Нов протест срещу горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Нов протест срещу горивата

Мнение от steeN » 24 Мар 2012, 10:32

acer написа:
steeN написа:
acer написа:американците се възхищават на ес, че са намерели решение за ограничаването на горивата чрез допълнителният данък, така че цените са нормални

хаха избухнах в смях ;)

и на мен ми става смешно от празни мнения :) цитирах човека, който е бил 2 пъти в класацията "100 most influential global thinkers" и 1 път в "top 20Global Influentials", Shai Agassi

първо в европа е най-скъпия бензин в... света с леки изключения. как да реагирам според теб? а сега разбирам, че си цитирал израелец и то в неизвестно какъв контекст.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 24 Мар 2012, 11:36

Абе колеги вземете си измийте очите, пийте едно кафе и прочетете кво е написал човека, а не само заглавието на темата.
NikShtain написа: под надслов „Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!

това не включва ли и вдигането на заплатите и като цяло стандарта? Най-обичаме да филосостваме и говорим без да мислим :kuku:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 24 Мар 2012, 12:42

Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Мар 2012, 13:23

На организаторите от Сила мога да кажа кога да очакват 50 000 протестиращи - като стане цената на литър ЛПГ 2,60 лв. и кг. метан 2,60 лв. - дизел 3,50 лв.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 24 Мар 2012, 13:42

Добре де, кому беше нужно така да влизате на момчето?
По-добре на протест, колкото и безсмислен (евентуално!) да е той, отколкото стоене в къщи, нали?
Както е написано в първия пост на темата освен за горивата ще се протестира и срещу
безобразно ниския стандарт на живот в България!

Макар че заглавието на темата е по-различно и явно цели привличане на внимание.
Разбрахме всички, че сте против, имате си собствените доводи, но какво толкова лошо би излязло от този протест, че така да го редите момчето? Изкажете си мнението по веднъж, обосновете се и толкова. Какво сте тръгнали да обяснявате кой колко бил глупав, че да отиде на тоя протест.

Вярно, за мен също е абсурдно да се прави протест срещу високите цени на горивата, а същевременно шествието да е с автомобили, които ще се движат много бавно, ще изгорят много гориво и само ще вдигнат оборота на тия по които плюят. И естествено би било по-добре да не си ходим и до магазина на 500м от нас с колите, а да повървим малко, да използваме повече градския транспорт и т.н.
Вярно е, че цените на горивата в световен мащаб ще растат така или иначе, но при нас има възможност те да бъдат намалени макар и с малко...
Но чиито и интересни да обслужва (евентуално!) този протест или сдружението като цяло, е по-добре да се изрази някакво гражданско мнение, отколкото да се стои вкъщи и да не се прави нищо.

Пък дано следващия път е по-добре обмислено, знае ли човек...
Изображение
E34, E38

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 24 Мар 2012, 14:05

justboy написа:По-добре на протест, колкото и безсмислен (евентуално!) да е той, отколкото стоене в къщи, нали?

Aми не, не е точно така. Първото е, че протеста ще е не евентуално безсмислен, а направо си Е безсмислен. Защо ли? Защото е мирен и на ББ и компания им дреме на оная работа кой, къде, какъв мирен протест правел. Те затова е освен всичко друго и неефективен. Затова и няма никакъв смисъл да се ходи на такъв протест. И в някои от предните подобни теми бях писал - безредици и щети му е майката. Гърците счупиха 10 витрини и им дадоха 130млрд. Я да се почупи цяла витошка с лъскавите магазинчета да видим дали репортажите по новините ще са 50 секунди или 15мин. с тъпи бенатови и сие обикалящи и показващи демиджа от НЕмирния протест.
Тва е. С мир нищо не става тук. И докато не се направи нещо по-драстично, ако ще всеки ден нон-стоп да се организират такива нормални протести няма да има полза никаква.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Мар 2012, 14:36

да, израелец е, но е предприемач без граници, работи главно в сащ, той е и виновника и за последният нисан на ток ;)

"all over Europe we see incentive programs that place higher taxes on fossil fuel cars, and lower taxes on non-emissions vehicles. Ultimately Shai wants to see this spread to the U.S., San Francisco has already passed legislature supporting the use of electric cars, and there is a single electric highway on mainland Hawaii, and eventually he wants to see it spread to the whole world; for now he is focused on first and second world countries because third world countries, in his view, do not have the resources or need"

http://beyondeconomics.org/2011/03/04/s ... bold-plan/
http://www.ted.com/talks/shai_agassi_on ... _cars.html
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M57TU2D30 235hp
Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe

Мнение от NikShtain » 24 Мар 2012, 14:59

Поскъпват и автобусните билети

Повишение на цените на билетите прогнозират от Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Поскъпването се очаква от месец май и причината за него са високите цени на горивата.

Очакванията са за 10-12% ръст, съобщи председател на сдружението Галя Топалова, цитирана от TV7. По думите й в момента дизелът определя 50 и дори 60% от цената на билетите.

„Засега задържаме, защото февруари повишихме билетите с 8%. За последната година обаче дизелът е поскъпнал с около 20%", изтъкна Топалова. Според нея ако се сбъднат очакванията за ръст на горивата през май ще има ново увеличение на цените на билетите.

„Не очакваме отлив, защото хората, които са свикнали да пътуват с автобус ще продължат да го правят", посочи Галя Топалова.

Всяко увеличение на енергийните ресурси се отразява и на цените на транспорта. В близко бъдеще обаче не се очаква увеличение на билетите за влак, посочват от БДЖ.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 24 Мар 2012, 15:42

За всички има изход от кризата.... поне на който му стиска.

