Нов протест срещу горивата
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Нов протест срещу горивата
acer написа:да, израелец е, но е предприемач без граници, работи главно в сащ, той е и виновника и за последният нисан на ток
"all over Europe we see incentive programs that place higher taxes on fossil fuel cars, and lower taxes on non-emissions vehicles. Ultimately Shai wants to see this spread to the U.S., San Francisco has already passed legislature supporting the use of electric cars, and there is a single electric highway on mainland Hawaii, and eventually he wants to see it spread to the whole world; for now he is focused on first and second world countries because third world countries, in his view, do not have the resources or need"
http://beyondeconomics.org/2011/03/04/s ... bold-plan/
http://www.ted.com/talks/shai_agassi_on ... _cars.html
значи тук не става въпрос за данъци за ограничаване на цената на горивото (като гледам добре са я ограничили да е 3-4 пъти по-голяма). да не говорим, че само в лос анджелис сигурно има повече приуси от колкото в цяла европа... доста от автобусите в градския транспорт са дизелови хибриди и т.н. по магистралите има ленти, които са само за автомобили (carpool/hov lane), в които има повече от един човек или за хибриди и ел. автомобили. има данъчни кредити за всички хибриди и ел. проблема е, че са много скъпи и за тва ги купуват само хора, които могат да си ги позволят като fashion statement. и не знам защо всички игрнорират факта, че голяма част от тока идва точно от фосилни горива, т.е. правят едно голямо нищо. хибридите са много много по-смислени от колкото изцяло електрически коли. направо ми е писнало да ги гледам тези visionaries, които си мислят, че могат да направят по-добър продукт от огромни корпорации, като toyota и gm.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И тая тема осрахта..... 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:И тая тема осрахта.....

Най вече с 3-4 спамера дето са компетентни по всякакви въпроси и са твърдо ПРОТИФ -- по принцип , независимо за какво става въпрос

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
И аз това казах назад, има някой мнение, да го изкаже, окей, ама да тръгне да убеждава хората колко биха били тъпи да отидат, не е редно.
И пак казвам колкото и да е зле организацията и всичко, по-добре е отколкото да се стои вкъщи.
Все трябва да се сложи някакво начало по някакъв начин...

И пак казвам колкото и да е зле организацията и всичко, по-добре е отколкото да се стои вкъщи.
Все трябва да се сложи някакво начало по някакъв начин...

E34, E38
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Аз к'во съм виновен, че агитатора е калпав и не може 2 реда да напише смислено
И той не призовава- аз и ти можем да призовем някой да подкрепи нещо, тоя е чиста проба платен агитатор... Ако си пропуснал- автора е член на Сила, тоест това му е работата, да агитира хората... А такива ги мразя много...
Аз имам ранг да защитавам- ти к'во очакваш, да си трая ли
ПС: Някой спомена, че протеста НЕ бил само за горивата, ама не сме обърнали внимание... Напротив, аз видях- интересно защо обаче агитаторчето върти нещата само около горивата
Не е съвсем така- не ми харесва да участвам в далаверките на някой... едва ли вярваш, че всичко се прави безкористно и само в полза на народа, нали

ivoo написа:...Най вече с 3-4 спамера...
Аз имам ранг да защитавам- ти к'во очакваш, да си трая ли

ПС: Някой спомена, че протеста НЕ бил само за горивата, ама не сме обърнали внимание... Напротив, аз видях- интересно защо обаче агитаторчето върти нещата само около горивата

justboy написа:...И пак казвам колкото и да е зле организацията и всичко, по-добре е отколкото да се стои вкъщи...
Не е съвсем така- не ми харесва да участвам в далаверките на някой... едва ли вярваш, че всичко се прави безкористно и само в полза на народа, нали

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
justboy написа:Все трябва да се сложи някакво начало по някакъв начин...![]()
Бах тва начало, колега

