Кола за свободното време

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 528 Е39
Мечтае да кара: 740

Кола за свободното време

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 24 Мар 2012, 17:46

От известно време съм луднал да купувам още една кола, с която да се занимавам в свободното си време. Проблема обаче е, че не мога да реша каква точно да бъде колата и с каква цел да я взема. Вариантите са няколко и сега ще ги изброя:
1. Някакъв дрънгел, който да кара приятелката ми и ако се скапе баварката да не остана без кола.
2. Някакъв стар дрънгел, който с времето да докарам в прилично състояние и да го карам като "класика" едва ли не
3. Някакъв дрънгел, от който да махна всичко, което тежи, да му сложа някакъв по-голям двигател и да се забавлявам събота и неделя с него.
Парите, които евентуално ще дам за дрънгела са до 1000лв :mhihi: , като предпочитам да не ги давам наведнъж, а на 2-3 вноски.
Всякакви съвети ще са ми от полза, линкове към конкретни обяви, вече направени подобни проекти като т.2 или т.3 и т.н. Нямам никакви предпочитания за марка, година или модел на колата. Благодаря предварително на всички отзовали се.

Ако съм объркал раздела, в който да публикувам темата, се извинявам и моля модераторите да я преместят където трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Кола за свободното време

Мнение от acho.rs » 24 Мар 2012, 17:57

За 1000 лева трудно ще купиш нещо различно от подвижна скраб ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 24 Мар 2012, 18:01

тука ще дам една идея, за теб и хора като теб с една малка история на един мой приятел.

цък

това е карел. чех, с канадско гражданство и еврейски корени.
преди 20ина години решава, че му е писнало в канада. премества се в чехия и хваща да си прави каравана през уикендите.

завършва я и тръгва по широкия свят. занимава се с фрийленс преводи и SEO и не му е необходимо нищо друго освен интернет, за да си работи. По неговите думи се е освободил от робството на системата на тази rat race :mhihi:

през доста държави е минал, стоя 4-5 години в бг, но реши, че зимата тук му е студено и октомври замина за азия. сега е на някакъв остров в тайландско море. без караваната де :mhihi:

това е идея за хора мечтатели.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Мар 2012, 18:08

1000лв. са малко и не си струват да се инвестират в покупката на кола

по-добре е да ползваш рент-а-кар и така

иначе за.. кола пред блока аз лично бих си взел един джийп вранглер

да си я изкарвам като завали сняг без да ми пука, да не и бера грижи и като ми е кеф да си чопкам по нея

не знам как вървят, предполагам, че са по 3-4 бона
No bling at the Ring

Потребител
Аватар

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 24 Мар 2012, 18:21

acho.rs написа:За 1000 лева трудно ще купиш нещо различно от подвижна скраб ...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Е хубаво де, може и до 1500лв да качим сумата. В последствие ще се налеят пари в колата с времето. Въпроса е да е нещо що-годе прилично за тези пари.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Мар 2012, 18:24

^^MuTaKa^^ написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Е хубаво де, може и до 1500лв да качим сумата. В последствие ще се налеят пари в колата с времето. Въпроса е да е нещо що-годе прилично за тези пари.

ма джип ли, кола ли

кво значи свободно време, дай повече инфо

пък намеси и приятелката.. това доста усложнява нещата, щото насочва вниманието към някоя въшка автомат..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 24 Мар 2012, 18:38

Преди 2 години едно пунто от първия модел /1995, 1100 кубика/, стана излишно на братовчед ми и нали съм с меко сърце реших да помогна на човека и да го прибера :D . Идея нямах за какво ми е, ама жената бе решила да взема книжка та основно за това. По стечение на обстоятелствата тя така и не взе книжка, а пунтото бе налично и го емнах аз. Тъкмо децата тръгваха на ясла и градина и ми трябваше кола, която да стои пред блока и да не я мисля, че бмв-то вече 3 пъти ми го издраха нарочно. Стана така, че в момента ми е основен автомобил, страшно удобен за прибиране на децата, за пазаруване, а зимата с хубави гуми е невероятно проходим, с него ходя и на работа. А най-положителната му черта, особенно на фона на цените на горивата в момента е разхода - 7 литра градско, зимата в най-големите студове с много работа на място най-големия разход е 10 литра, говоря за бензин, кола на газ нямам и не мога да кажа с газ как стоят нещата. Та малко се отплеснах, но ако ти трябва един вид резервен автомобил и такъв за приятелката някаква такава малолитражка ще ти върши работа, а и ще се включиш в парите.
only rear wheel drive

Потребител
Аватар

Мнение от ^^MuTaKa^^ » 24 Мар 2012, 19:06

BadAngel написа:
^^MuTaKa^^ написа:

ма джип ли, кола ли

кво значи свободно време, дай повече инфо

пък намеси и приятелката.. това доста усложнява нещата, щото насочва вниманието към някоя въшка автомат..

Не бих дал пари за джип, освен ако нямам нужда от него, затова се търси кола. Тя не иска въшка, а аз няма да взема автомат (да и е гадно :mhihi: ). Иначе под свободно време имам предвид събота и неделя, зад блока, с куфара инструменти и т.н. В общи линии нещо старо, евтино и вече в зависимост от колата ще става ясно какво ще се прави с нея.

alX3m написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11331304371387500&f1=details :dunno:

Честно казано не ме грабва тая алфа и не си я представям нито като т.2, нито като т.3

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Мар 2012, 20:13

Евтина забава? А защо не си вземеш едно атв или един карт да се плашиш с него?
алекс
трабант 601с
разни други возила

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Мар 2012, 20:44

Е ти каква кола искаш за 1 000 лева?
Ти искаш да е без пари, да те кефи на вид, ама да е голяма, ама приятелката да я хареса, ама да става да си човъркаш.
С 1 000 лева не во виждам каква кола ще вземеш дето да ти е кеф да си човъркаш :roll:
Имам един пасат 2-ка в състояние като за 1 000 лева (смисъл не е първа младост, но върви прилично), ама се съмнявам да търсиш Пасат 2 :roll:
Според мен трудно ще съчетаеш това приятелката ти да я кара и да си човъркаш по нея.
Айде до 1 000лв. ще намериш кола да си човъркаш по нея, или такава която да кара приятелката ти, но двете в едно :nono:

alx написа:Евтина забава? А защо не си вземеш едно атв или един карт да се плашиш с него?

За 1 000 лева незнам как се класира за АТВ, ама ако ги дават някъде по толкова имам интерес за две
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Мар 2012, 20:47

Bavarcho написа:Ти искаш да е без пари, да те кефи на вид, ама да е голяма, ама приятелката да я хареса, ама да става да си човъркаш.

и да е класика...

не знам пич, подходи сериозно към темата, щото с тия 1000 лв. само деу тико можеш да си вземеш

колите са скъпо хоби, или пренасочи интереса си към филателия или.. :)

единствения ти вариянт е некое соц возило, примерно волга

там гаранция все ще има кво да човъркаш, почти класика е.. но трудно пак ще се влезе в бюджета
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 24 Мар 2012, 21:00

ще ти вметна и аз 1-2 идеи
1.Зимаш си няква която да разковачиш и да си е направиш както ти е кеф(тва е според зависи от уменията и парите)Аз лично съм решил да правя рено 19 купе(те си нямат и аз реших да има направя :Д)
2.Зимаш си неква колица дето ти е била на сърце като малък и си е правиш като нова и си сбъдваш 1 детска мечта :Д ако има такава и не си е изпълнил
;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 24 Мар 2012, 21:12

Изображение такова ли? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар