Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?

Мнение от Демирев » 21 Мар 2012, 22:00

Преминах през няколко керливи квартални доставчика - Херос...Скай нет и АДСЛ и всичките предлагат освен макс. реална скорост от 16-18 мбита при Скай и Херос и 4 мбита - около половин м байт и всекидневно прекъсване на нета за по няколко часа - Херос нет.
За съжаление ги няма все още в моя район Спектрум/М ТЕЛ-Мегалан.

Реших да видя има ли абонати на Макс Телоком във Варна ползващи нета им на лаптопа си и на офертата Макс Ънлимитед Бисквитка колко е реалната скорост?
На офертата им пише; ''неограничена скорост максимално възможна'' :lol: :lol: :lol: :lol: да не се окажат 10-тина мБИТа вечерта 20-22 ч. "максимално възможните" ??? :evil:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Re: Бисквитката на Макс Телеком - опитвали ли сте я?

Мнение от Coulthard » 21 Мар 2012, 23:12

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 21 Мар 2012, 23:14

Ползвам бисквитката от 4-5 месеца в Бургас. Интернета е постоянен и не спира, като ти спре локално тока :). Скоростта не е нищо особено. До около 12-13 Мбпс. Реално на даунлоуд около 1МБ/с макс, ъплоуд 200-300КБ/с. Скоростта зависи пряко от силата на сигнала, който получава бисквитката. Предимството е, че имаш интернет навсякъде, където има обхват и можеш да вържеш до 8 Wi-Fi устройства едновременно. Батерията издържа до 4 часа. Аз съм доволен, но ако ти е само за домашен интернет, съм сигурен, че има и по-добри решения.

П.С. Бисквитката има един недостатък. От време на време ми се налага да я рестартирам, защото нет-а забива. 1 рестарт на 24 часа.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 21 Мар 2012, 23:17

абсолютно подкрепям колегата, при мен положението е същото
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Мар 2012, 23:29

Мерси много и на двама ви. Видях, че Макс Телеком не е за мен. Доста ниска скорост - не ме задоволяват 8-10 мБИТа.

Търся доставчик на бърз домашен нет, за дърпане на HD филми по 10-12 gb. ми трябва, да не ги дърпам по 45-50 часа, а за 3-4 часа, тоест поне 40 mbit download, за съжаление така и не открих такъв при мен.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Мар 2012, 23:30

Гледам си от Варна,и аз ги смених всичките доставчици и все оставах недоволен.....понеже Спектрум още нямат покритие в моя квартал,взех че минах на Булсатком.
Абонат съм и на телевизията,и по тоя начин интернета ми на месец за 34 mbit е 9 лева,а според сайта им скоро ше има и 94 mbit :mrgreen:
Мога да кажа,че съм мнооооого доволен.От три месеца съм абонат спирал ми е нета за около 2-3 пъти и то след рестарт всичко си идва на място.
С Виваком и ADSL - а беше голЕма мъка значи :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 21 Мар 2012, 23:40

Мдам. Всъщност чакам в моя квартал да дойдат или Спектрум с ГПОН- или Булсатком с оптичния си. Звънял съм им и се очаква да окабелят района ми едва към края на годината.
Затова и търся временен доставчик за 7-8 месеца.

Булсатком нет има уникално ниски цени, но нямат тел за поддръжка на нета специално! Знам че чакаш по 20 мин. на мобилния номер 4800 и въртиш луди сметки за тел., като нямаш net, а и идвали чак след 3-4 денонощия да оправят кабела за нета, като се скъса зимата.
Иначе аз ползвам телевизията им от 2005г. и съм много доволен! Но нета им няма нищо общо - изкупуват квартални ланки и поддръжката им е плачевна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 e53 3.0d 218ps
Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
Детайли за колата: Зла печка :D

Мнение от An4oOo » 22 Мар 2012, 0:08

Моя колега от работа си взе въпросната бисквитка наскоро и на 2рия ден я върна. Убеждаваха го че скорост всичко ала бала щяло да е перфе.. а накрая излезе че всичко е само PR :mhihi: Беше много разочарован. Даже не успяваше да се върже... и то на центъра на Варна.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 22 Мар 2012, 0:13

Ако нямаш друг вариант пускай Интербилд, ама цените са им кофти...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 22 Мар 2012, 1:38

Да бе Интербилд за 30 лв. три мБИТа извън локалния сървър :lol: Уж безплатен локален сървър ама дефакто 20 лв. от мес.такса си плащаш за филмите от сървъра. Останалите 10 кинта за смешните три мегабита които ти пращат максимум.

Поне гледам Виваком с Файбър нет напредват смело и след Чайка, Владиславово и Кайсиева окабеляват вече Възраждане и близо са до мен уж, чакам да стоварят оптичните кабели това лято и до моя район.

Аватар

Мнение от ms » 22 Мар 2012, 10:16

Е айде да не пишеш наизуст- то и аз се махнах от ИБ преди много време, но скоростта им винаги си е била съвсем нормална... Съседа е на ИБ и имам паролата за рутера му- правил съм опити и вечер между 18 и 22 часа спокойно стигам 2,8-3 МБайта, което реално ми е почти максимума на Wi-Fi-то през G-стандарта... И опитите са от руските тракери за да се избегнат локалните пиъри... Скорост на сваляне имат- ако в твоя район е зле положението е локален проблем... Което е лошо- ще го оправят някой хубав ден, ама незнайно коя година...
Реално не са добър вариант- висока цена, труден ъплоуд заради НАТ, решението на проблеми е трагедия... Но явно и другите доставчици при теб са трагедия и трябва да избираш по-малкото зло...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Мар 2012, 11:46

An4oOo написа:Моя колега от работа си взе въпросната бисквитка наскоро и на 2рия ден я върна. Убеждаваха го че скорост всичко ала бала щяло да е перфе.. а накрая излезе че всичко е само PR :mhihi: Беше много разочарован. Даже не успяваше да се върже... и то на центъра на Варна.

Eee чак пък толкова...
Аз съм с флашката и нямам никакви проблеми. Естествено не свалям HD филми, но пък имам нет навсякъде където отида с лаптопа - едното за сметка на другото :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 22 Мар 2012, 16:28

ms щом на G-точката теглиш с 3мб в сек. и рутера ша е харен че като знам кви рутери дават от ИБ.... като му навъртиш кранчето да тегли торенти и след 20мин хлъц и рестарт че буфера пълен а чипа прегрял и забил. Иначе и на мен комшията ми беше на ИБ и му тествах доста често нетеца вярно е това което казваш - доста прилично си се държеше на N-ка съм го опъвал до 5мб/сек
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Мар 2012, 17:09

той че е харен е вярно (че е и с много антени), ама и реално е на 3м. от лаптопа ми и ги дели само един панел- все едно е вкъщи :mhihi: ИБ имат 2 хубави неща- стабилна скорост на сваляне (ако няма техн. проблеми де) и сървъра с филмите, всичко друго им е трагедия... Можеш ли да познаеш що съседа прави сървър за игра и ползва моята мрежа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 23 Мар 2012, 11:28

който има покритие на оптиката на булсатком да не се чуди, от година съм при тях, никога не е спирал нета имам си по абсолютно всяко време на денонощието 41Мб ъп и също толкова даун, заедно с ейч ди телевизията плащам по 28 лв
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Следваща

Назад към Извън Темата