- justboy
- Олдскул фен
-
Ами така е, наистина не ми се вярва, че се прави безкористно или, че поне даването на пари за тая организация е безкористно. Ясно е, че за да дава някой пари, има интерес.
Този някой може да има някаква облага, най-вероятно има някаква облага, но това незначи, че е лошо все по-често да излизат хората и да изразяват общественото си мнение по някакъв начин, нека все по-често се случва за да го правят все повече хора, защото честно казано до преди 14 януари 2009та почти нямаше такива често организирани протести... а няма да коментирам как тогава се смаза направо протеста, но това е друг въпрос.
Идеята е, че един вид се плюе, когато никой не излиза, казваме, че сме овце мирни и послушни и т.н. не че на тия протести чупим и трошим, но пак е някакъв израз на несъгласие. И когато се прави някакъв протест се започва плюенето, че бил калпав протеста, ми сега ше е калпав, живот и здраве следващия няма да е, с тази нагласа негативната как ще стане? Без поне малко вяра в нещата, с които се захващаш, няма как те да се получат
Дори да обслужва нечии си интереси този протест да не би да казваш, че ще е в ущърб на народа, не мисля!
И за протестите против шистовия газ се говореше за комунисти, руснаци и незнам си кво и тогава пак се плюеше защо бил тоя протест?
Как щели да се минат хората, щото един вид щели да помогнат комунистите... Е, да, ама излезнаха много хора и поне времено е спряно всичко около проучвания и т.н.
Та, идеята ми беше, че това, че някой има желание да изрази своето несъгласие с безумията по някакъв начин(може би не перфектния), различен от стоене вкъщи, незначи, че трябва да му се говори колко заблуден бил...
Иначе какво предлагате? Да си стоим и да чакаме перфектния протест ли?
@Yanko Petrov
Ами какво да се прави, колега, чисто и просто ще ти го кажа, аз не съм съгласен със ситуацията и ми се дава някаква възможност(може би не перфектна, но някаква...) да го изразя това нещо, не с писане по форуми, правя го, за мен е по-добре от това да не го правя. За теб или някой друг може да е различно, няма проблем, но аз не съм тръгнал да те убеждавам във вижданията си...
Затова казах, окей, имате си възгледите, споделете ги и толкова...
Наясно съм, че някой си щял да има изгода, но и за нас няма как да стане по-зле излизайки навън.
Докато ако си стоим вкъщи за нас 100% по-добре няма да стане и пак някой ще има изгода щото си траем...
Този някой може да има някаква облага, най-вероятно има някаква облага, но това незначи, че е лошо все по-често да излизат хората и да изразяват общественото си мнение по някакъв начин, нека все по-често се случва за да го правят все повече хора, защото честно казано до преди 14 януари 2009та почти нямаше такива често организирани протести... а няма да коментирам как тогава се смаза направо протеста, но това е друг въпрос.
Идеята е, че един вид се плюе, когато никой не излиза, казваме, че сме овце мирни и послушни и т.н. не че на тия протести чупим и трошим, но пак е някакъв израз на несъгласие. И когато се прави някакъв протест се започва плюенето, че бил калпав протеста, ми сега ше е калпав, живот и здраве следващия няма да е, с тази нагласа негативната как ще стане? Без поне малко вяра в нещата, с които се захващаш, няма как те да се получат
Дори да обслужва нечии си интереси този протест да не би да казваш, че ще е в ущърб на народа, не мисля!
И за протестите против шистовия газ се говореше за комунисти, руснаци и незнам си кво и тогава пак се плюеше защо бил тоя протест?
Как щели да се минат хората, щото един вид щели да помогнат комунистите... Е, да, ама излезнаха много хора и поне времено е спряно всичко около проучвания и т.н.
Та, идеята ми беше, че това, че някой има желание да изрази своето несъгласие с безумията по някакъв начин(може би не перфектния), различен от стоене вкъщи, незначи, че трябва да му се говори колко заблуден бил...
Иначе какво предлагате? Да си стоим и да чакаме перфектния протест ли?
@Yanko Petrov
Ами какво да се прави, колега, чисто и просто ще ти го кажа, аз не съм съгласен със ситуацията и ми се дава някаква възможност(може би не перфектна, но някаква...) да го изразя това нещо, не с писане по форуми, правя го, за мен е по-добре от това да не го правя. За теб или някой друг може да е различно, няма проблем, но аз не съм тръгнал да те убеждавам във вижданията си...
Затова казах, окей, имате си възгледите, споделете ги и толкова...
Наясно съм, че някой си щял да има изгода, но и за нас няма как да стане по-зле излизайки навън.
Докато ако си стоим вкъщи за нас 100% по-добре няма да стане и пак някой ще има изгода щото си траем...

E34, E38
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тука се битовизира един един световен проблем с цените на петрола.
аз после съм осирал темата. като кихнат в близкия изток и протест за
цените на горивата. през останалото време всичко е наред.
за някои хора, явно най-важното е да си разнасят задника напред назад
с личния автомобил. това нормално ли е?
същевременно, не на проучванията за газ, не на атомна електроцентрала, не
на не знам си какво... ми с тая стратегия не ще растат цените, ами не знам
какво... с колко си мислите, че може да падне цената и кой ще плати разликата?
дори и да се вземе едно популистко решение за ограничаване на цената
ала хюго чавез (сигурен съм, че много хора му се възхищават тук), не е
ли очевидно какво ще стане. ми просто лукойл ще почнат да продават на други
пазари и да изнасят горивата от българия. няма да се изненадам ако това вече отдавна
е факт.
истинския проблем на тая страна е, че трябва да се привлекат някакви свежи пари от вън...
да се оправи образователната система, защото в момента за нищо не става.
да се направи нещо със съдебната система, нещо за което ни натискат от вън и заради,
което хората ги е страх да инвестират тука.
аз после съм осирал темата. като кихнат в близкия изток и протест за
цените на горивата. през останалото време всичко е наред.
за някои хора, явно най-важното е да си разнасят задника напред назад
с личния автомобил. това нормално ли е?
същевременно, не на проучванията за газ, не на атомна електроцентрала, не
на не знам си какво... ми с тая стратегия не ще растат цените, ами не знам
какво... с колко си мислите, че може да падне цената и кой ще плати разликата?
дори и да се вземе едно популистко решение за ограничаване на цената
ала хюго чавез (сигурен съм, че много хора му се възхищават тук), не е
ли очевидно какво ще стане. ми просто лукойл ще почнат да продават на други
пазари и да изнасят горивата от българия. няма да се изненадам ако това вече отдавна
е факт.
истинския проблем на тая страна е, че трябва да се привлекат някакви свежи пари от вън...
да се оправи образователната система, защото в момента за нищо не става.
да се направи нещо със съдебната система, нещо за което ни натискат от вън и заради,
което хората ги е страх да инвестират тука.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- justboy
- Олдскул фен
-
Да бе, колега, щото пък с проучванията за газ щяхме да цъфнем и да вържем 100%
Нали в друга тема вече се коментираха условията по договора за концесия?
Автора на темата да вземе да си смени заглавието...
Пък и тая цена може да се свали там с малко, както вече се коментира в рамките на 15-20 стотинки. Иначе си я вдигат как им кефне за добре, пък с покачване на цените на горивата викаш нищо друго няма да поскъпне по предтекст, че цените се качили, цените на горивата падат, на останалите стоки -
И така до следващото драстично покачване...
Нали в друга тема вече се коментираха условията по договора за концесия?
„Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!”
Автора на темата да вземе да си смени заглавието...
Пък и тая цена може да се свали там с малко, както вече се коментира в рамките на 15-20 стотинки. Иначе си я вдигат как им кефне за добре, пък с покачване на цените на горивата викаш нищо друго няма да поскъпне по предтекст, че цените се качили, цените на горивата падат, на останалите стоки -

E34, E38
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
justboy написа:...Дори да обслужва нечии си интереси този протест да не би да казваш, че ще е в ущърб на народа, не мисля!...
Ами реално е в ущърб на народа...
Сети се колко протеста минаха за горивата и как хората стават все по-малко... И какъв извод си прави редовия гражданин от едни така масово започнали протести стигнали до сегашното ниво

Минаха наскоро какви ли не протести, шествия и подобни- дори и ТВ не се старае да ги отрази подобаващо щото просто няма хора на улицата... Подкрепа в суратя има с десетки хиляди, а на улицата 100 човека- хората видяха как нещо със сериозна подкрепа от обикновените хора, а не от партии се провали с гръм и трясък и не вярват, че нещо по-малко може да успее и да постигне нещо...
За мен тея протести срещу горивата обслужват нечии интереси- дали да създават напрежение (едва ли, никой не ги и отразява вече), дали за да се представи някой като активен защитник на нещо си за да се набута из политиката в даден момент, дали за манипулация на хората не ми е ясно, но 100% се обслужват нечии интереси... Е, аз поне нямам желание да помагам за осъществяване на нечии болни амбиции...
Пак да питам- какво очаквате да стане от протест срещу цените на горивата

- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
Прави сте.Агитатор съм и то най-голям.И аз като вас казвах,че вече протестите са безсмислени защото не разбирах каква точно е целта им.Затова положих много усилия да вляза в СИЛА за да разбера по-добре за какво става дума.И съм седнал тук за да ви го обясня и на вас.Но немога да разбера защо с такава злоба се посреща всяка промяна.
Ето един колега каза,че на един резервоар спестява 15-20лв.
Стига сте мислили за себе си хора
За вас може би 20лв. са за кафенца,колички или прочие.
Но нека помислим за и за останалите хора:
Хората със семейства,самотните майки,хората с малки заплати.
Тези дни говорих с една майка,с новородено дете.И и тежеше,че в близката детцка градина няма да го вземат и ще трябва да патува до някоя по-далечна.
Друг човек ми каза,че чака дете: За него тези 15-20лв са памперси,децки храни,играчки или каквото може да се купи за тези пари.
Ами хората с минимални работни заплати. 270лв=101л. гориво (а вече работим така,че не можем да идем на работа без кола)
Как биха се отразили тези 15-20лв. на тези хора?
Стига сме гледали в чуждите панички,и да казваме на вън е по-добре или да завиждаме на някого,че има повече от нас.
Затова агитирам,да се вдигнам и да променим нещата.Стига сме си седяли вкъщи и сме казвали,че ни е зле.Нека се обединим!!! Казвал съм го и преди "Левски значи Свобода".Не ви ли омръзна хора? Да робуваме? Наистина на работа ни гърбят и то едва ли не за без-пари,но не за това е темата.Защо трябва и бензиностанницте да ни правят,чоба все по празен.И да виждаме бъдещето как пропада....
Ето един колега каза,че на един резервоар спестява 15-20лв.
Стига сте мислили за себе си хора
За вас може би 20лв. са за кафенца,колички или прочие.
Но нека помислим за и за останалите хора:
Хората със семейства,самотните майки,хората с малки заплати.
Тези дни говорих с една майка,с новородено дете.И и тежеше,че в близката детцка градина няма да го вземат и ще трябва да патува до някоя по-далечна.
Друг човек ми каза,че чака дете: За него тези 15-20лв са памперси,децки храни,играчки или каквото може да се купи за тези пари.
Ами хората с минимални работни заплати. 270лв=101л. гориво (а вече работим така,че не можем да идем на работа без кола)
Как биха се отразили тези 15-20лв. на тези хора?
Стига сме гледали в чуждите панички,и да казваме на вън е по-добре или да завиждаме на някого,че има повече от нас.
Затова агитирам,да се вдигнам и да променим нещата.Стига сме си седяли вкъщи и сме казвали,че ни е зле.Нека се обединим!!! Казвал съм го и преди "Левски значи Свобода".Не ви ли омръзна хора? Да робуваме? Наистина на работа ни гърбят и то едва ли не за без-пари,но не за това е темата.Защо трябва и бензиностанницте да ни правят,чоба все по празен.И да виждаме бъдещето как пропада....

ms написа:
Пак да питам- какво очаквате да стане от протест срещу цените на гориватаЗнаете как се формира цената, знаете и, че акциза не може да се пипа- как да поевтинее сериозно това гориво
Ами то в такъв случай в тази наш`та шибана държава нищо не може да се промени .
1:Нито банките могат да свалят лихвите по кредитите
2: Нито на горивата могат се свалят цените
3: Нито заплати и пенсии могат да се увеличават
4: Нито ДДС-то да стане 18%
5: Нито може да се регулира цената на тока и парното
6: Нито може да се намали данъчното бреме
7: Нито има смисъл да се протестира
8: Нито да се спре контрабандата
9: Нито политиците да спрат да крадат и да си раздават премии
10: Нито да се намали корупцията поне
11: Нито да се осъди политик за злоупотреба с власт
Изобщо , българина има само задължения . А те са : Да е обикновен електорат , да преживява както може , дори и да не е взимал заплата 5-6 месеца , да си плаща редовно сметките , кредитите , данъците , глобите , да почита Управляващите , да Боготвори настоящите , да си затваря очите и ушите за каквито и да е скандали на правителство , парламент и т.н , да се навежда все повече на всяко ново управление , да се съобразява със монополистите , да се оплаква по форуми , кръчми и паланки от живота си , да си трае там в панелката докато шепа хора си разпределят стотици милиони ,да смята равностойноста на 200л бензин за много добра заплата , да се радва на новите Бойкострали и да се чуди колко ли ще му струва да дойде на море лятото , да живее / или по точно / да съществува по правилата на ЕС - които всъщност управляват живота му , а на местно ниво му го утежняват . . Ей това е България -просто Независима държава

Последна промяна ivoo на 25 Мар 2012, 2:37, променена общо 2 пъти

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
в таа тема се излива мнооу мозък.....икономисти,анализатори и откровени мастурбатори....последно?......и да питАм колегите с Е36 от форума толкова ли искат да им набия канчетата,че да крещат от прозорците на гнилочите:селяни ...с лепенки по стъклата....следващия дрисък с гнила тройка 4е му късна главата ....и не ми дреме,че има лепенка....мерси

- justboy
- Олдскул фен
-
ms написа:justboy написа:...Дори да обслужва нечии си интереси този протест да не би да казваш, че ще е в ущърб на народа, не мисля!...
Ами реално е в ущърб на народа...
лс

E34, E38
Манчев73 написа:в таа тема се излива мнооу мозък.....икономисти,анализатори и откровени мастурбатори....последно?......и да питАм колегите с Е36 от форума толкова ли искат да им набия канчетата,че да крещат от прозорците на гнилочите:селяни ...с лепенки по стъклата....следващия дрисък с гнила тройка 4е му късна главата ....и не ми дреме,че има лепенка....мерси
Ти па нали си във Юнайтет Стейтс бе , що сЪ пениш ? Седи си там , и гледай филма само , що се дуеш?