Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Re: Софтуер
опитвам от два дни и аз, но мисля , че пробвах и това т.е изключвам от контакт, кликам на "Yes" програмата пак зарежда този екран....после давам контакт и нищо май не се случи. При вас какво точно стана, за да сравня. Мисля че съм гледал как се кодира и излизаше екран със съобщение с новите или вече приетите настройки....
Между другото гледам , че и други имат подобен проблем http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... 829&page=2
Между другото гледам , че и други имат подобен проблем http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... 829&page=2
Последна промяна jonybravo_bg на 29 Фев 2012, 20:32, променена общо 1 път
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
В програмата пишеше-изключи контакт, включи контакт и натисни ,,Yes''. За съжаление си затрих кабелите и сега не мога да го повторя дословно, но по спомен: мъчих се една седмица без резултат, накрая случайно изключих контакт, натиснах ,,Yes'' , (не помня дали веднага дадох на контакт или след потвърждението, най-вероятно веднага), но при успех таблото дава сигнал, нулира се часовника и дневния пробег, програмата пише, че кодирането е извършено и готово. Мисля, че при други колеги не е така, да кажат.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
Има ли някой отзивчив колега от София, който може да помогне с програмиране на 1-2 простички неща(индиказия мигачи и сигнал за вкл. парктроник). Причината поради, която се обръщам към вас е посочена в мнението по горе. Благодаря!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
След като се поразтърсих из нета забелязах, че има различни видове кабели. Тоест такива, които могат само да диагностицират, но не могат да кодират и такива, които могат и двете. Първия вид явно са по лесни за изпълнение, но те не дават инфо на компютъра кога колата е изключена от контакт, те винаги подават сигнал "на контакт" независимо , че въртите ключа. Това не позволява да приключите процедурата по кодиране. Моят се оказа точно такъв и за това зациклям на екран "изкл/вкл на контакт и искаш ли да запазиш промените".
P.S. :След като смених кабела кодирането тръгна успешно, но процедурата е: изкл. контакт , натискане на "Yes", Включване на контакт!
P.S. :След като смених кабела кодирането тръгна успешно, но процедурата е: изкл. контакт , натискане на "Yes", Включване на контакт!
Последна промяна jonybravo_bg на 06 Мар 2012, 21:09, променена общо 1 път
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
и от къде може да се купи хубав кабел който да може и двете неща(диагностика и кодиране) и да няма проблеми
- NikVanov
- ентусиаст
-
Изпрати ми лс, ще ти кажа.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
PIPERKOV написа:и от къде може да се купи хубав кабел който да може и двете неща(диагностика и кодиране) и да няма проблеми
Ами например склад66, аз съм с кабел от там и прави всичко.

- NikVanov
- ентусиаст
-
Някъде се дискутираше и нямам спомен къде и дали е възможно.
На този климатик
може ли да се програмира, така че когато дам на контакт да не се пуска автоматично ?
Поздрави !
На този климатик
може ли да се програмира, така че когато дам на контакт да не се пуска автоматично ?
Поздрави !
- NikVanov
- ентусиаст
-
Не е до климатик, а до кола /софтуер/. Преди фейса не може, след фейса може, не знам дали на всички модели.
- NikVanov
- ентусиаст
-
през нсексперта знаех, но през дис днес не можах да го намеря
от къде се правеше при отключване и заключване "наказателните" /много съм се смял на това - аварийните/ да премигват ?
Поздрави
от къде се правеше при отключване и заключване "наказателните" /много съм се смял на това - аварийните/ да премигват ?
Поздрави
- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
nikolae написа:през нсексперта знаех, но през дис днес не можах да го намеря
Поздрави
През дис-а можеш да го годираш за аларма и ще мигат само на заключване,ама ще ти дава грешка за датчиците на алармата щот ти дефакто ги нямаш