизията,и по тоя начин интернета ми на месец за 34 mbit е 9 лева,а според сайта им скоро ше има и 94 mbit
Мога да кажа,че съм мнооооого доволен.От три месеца съм абонат спирал ми е нета за около 2-3 пъти и то след рестарт всичко си идва на място.
С Виваком и ADSL - а беше голЕма мъка значи
Абонат съм и на телевизията,и по тоя начин интернета ми на месец за 34 mbit е 9 лева,а според сайта им скоро ше има и 94 mbit

Мога да кажа,че съм мнооооого доволен.От три месеца съм абонат спирал ми е нета за около 2-3 пъти и то след рестарт всичко си идва на място.
С Виваком и ADSL - а беше голЕма мъка значи

- Демирев
- ентусиаст
-
Мдам. Всъщност чакам в моя квартал да дойдат или Спектрум с ГПОН- или Булсатком с оптичния си. Звънял съм им и се очаква да окабелят района ми едва към края на годината.
Затова и търся временен доставчик за 7-8 месеца.
Булсатком нет има уникално ниски цени, но нямат тел за поддръжка на нета специално! Знам че чакаш по 20 мин. на мобилния номер 4800 и въртиш луди сметки за тел., като нямаш net, а и идвали чак след 3-4 денонощия да оправят кабела за нета, като се скъса зимата.
Иначе аз ползвам телевизията им от 2005г. и съм много доволен! Но нета им няма нищо общо - изкупуват квартални ланки и поддръжката им е плачевна.
Затова и търся временен доставчик за 7-8 месеца.
Булсатком нет има уникално ниски цени, но нямат тел за поддръжка на нета специално! Знам че чакаш по 20 мин. на мобилния номер 4800 и въртиш луди сметки за тел., като нямаш net, а и идвали чак след 3-4 денонощия да оправят кабела за нета, като се скъса зимата.
Иначе аз ползвам телевизията им от 2005г. и съм много доволен! Но нета им няма нищо общо - изкупуват квартални ланки и поддръжката им е плачевна.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Моя колега от работа си взе въпросната бисквитка наскоро и на 2рия ден я върна. Убеждаваха го че скорост всичко ала бала щяло да е перфе.. а накрая излезе че всичко е само PR
Беше много разочарован. Даже не успяваше да се върже... и то на центъра на Варна.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ако нямаш друг вариант пускай Интербилд, ама цените са им кофти...
- Демирев
- ентусиаст
-
Да бе Интербилд за 30 лв. три мБИТа извън локалния сървър
Уж безплатен локален сървър ама дефакто 20 лв. от мес.такса си плащаш за филмите от сървъра. Останалите 10 кинта за смешните три мегабита които ти пращат максимум.
Поне гледам Виваком с Файбър нет напредват смело и след Чайка, Владиславово и Кайсиева окабеляват вече Възраждане и близо са до мен уж, чакам да стоварят оптичните кабели това лято и до моя район.

Поне гледам Виваком с Файбър нет напредват смело и след Чайка, Владиславово и Кайсиева окабеляват вече Възраждане и близо са до мен уж, чакам да стоварят оптичните кабели това лято и до моя район.
- ms
-
-
Е айде да не пишеш наизуст- то и аз се махнах от ИБ преди много време, но скоростта им винаги си е била съвсем нормална... Съседа е на ИБ и имам паролата за рутера му- правил съм опити и вечер между 18 и 22 часа спокойно стигам 2,8-3 МБайта, което реално ми е почти максимума на Wi-Fi-то през G-стандарта... И опитите са от руските тракери за да се избегнат локалните пиъри... Скорост на сваляне имат- ако в твоя район е зле положението е локален проблем... Което е лошо- ще го оправят някой хубав ден, ама незнайно коя година...
Реално не са добър вариант- висока цена, труден ъплоуд заради НАТ, решението на проблеми е трагедия... Но явно и другите доставчици при теб са трагедия и трябва да избираш по-малкото зло...
Реално не са добър вариант- висока цена, труден ъплоуд заради НАТ, решението на проблеми е трагедия... Но явно и другите доставчици при теб са трагедия и трябва да избираш по-малкото зло...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
An4oOo написа:Моя колега от работа си взе въпросната бисквитка наскоро и на 2рия ден я върна. Убеждаваха го че скорост всичко ала бала щяло да е перфе.. а накрая излезе че всичко е само PRБеше много разочарован. Даже не успяваше да се върже... и то на центъра на Варна.
Eee чак пък толкова...
Аз съм с флашката и нямам никакви проблеми. Естествено не свалям HD филми, но пък имам нет навсякъде където отида с лаптопа - едното за сметка на другото

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
ms щом на G-точката теглиш с 3мб в сек. и рутера ша е харен че като знам кви рутери дават от ИБ.... като му навъртиш кранчето да тегли торенти и след 20мин хлъц и рестарт че буфера пълен а чипа прегрял и забил. Иначе и на мен комшията ми беше на ИБ и му тествах доста често нетеца вярно е това което казваш - доста прилично си се държеше на N-ка съм го опъвал до 5мб/сек
- ms
-
-
той че е харен е вярно (че е и с много антени), ама и реално е на 3м. от лаптопа ми и ги дели само един панел- все едно е вкъщи
ИБ имат 2 хубави неща- стабилна скорост на сваляне (ако няма техн. проблеми де) и сървъра с филмите, всичко друго им е трагедия... Можеш ли да познаеш що съседа прави сървър за игра и ползва моята мрежа

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
който има покритие на оптиката на булсатком да не се чуди, от година съм при тях, никога не е спирал нета имам си по абсолютно всяко време на денонощието 41Мб ъп и също толкова даун, заедно с ейч ди телевизията плащам по 28 лв
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2