Изображение

Успех на поредния некадърен "протест" скалъпен от хора с неясни цели,малоумни искания и неправилно послание ......
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 24 Мар 2012, 16:39

xpl0d написа:
justboy написа:По-добре на протест, колкото и безсмислен (евентуално!) да е той, отколкото стоене в къщи, нали?

Aми не, не е точно така. Първото е, че протеста ще е не евентуално безсмислен, а направо си Е безсмислен. Защо ли? Защото е мирен и на ББ и компания им дреме на оная работа кой, къде, какъв мирен протест правел. Те затова е освен всичко друго и неефективен. Затова и няма никакъв смисъл да се ходи на такъв протест. И в някои от предните подобни теми бях писал - безредици и щети му е майката. Гърците счупиха 10 витрини и им дадоха 130млрд. Я да се почупи цяла витошка с лъскавите магазинчета да видим дали репортажите по новините ще са 50 секунди или 15мин. с тъпи бенатови и сие обикалящи и показващи демиджа от НЕмирния протест.
Тва е. С мир нищо не става тук. И докато не се направи нещо по-драстично, ако ще всеки ден нон-стоп да се организират такива нормални протести няма да има полза никаква.

по-полека , щото ей сега ще се появи флейма и ще ти обесни , че бунтовете са присъщи само за талибанските държави :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 24 Мар 2012, 16:41

Aй стига с тва изтърканото вече терминал 2 :banghead: Къде толкова ще идеш? В Англия да береш малини, къпини или да миеш коли? Или в Испания картофи да береш? 5 човека в 20 кв.м. апартамент само и само да спестите някое и друго евро? Да не мислиш, че си добре дошъл в чуждата държава? Колкото и да си добър си оставаш пришълец и ти се гледа, като на треторазряден човек. Не е до тва на кой му стиска и на кой не, а дали си заслужава. Щото от тва, което аз виждам 98% не си заслужава.
Изображение

Аватар

Мнение от xpl0d » 24 Мар 2012, 16:43

nightdriver написа:
xpl0d написа:

по-полека , щото ей сега ще се появи флейма и ще ти обесни , че бунтовете са присъщи само за талибанските държави :mhihi:

Е нека. Ние все най-много знаем, най-много сме отворени, най-Ентелигентни сме, над всичко сме, затва и сме в това състояние.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 24 Мар 2012, 18:22

NikShtain написа:...Защото мен дефакто горивото не ме бърка,но има доста съфорумци които не им е приятно да дават толкова много за гориво.Което вече си е необходимост а не лукс.
Сега,че има паралии като @ms и @xpl0d които не ги бърка колко е горивото има и такива хора...

Как трябва да ти го кажа та да го възприеме кухата ти глава- НЕ Е ВАЖНО аз, ти, целият форум и който се сетиш на колко зарежда... Като ти е скъп бензина има газ/метан, ако и те са ти скъпи има ГТ... Как да ти обясня, че цената НЕ МОЖЕ да падне с кой знае колко- 20ст. е максимума надолу, което е 15-на лева на ЦЯЛ РЕЗЕРВОАР... Бах ма'а му- ще си купя 2 кутии цигари и 1 водка по-малко и тея 15лв. ги спестих... Даже и ще съм на кирия- няма да се тровя...

Че теб не те бърка колко струва горивото мога да ти кажа само едно "Браво"- значи или взимаш хубава заплата, или караш малко личната кола, или караш служебна и не ти пука... Не е важно как го постигаш- щом не ти пука колко е бензина заслужаваш 'Браво"...
Ама за разлика от теб мен МНОГО ме вълнува колко струва горивото и всяко повишение ми бърка директно в джоба- днес изгорих 40+литра газ, ама заредих на цена с 4-5ст. по-ниска от последният път и си спестих 2лв.... Е, тая вечер част от бирата ми ще е бонус... И въпреки, че мен много ме вълнува цената на горивото на смешният ви протест НЯМА да стъпя... И ако случайно попадна в задръстване заради протеста докато отивам на разходка ще псувам като бесен каруцар тея дето ми пречат...

ПС: Я се огледай на протеста колко народ пуши цигари... Аз давам около 120-150лв. на месец за тях- това са ми около 1000км. пробег, щото не съм гъзар и съм на газ... Цената на бензина не мога да променя, ама мога да спра цигарите и да си освободя 150лв. на месец и да ги дам на колонката... Я попитай народа на протеста що не направи това просто нещо да откаже цигарите и да харчи същите пари на бензиностанцията :?: Хем ще са по-здрави, хем ще карат повече...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Мар 2012, 18:59

Аз не пуша - никога не съм пушил нищо. От година насам спрях и твърдия алкохол.
За сметка на това до обяд само жуля по 4 кафета и бутилка 1.25 л. Кока-Кола я няма - както и доста вафли смилам на работа в движение.
Някои колеги ще се пръснат от яд че не съм пушел и съм пестял :shock: Не знам защо не се откажат те? Та си мислят колко много се пести.
Единия колега пуши по две кутии на ден :shock: беше на някакви от 6 лв. едва скоро се реши да мине на някаква черна кутия...виктори са май по 5 лв. - 10 лв. на ден...аз пък за 13 лв. пълня всеки ден по 5 л. А95Н му викам...дам...така е вика той...той няма лична кола...прибира се със служебната...няма грижи за застраховки...гуми...масла...само актове :mhihi:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 24 Мар 2012, 23:32

стига бе рапони стоите си дома като е безмислен протеста.кво само лаете .
които иска да протестира ще ходи.тук се опоменава че ще има протест еди кога си и каде .
що лаете люпете семки дома и гледаите новините.все пак не трябва само да се мишува.
кофти ми става като гледам колко ни е прост народа но и тук във форума ....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата